A BDP-160 ha jól viszi a SACD réteget, az tökéletes lehet. Itt nem hallgatózunk, hanem bithelyesen
rippelünk. A végeredmény egy ISO fájl, vagy szétszedve dff vagy dsf fájlokra. Jól megírták a
sacd_extract programot.
A BDP-160 ha jól viszi a SACD réteget, az tökéletes lehet. Itt nem hallgatózunk, hanem bithelyesen

Az itt felsorolt lejátszók ezek szerint alkalmasak a feladatra, de a készülékek között minőségben igen nagy a szórás. Az említett lejátszók közül, Pioneer BDP-160-om van, játszik is SACD-t, de a két réteg között nem produkál hallható különbséget. Sajnos(lehet csak az enyém) elég silány kivitel, sokszor meghibásodott. Már nincs is használatban, a fióknyitó mechanikája tönkrement.juliush írta: ↑2019.01.03., csüt. 20:05Érdemes lehet elolvasni SACD-rip témakörben, a fentieket részletezi:
https://audiophilestyle.com/forums/topi ... -its-true/

Igen, köszi, ez pont az, amit La_Valse említett. Ez nekem való móka lenne, egyetlen bibi van mindössze: hogy CSAK az 10x Oppókkal megy, már egy órája böngészem a fórumokat, és egyre inkább egészen biztosnak látszik, hogy 203-as Oppóval nem működik a rippelés. Sajnos nekem 203-asom van. Valakitől be kellene szereznem kölcsönbe egy 103-ast vagy 105-öst... vagy egyet az egészen kevés más lejátszóból, amely a fneti MediaTek chipek valamelyikét tartalmazza.juliush írta: ↑2019.01.03., csüt. 20:05Érdemes lehet elolvasni SACD-rip témakörben, a fentieket részletezi:
https://audiophilestyle.com/forums/topi ... -its-true/
Érdemes lehet elolvasni SACD-rip témakörben, a fentieket részletezi:

A 203-asban egy MediaTek OP8591 dolgozik, de akkor ezek szerint bukta...
Gyári lejátszó S/PDIF-en keresztül adnak ki HD-s hangot? Pláne DSD-t?
Tudomásom szerint gyárilag nem. USB-n semmiképpen sem.Aszpirin írta: ↑2019.01.03., csüt. 18:27Köszi a gyors választ! Nem feltétlenül rippelésre gondoltam, inkább közvetlen lejátszásra, de a rippelés is tökéletes lenne... van egy nagy halom SACD lemezem, köztük jópár olyan, ami nem hibrid, hanem csak SACD-rétege van...
BluRay-játszók közül melyik? Oppo 203EU képes valahogy ilyen "aljasságra"?

Köszi a gyors választ! Nem feltétlenül rippelésre gondoltam, inkább közvetlen lejátszásra, de a rippelés is tökéletes lenne... van egy nagy halom SACD lemezem, köztük jópár olyan, ami nem hibrid, hanem csak SACD-rétege van...
Nem tudok róla, de a SACD rippelés megoldott, ha erre gondolsz. Sony PS3, meg néhány BluRay

hat pedig ez van. Csak sokkan nem merik bevallani,mikor fel millat kidobalnak egy dac-ra . A sabre semmivel nem jobb mint egy egy regi dac.new_dualcs5000 írta: ↑2018.12.03., hétf. 23:51Egy baratom atyai tanacsara huztam bele a Philips korai 101-es (a 100-as meg jobb) lejatszojaba.
Haaat...
Elkepeszto!
Mar minden fele tuning nelkul is hihetetlenul kiegyensulyozott, nagy szinpaddal, folyekony, sweet hanggal.
Mint a parasztbacsi a vitorlazo gepen
...ezt nem gondoltam!

Lehet_e ezt alkalmazni olyan lejátszókra is ahol eredeti opa LM833N és +/- 15V...tunerman írta: ↑2018.11.22., csüt. 09:13Egy tuning, amely a TDA1540/TDA1541 DAC - ot alkalmazó CD játszókat érinti.
Ezek Philips, Marantz, Grundig, stb. gépek lehetnek.
http://audiodiyers.hu/viewtopic.php?f=48&t=3892
Üdv: TJ.

Ez így van....nemrég cseréltem 3db CD kondijait is (természetesen nagyobbra/többre,low ESR,bypass...)kaboca36 írta: ↑2018.11.14., szer. 00:44Kondikat konnyen lehet cserelni, dacot mar nehezebb.
amugy megsugom a Philips cuccaim kivetelevel az osszes Pioneer es Revox cuccom kondijai meglepoen jo allapotban vannak. regen meg azt is tudtak gyartani. Talan a Revox cd volt kivetel ,mert abban mar philips kondik voltak.

Kondikat konnyen lehet cserelni, dacot mar nehezebb.