Azert kerdeztem mert kiegett a Jcat usb kartyam es nem szeretnem, hogy az uj kartya is kiegjen. Bar igaz, hogy par honapja kezdett rakoncatlankodni de azelott ment fel evet.
Azt nemtudom hogyan merjem terheles alatt.

Azert kerdeztem mert kiegett a Jcat usb kartyam es nem szeretnem, hogy az uj kartya is kiegjen. Bar igaz, hogy par honapja kezdett rakoncatlankodni de azelott ment fel evet.

A mai 192Kbps tippre a hobbitársak 95%-ának már transzparens, főleg dzsessz zenéken. Hatalmas irodalma van ennek, de nyilván el kevesen fogadják. Szóval, nyugodtan vegyél újabb, jobb szolgáltatást nyújtó eszközöket, de leginkább hangfalakra érdemes költeni (hiába, hogy főleg netrádió a forrás).gss írta: ↑2025.01.26., vas. 22:52Már megbocsáss de ha nálad az a normális hogy a tanácsaidnak az a lényege hogy a másikat ledegradáld akkor ne adj tanácsot, inkább keress pl vmi jó sportot. :-)
...természetesen nem úgy gondoltam hogy a 192Kbps a csúcs, de legalább ez nem az általános alap 64-96Kbps.
Egyébként pár hétig hallgattam egy Cocktail all in lejátszót Dali hangfallal, és megtetszett az a minőség ami abból szólt,
a régi mini pc jack-denon pma 250- Wharfedale diamond 8.3(vagy BW 601s3) -hoz képest.
A kettő közti különbséget hallva finoman szólva érdekes indíttatásból eredő butaságnak tartom hogy "neked felesleges a marantz"
Nem akarok high end láncot, annyit nem szánok rá, meg persze értelme sem lenne, (80%-ban netrádiót hallgatok) csak picit szeretnék élvezhetőbb minőséget.
Keresem a megoldást, felmerült a Marantz melody, Denon ceol, Bluesound Powernode, Marantz 6007, Nad d3020 megoldásként.
+esetleg egy hangfalcsere (pl Dali oberon-Elac debut...)
Lehet hogy tévedek de úgy sejtem jobban járnék egy jobb erősítővel (pl nad vagy a marantz6007) ami tud digitális jelet fogadni és egy külső usb- hangkártyával mint egy gyengébb de all-in kütyüvel amiben van netrádió és filmnézéshez is jó.
De az is lehet hogy talán nem tudom, vagy ilyesmi. Kb. :-)
192 kbps.

neuroflex írta: ↑2025.01.26., vas. 08:01Nettó hülyeség a sokol rádiós szintű rca.
Ha van egy normális hangkártyád (20 körül) és nem ezek a pár ezer ft-os vackok + normális rca kábel (2 ezer körül/m) és nem a pár száz ft-os vackok,akkor simán jó az rca.
Feltéve,ha a forrás is minőségi.
gss írta: ↑2025.01.25., szomb. 20:33Ok, thx.
Az usb-s hangkártyáról hallottam még lehetőségként,(aminek van optikai vagy koax digitális csatlakozója) de nem tudom ez filmnézésnél hogy működne. (késés lehetséges)
Rca-t kihagynám annak a jele a sokol rádió szintjén van, semmi értelme nem lenne a marantz erősítőnek és egy rendes hangfalnak.
A polémia átkerült a helyére.gss írta: ↑2025.01.25., szomb. 20:33Ok, thx.
Az usb-s hangkártyáról hallottam még lehetőségként,(aminek van optikai vagy koax digitális csatlakozója) de nem tudom ez filmnézésnél hogy működne. (késés lehetséges)
Rca-t kihagynám annak a jele a sokol rádió szintjén van, semmi értelme nem lenne a marantz erősítőnek és egy rendes hangfalnak.
Szerintem nettó hülyeség látatlanban nettó hülyeségnek titulálni a sokol szintűnek leírt pc analóg hangkimenetet. :-)neuroflex írta: ↑2025.01.26., vas. 08:01Nettó hülyeség a sokol rádiós szintű rca.
Ha van egy normális hangkártyád (20 körül) és nem ezek a pár ezer ft-os vackok + normális rca kábel (2 ezer körül/m) és nem a pár száz ft-os vackok,akkor simán jó az rca.
Feltéve,ha a forrás is minőségi.
Imádom az ilyen programokat. Nem 100MB a telepítője, hordozható is, megy Vistától felfelé, előtelepítési környezetig bezáróan. És nem használ mondjuk Matlabot, mindössze két, párszáz kilós dll van benne. Sajnos a fóruma az csak orosz nyelvű, bár nem néztem a szabályzatot.
Én Bitdefendert használok, az csak az ASIO Info nevű segédeszközükre izgult rá, azonnal karanténba helyezte, mondván beágyazott szkript van benne. Visszarakattam, azóta csönd van.zbiro32 írta: ↑2025.01.15., szer. 17:56Hiánypótló alkalmazás.
Letöltöttem, a Windows is tiltakozik, ennek ellenére továbbléptem, akkor az AVAST vírusírtó kezdett kiabálni, megvizsgálta, és kiírta, hogy a vizsgálat hosszabb időt vesz igénybe...
Azóta semmi.
Felmerül bennem, hogy esetleg a .ru zavarja őket?
Biztos tök jól szól, de azért 2025-ben kell egy kis fanatizmus ahhoz, hogy valaki egy konzol alkalmazással játsszon le zenét.La_Valse írta: ↑2025.01.14., kedd 21:34Bő egy éve fejlesztgeti O. Samsonov a Pure Audio Player nevű ingyenes konzol alkalmazást. Azt kell hogy mondjam,
mára félelmetes lett. Lejátszik minden vackot, SACD.ISO, DSF, DFF, WAV, FLAC, APE, ALAC, WavPack, CAF, MP3 (MP4,
M4A, AIFF) CUE fájllal, és az M3U/M3U8 lejátszási listákat. (Nekem eddig cue listából nem sikerült szóra bírni.)
Ügyesen megkeresi az érvényes lejátszó eszközt, de lehet konfigurálni is. Van telepíthető és hordozható változat,
helyi menü. Egy Fájlkezelővel és egy indítóikonnal könnyedén elboldogulhatunk.

Hiánypótló alkalmazás.La_Valse írta: ↑2025.01.14., kedd 21:34Bő egy éve fejlesztgeti O. Samsonov a Pure Audio Player nevű ingyenes konzol alkalmazást. Azt kell hogy mondjam,
mára félelmetes lett. Lejátszik minden vackot, SACD.ISO, DSF, DFF, WAV, FLAC, APE, ALAC, WavPack, CAF, MP3 (MP4,
M4A, AIFF) CUE fájllal, és az M3U/M3U8 lejátszási listákat. (Nekem eddig cue listából nem sikerült szóra bírni.)
Ügyesen megkeresi az érvényes lejátszó eszközt, de lehet konfigurálni is. Van telepíthető és hordozható változat,
helyi menü. Egy Fájlkezelővel és egy indítóikonnal könnyedén elboldogulhatunk.
Az egyszerűség jó irány.wittao írta: ↑2025.01.13., hétf. 15:24Most csak egy sima 1 gepes rendszerrol beszeltem, nincsenek szetkapva a rendszer elemei kulonbozo alegysegekre.
1 gep, amit a felhasznalo feltesz a polcara, azt tavvezerli, max. a hatuljaba bedug egy tarhelyet, vagy idealisabb esetben a halozatan log meg egy NAS.
A felhasznaloink nagy resze ezt az “IT deep diving” reszt inkabb kihagyja, nem akar kabelezni, ezt is megtapolni, azt is, ide egy kis optika, oda az, egyik a poncebe, masik a padlasra stb.
1 keszulek a rack-en, es szoljon a zene a DAC-on keresztul, lehessen egy telefonrol vagy tabrol iranyitani. Ugy latom az egyszeruseites fele megy el inkabb az irany.
Nehany ember mereszkedik mar ennel tovabb, es a kinlodasi faktor vs. hangzasbeli nyereseg par eves merlegelese utan tovabb lep vmi 1 gepes megoldas fele.
Nekem nagyon erősen lebutított Ubuntu Szerveren fut a Roon Core és Audirvana is, előtte évekig sima Ubuntu desktoppal ment a Roon Core. Az októberi Hifi Show óta nem volt kikapcsolva, nincs rajta monitor sem. Az egyik kollégám írt hozzá egy nagyon egyszerű webes távvezérlő felületet, de arra sincs szükség.bezse írta: ↑2025.01.13., hétf. 13:31(Így a partvonalról) szabad megkérdezni, mi a baj a Linuxal ilyen célra?
A jelenlegi végponton is egy Ubuntu Server + Roon Bridge fut és végleges végpontra is csak próbaképpen fogok multiboot környezetet telepíteni, hogy ki tudjam próbálni mit tud a többi - pld az említett Windows.
Válaszaitokat köszönöm!

Évtizedek óta én is ezen a vonalon mozgok, de ilyen célra, ahol max néha egy "apt get" ami elkél...

Ha mindenképpen váltani akarsz, akkor a Windows 11 IoT Enterprise LTSC 2024-et javaslom.

Nem nekem van nyugom hanem a windowsnak. Ahanyszor frissit majdnem mindig valami tortenik. A kabeles topikban milyen normalisan duskuralsz de valamiert velem mindig valami nyugod van.