Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Apple számítógépes zenehallgatáshoz
Azt tudom, hogyan kell sleepbe kapcsolni, de arra lennék kíváncsi, hogy mit értesz az alatt, hogy sleepből indítod? Mit? Az Itunes-t? Nem értem...
Az iTunes fut mikor sleepbe kapcsolom. Hopp felnyitom, rákeres a külső vinyóra és folytatja a zenélést. Kb ennyi.
De majd tudatosabban figyelem, mert eddig párszor néztem meg és magam is meglepődtem, hogy nem teker a venti vadul...
hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog
fül-, és fejhallgató blog
Nem értem, hogy miért... de egyre többször azt veszem észre, hogy ha sleepből indul a lejátszás nem melegszik a rendszer és ezért venti sem megy az 1800-as fordulat fölé. Hmmm...
Lehet, hogy megint elromlott? :lol!:
Viccet félretéve, hogy is indítod pontosan?
Úgy szoktam sleepbe kapcsolni, hogy lehajtom a tetejét, de még egy ujjnyira rést hagyok.
Éppen annyira, hogy ne kelljen aggódnom a "topcase" sérülékenysége miatt és a mágnes még ne tudja összecsukni a tetőt...
Azt tudom, hogyan kell sleepbe kapcsolni, de arra lennék kíváncsi, hogy mit értesz az alatt, hogy sleepből indítod? Mit? Az Itunes-t? Nem értem...
Nem értem, hogy miért... de egyre többször azt veszem észre, hogy ha sleepből indul a lejátszás nem melegszik a rendszer és ezért venti sem megy az 1800-as fordulat fölé. Hmmm...
Úgy szoktam sleepbe kapcsolni, hogy lehajtom a tetejét, de még egy ujjnyira rést hagyok.
Éppen annyira, hogy ne kelljen aggódnom a "topcase" sérülékenysége miatt és a mágnes még ne tudja összecsukni a tetőt...
hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog
hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog
Hifis topiktársnál nem szólhat másképpen cucc, mint hifisen, ez így van rendjén.
Ha már téma a lejátszók hangja, szívesen kirészletezem, szerintem mik az eltérések nálam, hozzátéve amit Penna is hangsúlyoz, hogy mint minden a hifiben, biztos ez is erősen rendszerfüggő.
En azert kivancsi lennek, hogy kulonbozo szoftverek jelet digitalis kapcsolaton ujra felveve, vajon bit-azonosak lennenek-e...
Csinalt mar valaki ilyen "kiserletet"? Nehogy itt-ott legyen egy kis szoftverben eldugott dsp, bug, stb..
Majd teszünk vele egy kisérletet. Csak ídő legyen.
Hifis topiktársnál nem szólhat másképpen cucc, mint hifisen, ez így van rendjén.
Ha már téma a lejátszók hangja, szívesen kirészletezem, szerintem mik az eltérések nálam, hozzátéve amit Penna is hangsúlyoz, hogy mint minden a hifiben, biztos ez is erősen rendszerfüggő.
En azert kivancsi lennek, hogy kulonbozo szoftverek jelet digitalis kapcsolaton ujra felveve, vajon bit-azonosak lennenek-e...
Csinalt mar valaki ilyen "kiserletet"? Nehogy itt-ott legyen egy kis szoftverben eldugott dsp, bug, stb..
Ha már téma a lejátszók hangja,
Erre az írásra én adok Neked...., 5 azaz öt pontot!!!
Köszi!!
hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog
- hifis
- Törzsvendég
- Értékelés: 356
Az Itunes szól a legtömörebben, barátságos, mély tónussal, amitől van egy egészséges súlya, lendülete a zenének, a könnyűsúlyú felvételeknek kifejezetten jót tesz. A nyomottabb felvételek viszont kevésbé bontakoznak ki így. A core audio (vagyis amikor a finderben a space billentyűvel indítok) hasonlóan, de kicsit levegősebben szól. A COG ezekhez képest egy kicsit magasabb tónusú, és viszhangosabb, amitő teresebbnek, levegősebbnek tűnik elsőre, de sok felvételen, nagyobb tuttiknál zavarosabb, kicsit szétcsúszik a hangkép. A már egyszer korábban általam említett XLD lejátszónál még feljebb csúszik a balansz, ettől nagyon légies tud lenni a zene, de sokszor zavar a magasak túlsúlya. A Bias Peak érdekes jellegzetessége, hogy szárazabban (kevésbé viszhangosan) szól, mint az előzőekben említettek, de emellett nagyon jó a felbontása, és a tónus is inkább mély. Ez nálam azt eredményezi, hogy nagyon kontúros a basszus, és nem ül rá a hangképre, tehát minden regiszter jól kibontakozik. Azonkívül nagyon egyben van így a zene, tényleg ennél tud legjobban magával ragadni.
Azért a végére a lényeg: ezek a külömbségek messze nem akkorák (bár jól hallhatóak), mint ahogy így leírva tűnik. Mindegyikkel tökéletesen élvezhető a zene, ha nem a hangra figyelünk, ezért inkább a használhatóság, a praktikum a döntő, és hát ebben egyértelműen az Itunes a nyerő.
Hogy nektek mennyi problematok van
Nem probléma. Hifis topiktársnál nem szólhat másképpen cucc, mint hifisen, ez így van rendjén. :kiraly:
- DigitalSTD
- Fórumlakó
- Értékelés: 4
Hogy nektek mennyi problematok van :kiraly:
Bias Peak LE 6 szól számomra a legmuzikálisabban, mint lejátszó szoftver.A COG nálam nem annyira jó, mint a Bias, dehát ez biztosan erősen rendszerfüggő.
Kipróbáltam a Bias Peak programot lejátszónak. (A próbaverzió letöltésével ez egyszerűen megoldható.) Nálam elég jól hallhatóan eltérnek a lejátszó programok a megszólalásukat illetően. Úgyhogy kétnapi használat után már mondhatom, (de valójában már egy két szám lejátszása után is), hogy nekem is ennek a programnak a hangja tetszik a legjobban. A rendszeremen úgy tud nagyobb felbontást, precízebb hangszerhangot (több felharmonikust), hogy közben súlyos, telt, lendületes marad a zene. Ennek megfelelően egyértelműen a legjobb basszust hozza. Tényleg érdemes kipróbálni és akár megvenni.
Hát nálam meg igazi hifis hangot produkál az iTunes-hez képest. A feleségem, aki aztán nem nagy zeneőrült, nem hitte el, hogy ugyan azt a számot hallgatta meg, ugyan arról a merevlemezről. És szerinte is közelebb áll a valósághoz az iTunes, a Peak mesterségesen szól.
Biztos valami gagyi, hifis cuccon hallgatod
Becseréled valami híjendebbre, ha már minden darabja tőletek van? :kiraly:
Akkor nem gagyi
Bias Peak LE 6 szól számomra a legmuzikálisabban, mint lejátszó szoftver.A COG nálam nem annyira jó, mint a Bias, dehát ez biztosan erősen rendszerfüggő.
Kipróbáltam a Bias Peak programot lejátszónak. (A próbaverzió letöltésével ez egyszerűen megoldható.) Nálam elég jól hallhatóan eltérnek a lejátszó programok a megszólalásukat illetően. Úgyhogy kétnapi használat után már mondhatom, (de valójában már egy két szám lejátszása után is), hogy nekem is ennek a programnak a hangja tetszik a legjobban. A rendszeremen úgy tud nagyobb felbontást, precízebb hangszerhangot (több felharmonikust), hogy közben súlyos, telt, lendületes marad a zene. Ennek megfelelően egyértelműen a legjobb basszust hozza. Tényleg érdemes kipróbálni és akár megvenni.
Hát nálam meg igazi hifis hangot produkál az iTunes-hez képest. A feleségem, aki aztán nem nagy zeneőrült, nem hitte el, hogy ugyan azt a számot hallgatta meg, ugyan arról a merevlemezről. És szerinte is közelebb áll a valósághoz az iTunes, a Peak mesterségesen szól.
Biztos valami gagyi, hifis cuccon hallgatod :kiraly:
Nálam a Promitheus kis fa alátétei hoztak sokat a Konnekt és a Mana üveglapja közé. Mivel a Konnektnek nincs lába gyakorlatilag, érdemes kicsit kisérletezni.
IKEA vackon is műkődik?
Kockát a kockába??? :kiraly:
érdemes kipróbálni. A yamamoto ébenfa kocka és gúla is igen jó szokott lenni vele, csak az most nincs itthon.
Nálam a Promitheus kis fa alátétei hoztak sokat a Konnekt és a Mana üveglapja közé. Mivel a Konnektnek nincs lába gyakorlatilag, érdemes kicsit kisérletezni.
IKEA vackon is műkődik?
Kockát a kockába??? :kiraly:
hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog
.... Ennek megfelelően egyértelműen a legjobb basszust hozza. Tényleg érdemes kipróbálni és akár megvenni.
Még ennél is többet???
No erre tényleg "kiwi wok"!
Mert a basszus nálam magára talált. (kopp, kopp, kopp)
Talán ezért is, egyre több zúzos rockot hallgatok vénségemre! :kiraly:
Íme az egyik nagy kedvencünk (a lányommal):
Biffy Clyro - Mountains
Ami még sokat segített, hogy betettem 3 Vibrapod tappancsot a vinyó alá.
.... Ennek megfelelően egyértelműen a legjobb basszust hozza. Tényleg érdemes kipróbálni és akár megvenni.
Még ennél is többet???
No erre tényleg "kiwi wok"!
Mert a basszus nálam magára talált. (kopp, kopp, kopp)
Talán ezért is, egyre több zúzos rockot hallgatok vénségemre! :kiraly:
Íme az egyik nagy kedvencünk (a lányommal):
Biffy Clyro - Mountains
Ami még sokat segített, hogy betettem 3 Vibrapod tappancsot a vinyó alá.
hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog
:kiraly:
- hifis
- Törzsvendég
Van Quicktime 7.6 upgrade, ha valakit érdekel
- hifis
- Törzsvendég
Éppen akartam javasolni, ezért írtam oda, hogy nálam mikkel működik.
Köszönöm a segítséget.. Csak hogy pontosítsam a jelenséget, nem az audio interfész a fordítás okozója, hiszen TC Konnekt-tel, Metric Halo-val, Apogee Rosetta-val is ugyanezt csinálja. Valószínű az utána lévő EmmLabs DCC2 da konverter a ludas a dologban.
Érdekes, hogy a csatorna fordítást még nem tapasztaltam
Most beugrott, lehet, hogy a da konverterem miatt van ez így nálam. Kipróbálom más konverterrel.
Éppen akartam javasolni, ezért írtam oda, hogy nálam mikkel működik.
- hifis
- Törzsvendég
Érdekes, hogy a csatorna fordítást még nem tapasztaltam
Most beugrott, lehet, hogy a da konverterem miatt van ez így nálam. Kipróbálom más konverterrel.
Bias Peak LE 6 szól számomra a legmuzikálisabban, mint lejátszó szoftver.
Egyszer már bedobtam ezt a témát, mert az egyértelműen kiderült, hogy van eltérés a lejátszók hangja között. Nálam most éppen a COG programmal tapasztaltam ugyanezt, hogy ugyanis szellősebben, könnyedebben szól az Itunes-nál. (Bár az Itunes tömörsége bizonyos agresszívebb felvételeknek jót tesz.) De persze én is kipróbálom ezt az újabb programot.
De ha már lejátszás, egy érdekes szituációt felvetek, hátha másnál is így van: nálam a macbookon 44,1 - 48kHz-hez képest 88,2-96kHz-en felcserélődik a bal- és a jobboldal, bármivel is játszok le. Szerencsére ez az audio interfészem (Metric Halo ULN2) programjában könnyen visszafordítható, de nyilván kis kényelmetlenség, másrészt bizonyos hangkártyáknál csak nehézkesen, a hardver újraindításával lehet ezt elérni. Ha van erre tapasztalat, ki lehet-e ezt védeni valahol az oprendszer beállításaiban, azt megköszönném.
A COG nálam nem annyira jó, mint a Bias, dehát ez biztosan erősen rendszerfüggő.
Érdekes, hogy a csatorna fordítást még nem tapasztaltam, sem a Konnekt driver-rel, sem az operációs rendszer audio kimenteivel, de majd még kipróbálom a másik három itthon lévő mac-en is, hátha sikerül reprodukálni.
Ja még valami, a Bias mellett azért még mindíg az iTunes-t használom legtöbbet, a távvezérelhetősége, meg a Front Row ( a tigeres verzió) kényelme miatt.
- hifis
- Törzsvendég
Bias Peak LE 6 szól számomra a legmuzikálisabban, mint lejátszó szoftver.
Egyszer már bedobtam ezt a témát, mert az egyértelműen kiderült, hogy van eltérés a lejátszók hangja között. Nálam most éppen a COG programmal tapasztaltam ugyanezt, hogy ugyanis szellősebben, könnyedebben szól az Itunes-nál. (Bár az Itunes tömörsége bizonyos agresszívebb felvételeknek jót tesz.) De persze én is kipróbálom ezt az újabb programot.
De ha már lejátszás, egy érdekes szituációt felvetek, hátha másnál is így van: nálam a macbookon 44,1 - 48kHz-hez képest 88,2-96kHz-en felcserélődik a bal- és a jobboldal, bármivel is játszok le. Szerencsére ez az audio interfészem (Metric Halo ULN2) programjában könnyen visszafordítható, de nyilván kis kényelmetlenség, másrészt bizonyos hangkártyáknál csak nehézkesen, a hardver újraindításával lehet ezt elérni. Ha van erre tapasztalat, ki lehet-e ezt védeni valahol az oprendszer beállításaiban, azt megköszönném.