Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Roksan Xerxes
Roksan Xerxes
A radius a xerxes olcsobbitott wáltozata.Az emlitett gyalu egy Xerxesz, remélem jol irtam.
Ebbe raktak rega kart és engedték öxxe egy xin rega gyaluwal...
Télleg érdekes eredmény xületett.
A Radius-nak és a Xerxes-nek technikailag szerintem nem sok köze van egymáshoz.
Mondhatni teljesen más alkatrészek és működési elv.
Ezt már ránézésre is meg lehetne állapítani.
A neten találsz a Xerxes-ről is olyan belső képeket. Csak meg kell nézni és egyértelmű miről szól az egyik és a másik.
Amikor régen a Rega Planar 3 / RB300-at kiválasztottam (volt vagy 15 éve) elég sokat hallgattam a Planar2-vel és a Xerxes-szel (RB300 kar és ugyanolyan hangszedő) együtt, és azóta is jópárszor hallottam őket külön-külön és együtt is.
Akkor nagyon sajnáltam hogy nem tudok megvenni egy Xerxes-t, mert nagyon tudott valami zenei plusszt amit a Rega nem.
A Rega nem csinált semmit különösen rosszul, néha egész jól is szólt.
De tény, hogy a Xerxes tudta megcsinálni azt a fajta hatást, hogy az ember hátán futkos a hideg és végig akarom hallgatni azt a lemezt.
Persze el tudom képzelni hogy van akinél ez nem jön át.
Rendszer és emberi kérdés is lehet.
-
Vendég
Roksan Xerxes
Már micoda a Radius 5?
És kar nélküli verzió volt amire Rega kart tettek?
Érdekes.
A radius a xerxes olcsobbitott wáltozata.
Az emlitett gyalu egy Xerxesz, remélem jol irtam.
Ebbe raktak rega kart és engedték öxxe egy xin rega gyaluwal...
Télleg érdekes eredmény xületett.
Roksan Xerxes
Nagyon jól járnánk, ha akár egy olcsó lemezjátszóban vennénk egy drága PUt és kész de, ez nem így van. A clearaudioban olyan pontos csapágyazás van hogy kellett egy fél óra mire helyére szállt a tányér!! A kuzmában is valami különleges súrlódású texti csapágyazás van. Ezek nem a funk kategóriái. Akik hallották nálam a kuzmát mindenkinek teccet a hang. Csak érdekességképen hasonlítottam össze a két futóműt mer ilyet nem sok helyen, lehet kivitelezni. (azonos kar.,PU,karkábel).Főleg vidéken.
Még akkor lett volna tanulságos ha van nálam egy Heed tápegység az mennyit hozott volna a Kuzma javára?
Volt Project RPM9 C9 karral és az lehet hogy Funk kategória, de nem is volt olyan, mint a mostani lemezjátszóm nem véletlen cseréltem.
látod csövi,így terjed a hülyeség. funkot olyan rendszrbe raktunk be,amiről valsz sokan életük végéig álmodni fognak(és pont zyx1000-el. tod,vadász álma). Majdnem townshend. az új "reference"(5miska) mellett is megállja a helyét. Főleg árát ismerve. (nomeg olvassgas utána annak a csapágynak,stb...)
de én mindent elhiszek, nem vitáznék ezen. fölösleges. ráadásul a Te rendszeredbe absz nem illene a funk hogy is mondta egyszer "rodolfó"? "ten years after"...
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Roksan Xerxes
500e-ért már nagyon jo futomüwek wannak ám.
A Radius 5 a Nima karral együtt van valami 300 körül.
Roksan Xerxes
Wixont Jolidánál meg egy jo regáwal egyenrangu hangot produkál...-Igaz, h rega karokkal proxálták.
Már micsoda a Radius 5?
És kar nélküli verzió volt amire Rega kart tettek?
Érdekes.
-
Vendég
Roksan Xerxes
Csövi!
Ezek érdekes próbák, ilyen LP játszókat én is meghallgatnék egyszer.
Szerinted ezek között hol lehet a helye egy olyan Roksan Radius 5-nek amit belinkeltem alább?
Mert én meg a többit nem hallottam amikről írsz, meg ami neked van.
Mindenkép adnék egy esélyt a Radius 5 nek valami könnyű pickuppal+ heed táppal. De szépségdíjas nálam a Michell Girodec is hogy hangja milyen lehet, azt sajna nem tudom :kiraly:. ja az már majdnem 500ezer
roksant egyszer halottam egy kiállitáson és akkor ott nagyaon lezenélte a Dcs digitális láncot ami nem csoda!
Wixont Jolidánál meg egy jo regáwal egyenrangu hangot produkál...
-Igaz, h rega karokkal proxálták.
Hát nem tom, xerintem a te kuzmád sincs a helyzet magaslatán, söt!
De azért egy regánál magasan jobb.
500e-ért már nagyon jo futomüwek wannak ám.
Ja, ez csöwinek is ment.
Roksan Xerxes
roksant egyszer halottam egy kiállitáson és akkor ott nagyaon lezenélte a Dcs digitális láncot ami nem csoda!
Ezen nem csodálkozom.
Roksan Xerxes
Csövi!
Szerinted ezek között hol lehet a helye egy olyan Roksan Radius 5-nek amit belinkeltem alább?
Mindenkép adnék egy esélyt a Radius 5 nek valami könnyű pickuppal+ heed táppal. De szépségdíjas nálam a Michell Girodec is hogy hangja milyen lehet, azt sajna nem tudom . ja az már majdnem 500ezer
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Roksan Xerxes
Csövi!
Roksan Xerxes
Nagyon jól járnánk, ha akár egy olcsó lemezjátszóban vennénk egy drága PUt és kész de, ez nem így van. A clearaudioban olyan pontos csapágyazás van hogy kellett egy fél óra mire helyére szállt a tányér!! A kuzmában is valami különleges súrlódású texti csapágyazás van. Ezek nem a funk kategóriái. Akik hallották nálam a kuzmát mindenkinek teccet a hang. Csak érdekességképen hasonlítottam össze a két futóműt mer ilyet nem sok helyen, lehet kivitelezni. (azonos kar.,PU,karkábel).Főleg vidéken.
Még akkor lett volna tanulságos ha van nálam egy Heed tápegység az mennyit hozott volna a Kuzma javára?
Volt Project RPM9 C9 karral és az lehet hogy Funk kategória, de nem is volt olyan, mint a mostani lemezjátszóm nem véletlen cseréltem.
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Roksan Xerxes
3- maradjunk roksan. mibe fogadunk,hogy a kis roksan futómű(az az akrilos) a ZYX1000-el meglépi a xerxest egy gyengébb PU-val?(de akár meglépheti más,akár drágább PU-val is)
holnap meg funkot vesztek?
lehet hogy semlegesebb hangú mint egy AudioNote TT valahányas
Roksan Xerxes
3- maradjunk roksan. mibe fogadunk,hogy a kis roksan futómű(az az akrilos) a ZYX1000-el meglépi a xerxest egy gyengébb PU-val?(de akár meglépheti más,akár drágább PU-val is)
holnap meg funkot vesztek?
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Roksan Xerxes
Clearaudio Soulition nagyon lezenélte a kis kuzmámat Pedig nagyon bizalmatlan voltam az akril csodáktól de be kell látnom, hogy nem csak divatból készülnek ezek a műanyag csodák. Felbontásban, dinamikában is jobban szerepelt.
Ez sem rossz darab:
http://www.audiophilia.com/hardware/radius.htm
Igaz összehasonlítani nem volt alkalmam, de nagyon meggyőzően zenélt egy Benz Micro ACE-H hangszedővel.
Igen ezt ajánlotta Vadász is és azt is írta, hogy valamiért az akril változat jobb dinamikusabb, mint a fa változat.
Roksan Xerxes
Múlt héten teszteltem otthon egy lemezjátszót. Az alany egy Clearaudio volt ellenben az én játszómmal.
Clearaudio Soulition nagyon lezenélte a kis kuzmámat Pedig nagyon bizalmatlan voltam az akril csodáktól de be kell látnom, hogy nem csak divatból készülnek ezek a műanyag csodák. Felbontásban, dinamikában is jobban szerepelt.
A hangxedö is ua wolt?
igen Benz L2 sőt még a kar is kuzma stogi
Roksan Xerxes
Ez sem rossz darab:
http://www.audiophilia.com/hardware/radius.htm
Igaz összehasonlítani nem volt alkalmam, de nagyon meggyőzően zenélt egy Benz Micro ACE-H hangszedővel.
-
Vendég
Roksan Xerxes
Múlt héten teszteltem otthon egy lemezjátszót. Az alany egy Clearaudio volt ellenben az én játszómmal.
A hangxedö is ua wolt?
Roksan Xerxes
Roksan Xerxes
... szívattam a népet ... hifiről alkotott gondolataimat öltöttem kultúrált köntösbe ... mindenki halálradícsérte .... fricska a mestereknek ... revoxi gondolatok ....
Csórikám, te tényleg beteg vagy!
ezer hatszazhatvanhatodik :smile19: beirasa volt ! antikrisztusi gondolatok !
Pioneer PD9700 CD játszó
Roksan Xerxes Rega RB300 Ortofon MC30
2x ION Systems Obelisk 3X+XPAK erősítő plusz tápegység
Heybrook HB3
Söund Organisation Z028 asztal
Infocus In72 proji
Roksan Xerxes
... szívattam a népet ... hifiről alkotott gondolataimat öltöttem kultúrált köntösbe ... mindenki halálradícsérte .... fricska a mestereknek ... revoxi gondolatok ....
Csórikám, te tényleg beteg vagy!
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 713
Roksan Xerxes
Nem akartok elmenni a Mónika Show-ba esetleg? Ez a vita több embert is érdekelhet.
OFFTOPIC:
nem érteni az ottani közönség
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
Roksan Xerxes
tudhato wolt, h ö ir Wadász néwen
OFFTOPIC:
senki alfonz(még Te röhögtél legjobban a telefonba,mekkora bukta),de elhiszek nektek mindent. haverom szavaival élve: "de vadászt nem szabad bántani, mert legalább nem az MP3-ra nevel" (ez a tegnap idézett mondata folytatása volt)a szélkakasok meg előbb utóbb berozsdálnak
Nagyon OFF
KF szerint az Ipod nemzedék fog NAIM ot venni.
Szerintem nagyon nem így van
ON
Mennyit érhet egy rózsafa Xerxes Alphason karral?
Jó csapággyal , nem lógó "szub" sasszival?
Pioneer PD9700 CD játszó
Roksan Xerxes Rega RB300 Ortofon MC30
2x ION Systems Obelisk 3X+XPAK erősítő plusz tápegység
Heybrook HB3
Söund Organisation Z028 asztal
Infocus In72 proji
Roksan Xerxes
Ellenben te sokat irkáltál más néwen és axxem kubu buktatott le...
OFFTOPIC:
egyszer valami xp47 néven szívattam a népet a denevérklubbal(hogy aki velem akar tartani,annak 20kilóig mérhetően hallani kell és denevrklubb lesz a nevünk) de ez nyilván vicc(ráadásul megtapsolták) és egyszer öreghifis néven hifiről alkotott gondolataimat öltöttem kultúrált köntösbe. arra voltam kíváncsi,ha nyalom a segget,mennyire leszek jófej. az egyik "legjobbfej" lett öreghifis és amikor már mindenki halálradícsérte,közöltem,hogy én vagyok. fricska a mestereknek. senki nem volt képes felismerni, hogy a revoxi gondolatok kerülnek oda, nyájasan tálalva. kísérlet volt és bejött,amire gondoltam. az emberek soxor csak írnak egy fórumba és a leírt dolgok mögött nem is látják, illetve nem értelmezik a mondanivalót. és ez az igazán szomorú, nem a sok OFF!!!
halfnote.hu
halfnote.hu
Roksan Xerxes
tudhato wolt, h ö ir Wadász néwen
OFFTOPIC:
senki alfonz(még Te röhögtél legjobban a telefonba,mekkora bukta),de elhiszek nektek mindent. haverom szavaival élve: "de vadászt nem szabad bántani, mert legalább nem az MP3-ra nevel" (ez a tegnap idézett mondata folytatása volt)a szélkakasok meg előbb utóbb berozsdálnak
halfnote.hu
halfnote.hu
Roksan Xerxes
Ezér aztán valószínűleg gondolkodóba esnek itt néhányan, hogy vajon mikor és hol írhattam más néven?
hmmm, újabb Evil half a fórumon -- ha még valaki emlékszik rá
system
-
Vendég
Roksan Xerxes
Az első pár x és w után gyorsan lebuksz majd...
Ön nagyon is téved kedves Andiksz kolléga. Van amikor tudok rendesen is írni.
Sőt, nagyon odafigyelek, hogy hogyan és mi módon írom a mondandómat.
Sem a stílusomra, sem a helyesírásomra nem lehet panasz. :kiraly:
Ezér aztán valószínűleg gondolkodóba esnek itt néhányan, hogy vajon mikor és hol írhattam más néven?