Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kezdő hifi - tanács kéne

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 386

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: svedmalac »

Attól függ
van olyan aminek egyáltalán nincs kijelzője, nekem pl a Dune-n van egy szerény egysoros, de azon egész jól el lehet navigálni, aztán vannak amiknek egészen méretes meg színes lcd is van.
amúgy mért olyan tragédia a TV-t bekapcsolni? kikeresed amit szeretnél, és utána kikapcs

Hát ezért pl. a saját 300eFt-os plazmát nem kapcsolgatnám ki-be naponta akár többször is...
Akkor már inkább egy kicsi monitor vagy ilyesmi.

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 97

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: szabo_pitty »

kikeresed amit szeretnél, és utána kikapcs
Jogos.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 827

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: lacy »

A médiaplayerrel, egyetlen egy bajom van. Az, hogy a TV-t is be kell kapcsoljam ahhoz, hogy a rajta lévő anyagok között, válogassak. Rosszul tudom?
Attól függ
van olyan aminek egyáltalán nincs kijelzője, nekem pl a Dune-n van egy szerény egysoros, de azon egész jól el lehet navigálni, aztán vannak amiknek egészen méretes meg színes lcd is van.
amúgy mért olyan tragédia a TV-t bekapcsolni? kikeresed amit szeretnél, és utána kikapcs

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.

Kezdő hifi - tanács kéne

Keresd meg a neten a DVD Audio Creator programot. Azzal lehet 24/96-ig zenei DVD lemezhez való fájl készíteni wavból. Ezeket DVD-játszóval lehet lejátszani. De előbb ki kellene próbálni hogy a meglévő géped menbyire szereti ezeket mert sajnos nem mindegyik kajálja. Ha kell priviben segítek.
A lejátszóm, nem DVD-Audio kompatibilis, de manapság, nem nagy összegért, már kaphatok olyat.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.

Kezdő hifi - tanács kéne

csinálsz egy 720x576-os fekete képet
ezt megcsinálod, hogy egy olyan hosszú video legyen mint a zene, amit melléfűzöl egy erre jó programmal.
És utána kiírod lemezre
Én amúgy hagynám a fenébe ezeket, egy jó médiaplayer és annyi  a probléma megoldva
Pl nálam a Dune mindent lejátdzik, a cd-től a dvd-n át a BD-ig képben az összes egyéb formátumot is ismeri, max nem használom a kis felbontásúakat
A hangban is mindenevő, a wav és az mp3 az alap de tud flac-et ape-t ogg vorbis-t is meg aac-t meg a fene tudja mit, én eddig nemigen leltem olyat amit nem játszott le
A 192/24 is megy flac-ot ami 5M bitrátával jön-megy simán - és nagyon szépen jó minőségben - játssza le.
mindezt ha sikerül kifognod egy használt Prime-t vagy Base-t 50e körül megveheted.

A médiaplayerrel, egyetlen egy bajom van. Az, hogy a TV-t is be kell kapcsoljam ahhoz, hogy a rajta lévő anyagok között, válogassak. Rosszul tudom?

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 730

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: tollact »

Hogy oldottad meg, a gyakorlatban?Keresd meg a neten a DVD Audio Creator programot. Azzal lehet 24/96-ig zenei DVD lemezhez való fájl készíteni wavból. Ezeket DVD-játszóval lehet lejátszani. De előbb ki kellene próbálni hogy a meglévő géped menbyire szereti ezeket mert sajnos nem mindegyik kajálja. Ha kell priviben segítek.
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

meggyi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 24

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: meggyi »

mert pl a 200-ik megírt (az elrontottakról nem is szólva) lemez után már majdnem egy lejátszó áránál tart a munkát is belegondolva

Az már nem a Te gondod. Én sem médialejátszót hallgatok, mégis meg vagyok elégedve. Nem minden az anyagiakon múlik... de mindenki azt hallgat, amit akar (szerintem). Gondolom, ebben egyetértünk.

lacy
V.I.P.
V.I.P.

Kezdő hifi - tanács kéne

Miért akarod mindenáron ráerőltetni a médialejátszót? Megírta, hogy nem azt akarja.
mert pl a 200-ik megírt (az elrontottakról nem is szólva) lemez után már majdnem egy lejátszó áránál tart a munkát is belegondolva

meggyi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kezdő hifi - tanács kéne

Hogy oldottad meg, a gyakorlatban?
Ha érdekel, priviben elmondom. Itt nem ez a menő dolog, ahogy látom.

meggyi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kezdő hifi - tanács kéne

ezt megcsinálod, hogy egy olyan hosszú video legyen mint a zene, amit melléfűzöl egy erre jó programmal.
És utána kiírod lemezre
Én amúgy hagynám a fenébe ezeket, egy jó médiaplayer és annyi  a probléma megoldva
Pl nálam a Dune mindent lejátdzik, a cd-től a dvd-n át a BD-ig képben az összes egyéb formátumot is ismeri, max nem használom a kis felbontásúakat
A hangban is mindenevő, a wav és az mp3 az alap de tud flac-et ape-t ogg vorbis-t is meg aac-t meg a fene tudja mit, én eddig nemigen leltem olyat amit nem játszott le
A 192/24 is megy flac-ot ami 5M bitrátával jön-megy simán - és nagyon szépen jó minőségben - játssza le.
mindezt ha sikerül kifognod egy használt Prime-t vagy Base-t 50e körül megveheted.

Miért akarod mindenáron ráerőltetni a médialejátszót? Megírta, hogy nem azt akarja.

lacy
V.I.P.
V.I.P.

Kezdő hifi - tanács kéne

És utána kiírod lemezre

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.

Kezdő hifi - tanács kéne

Filmként kell kiírni, ahol a "film" mondjuk egy fekete képkocka. Régebben próbáltam én is, de visszatértem a CD-hez.

meggyi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kezdő hifi - tanács kéne

Sziasztok!

Vannak a számítógépemen 96kHz/24bites zenék. Az lenne a kérdésem, hogy miképpen tudnám, a hifimen lejátszani? CD-lejátszón, nyilván nem. A DVD-lejátszóban, van 96kHz/24bit dekóder és a digitális kimenetére is ki lehet küldeni a jelet, egy DAC, vagy esetemben, a házimozi-erősítő digitális bemenetére. Milyen formátumban írjam ki, a DVD-re, hogy működjön a dolog?

Filmként kell kiírni, ahol a "film" mondjuk egy fekete képkocka. Régebben próbáltam én is, de visszatértem a CD-hez.

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.

Kezdő hifi - tanács kéne

Én a pc-be vettem egy digitális hangkártyát (Musiland optikai, koax és BNC kimenet), meg egy mezei dac-ot próbaként, mert az én erősítőm max. 48kHz-ig tud dolgozni.
Egész jól szól ahhoz képest, hogy a kártya egy 10-esbe került, a dac meg 4-be 
Neked a kártya és egy kábel elég lenne, max a pc-s zajjal kellene kezdeni valamit, ha esetleg hallható...
Aztán ha többre vágynál, akkor az említett médialejátszós dolog talán a következő járható út.

A számítógépen, van digitális kimenet. Össze is kötöttem a házimozi-erősítővel és működik is, de jobb lenne, ha ki tudnám hagyni a PC-t.

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.

Kezdő hifi - tanács kéne

megfelelö keszülekkel, pl. DAC a szamitogep utan,  vagy Squeezebox Touch, vagy ...

a DVD kapcsan utananeztel hasznalatiban, leirasokban ?  pl. http://www.manualsdir.eu/manuals/484533 ... ml?page=50 de page 49 is
http://www.pioneerelectronics.com/pio/p ... ns0529.pdf 
...

A használati utasítás, nem tér ki, erre a kérdésre.

józsibazsi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 143

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: józsibazsi »

Köszönöm a válaszokat!

Kellemes hétvégét!

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3383

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Tiszteletem mindenkinek!

A rendszeremen újabb fejlesztést tervezek, az erősítőm áramellátását szeretném rendbe tenni. Jelenleg egy dupla fázis szállal szerelt 90 cm-s sima villanyvezeték kábellel van megoldva, rajta nagyon szép és igényesnek tűnő hamisított OYAIDE csatlakozókkal. A jelenlegi kábellel azt figyeltem meg, hogy a hatos elosztóban nem mindegy hogy hová dugom be. Az első kettő a lejátszóké. ha a harmadikba dugom, durva ideges a hangja, ha az utolsóba teljesen kisimul. Az elosztó világítós kapcsolós, villámvédelemmel. Kérdéseim a következőek:

Létezik hogy nem mindegy hová dugom a tápkábelt? a lejátszók dugói mellé, vagy az elosztó végébe? 
A két OYIADE csatlakozó ára összesen 8000 Ft. volt, innen gondolom hogy hamis. Kérdésem, van-e valakinek tapasztalata velük kapcsolatban, azaz szereltethetem-e őket a tervezett furutech kábelra, vagy azokat is vegyek újonnan?  A keretem igen korlátozott! 
Várhatóan hozna-e hallható eredményt, ha az elosztó kapcsolóját és villámvédelmét kikötném? 
A válaszokat előre is köszönöm!

Ha minden igaz, nekem is vannak ilyen utángyártott Oyaide dugóim. Azért írom, hogy ha minden igaz ilyenek, mert az enyémek Fapacitól valók, és AudioCrast névre hallgatnak, de ránézésre szakasztott Oyaide. Ezzekkel nekem nagyon jó tapasztalataim vannak. Hangra, kiviteli minőségre, szerelhetőség szempontjából, rendben vannak.
8 ezer Ft-ért igen jó vétel. Persze mindennél van jobb, de az jóval drágább is. Szerintem ezeken a dugókon ne agyalj, ezek teljesen jók, pláne ha korlátozott a keret.
Szerintem simán mehet, a kinézett Furutech kábelre. 
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

hosszu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1278

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: hosszu »

Várhatóan hozna-e hallható eredményt, ha az elosztó kapcsolóját és villámvédelmét kikötném?
Igen javulást hozhat - érdemes kipróbálnod.

Valamint attól függően, hogy hányadik helyre dugod az elosztóban a készülékek hálózati kábeleit változhat a hangjuk, érdemes kísérletezni vele.
longkft.hu/audioblog/

józsibazsi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 143

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: józsibazsi »

Tiszteletem mindenkinek!

A rendszeremen újabb fejlesztést tervezek, az erősítőm áramellátását szeretném rendbe tenni. Jelenleg egy dupla fázis szállal szerelt 90 cm-s sima villanyvezeték kábellel van megoldva, rajta nagyon szép és igényesnek tűnő hamisított OYAIDE csatlakozókkal. A jelenlegi kábellel azt figyeltem meg, hogy a hatos elosztóban nem mindegy hogy hová dugom be. Az első kettő a lejátszóké. ha a harmadikba dugom, durva ideges a hangja, ha az utolsóba teljesen kisimul. Az elosztó világítós kapcsolós, villámvédelemmel. Kérdéseim a következőek:

Létezik hogy nem mindegy hová dugom a tápkábelt? a lejátszók dugói mellé, vagy az elosztó végébe? 
A két OYIADE csatlakozó ára összesen 8000 Ft. volt, innen gondolom hogy hamis. Kérdésem, van-e valakinek tapasztalata velük kapcsolatban, azaz szereltethetem-e őket a tervezett furutech kábelra, vagy azokat is vegyek újonnan?  A keretem igen korlátozott! 
A válaszokat előre is köszönöm!

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: avl2 »

Sziasztok!

Vannak a számítógépemen 96kHz/24bites zenék. Az lenne a kérdésem, hogy miképpen tudnám, a hifimen lejátszani? CD-lejátszón, nyilván nem. A DVD-lejátszóban, van 96kHz/24bit dekóder és a digitális kimenetére is ki lehet küldeni a jelet, egy DAC, vagy esetemben, a házimozi-erősítő digitális bemenetére. Milyen formátumban írjam ki, a DVD-re, hogy működjön a dolog?

megfelelö keszülekkel, pl. DAC a szamitogep utan,  vagy Squeezebox Touch, vagy ...

a DVD kapcsan utananeztel hasznalatiban, leirasokban ?  pl. http://www.manualsdir.eu/manuals/484533 ... ml?page=50 de page 49 is
http://www.pioneerelectronics.com/pio/p ... ns0529.pdf 
...

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 386

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: svedmalac »

Sziasztok!

Én a pc-be vettem egy digitális hangkártyát (Musiland optikai, koax és BNC kimenet), meg egy mezei dac-ot próbaként, mert az én erősítőm max. 48kHz-ig tud dolgozni.
Egész jól szól ahhoz képest, hogy a kártya egy 10-esbe került, a dac meg 4-be 
Neked a kártya és egy kábel elég lenne, max a pc-s zajjal kellene kezdeni valamit, ha esetleg hallható...
Aztán ha többre vágynál, akkor az említett médialejátszós dolog talán a következő járható út.

lacy
V.I.P.
V.I.P.

Kezdő hifi - tanács kéne

A DVD-lejátszót, (Pioneer DV-300) nem tudom rávenni?
hát  kérleld hosszan

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.

Kezdő hifi - tanács kéne

mondjuk egy jó médiaplayer?
Sok van ami tud nagyobb felbontásokat, az én Dune-m pl a 192/24-et is simán viszi, köthető sztereo erősítőre is, a saját hangja sem tragédia, sőt
Van mindenféle kimenete más DAC-oló eszköz számára is
De van sokféle ilyen eszköz van kifejezetten audio célú bár ezek drágábbak

A DVD-lejátszót, (Pioneer DV-300) nem tudom rávenni?

lacy
V.I.P.
V.I.P.

Kezdő hifi - tanács kéne

Sziasztok!

mondjuk egy jó médiaplayer?
Sok van ami tud nagyobb felbontásokat, az én Dune-m pl a 192/24-et is simán viszi, köthető sztereo erősítőre is, a saját hangja sem tragédia, sőt
Van mindenféle kimenete más DAC-oló eszköz számára is
De van sokféle ilyen eszköz van kifejezetten audio célú bár ezek drágábbak

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: Doky »

Sziasztok!

Pc-t mint forrást nem tudod hasznàlni? 
HM-n a magasabb mintavételezésű anyag még közel se biztos hogy jobban fog szólni mint a cd!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”