Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Írható Cd-k

livestrong
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 656

Írható Cd-k

Hozzászólás Szerző: livestrong »

Tisztelt fórumozók! AUDIO CD írásról kérdezek tőletek.

Cd íráshoz használt Burrn és Cdburnerxp programnál hiába állítom be hogy 1x esen írjak, ő ettől függetlenül 24x meg 32x esen írja meg, mondjuk 3-4 perc alatt a 80 perces audió cdt cue ból, flacból. Van ebben a problémában tapasztalatotok? Esetleg másik progit tudtok ajánlani, ahol nem írja gyorsabban a kiválaszotttnál. Egy 1x eres írás gondolom hosszabb folyamat kéne legyen 3 percnél..(amikor lassan olvas ír egy cdt tök halk rezgésmentes szinte az egész. Ezeknél a nagysebességeknél meg rendesen rázza az állványt a technika

Köszi!

Zsolt

Ezt a kérdést inkább itt tedd fel.
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... r%C3%A1sa/

NADEger
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 28

Írható Cd-k

Hozzászólás Szerző: NADEger »

Tisztelt fórumozók! AUDIO CD írásról kérdezek tőletek.

Cd íráshoz használt Burrn és Cdburnerxp programnál hiába állítom be hogy 1x esen írjak, ő ettől függetlenül 24x meg 32x esen írja meg, mondjuk 3-4 perc alatt a 80 perces audió cdt cue ból, flacból. Van ebben a problémában tapasztalatotok? Esetleg másik progit tudtok ajánlani, ahol nem írja gyorsabban a kiválaszotttnál. Egy 1x eres írás gondolom hosszabb folyamat kéne legyen 3 percnél..(amikor lassan olvas ír egy cdt tök halk rezgésmentes szinte az egész. Ezeknél a nagysebességeknél meg rendesen rázza az állványt a technika

Köszi!

Zsolt

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 344

Írható Cd-k

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Memorex Pro Gold CD-R 80 archiváló lemez:

TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

meridián
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 544

Írható Cd-k

Hozzászólás Szerző: meridián »

Sok Zenét írtam rá Én is...

Egyik legjobb lemez.....nem húz sehova,kiegyenlített meleg analógos hangzás jellemzi.....szerintem...

Pár darabot eltettem......vésztartaléknak!
Amikor kivágod az utolsó fát,a folyóból kifogod az utolsó halat,
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Írható Cd-k

Az MBI lemezek közül nekem ez a kedvencem, igazi archiváló lemez arany visszatükröző felülettel, és a legalacsonyabb hibaszámmal az MBI-k közül:

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Írható Cd-k

Az MBI lemezek közül nekem ez a kedvencem, igazi archiváló lemez arany visszatükröző felülettel, és a legalacsonyabb hibaszámmal az MBI-k közül:

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Írható Cd-k

De nekem csak egy lejátszóm van, hogy a többi mit csinál, az nem igazán érdekel. Hangminőség  szempontjából írtam le a tapasztalataimat, amiből mindenki azt visz tovább, amit akar. Senkit sem szeretnék meggyőzni arról hogy csak az a tuti, ahogy én csinálom... a lényeg, hogy légy megelégedve a saját rendszered hangjával.
Így van, mindenkinek magának kell megtalálnia a neki legjobban megfelelő dolgokat, itt ebben a topicban az írható lemezeket és a hozzájuk kapcsolódó eszközöket, technikákat.
Részemről annyival szeretnék hozzájárulni, hogy szélesítem az ide tévedő fórumtársak látókörét és némileg bővítem a mai gyenge bolti lemezválasztékot.

meggyi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 24

Írható Cd-k

Hozzászólás Szerző: meggyi »

Jók a hsz-ek, de a végkövetkeztetésed kissé leegyszerűsítő.
Az írott lemezek nagyon ki tudják hozni a lejátszók kényes pontjait.
Vannak olyan szélsőséges esetek, hogy -R vagy -RW lemezt nem játszik le a készülék.
Aztán van olyan, hogy csak 74 percest játszik le, mert abban ritkább az adatspirál, távolabb esnek egymástól a körök.
Akkor van olyan, hogy ciánkék írható rétegűt nem játszik le rendesen, csak az ezüstszürkét szereti és van, amelyik pont fordítva.
Pl. a TY mind ciánkék, tehát az első esetben a TY lemezek kompletten kiestek, míg a másodiknál szinte csak azok a legjobbak.
Aztán van olyan, hogy az egyik a feketét gyönyörűen lejátssza, míg egy másiknak a fekete lemez gyenge visszaverődése már túl kevés.
Ennek pontosan az ellentéte az arany tükröző rétegű lemez, ami az egyik készülékben a legjobb, míg a másiknak már túl sok.
És ezután jönnek ezeknek a finomabb kombinációi, mert a legtöbb készülék azért mégis csak lejátszik mindenféle lemezt, de az egyiken jobban teljesít, mint a másikon, míg egy másik lejátszó pont fordítva. És a helyzetet még tovább lehet bonyolítani, mert:
-nem csak az írható réteg színe számít, hanem az összetétele, fizikai tulajdonságai, állapota, stb.
-írási lánc elemei, író, sebesség, szoftver, beállítások, paraméterek, zajszűrés, rezgéscsillapítás, stb.
-lejátszó lánc elemei, miben jók, milyen hiányosságot akarunk kompenzálni, stb.
-lejátszott anyag minősége, keverése mennyire eltalált, mit akarunk kompenzálni, stb.
-lehallgató helyiség mennyire előnyös, mit emel ki és mit nyel el, mit akarunk kompenzálni, stb.
-egyéni ízlés, mit szeretünk és mi az, ami zavar.
-aztán bejön az idő tényező, hogy melyik lemez mennyire degradálódik le az idővel és milyen gyorsan jönnek elő a már nem javítható olvasási hibák. Mondjuk itt az eleve alacsonyabb hibaszámról indulóknak jelentős előnyük van.
Most így egy ültő helyemben hirtelen ennyi jutott eszembe, nyilván lehetne még sorolni újabb pontokat, vagy az egyes sorokat tovább részletezni.
Ha most az egyszerűség kedvéért minden mást konstansnak veszünk és csak a lejátszó a változó, már akkor sem igaz, hogy mindenkinek ugyanaz az egy CD-R típus lesz a legjobb.
Szóval a lényeg az, hogy mindenki találja meg a neki és készülékeinek legjobban megfelelő típus(oka)t és legyen elégedett és boldog felhasználója a cuccainak.
Ebben szeretnénk segíteni.

De nekem csak egy lejátszóm van, hogy a többi mit csinál, az nem igazán érdekel. Hangminőség  szempontjából írtam le a tapasztalataimat, amiből mindenki azt visz tovább, amit akar. Senkit sem szeretnék meggyőzni arról hogy csak az a tuti, ahogy én csinálom... a lényeg, hogy légy megelégedve a saját rendszered hangjával.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Írható Cd-k

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ?p=1745898
Jók a hsz-ek, de a végkövetkeztetésed kissé leegyszerűsítő.
Az írott lemezek nagyon ki tudják hozni a lejátszók kényes pontjait.
Vannak olyan szélsőséges esetek, hogy -R vagy -RW lemezt nem játszik le a készülék.
Aztán van olyan, hogy csak 74 percest játszik le, mert abban ritkább az adatspirál, távolabb esnek egymástól a körök.
Akkor van olyan, hogy ciánkék írható rétegűt nem játszik le rendesen, csak az ezüstszürkét szereti és van, amelyik pont fordítva.
Pl. a TY mind ciánkék, tehát az első esetben a TY lemezek kompletten kiestek, míg a másodiknál szinte csak azok a legjobbak.
Aztán van olyan, hogy az egyik a feketét gyönyörűen lejátssza, míg egy másiknak a fekete lemez gyenge visszaverődése már túl kevés.
Ennek pontosan az ellentéte az arany tükröző rétegű lemez, ami az egyik készülékben a legjobb, míg a másiknak már túl sok.
És ezután jönnek ezeknek a finomabb kombinációi, mert a legtöbb készülék azért mégis csak lejátszik mindenféle lemezt, de az egyiken jobban teljesít, mint a másikon, míg egy másik lejátszó pont fordítva. És a helyzetet még tovább lehet bonyolítani, mert:
-nem csak az írható réteg színe számít, hanem az összetétele, fizikai tulajdonságai, állapota, stb.
-írási lánc elemei, író, sebesség, szoftver, beállítások, paraméterek, zajszűrés, rezgéscsillapítás, stb.
-lejátszó lánc elemei, miben jók, milyen hiányosságot akarunk kompenzálni, stb.
-lejátszott anyag minősége, keverése mennyire eltalált, mit akarunk kompenzálni, stb.
-lehallgató helyiség mennyire előnyös, mit emel ki és mit nyel el, mit akarunk kompenzálni, stb.
-egyéni ízlés, mit szeretünk és mi az, ami zavar.
-aztán bejön az idő tényező, hogy melyik lemez mennyire degradálódik le az idővel és milyen gyorsan jönnek elő a már nem javítható olvasási hibák. Mondjuk itt az eleve alacsonyabb hibaszámról indulóknak jelentős előnyük van.
Most így egy ültő helyemben hirtelen ennyi jutott eszembe, nyilván lehetne még sorolni újabb pontokat, vagy az egyes sorokat tovább részletezni.
Ha most az egyszerűség kedvéért minden mást konstansnak veszünk és csak a lejátszó a változó, már akkor sem igaz, hogy mindenkinek ugyanaz az egy CD-R típus lesz a legjobb.
Szóval a lényeg az, hogy mindenki találja meg a neki és készülékeinek legjobban megfelelő típus(oka)t és legyen elégedett és boldog felhasználója a cuccainak.
Ebben szeretnénk segíteni.

meggyi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Írható Cd-k

Ez érdekes, nálam is jók a JVC-k... Talán próbálj be egy másik hangfal kábelt.
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ?p=1745898

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Írható Cd-k

Sok mindentől függ ez, a zenei stílustól, a lehallgató lánctól, egyéni ízléstől, stb.
Ha az MBI-ben megtalálta azt, amit a többiben hiányolt, akkor van egy boldog felhasználó.

rozoga62
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 95

Írható Cd-k

Hozzászólás Szerző: rozoga62 »

Az utolsók már JVC-k voltak. A TY lemezeknek nagyon nem jó a mélyhangjuk. Homályos, masszaszerű, nincs felbontás. A Ritek majdnem jó, de a magasai túlzóak. Nem vagyok basszus rajongó, inkább az egyenletes átvitel híve. Az MBI nem csilingel, nagyon szép, árnyalt basszussal szól. Mindegyiket AMQR-rel írtam. Röviden ennyi.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Írható Cd-k

Az utolsók már JVC-k voltak. A TY lemezeknek nagyon nem jó a mélyhangjuk. Homályos, masszaszerű, nincs felbontás. A Ritek majdnem jó, de a magasai túlzóak. Nem vagyok basszus rajongó, inkább az egyenletes átvitel híve. Az MBI nem csilingel, nagyon szép, árnyalt basszussal szól. Mindegyiket AMQR-rel írtam. Röviden ennyi.
Köszi, ez érthető megfogalmazás.
Én egy CD kiírása előtt sokszor meghallgatom az eredeti anyagot, akár több kiadásban is, de ilyen mértékű mélyhang-romlást még nem tapasztaltam TY lemezeknél. Mondjuk az is kérdés, hogy mit tartalmaz egyáltalán az eredeti felvétel.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Írható Cd-k

Akkor viszont nagy a baj! Mese nincs, kőbe kell vésni. Az meg eltörhet...
Hát igen, semmi sem tökéletes és semmi sem tart örökké. De talán nem is kell örökké tartania...
Mindenkinek vannak otthon régebbi adathordozói, amik a mai napig tökéletesen őrzik a rajtuk tárolt információt. Talán ezen kellene elgondolkozni.

meggyi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Írható Cd-k

Ami igazából érdekelne, az az, hogy milyen TY lemezeket cseréltél le és hogy hogy írnád le a különbséget a TY és az MBI hangja között.
A csilingelő Ritek mélyhiányos volt és magasba húzott, vagy csak basszus rajongó vagy és nem a magasak híve?
A TY és a Ritek lemezeket is ugyanúgy AMQR-rel írtad?

meggyi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Írható Cd-k

Kérdés, hogy X év múlva lesz-e még lejátszó, amibe bele lehet tenni egy ilyen lemezt.
Másik kérdés meg a HDD-k élettartama... hogy érdemes-e mindent állandóan forgó mágneses adathordozókon archiválni. Kinek van otthon 10 évnél régebbi hibátlan HDD-je? Akár olyan is, ami csak a polcon állt?

Akkor viszont nagy a baj! Mese nincs, kőbe kell vésni. Az meg eltörhet...

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Írható Cd-k

...
Én a TY lemezeimet  cseréltem le, bár a hibaarány azokkal jobb volt. Hangilag már kevésbé...

Ami igazából érdekelne, az az, hogy milyen TY lemezeket cseréltél le és hogy hogy írnád le a különbséget a TY és az MBI hangja között.
A csilingelő Ritek mélyhiányos volt és magasba húzott, vagy csak basszus rajongó vagy és nem a magasak híve?
A TY és a Ritek lemezeket is ugyanúgy AMQR-rel írtad?

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Írható Cd-k

Nézd, ebbe szerintem kár belemenni. Nekem még egy lemezem sem romlott el az idő múlásával, bár már én is olvastam hogy még a gyári CD-k is "felejtenek". Ha meg egyszer megtörténik, nagy kaland. Minden lemezkép tárolva van merevlemezen is, legfeljebb kiírom mégegyszer. Semmi sem tart örökké. Még a "szuperhiper" CD-k sem. De természetesen mindenki válassza meg saját maga, milyen alapanyagra ír.
Kérdés, hogy X év múlva lesz-e még lejátszó, amibe bele lehet tenni egy ilyen lemezt.
Másik kérdés meg a HDD-k élettartama... hogy érdemes-e mindent állandóan forgó mágneses adathordozókon archiválni. Kinek van otthon 10 évnél régebbi hibátlan HDD-je? Akár olyan is, ami csak a polcon állt?

meggyi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Írható Cd-k

Kereshet, de nekem nincs eladó MBI lemezem, csak TY és MKM.
Mondjuk én nem írok lemezeket 600-asával (összesen nincs ennyi kiírt anyagom), viszont amit kiírok, azt sok múlva is hallgatni akarom.
Kíváncsi lennék, hogy az <50 Ft-os MBI lemezek hogy muzsikálnak majd 10 év múlva.

Nézd, ebbe szerintem kár belemenni. Nekem még egy lemezem sem romlott el az idő múlásával, bár már én is olvastam hogy még a gyári CD-k is "felejtenek". Ha meg egyszer megtörténik, nagy kaland. Minden lemezkép tárolva van merevlemezen is, legfeljebb kiírom mégegyszer. Semmi sem tart örökké. Még a "szuperhiper" CD-k sem. De természetesen mindenki válassza meg saját maga, milyen alapanyagra ír.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Írható Cd-k

Velem még nem fordult elő. De értem én, akinek ez rizikó, keressen Téged! Így rendben van?
Kereshet, de nekem nincs eladó MBI lemezem, csak TY és MKM.
Mondjuk én nem írok lemezeket 600-asával (összesen nincs ennyi kiírt anyagom), viszont amit kiírok, azt sok múlva is hallgatni akarom.
Kíváncsi lennék, hogy az <50 Ft-os MBI lemezek hogy muzsikálnak majd 10 év múlva.

meggyi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Írható Cd-k

Na igen, megkérdezem, hogy melyik van, aztán a másik kolléga meg a másikat csomagolja be.
Velem még nem fordult elő. De értem én, akinek ez rizikó, keressen Téged! Így rendben van?

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Írható Cd-k

Na ja. Azért kell résen lenni. De az említett helyen nagy valószínűséggel Indiai van. Rá kell kérdezni, megmondják.
Na igen, megkérdezem, hogy melyik van, aztán a másik kolléga meg a másikat csomagolja be.

meggyi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Írható Cd-k

Csak azért kérdeztem, mert a fekete borítós TDK-t sokan ismerik, van mihez hasonlítani az ugyanolyan gyártású Maxellt.
Mellesleg tényleg lutri, hogy ha ugyanolyan fekete-sárga Maxell csomagolásban egyszer Moser Baer, máskor meg Ritek lemez van.

Ha már megkaptad, a csomagoláson mindíg fel van tüntetve a gyártás helye. Legkésőbb ekkor kiderül!

meggyi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Írható Cd-k

Csak azért kérdeztem, mert a fekete borítós TDK-t sokan ismerik, van mihez hasonlítani az ugyanolyan gyártású Maxellt.
Mellesleg tényleg lutri, hogy ha ugyanolyan fekete-sárga Maxell csomagolásban egyszer Moser Baer, máskor meg Ritek lemez van.

Na ja. Azért kell résen lenni. De az említett helyen nagy valószínűséggel Indiai van. Rá kell kérdezni, megmondják.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Írható Cd-k

Nem volt célom, hogy minden lemezt végigpróbáljak. Gyanítom, hogy nem a márka hanem a dye számít. Azt meg úgyis csak pár cég gyártja. Mindegy, mi van rászitázva. Az MBI nekem bejött - hangsúlyozom, audióra - nem is keresgélek tovább.

Minőségi MBI lemezek azoknak, akiket 10 év múlva is érdekel, amit ma lemezre írnak: http://audiomonde.hu/webshop/webshop/pr ... s?Itemid=0
Nekem "véletlenül" mindegyikből van, normál tokos változatban:

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”