Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

Croft
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Croft »

bass contour: a mélyhangszin-szabályozó karakterisztikáját változtathatja. Esetleg a RIAA görbe 50Hz alatti lefutását. 
subsonic (szubszónikus szűrő): A hangszedő-hangkar-futómű alacsonyfrekis reszonanciáját vágja le. Általában 15-20Hz-nél vág. A legutólsó RIAA módosításba beletettek egy 16Hz-es töréspontot amely ezt a szőrőt hivatott helyettesíteni.

high cut: magashangszin vágási frekije, esetleg tűzörej szűrő 15-18kHz körüli frekivel (totál értelmetlen)

cartridge: MM ph. 1, MC ph. 2: phono 1 csatlakozóra MM, vagy magaskimenetű MC köthető (2mV/47k kimenetű). Phono 2 csatlakozóra alacsonykimenetű MC köthető (0.1-0.5mV/10-150Ohm)

Üdv: DDL

Ezek szerint vegyesen vannak értelmetlen és hasznos fukciók rajta.Egyelőre csak a treble gombot használom. A többi hangszínszabályozónak nem lkátom vagy inkább hallom jelentőségét,csak rontják a minőséget.

close652
Beköltözött
Beköltözött

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: close652 »

a Wharfi cseréjével komolyat tudnál lépni...
off
nem akarom elsietni, mint anno a Wh vásárlást (amit nem bántam meg amúgy)
bár a leggyengébb pont a lemezjátszó
system

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 716

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: GTomi »

off: 
Mindenkitől előre elnézést, hogy megint nem hifi, de mint budapesti gyerek, szeretnék pár érvet, mielőtt még kilőnétek a fővárost a Holdra. Nem sértődök meg, ha hard core hifisek átugorják a hozzászólásomat

Gondolom nagytöbbségetek -Tsc, Gordon, Revox, stb.- akik a témában hozzászóltatok, ott lakik (város), illetve annak közelében (megye), ahova született.
Na, a budapestiek többsége pont így van ezzel. Persze mivel Magyarországon annyira centralizált minden, amennyire, hogy szinte csak a főváros és vidék van (ilyen szempontból a második Debrecen is csak akkora és kb. annyian laknak benne, mint egy nagyobb budapesti kerületben), így sokan kényszerből vagy szerencsét próbálni kötelező pontként csak ide jöhetnek, ez van, nem minősítem a helyzetet, és most nem is erről, illetve róluk akarok írni Nektek.

Tehát. Ha már ide születtél, mi több szereted a várost (nagyon), akkor itt pont úgy, ahogy lentebb Tsc felvázolta, igyekszel a lehető legjobb feltételeket megteremteni -az elképzeléseid és a  lehetőségeid legoptimálisabb összehangolásával.

Tehát törekszel nem a belvárosban élni (bár sokan pont a 24 órás nyüzsit szeretik) és kiköltözni a zöldövezetbe, illetve zöldebb kerületekbe, jó esetben a munkádat is sikerül a belvárostól távolabb elvégezni. Például én arra törekszem, hogy hétköznap nem megyek át a belvárosba ha nem muszáj.
Aztán beszéljünk a fizetésről. Vagy inkább ne, sajnos szerintem nagyjából egy két kivételtől eltekintve bérfeszültség van a főváros és a vidék között, ezt sem én találtam ki, ez van, de tény itt jobb lehetőségek vannak (többnyire).
Ugyan így végigvehetjük a kényelmet, a látnivalókat, a szórakozást, a hifiboltokat, egyéb hobbi lehetőségeket, stb.
De persze beszéljünk a dugókról, a közelekedés sok helyen idegesítően rossz megoldottságáról, a mellékutcai szemét helyzetről, a mindig feltúrt utakról, a hajléktalan kérdésről, a még egy métert nem átadott 4-es metróról, a körgyűrű hiányáról (aki kitalálta a centralizált úthálózatot, a fontos napon valószínűleg otthon hagyta a körzőjét) stb.

Egy szóval sem mondom, hogy itt jobb, vagy ott jobb, maradjunk abban, hogy legyen mindenkinek lehetősége (!) eldönteni, hogy hol  és hogyan szeretne élni, és lehetőleg ne a külső tényezők kényszerítsék.

szuper off:

A kollégáimmal vissza, visszatérő beszélgetés, hogy Budapest helyett, mellett, nyugdíjas években, stb. ki hol tudná elképzelni az életét. Én Balaton északi parton puszilnék egy nyugis öregkort, persze kit tudja, mennyire hiányozna a város. Gondolom pont annyira, mint Nektek Siófok, Szeged, Debrecen
Még annyit, egyetlen közvetlen kollégám sem merte meglépni, hogy felmondjon és elköltözzön, még a legjobban elvágyódó sem. Család, munka, lakás, egyéb kötődések.

Szuper uff:

Szerintem ilyen szép fekvésű Fővárosa kevés országnak van (mondjuk a Csehek sem állnak rosszul ) Mindenkinek ajánlom, hogy sétáljon egyet késő este Budapesten a rakparton...

on

OFFTOPIC:

azt hiszem összefoglaltad rendesen soproni barátaim mondták: ha én (mármint ők) budapesten laknánk, olyan jó programokat találnánk mindig.mondom, igen, vidékről így néz ki a helyzet, de ha itt laknál  
én szeretem a belvárost, persze nem mikor tele van barom emberekkel.vannak nagyon szép pillanatai...
mondom, mint pesten élő vidéki gyerek

indítok mindjárt egy vidék vs főváros topikot
megtörtént!!!
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PP V2/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc

mv3
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 12

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: mv3 »

off:

Mindenkitől előre elnézést, hogy megint nem hifi, de mint budapesti gyerek, szeretnék pár érvet, mielőtt még kilőnétek a fővárost a Holdra. Nem sértődök meg, ha hard core hifisek átugorják a hozzászólásomat

Gondolom nagytöbbségetek -Tsc, Gordon, Revox, stb.- akik a témában hozzászóltatok, ott lakik (város), illetve annak közelében (megye), ahova született.
Na, a budapestiek többsége pont így van ezzel. Persze mivel Magyarországon annyira centralizált minden, amennyire, hogy szinte csak a főváros és vidék van (ilyen szempontból a második Debrecen is csak akkora és kb. annyian laknak benne, mint egy nagyobb budapesti kerületben), így sokan kényszerből vagy szerencsét próbálni kötelező pontként csak ide jöhetnek, ez van, nem minősítem a helyzetet, és most nem is erről, illetve róluk akarok írni Nektek.

Tehát. Ha már ide születtél, mi több szereted a várost (nagyon), akkor itt pont úgy, ahogy lentebb Tsc felvázolta, igyekszel a lehető legjobb feltételeket megteremteni -az elképzeléseid és a lehetőségeid legoptimálisabb összehangolásával.

Tehát törekszel nem a belvárosban élni (bár sokan pont a 24 órás nyüzsit szeretik) és kiköltözni a zöldövezetbe, illetve zöldebb kerületekbe, jó esetben a munkádat is sikerül a belvárostól távolabb elvégezni. Például én arra törekszem, hogy hétköznap nem megyek át a belvárosba ha nem muszáj.
Aztán beszéljünk a fizetésről. Vagy inkább ne, sajnos szerintem nagyjából egy két kivételtől eltekintve bérfeszültség van a főváros és a vidék között, ezt sem én találtam ki, ez van, de tény itt jobb lehetőségek vannak (többnyire).
Ugyan így végigvehetjük a kényelmet, a látnivalókat, a szórakozást, a hifiboltokat, egyéb hobbi lehetőségeket, stb.
De persze beszéljünk a dugókról, a közelekedés sok helyen idegesítően rossz megoldottságáról, a mellékutcai szemét helyzetről, a mindig feltúrt utakról, a hajléktalan kérdésről, a még egy métert nem átadott 4-es metróról, a körgyűrű hiányáról (aki kitalálta a centralizált úthálózatot, a fontos napon valószínűleg otthon hagyta a körzőjét) stb.

Egy szóval sem mondom, hogy itt jobb, vagy ott jobb, maradjunk abban, hogy legyen mindenkinek lehetősége (!) eldönteni, hogy hol és hogyan szeretne élni, és lehetőleg ne a külső tényezők kényszerítsék.

szuper off:

A kollégáimmal vissza, visszatérő beszélgetés, hogy Budapest helyett, mellett, nyugdíjas években, stb. ki hol tudná elképzelni az életét. Én Balaton északi parton puszilnék egy nyugis öregkort, persze kit tudja, mennyire hiányozna a város. Gondolom pont annyira, mint Nektek Siófok, Szeged, Debrecen
Még annyit, egyetlen közvetlen kollégám sem merte meglépni, hogy felmondjon és elköltözzön, még a legjobban elvágyódó sem. Család, munka, lakás, egyéb kötődések.

Szuper uff:

Szerintem ilyen szép fekvésű Fővárosa kevés országnak van (mondjuk a Csehek sem állnak rosszul ) Mindenkinek ajánlom, hogy sétáljon egyet késő este Budapesten a rakparton...

on

DDL
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 11

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: DDL »

bass contour              -mély hangszín?subsonic                    -közép hangszín?
high cut                      - magas hangszín?
cap. trim: normal, +100pf, +200pf, +300pf
cartridge: MM ph. 1, MC ph. 2            -gondolom ez az LP-hez kell

bass contour: a mélyhangszin-szabályozó karakterisztikáját változtathatja. Esetleg a RIAA görbe 50Hz alatti lefutását.

subsonic (szubszónikus szűrő): A hangszedő-hangkar-futómű alacsonyfrekis reszonanciáját vágja le. Általában 15-20Hz-nél vág. A legutólsó RIAA módosításba beletettek egy 16Hz-es töréspontot amely ezt a szőrőt hivatott helyettesíteni.

high cut: magashangszin vágási frekije, esetleg tűzörej szűrő 15-18kHz körüli frekivel (totál értelmetlen)

cartridge: MM ph. 1, MC ph. 2: phono 1 csatlakozóra MM, vagy magaskimenetű MC köthető (2mV/47k kimenetű). Phono 2 csatlakozóra alacsonykimenetű MC köthető (0.1-0.5mV/10-150Ohm)

Analóg:

Technics SL-151MKII/Dynavector Karat Rubi RS-23MKII/Ortofon MCA-76/maszek csöves RIAA Lp játszó

Digitális:

Blaupunt CP-2990 cd játszó

Pioneer N50A hálózati zene

Cayin MT-35 erősítő.

ProAc Response 2.5 hangdoboz.

Ortofon AC3800, Arzahel, Straight Wire Rhapsody-S, Kimber 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. maszek készülékállvány.

Vendég

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Megmonta,ovasni tudni kell:havi nettó 250-300e-es nyugis állásom ahova bejárni 10 perc bicajjal a vidéki, zöldövezeti lakásunkból.
Költői kérdés volt, mellékesen szerintem ez az összeg egyénenként változó.

DDL
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 11

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: DDL »

Mit jelentenek pontosan egy erősítőn az alábbi dolgok? :.....

cap. trim: normal, +100pf, +200pf.
.....

A phono "illesztéséhez" szokott kelleni. (pikoFarad-kapacitás érték)

ez tűnik a jó tippnek!

Hivatalosan - ha jól emléxem - a hangszedőt lezáró kapacitás MM-nél 120pF (kábelkapacitás). De egyes hangszedőkhöz a gyártók ettől eltérőt javasolhatnak (pl. az ortofon FF szériához 420pF). Ezt a plusz kapacitást lehet beállítani. Ezzel javul(hat) az impulzisátvitele a pick-up-nak. Tapasztalat szerint inkább hanyagolni kell. MC-nél ez az érték 560pF emlékeim szerint.

Analóg:

Technics SL-151MKII/Dynavector Karat Rubi RS-23MKII/Ortofon MCA-76/maszek csöves RIAA Lp játszó

Digitális:

Blaupunt CP-2990 cd játszó

Pioneer N50A hálózati zene

Cayin MT-35 erősítő.

ProAc Response 2.5 hangdoboz.

Ortofon AC3800, Arzahel, Straight Wire Rhapsody-S, Kimber 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. maszek készülékállvány.

Vendég

Sztereó erősitők

és mi a kettő közötti kellemes átmenet?

Mert ugye nem ér semmit az a pénz, amit nem tudunk idő híján magunkra áldozni valamilyen módon.
Illetve semmit sem ér az a szabadidő, amiben otthon reszeketve várjuk a következő fizetést...

Megmonta,ovasni tudni kell:
havi nettó 250-300e-es nyugis állásom ahova bejárni 10 perc bicajjal a vidéki, zöldövezeti lakásunkból.

Vendég

Sztereó erősitők

azért sincs jobb cuccom mert mindig elköltöm a pénzt cd-kre meg lemezekre

Ezé nem lenne belőled jó hifikereskedő.

Vendég

Sztereó erősitők

Éppen az imént hívlak,de nem veszed fel. Gondolom már letetted a lantot mára. Én is hordom magammal a lemezt. Milyen lejátszóról volna szó?

Én soha nem teszem le viszont pont beszéltem valószinű, így tartásban lehettél... hívj, istókcsiri felveszem

Croft
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

Végülis LP-t is hallgathatnék, van pár lemezem ,erősítő ,már "csak"  lejátszó kéne.
Esetleg én tudnék egy olcsóbb Lp jáccót... persze ha eljössz érte, még nálam a DVD

Éppen az imént hívlak,de nem veszed fel. Gondolom már letetted a lantot mára. Én is hordom magammal a lemezt.
Milyen lejátszóról volna szó?

Vendég

Sztereó erősitők

Végülis LP-t is hallgathatnék, van pár lemezem ,erősítő ,már "csak" lejátszó kéne.
Esetleg én tudnék egy olcsóbb Lp jáccót... persze ha eljössz érte, még nálam a DVD

Croft
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

cap. trim: normal, +100 pf, +200 pf, +300pf

ez csak tipp, de valószínű a szögletes jelek kisimítására kapcsol kondikat: normán: nincs, 100 pikofarad....

cartridge kiegészítő kártya, MM mozgó mágneses hangszedőhöz, MC mozgó tekercseshez

Ezek tényleg kellenk,vagy legalábbis jó ha vannak ha az ember LP-t is használ?vagy netán csak parasztvakítás? Nekem úgy tűnik a HK ennél a modelljénél komolyan gondolta az LP-t.
Végülis LP-t is hallgathatnék, van pár lemezem ,erősítő ,már "csak" lejátszó kéne.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

cap. trim: normal, +100pf, +200pf.
.....

A phono "illesztéséhez" szokott kelleni. (pikoFarad-kapacitás érték)

ez tűnik a jó tippnek!
gordon314.fw.hu

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

Bocs, egy kis  ON:     
Mit jelentenek pontosan egy erősítőn az alábbi dolgok? :

bass contour              -mély hangszín?
subsonic                    -közép hangszín?
high cut                      - magas hangszín?
cap. trim: normal, +100pf, +200pf, +300pf
cartridge: MM ph. 1, MC ph. 2            -gondolom ez az LP-hez kell

bass contour ez inkább loudness, vagy valami hasonló méylbuzeráló, többnyire poti

subsonic : alsó szűrő szokott lenni. a nagyon mélyket levágja

high cut : magasszűrő

cap. trim: normal, +100pf, +200pf, +300pf : fingom nincs

cartridge: MM ph. 1, MC ph. 2 : ??? két lemezjátszó bemente közül választ? ph1 és ph2. az egyik mm másik mc pu-hoz.

miazisten ez? legább 40éves

cap. trim: normal, +100 pf, +200 pf, +300pf

ez csak tipp, de valószínű a szögletes jelek kisimítására kapcsol kondikat: normán: nincs, 100 pikofarad....

cartridge kiegészítő kártya, MM mozgó mágneses hangszedőhöz, MC mozgó tekercseshez
gordon314.fw.hu

Vendég

Sztereó erősitők

Hát lehet, hogy megint egy tipikus ama tur kérdés, deMi a véleményetek arról, hogy az 5.1 nem jó zenehallgatásra?
Merhogy nekem ezt már mondták páran, de indok az nem sok volt, max annyi, hogy "merhogy a zenéket stereoban alkotják"
Szóval ez szerintetek is igaz?
Vagy csináltak már olyan erölködőt, ami mind a zenei, mind az 5.1 igényeket kielégíti, ilyen kompromisszumos szinten?

Mellik 5.1?
Mert ha sztereo forrást akarnál egy 5.1-es erősítőn de sztereóban hallgatni, az nem annyira remek. Vagy igen igen nagy összeget kell otthagyni egy olyan erősítőért, ami 5.1-ben is jó sztereo hangot ad.
Ha viszont eleve 5.1-ben lévő zenét akarsz hallgatni, akkor nemigen van más mód, hacsak nem veszel egy (méregdrága) előfok-processzort, és 5 monoblokk végfokot, de ez meg megint annyiba jönne, mint egy nívós 5.1 komplett erősítő.

ama tur
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: ama tur »

Hát lehet, hogy megint egy tipikus ama tur kérdés, de
Mi a véleményetek arról, hogy az 5.1 nem jó zenehallgatásra?
Merhogy nekem ezt már mondták páran, de indok az nem sok volt, max annyi, hogy "merhogy a zenéket stereoban alkotják"
Szóval ez szerintetek is igaz?
Vagy csináltak már olyan erölködőt, ami mind a zenei, mind az 5.1 igényeket kielégíti, ilyen kompromisszumos szinten?

ama tur
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: ama tur »

Revox!

Ezúton is köszi mégegyszer az erősítőt!
Meg a Bese kontaktot!

Vendég

Sztereó erősitők

igen, összekevertem ő PM665-öt árul. De mind1, nagyon jó vétel volt a PM655!k

Croft
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

nem is jártam olyan messze. HK PMA 655 erőlködő.igazi erőmű   

van német címed? elvielg ez nem szállít,csak nímetbe. ha kell, szólj...

Dehogy van német címem.Köszi, de már nálam van egy ilyen.Kíváncsi vagyok mit produkál majd.
Viszont más ügyben lehet,hogy szólni fogok az Ebay-ról kinéztem már ezt-azt.Tag is vagyok,de műszaki cuccot nem mernék rendelni.

Croft
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

Amúgy-csak tipp- tsc fórumtásr pm665-ével sztem jobban járnál...
nem Tusi cuccára gondolsz? azt hiszem ő árul 655-öt.

blaki
Fórumlakó
Fórumlakó

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: blaki »

tsc-nek nincs ilyen, ellenben tusinak még mindig megvan asszem

tusi pm665
A400, Dactilus, 575A, M12.2

Vendég

Sztereó erősitők

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4622
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: revox »

nem is jártam olyan messze. HK PMA 655 erőlködő.igazi erőmű

van német címed? elvielg ez nem szállít,csak nímetbe. ha kell, szólj...
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

Croft
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

cap. trim: normal, +100pf, +200p.
.....

A phono "illesztéséhez" szokott kelleni.

Ja,köszi. Akkor ez HK nem is olyan gagyi akár egy LP meghajtásához sem?

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”