Bakker...
Most, hogy mondod, nekem is eszembe jutott, én a Bauhasban vettem múltkor egy eloxált csíkot.
Abból hogy lesz korong ?
Bakker...

köszi..Obi/Praktikerben találtam alu és rézscsikokatRock60 írta: ↑2024.12.17., kedd 11:47Minden, ami színesfém és rozsdamentes anyag :dixie-chicken írta: ↑2024.12.16., hétf. 10:34sziasztok
ilyen réz vagy alu korongokat/atalátéteket hol lehet szerezni...15-20-25mm,mondjuk 0,5-1mm vastagságban ?
köszi
Bronzker
1134 Szabolcs u. 30.
0613500493
0613397709
Fémmegmunkálás :
Voldem KFT
06302223249

Minden, ami színesfém és rozsdamentes anyag :dixie-chicken írta: ↑2024.12.16., hétf. 10:34sziasztok
ilyen réz vagy alu korongokat/atalátéteket hol lehet szerezni...15-20-25mm,mondjuk 0,5-1mm vastagságban ?
köszi
A 100 forintos sem működött ?dixie-chicken írta: ↑2024.12.16., hétf. 12:03
a 200 forintos opción túl vagyok,soha,semmilyen készülék alatt,ha tüskézve volt,és az került alá,nem szerettem...olyan mint az üveglap,nekem "csörömpölös" hangja van
![]()

a 200 forintos opción túl vagyok,soha,semmilyen készülék alatt,ha tüskézve volt,és az került alá,nem szerettemistvan01 írta: ↑2024.12.16., hétf. 11:52De ha csak 4db kell, akkor 4db 200Ft-os is jó lehet (800Ft). Rézből és aluból is a kemény változat-ötvözet lehet a jó, mert a puhába szép lassan benyomódhat a tüske.dixie-chicken írta: ↑2024.12.16., hétf. 11:41alu is jó lehet...a Target falikonzol deszkánál,ilyenek vannak felragasztva alúlrol,és a tüske nem a deszkába fúródik közvetlenül...kinai elmebajos kép volt...haverom régen gombgyártásal foglalkozott,régen bezárta a bazárt,ott az első lépés az ilyen korongok "kipréselése" volt a táblákbol...szögletes nem kunszt,van a lakatosműhelyben komoly lemezvágó,gondoltam van vlmilyen más megoldás
...de köszi
![]()
De ha csak 4db kell, akkor 4db 200Ft-os is jó lehet (800Ft). Rézből és aluból is a kemény változat-ötvözet lehet a jó, mert a puhába szép lassan benyomódhat a tüske.dixie-chicken írta: ↑2024.12.16., hétf. 11:41alu is jó lehet...a Target falikonzol deszkánál,ilyenek vannak felragasztva alúlrol,és a tüske nem a deszkába fúródik közvetlenül...kinai elmebajos kép volt...haverom régen gombgyártásal foglalkozott,régen bezárta a bazárt,ott az első lépés az ilyen korongok "kipréselése" volt a táblákbol...szögletes nem kunszt,van a lakatosműhelyben komoly lemezvágó,gondoltam van vlmilyen más megoldás
...de köszi
![]()

alu is jó lehet...a Target falikonzol deszkánál,ilyenek vannak felragasztva alúlrol,és a tüske nem a deszkába fúródik közvetlenül...kinai elmebajos kép volt...haverom régen gombgyártásal foglalkozott,régen bezárta a bazárt,ott az első lépés az ilyen korongok "kipréselése" volt a táblákbolistvan01 írta: ↑2024.12.16., hétf. 11:09Ezt mihez használnád?dixie-chicken írta: ↑2024.12.16., hétf. 10:34ilyen réz vagy alu korongokat/atalátéteket hol lehet szerezni...15-20-25mm,mondjuk 0,5-1mm vastagságban ?
Ahol a képet találtad az nem valami kereskedő?
Egyik opció lehet, hogy veszel innen 300x300mm réz táblát, és abból körvágóval készítesz. A színesfém kereskedők általában 2m2 táblákat adnak, vágni nem szoktak. Ez a szlovák shop viszont ad kis táblákat, én már vettem tőlük.
Ha nem kötelező a kerek forma, akkor négyzeteseket tudsz vágni veszteség nélkül is.
https://www.omegamix.hu/hobbi/anyag/rezlemezek
Ezt mihez használnád?dixie-chicken írta: ↑2024.12.16., hétf. 10:34ilyen réz vagy alu korongokat/atalátéteket hol lehet szerezni...15-20-25mm,mondjuk 0,5-1mm vastagságban ?

Van benne igazság!zoli73 írta: ↑2024.12.15., vas. 20:17Bevallom, engem is meglepett az ilyen szintű őszinteség, de mivel ez nem a saját készítésű termékük, hanem benne van a Cardas szortimentben, így csak ezért nem veszik ki.
Nekem a fenti mondat hallatán inkább az fordult meg a fejemben, hogy ezt biztos csak azért mondja, mert nekik nagyobb biznisz a nagyobb kockát rásózni a vevőre. Vagy a kicsi jobban fogy, és a nagyobb(drágább) terméket is helyzetbe kell hozni.

Bevallom, engem is meglepett az ilyen szintű őszinteség, de mivel ez nem a saját készítésű termékük, hanem benne van a Cardas szortimentben, így csak ezért nem veszik ki.

Múlt hét szombatján, kihasználva az adventi hétvégéken biztosított 20%-os kedvezményt, és is vásároltam a KáCsánál 8db Cardas kábelalátétet. Kicsit beszélgetve az eladóval, hogy mi velük a tapasztalat, a következőket mondta el. "A kicsi mirtusz kocka nem sok mindent csinál, sem készülékalátétnek, sem kábelemelőnek, de a nagykocka, és a kábelemelő határozottan működik, sőt a kábelemelő készülékalátétként is működik."

Nem tudom, ennek a magassága hogy viszonyul az AN-E - hez, de ha azt a földre tesszük, a csipogója akkor van a fülem magasságában, ha elnyúlok a heverőn...
Rock60 írta: ↑2024.11.27., szer. 11:56Én az első AN - donort, ami akkor még Snell volt, a Ráday utcai Merlin-ben láttam, hallottam. Az még annyira Snell volt, hogy hátul is volt magassugárzója, igaz nem működött, azért ki is volt kötve.
Már meg nem mondom min, de állt valamin, hótzicher, hogy nem a földön.
A gyári nehéz állvány angol eredetű, PQ hozzájárulásával lett lényegében lemásolva és itthon gyártva CS.Tamás műhelyében.
Nem ízlés kérdése volt a konstrukció, fel sem merült, hogy más megközelítésű állványt kellene tervezni.
" Csontos - féle téves ízlés "...No comment...
PQ és Kondo is járt párszor a Merlin-ben, nem találtak kivetnivalót sem az állványban, sem az installálásban.
Mi alapján kellett volna variálni ?
Így szólt q. jól, nem baj, ha nem tetszik mindenkinek,van ilyen...
Valószínűleg már a Rádayban is ez volt alatta, mikor én hallottam, nem kis sámli...
Azért is volt vad gondolat/állítás/feltételezés/elképzelés hogy az eredeti Snell a földön állt.

Pl. az AN E dobozok alá ez a szisztéma egészen zseniális, pár ember azóta is emleget, hogy miért nem szóltam korábban. Ez a dolog amúgy PQ-ig is eljutott. (A régi AN-elő Snell, az a földön volt.)
Mondjuk ebből erősen látszik, hogy kinek mit sikerült kihoznia / kihallania egy Spendorból.:)SoundMania írta: ↑2024.11.27., szer. 13:23
Roksan Darius vajon milyen konstrukció lehetett? Annak is érdekes állványzata volt.
Spendorhoz nekem gyári állvány volt, de annak meg mindegy volt.... :)

Roksan Darius vajon milyen konstrukció lehetett? Annak is érdekes állványzata volt.Rock60 írta: ↑2024.11.27., szer. 12:20Most, hogy meg volt a heti kötelező Csontosozás, vissza az állványhoz.
Azt, hogy melyik doboz alatt milyen filozófia szerint készült állvány válik be, erősen függhet a hangfal felépítésétől.
Feltételezhetően egy rezonáns Spendor, egy halálmerev modern doboz és a ki tudja milyen merev JBL is eltérő megoldásokon érzi jól magát.
Még a Spendor-hoz nagyon hasonló Harbeth is a Spendor-étől meglehetősen eltérő állványt használ.
Az viszont látszik, hogy mindegyik a széleken és a sarkokon támaszt alá.
Anyag tekintetében nincsen biztos recept, próba cseresznye...