Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Tunerek, rádióhallgatás
-
alfaati
Tunerek
Ugyanakkor én továbbra is bizonytalan vagyok, hogy a "tömegfogyasztó" számára visszalépés-e egy hordozható MP3 lejátszó a 25 évvel ezelőtti piezo hangszedős műanyag lemezjátszóhoz képest, amin szüleink hallgatták a Vámosit.
aza nagyon érdekes hogy most elojott a "tomegfogyasztó" szó a legelso kérdésednél meg nem volt ott. Mi lenne ha te magyaráznád el hogy ha elore lépésnek tartod a PC-s zenehallgatást a regebbi formátumokhoz képest azt milyen tapasztalatok alapján teszed? De szerintem maradjunk a pusztán hangminoségnél.
Tunerek
Nálam az "elorelépés" csak is hang minoség javulást jelenthet, nem érdekel a komfortosabb használhatóság!!
Tökéletesen egyetértek !
Az az igazság ,hogy minél egyszerűbb egy készülék annál jobb hangminősége (elvileg) .És ebbe a távirányító stb. -egyébként felesleges- kényelmi áramkörök már nem férnek bele ...
-
alfaati
Tunerek
Ti meg rögtön elkezdtetek AUDIOFIL fejjel vitázni, és mondtatok mindenféle okosságot - csak épp a téma nem erről szólt!
Nem a rendszerek harcáról volt szó, hanem hogy a TÖMEGGYÁRTÁS egyre olcsóbb formátumokat ad az emberek kezébe, amiről azok egyre xarabb minőségű zenét hallgatnak - mert simán kajálják a marketingmaszlagot amit etenek velük, és még örülnek is, mien óccó.
akkor biztos bennem van a hiba meg Tunerman-ben ugyanis a kerdés az volt elore lepés-e a... És mivel ez a fórum leginkabb a hangminoségrol szól és nem arról hogy a multiknal vásárlók tomeg felhasználók mit látnak elonyosebbnek, egybol NEM-el reagáltam. Nálam az "elorelépés" csak is hang minoség javulást jelenthet, nem érdekel a komfortosabb használhatóság!!
- mishow
- V.I.P.

- Értékelés: 2623
Tunerek
Ugyanakkor én továbbra is bizonytalan vagyok, hogy a "tömegfogyasztó" számára visszalépés-e egy hordozható MP3 lejátszó a 25 évvel ezelőtti piezo hangszedős műanyag lemezjátszóhoz képest, amin szüleink hallgatták a Vámosit.
Persze nagyjából hasonló szintekről kell beszélni (amúgy az eltűnt postomban volt egy majdnem ugyanilyen hasonlat :taps: )
Ahhoz képest Te is tudod hogy nem, de egy fakávás nagy Tesla-hoz képest a szokásosan beépített VM2021 MM pickuppal, háááát...... És az sem volt csúcshifi
De nyilván már érthető, miről akarni röfög itten... :kiraly:
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11298
- Kapcsolat:
Tunerek
Nah, tehát AZ a beszélgetés, amiből a vita indult arról szólt, hogy a TÖMEGFOGYASZTÓK szempontjából fejlődik vissza folyamatosan a hallgatott zene minősége, ha visszaolvastok látjátok.
Így valóban más a helyzet, bár utánad már elkanyarodott a téma.
- mishow
- V.I.P.

Tunerek
Most meg kiderül ,hogy a minősége valójában másodlagos szempont és amúgy sem igényli senki -néhány megszállott audiofilt leszámítva .Ez is csak üzlet ,ha máshogy nem megy hát konyharádió szinten ... :taps: Azért azt sem illik elfelejteni ,hogy ezek a praktikusabb és olcsóbb új (digit) formátumok valahogy mindig erősen kompromisszumosak hangminőség szempontjából ,az életciklusuk meg mintha egyre rövidebb lenne ...
Jó reggelt kivánok!
Bocs, de jól tudod, h mi egy oldalon állunk, és én pont erről a jelenségről beszéltem.
Yah, és hidd el ez csak bennünket zavar, a Tecsó-Saturn-MM vásárlókat quára nem érdekli - sőt boldog idiotizmussal vesz nemnormálisan rövid elhasználódási ciklussal új készülékeket, és örül hogy mien óccó :kiraly:
Bocs, hülyén jön ki, hogy az ember magát idézi, de így a legegyszerűbb, mindjárt látni fogjátok, miért:
Szóval, az egészet jól félreértettétek, de csak nemrég értem vissza a géphez, és most tudok reagálni.
Az előbb már írtam erről egy hosszú postot, de közben a rohadék UPC úgy döntött, hogy megáll (mostanában ezt csinálja, el-el tűnik a net, néha pár másodpercre, néha 10-20 percre, hogy rohadnának meg ott ahol vannak )
Nah, tehát AZ a beszélgetés, amiből a vita indult arról szólt, hogy a TÖMEGFOGYASZTÓK szempontjából fejlődik vissza folyamatosan a hallgatott zene minősége, ha visszaolvastok látjátok.
Szó nincs arról hogy ne lehetne jó számítógép alapú konfigurációt kiépíteni (soxor megírtam, hogy magam is egy kiváló hangú külső hangkártyát használok DAC-nak), csakhogy a teszkószökevény nem ezt fogja csinálni.
Hanem: volt neki eddig mondjuk egy egyszerű alaphifije (akár még egy jobb egybeépített rendszere) amibe bedugta a CD-t, mert ugyi azon volt a zene. Most micsinál? Letölti a zenéket, jó tömörítve, mert úgy fér el sok bármilyen adathordozón, a számítógép hangfalkimenetét (!) átdugja egy fordítós kábellel (valszeg HAMA mer az van a áruházba) és így hallgat mostantól zenét. És quvára meg van elégedve!
És még ha "rendesen" is csinálja, hangkarival-progival, akkor is a silányat fogja választani. HiFi? Ammegmi és főleg ammegminek? Csak "szójjonhangosanaének" nem? Háde!
Assziszitek viccelek? Csak kérdezzetek körbe a nem hifibu... megszállott haveroknál.
Én konkrétan láttam már ilyen megoldást, nem egyet.
Ti meg rögtön elkezdtetek AUDIOFIL fejjel vitázni, és mondtatok mindenféle okosságot - csak épp a téma nem erről szólt!
Nem a rendszerek harcáról volt szó, hanem hogy a TÖMEGGYÁRTÁS egyre olcsóbb formátumokat ad az emberek kezébe, amiről azok egyre xarabb minőségű zenét hallgatnak - mert simán kajálják a marketingmaszlagot amit etenek velük, és még örülnek is, mien óccó.
Higyjétek el, az embereket önmaguktól a legnehezebb megvédeni, ezt hosszú ügyvédi praxis alapján határozottan kijelenthetem.
A többi műszaki fejtegetéshez nem értek, úgyhogy a további vitából tisztelettel kiszállnék
-
Vendég
Tunerek
Ráadásul nemrég a londoni show-n volt alkalmam hallani egy méregdrága számítógépes rendszert. Majdnem elsírtam magam... Olyan alapzaj volt a halk részeknél a zenében mint egy kazettás magnónál.
Ott valami nagy gebasz volt.
Menjünk át a CD játszók topicba...ott válaszolok.
Üdv: TJ.
- tunerman
- V.I.P.

- Értékelés: 3096
Tunerek
Menjünk át a CD játszók topicba...ott válaszolok.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Tunerek
A hangminőség fogalma a zeneiséget is tartalmazza - meg még sok mindent ami a hangrögzítés pillanatában megtörtént.A digizés ebben a folyamatban vág rendet - a szó szoros értelmében..
Tehát akkor esetedben a digitális/analóg ellentét áll fent? Akkor a CD miért fér bele?
OFF!
A CD mintavételezéssél müködik....vagyis nem a teljes információt rögziti - mi ebben az új? A többi új digi formátumról nem is beszélve... :taps:
ON!
Én ezt értem és ennek fényében is kérdeztem, hogy a számítógépes zenehallgatás miért visszalépés a CD-zéshez képest.
Amúgy milyen digitális formátum létezik, ami nem mintavételezésen alapszik?
A hangminőség fogalma a zeneiséget is tartalmazza - meg még sok mindent ami a hangrögzítés pillanatában megtörtént.A digizés ebben a folyamatban vág rendet - a szó szoros értelmében..
Tehát akkor esetedben a digitális/analóg ellentét áll fent? Akkor a CD miért fér bele?
OFF!
A CD mintavételezéssél müködik....vagyis nem a teljes információt rögziti - mi ebben az új? A többi új digi formátumról nem is beszélve... :taps:
ON!
- tunerman
- V.I.P.

Tunerek
OFF!
ON!
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Tunerek
A számító gépes zenehallgatás egyértelmu visszalépés az LP-hez képest hangminoségben.
Zeneiségben lehetséges, hangminőségben nem hiszem.
... nemrég a londoni show-n volt alkalmam hallani egy méregdrága számítógépes rendszert. Majdnem elsírtam magam... Olyan alapzaj volt a halk részeknél a zenében mint egy kazettás magnónál.
Nem értem, miért lenne több zaj a zenében csak azért, mert számítógépről játszuk le.
Bocs az offért!
A hangminőség fogalma a zeneiséget is tartalmazza - meg még sok mindent ami a hangrögzítés pillanatában megtörtént.
A digizés ebben a folyamatban vág rendet - a szó szoros értelmében..
- tunerman
- V.I.P.

Tunerek
A számító gépes zenehallgatás egyértelmu visszalépés az LP-hez képest hangminoségben.
... nemrég a londoni show-n volt alkalmam hallani egy méregdrága számítógépes rendszert. Majdnem elsírtam magam... Olyan alapzaj volt a halk részeknél a zenében mint egy kazettás magnónál.
Nem értem, miért lenne több zaj a zenében csak azért, mert számítógépről játszuk le.
Bocs az offért!
A hangminőség fogalma a zeneiséget is tartalmazza - meg még sok mindent ami a hangrögzítés pillanatában megtörtént.
A digizés ebben a folyamatban vág rendet - a szó szoros értelmében..
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Tunerek
Bocs az offért!
Tunerek
Most meg kiderül ,hogy a minősége valójában másodlagos szempont és amúgy sem igényli senki -néhány megszállott audiofilt leszámítva .Ez is csak üzlet ,ha máshogy nem megy hát konyharádió szinten ... :taps:
Azért azt sem illik elfelejteni ,hogy ezek a praktikusabb és olcsóbb új (digit) formátumok valahogy mindig erősen kompromisszumosak hangminőség szempontjából ,az életciklusuk meg mintha egyre rövidebb lenne ... :lol!:
Jó reggelt kivánok!
Bocs, de jól tudod, h mi egy oldalon állunk, és én pont erről a jelenségről beszéltem.
Yah, és hidd el ez csak bennünket zavar, a Tecsó-Saturn-MM vásárlókat quára nem érdekli - sőt boldog idiotizmussal vesz nemnormálisan rövid elhasználódási ciklussal új készülékeket, és örül hogy mien óccó :kiraly:
Neked is jó reggelt !
Azt hiszem valóban tökéletes az egyetértés közöttünk !
-
alfaati
Tunerek
Véleményem szerint megtörténhet ugyanaz az FM rádiózással ,ami hagyományos 100W-os izzóknál történt :egy tollvonással betiltották ,és ezentúl már csak a kompakt izzó kapható helyette ...
az bizony nem lenne jó!
-
alfaati
Tunerek
Ezt értsük úgy, hogy a számítógép alapú zenehallgatás visszalépés az LP-hez és a CD-hez képest?
ugyan ez egy TUNER topic, de ha már feltetted a kérdést a válasz igen. A számító gépes zenehallgatás egyértelmu visszalépés az LP-hez képest hangminoségben. Kényelemben nyilvan elore lépeés. A cd kezd felzárkózni. Mondom ezt úgy hogy mindhárom formátummal rendelkezem. Ráadásul nemrég a londoni show-n volt alkalmam hallani egy méregdrága számítógépes rendszert. Majdnem elsírtam magam... Olyan alapzaj volt a halk részeknél a zenében mint egy kazettás magnónál.
Tunerek
Azért annyira nem veszélyes az a DAB minoség... Én hallottam digitális beltérit (csucs minoségut ) amin 300 rádió adó volt fogható. A hangminosége sokkal gyengébb volt a DAB minoségénél. Kb.: mintha 96kB/s tomorítéssel hallgattam voln a egy internet rádiót. Aztán az analóg beltéri rádió hangja sem volt túl meggyozó annak idelyén.
Remélem kitalálnak a szakik végre valami új formátumot ami el is terjed rendesen, vagy megszuntetnek mindent végleg és visszaáll mindenki FM-re. Valami egységes megoldás jo lenne már.
A megboldogult DSR (műholdas digit rádió) minősége könnyen felejthető volt ,elsősorban a 32kHz-es mintavételi frekvenciája miatt ...
Másrészt kb. 28MHz-et elfoglalt a sávból ,ami nagyon nem volt praktikus .
"Remélem kitalálnak a szakik végre valami új formátumot ami el is terjed rendesen, vagy megszuntetnek mindent végleg és visszaáll mindenki FM-re. Valami egységes megoldás jo lenne már."
Egy teljesen új formátum kifejlesztése és bevezetése bizony nagyon költséges dolog .
Világválság idején meg pláne nem lenne praktikus az ilyesmi .
A DAB+ szép lassan el fog terjedni ,ha másképpen nem megy majd kötelezővé teszik (ezt is) ... az analóg FM átjátszókat pedig mind átállítják a DAB-ra (az jelenlegi adók alkalmasak erre ,szóval nem kell lecserélni őket) .
Véleményem szerint megtörténhet ugyanaz az FM rádiózással ,ami hagyományos 100W-os izzóknál történt :egy tollvonással betiltották ,és ezentúl már csak a kompakt izzó kapható helyette ...
Na és ez?
Ez gyönyörű! :taps:
Lesz egy ilyen valószinűleg - még eredeti fadobozzal... :kiraly:
- tunerman
- V.I.P.

Tunerek
Na és ez?
Ez gyönyörű! :taps:
Lesz egy ilyen valószinűleg - még eredeti fadobozzal... :kiraly:
- mishow
- V.I.P.

Tunerek
Ezt értsük úgy, hogy a számítógép alapú zenehallgatás visszalépés az LP-hez és a CD-hez képest?
Hallottál már igazi jó és rendesen összerakott LP és/vagy CD alapú rendszert szólni? Más világ ....
Ezt a kérdést megspórolhattad volna. Esetleg válasz is lesz?
Válaszom: szerintem IGEN!
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Tunerek
Hallottál már igazi jó és rendesen összerakott LP és/vagy CD alapú rendszert szólni? Más világ ....
Ezt a kérdést megspórolhattad volna. Esetleg válasz is lesz?
Mishow te vettél már végül is tunert? Sikerült szert tenni valami szép darabra?
Akkor veszek tunert és magnódecket, amikor a két jelenleg legfontosabb komponens (erősítő-CD) összeállt.
Szeretném, ha a "hifitorony" elemei kinézetre is harmonizálnának.
Nemrég azt gondoltam, összeállt a dolog, és rá is mozdultam a fórumon hirdetett Rotel 02-esre, de aztán kiderült, hogy erősítő fronton még nem tiszta a kép....
Na és ez?
- tunerman
- V.I.P.

Tunerek
Mishow te vettél már végül is tunert? Sikerült szert tenni valami szép darabra?
Akkor veszek tunert és magnódecket, amikor a két jelenleg legfontosabb komponens (erősítő-CD) összeállt.
Szeretném, ha a "hifitorony" elemei kinézetre is harmonizálnának.
Nemrég azt gondoltam, összeállt a dolog, és rá is mozdultam a fórumon hirdetett Rotel 02-esre, de aztán kiderült, hogy erősítő fronton még nem tiszta a kép....
Na és ez?
- mishow
- V.I.P.

Tunerek
Hallottál már igazi jó és rendesen összerakott LP és/vagy CD alapú rendszert szólni?
Más világ ....
- mishow
- V.I.P.

Tunerek
Most meg kiderül ,hogy a minősége valójában másodlagos szempont és amúgy sem igényli senki -néhány megszállott audiofilt leszámítva .Ez is csak üzlet ,ha máshogy nem megy hát konyharádió szinten ...
Azért azt sem illik elfelejteni ,hogy ezek a praktikusabb és olcsóbb új (digit) formátumok valahogy mindig erősen kompromisszumosak hangminőség szempontjából ,az életciklusuk meg mintha egyre rövidebb lenne ...
Jó reggelt kivánok! :kiraly:
Yah, és hidd el ez csak bennünket zavar, a Tecsó-Saturn-MM vásárlókat quára nem érdekli - sőt boldog idiotizmussal vesz nemnormálisan rövid elhasználódási ciklussal új készülékeket, és örül hogy mien óccó :taps:
-
alfaati
Tunerek
Azért annyira nem veszélyes az a DAB minoség... Én hallottam digitális beltérit (csucs minoségut ) amin 300 rádió adó volt fogható. A hangminosége sokkal gyengébb volt a DAB minoségénél. Kb.: mintha 96kB/s tomorítéssel hallgattam voln a egy internet rádiót. Aztán az analóg beltéri rádió hangja sem volt túl meggyozó annak idelyén.
Remélem kitalálnak a szakik végre valami új formátumot ami el is terjed rendesen, vagy megszuntetnek mindent végleg és visszaáll mindenki FM-re. Valami egységes megoldás jo lenne már.