Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Apple számítógépes zenehallgatáshoz

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3570

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Most már több heti tapasztalatom van az ügyben és bátran mondhatom, a Mac-en a Bias Peak LE 6 szól számomra a legmuzikálisabban, mint lejátszó szoftver.
Köszi az ötletet!
Közben megjött a 8GB-os USB stickem de még nem volt lelkierőm rendszert pakolni rá..

Kis türelem majd kell hozzá :kiraly: Mármint a pendrive-hoz, kicsit lassú még rajta az írás.

contaxg
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 204

Hozzászólás Szerző: contaxg »

Most már több heti tapasztalatom van az ügyben és bátran mondhatom, a Mac-en a Bias Peak LE 6 szól számomra a legmuzikálisabban, mint lejátszó szoftver.
Köszi az ötletet!
Közben megjött a 8GB-os USB stickem de még nem volt lelkierőm rendszert pakolni rá.. :kiraly:

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

fül-, és fejhallgató blog

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Most már több heti tapasztalatom van az ügyben és bátran mondhatom, a Mac-en a Bias Peak LE 6 szól számomra a legmuzikálisabban, mint lejátszó szoftver. Ez is profi utómunkaszoftver alapvetően, de van benne legalább egy primitív playlista összeállító menű is. Sokkal levegősebb a hangja, mint az iTunes-nak, állítólag a saját audio alrendszerét használja, nem a Core Audio-t ( :kiraly: ), nem tudom, hogy így van-e, de könnyed a zene rajta keresztül játszva. Fizetős, de nem túl drága.

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Csak ma fedeztem fel, hogy úgy is lehet lejátszani a Mac-en hangfile-t, hogy a Quickview funkciót használom: vagyis ráklikkelek egyet és megnyomom a space-t. Picit halkabban szól, mint az iTunes, de kifejezetten jó így, megnyit ráadásul egy szép elegáns ablakot, amiben mutatja a borítót is.  :kiraly:
Tegnap jöttem rá én is.
Csak nekem közben szólt az iTunes és valamit matattam és akkor sikerült mellé nyúlnom. Meg is lepődtem, hogy ez mi is vót hirtelen...

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Csak ma fedeztem fel, hogy úgy is lehet lejátszani a Mac-en hangfile-t, hogy a Quickview funkciót használom: vagyis ráklikkelek egyet és megnyomom a space-t. Picit halkabban szól, mint az iTunes, de kifejezetten jó így, megnyit ráadásul egy szép elegáns ablakot, amiben mutatja a borítót is. :kiraly:

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

CNN Breaking News: 
"-- Apple CEO Steve Jobs takes leave until end of June; Jobs says health issues "more complex than I originally thought.""

Akkor lehet, hogy mégsem hormon egyensúly gondok okozzák a fogyást.... :kiraly:

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

CNN Breaking News:

"-- Apple CEO Steve Jobs takes leave until end of June; Jobs says health issues "more complex than I originally thought.""

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Jobs, 53, said in a public letter that his thinness had been a mystery even to him and his doctors until a few weeks ago, when "sophisticated blood tests" confirmed that he has "a hormone imbalance that has been `robbing' me of the proteins my body needs to be healthy."

Jobs said he will undergo a "relatively simple" treatment and will remain in charge of Apple

:kiraly:

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Ha jól emlékszem a Konnekt Live-on nem megy ki a 192k az optikain, talán az Edirol UA-101-en igen.
Hát ezt sajnálattal hallom.
A 192-96 konvertálás ügyében kérnék egy kis segítséget,
de mivel nem akarom a topicot teljesen kisajátítani írtam egy PÜ-t.

Válasz ment.

Szeptember
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: Szeptember »

Ha jól emlékszem a Konnekt Live-on nem megy ki a 192k az optikain, talán az Edirol UA-101-en igen.
Hát ezt sajnálattal hallom.
A 192-96 konvertálás ügyében kérnék egy kis segítséget,
de mivel nem akarom a topicot teljesen kisajátítani írtam egy PÜ-t.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Igen, be van kapcsolva a WDM. 
Nemrégiben elég tisztességesen bevásároltam a >> Classic Records kiadó HDAD elnevezésű 192khz-es DVD-Audio lemezeiből, egy kisebb akció keretében.
Ezek a felvételek most 192khz-es wav állományok formájában pihennek a gépemen.

Azért az optikai jelátvitelt próbálgatom, mert kölcsön van nálam egy SEAC OPC-X1 toslink kábel,
és rendelkezek egy teljes kiépítettségű Altmann DAC-al, tehát elvi akadálya azt hiszem nincs a dolognak.

A 192k file-ok maximális minőségű lejátszásához a legalkalmasabb rendszer tapasztalataim szerint a Mytek 192ADDA 8 csatornás konvertere, az opcionális firewire kártyával. 176.4k Reference Recordings master felvételek és néhány studióban 192k - ban készült felvétellel volt módom kipróbálni és igen jó volt.

Azt persze érdemes megjegyezni, hogy Dan Lavry véleménye (és számos AES előadása meg írása) szerint nincs értelme 60 valamennyi kHz mintavételezésnél feljebb menni. Részben a hallásunk és az agyi feldolgozó folyamatok korlátos felbontása miatt, részben pedig az elektronika saját zaja miatt. Ezért ő például nem is csinál olyan konvertert, ami ezt tudná. Az persze szintén érdekes, hogy Tim de Paravicini hasonló alapokon nyugvó érvelése szerint meg 358 kHz és 32 bit az a felbontás, ami szükséges. :lol!:

Ha másképpen nem megy a lejátszás, akkor a Wave Editor sample rate plug-injéval le lehet minimális veszteséggel 96k/24 bitre konvertálni a 192k file-okat és azokat igen jó minőségben fogja az Altmannon keresztül lejátszani a rendszer. Érdemes az Altmann Jisco opciójával is eljátszani, 96k esetében a Konnekt kimenetéről hajtva az Altmannt nem feltétlenül javít a jitter csökkentés. Különösen ha az SPDIF-et használjuk egy jó kábellel (Acrolink coax rulez!). A 192k - 96k konverzióban szivesen segítek :lol!:

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Van amikor ez inkább előny, mint hátrány ... :lol!:
:lol!:

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Akkor azt gyorsan ki kellene kapcsolni....
Uppsz, igen ezt akkor valamiért félreértettem.
Még szerencse hogy ilyen következetesen rágtad a fülemet :lol!:

Nos, szerintem félreérthető voltam. Bocsi! :lol!:

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

Szeptember
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Uppsz, igen ezt akkor valamiért félreértettem.
Még szerencse hogy ilyen következetesen rágtad a fülemet :lol!:

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Nemrégiben elég tisztességesen bevásároltam a >> Classic Records kiadó HDAD elnevezésű 192khz-es DVD-Audio lemezeiből, egy kisebb akció keretében.

Azért az optikai jelátvitelt próbálgatom, mert kölcsön van nálam egy SEAC OPC-X1 toslink kábel,
és rendelkezek egy teljes kiépítettségű Altmann DAC-al, tehát elvi akadálya azt hiszem nincs a dolognak.

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

Szeptember
Újonc fórumos
Újonc fórumos

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Köszönöm a segítséget!Mint a képen is látható belőttem a dolgot az adat 1 és 2 optikal csatornákra
és így minden frankón működik.

Viszont ha  átváltok 192khz-es üzemmódra a lehetőségeim nagyon beszűkülnek:
nincs külön ball és jobb optikai csatorna... 

A Toslinken nem fog a 192k átmenni valószinűleg, 32 bitben meg különösen nem, mert nem elegendő a sávszélessége. Pár évvel ezelőtt még a 92k/24 bitet is két párhuzamos 48k AES/EBU csatlakozás segítségével tudták üzembiztosan átvinni, például a dCS cuccai.

A 192k-t amúgy is csak akkor van értelme használni ha van ilyen mintavételezéssel felvett anyag. Az erre történő felkonvertálást nem javaslom, 44.1k vagy 48k-ról, mert több kárt okoz, mint amit használ, különösen ha szoftveres úton van elvégezve. A tapasztalataim szerint legalábbis.

Lassú voltam.... :lol!:

Van amikor ez inkább előny, mint hátrány ... :lol!:

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Köszönöm a segítséget!Mint a képen is látható belőttem a dolgot az adat 1 és 2 optikal csatornákra

Viszont ha  átváltok 192khz-es üzemmódra a lehetőségeim nagyon beszűkülnek:

A Toslinken nem fog a 192k átmenni valószinűleg, 32 bitben meg különösen nem, mert nem elegendő a sávszélessége. Pár évvel ezelőtt még a 92k/24 bitet is két párhuzamos 48k AES/EBU csatlakozás segítségével tudták üzembiztosan átvinni, például a dCS cuccai.

A 192k-t amúgy is csak akkor van értelme használni ha van ilyen mintavételezéssel felvett anyag. Az erre történő felkonvertálást nem javaslom, 44.1k vagy 48k-ról, mert több kárt okoz, mint amit használ, különösen ha szoftveres úton van elvégezve. A tapasztalataim szerint legalábbis.

Lassú voltam.... :lol!:

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Nagyszerű!! :lol!:
De lelkem megnyugtatásáért nézd meg kérlek, hogy a Konnekt panelben biztos ki van pipálva az a fránya WDM?

Én a coaxial kapcsolatot használom mivel szerintem jobb mint az optikai.
Te miért ez használod?

A 192kHz-nél szerintem azért szűkűlnek be a választási lehetőségek, mert ott már elég nagy az adatmennyiség és nem mindegyik csatlakozás tudja ezt kiszolgálni. De ez egy sarlatán mondata volt.... :lol!:

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Viszont ha átváltok 192khz-es üzemmódra a lehetőségeim nagyon beszűkülnek:

Szeptember
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Köszönöm a segítséget!
Mint a képen is látható belőttem a dolgot az adat 1 és 2 optikal csatornákra

Viszont ha átváltok 192khz-es üzemmódra a lehetőségeim nagyon beszűkülnek:

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Foobar2000-et, ASIO-val. Ezen a téren mindent beállítottam, minden működik.Egyébként van hang, de csakis akkor ha a TC Control Panelen a s-pdif vagy az opticai kimentnél a Mixer van beállítva.

A WDM be van kapcsolva?Mert addig nincs ASIO, viszont valóban van hang.

Ebben a panelban kell kiválasztani, hogy melyik csatlakozást használja a Foobar az ASIO-n keresztül a Konnektben....
Mivel nekem most nincs semmi bedugva ezért a lista üres. Ha csatlakoztatva van akkor elvileg 2x2 csatorna kiválasztása lehetséges TC Konnekt 8 esetén.

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

Szeptember
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Milyen progit használsz XP alatt lejátszásra?Elvileg a lejátszó progi beállításainál kell az ASIO felületet kiválasztani...

Foobar2000-et, ASIO-val. Ezen a téren mindent beállítottam, minden működik.
Egyébként van hang, de csakis akkor ha a TC Control Panelen a s-pdif vagy az opticai kimentnél a Mixer van beállítva.

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Úgy láttam, hogy itt hébe-hóba a Windowos frontvonalról is fel-fel bukkanak arcok, azért bátorkodtam itt feltenni a kérdésemet.
Milyen progit használsz XP alatt lejátszásra?

Elvileg a lejátszó progi beállításainál kell az ASIO felületet kiválasztani...

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

Szeptember
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Sziasztok!

Én egy Konnekt Live-ot próbálok használni számítógépes zenélgetésre, több-kevesebb sikerrel.

Már régebben felszínre került az a probléma,
hogy ha a Konnekt Control Panelban a digitális kimenetet Mixer helyett DAW-ra állítjuk megszűnik a hang.
A megoldás az volt, hogy az Audio MIDI Setup-ban a digitális kimenet kellett megfelelően beállítani... >> A kérdéses hozzászólások

Most én is ezzel a problémával küzdök, csak az a baj, hogy nekem Windows XP-m van,
és képtelen vagyok rájönni, hogy ebben az estben hol kell elvégezni a szükséges beállításokat.

Úgy láttam, hogy itt hébe-hóba a Windowos frontvonalról is fel-fel bukkanak arcok, azért bátorkodtam itt feltenni a kérdésemet.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”