Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

grindlock
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 17

Re: Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: grindlock »

supertrump írta:
2024.06.06., csüt. 10:19
Ma rászántam volna magam, hogy elmenjek (csak ezért) lemezeket lemosatni, mert megint vettem 1-2-t és hallgathatatlanul pattog. 6 db új lemezről van szó jelenleg. Felhívtam a lemeztasakot, viszont legnagyobb bánatomra ezt megszüntették, már csak webshopként működnek. Aki csinálta, csinálja a lakásán, de nem lehet megvárni, viszont én nem hagyom ott sehol, no meg messze lakom, dupla utat nem csinálok, futárral pedig nem akarom utaztatni őket. Tudtok ajánlani olyan helyet, ahol igényesen megcsinálják, igényes berendezésekkel?

Jó lenne, ha ott lehetne venni lejátszás előtti törlésre kecskés kefét és kiváló minőségű új tokokat is.
Szia

OzAudio, Ozorai Gábor.
11. kerület
http://ozaudio.hu/hu/kezdolap/
Közben lehet demózni a rendszerét is, ami elképesztően jól szól.

supertrump
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: supertrump »

Ma rászántam volna magam, hogy elmenjek (csak ezért) lemezeket lemosatni, mert megint vettem 1-2-t és hallgathatatlanul pattog. 6 db új lemezről van szó jelenleg. Felhívtam a lemeztasakot, viszont legnagyobb bánatomra ezt megszüntették, már csak webshopként működnek. Aki csinálta, csinálja a lakásán, de nem lehet megvárni, viszont én nem hagyom ott sehol, no meg messze lakom, dupla utat nem csinálok, futárral pedig nem akarom utaztatni őket. Tudtok ajánlani olyan helyet, ahol igényesen megcsinálják, igényes berendezésekkel?

Jó lenne, ha ott lehetne venni lejátszás előtti törlésre kecskés kefét és kiváló minőségű új tokokat is.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2130

Re: Teka 1200MK2 vs Audio Technica AT LP140XP

Hozzászólás Szerző: Voyager »

grindlock írta:
2024.06.04., kedd 09:11
Jó reggelt

Előre is elnézést kérek a félig hülye kérdésért.

Teka1200 mk2-n gondolkodom, egy sárga Nagaokával (mp 110) menne.
Az audio technica AT-LP140XP egy olcsóbb alternatíva (kb félár), de nyilván nem is Technics szint.

Vajon az Audio Technica egy komolyabb hangszedővel (fekete ortofon, zöld nagaoka
piros AT) képes lenne-e erre felnőni a teka mellé hangminőségben?

Köszönöm előre is.
Röviden? Nem!
A részleteket nagyon szívesen elmesélem telefonon. (mindkettőt alaposan ismerem)
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

grindlock
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 17

Teka 1200MK2 vs Audio Technica AT LP140XP

Hozzászólás Szerző: grindlock »

Jó reggelt

Előre is elnézést kérek a félig hülye kérdésért.

Teka1200 mk2-n gondolkodom, egy sárga Nagaokával (mp 110) menne.
Az audio technica AT-LP140XP egy olcsóbb alternatíva (kb félár), de nyilván nem is Technics szint.

Vajon az Audio Technica egy komolyabb hangszedővel (fekete ortofon, zöld nagaoka
piros AT) képes lenne-e erre felnőni a teka mellé hangminőségben?

Köszönöm előre is.

teddysnow
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 41

Hozzászólás Szerző: teddysnow »

mishow írta:
2024.05.26., vas. 12:35
teddysnow írta:
2024.05.26., vas. 12:09
teddysnow írta:
2024.05.11., szomb. 11:53
A WM95E-t néztem én is. Ahogy utánanéztem gyárilag 3600-al és a piros 91-el jött ki, logó nélkül. Az a baj, hogy a WM95 árban összemérhető a lejátszó árával.
úgy néz ki, hogy 99%-ban biztos, hogy a lemezek a rosszak, nem a lejátszó. Átforrasztottam a kar vezetékeit, megnéztem az anti-skating-et, minden rendben van. Olyan anti-skating van benne, hogy elromlani csak akkor tud, ha elpárolog belőle a rugó.
Annyi energiát tettél bele, hogy ennyi erővel már kérhettél volna kölcsön egy tuti jó WM95-öt is.
Az nem indok, hogy pariban van a lejátszó árával, mert a lemezeid még sokkal többe fognak kerülni, ha tönkreteszed, akkor pláne.
Te tudod, de nem értem igazán gondolkodik.gif
Vettem a Muzikernél egy WM95E-t, ezzel szerintem kimaxoltam ennek a lejátszónak a képességeit. Balos lemezek balon szólnak továbbra is, de nem is ez az érdekes.

Kaphatnék egy pohár vizet, mert olyan éhes vagyok, hogy nincs hol aludnom.

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6214

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

A lemezmosós threadet átraktam az "LP lemezmosó" topikba: viewtopic.php?f=28&t=60582
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2597

Hozzászólás Szerző: mishow »

teddysnow írta:
2024.05.26., vas. 12:09
teddysnow írta:
A WM95E-t néztem én is. Ahogy utánanéztem gyárilag 3600-al és a piros 91-el jött ki, logó nélkül. Az a baj, hogy a WM95 árban összemérhető a lejátszó árával.
úgy néz ki, hogy 99%-ban biztos, hogy a lemezek a rosszak, nem a lejátszó. Átforrasztottam a kar vezetékeit, megnéztem az anti-skating-et, minden rendben van. Olyan anti-skating van benne, hogy elromlani csak akkor tud, ha elpárolog belőle a rugó.
Annyi energiát tettél bele, hogy ennyi erővel már kérhettél volna kölcsön egy tuti jó WM95-öt is.
Az nem indok, hogy pariban van a lejátszó árával, mert a lemezeid még sokkal többe fognak kerülni, ha tönkreteszed, akkor pláne.
Te tudod, de nem értem igazán gondolkodik.gif

teddysnow
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 41

Hozzászólás Szerző: teddysnow »

teddysnow írta:

Kivettem a 3600-at és visszatettem a gyári hangszedőjét a tűjével. Azért cseréltem ki, mert ragadt a zsírtól, csucsogott valami olajtól és ferde volt a tű szára. Látszólag, mintha WD40-el fújták volna be. Ezt ma reggel kiáztattam denszeszbe és szalonképes állapotba hoztam. A tű szára az állásban kirúgta magát, első ránézésre egyenes, csak hunyorítva ferde. De hangban az is balra húz. A gyári és a 3600 külsőleg csak színben van különbség, így a tűt is tudtam közöttük cserélni. Nem változik semmi. Úgy hallom, mintha a kar helyzetétől függően időnként centeresedne, aztán visszahúz balra. Még átforrasztom a belsejében a hangkarból jövő vezetékek kimenő csatlakozásait, aztán nem középre ülök a kanapén. Vagy még az anti-skating rugóját, mechanizmusát átnézem, nincs-e akadás.
Másik. Nagyon kezdő vagyok még. Én CD-zek, csak szereztem egy szalagos magnót és a hozzákapott piszokjó minőségű felvételek hozták meg a kedvem az analóg hanghoz. Próbára vettem a lemezjátszót, hogy tetszik-e. Kaptam vagy 30 magyar lemezt egy forrásból, kristály tűs lejátszóról. Az is egy hibaforrás. Vettem 5 használt lemezt innen-onnan és egy újat. Rendelés alatt van még 4 új és további használtak, 1 hónapon belül megjönnek. Még nem nem vagyok 100%-ig biztos benne, hogy nem a lemezeim vannak félre kopva, ez is benne lehet a pakliban.

Jelentkezem, ahogy megtudok valamit, köszönöm szépen a tanácsokat.
Sziasztok,
úgy néz ki, hogy 99%-ban biztos, hogy a lemezek a rosszak, nem a lejátszó. Átforrasztottam a kar vezetékeit, megnéztem az anti-skating-et, minden rendben van. Olyan anti-skating van benne, hogy elromlani csak akkor tud, ha elpárolog belőle a rugó. Csináltam egy fél órás hangkártyás felvételt több lemezből és ahány lemez, annyi féle hangkép. Az egy forrásból való, kapott lemezeim vannak többé-kevésbé félre kopva, amit nem értek. Mert, ha 6-8 grammos nyomással, anti-skating nélkül, kristály tűvel, porosan van "lejátszva", akkor a belső barázdának kellene kopnia és (gondolom) halkabban szólnia.

Mindegy, az újak és a netről vett használtak hibátlanok. A másik érdekesség, hogy az Ez sztereo! lemez is balra húz, amiről azt gondoltam, hogy nem egy agyonjátszott, kb egyszer az ember megveszi és max 3 meghallgatja. https://www.youtube.com/watch?v=bBruUf5HInc Ez itt az.
Röviden ezekre jöttem rá, most már ezt is tudom.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1467

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

dixie-chicken írta:
2024.05.20., hétf. 12:31
Legutolsó hozzászólásainkat már átpaterolták... :smile53:
KVház > Összes Téma > Csevegők > Általában a hifiről... találhatjátok.

Pointe
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 469
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pointe »

Rock60 írta:
2024.05.21., kedd 17:29
Szerintem ezek a modern, nagyon színezetlen, naturális hangú gépek igényelik a nagyon drága, mindent tudó elektronikákat, amik meghozzák az " életet " a komplett rendszerbe.

De, hogy színezés nélkül ? Nem biztos. Csöves phono, csöves erősítő... gondolkodik.gif /
Valszeg így lesz kerek egész a hang. Erre utalt talán Pointe is.
A Soulines Kubrick igencsak életteli lemezjátszó. A hatalmas térhatást már Art Dudley is megemlítette a Stereophile tesztjében, ahogy a "realisztikus energiákat" is. És ő azért nem a NAD 5120-hoz viszonyít.

https://lemezjatszok.blog.hu/2017/08/29 ... t_magyarul

A tonalitásának a semlegessége ugyanakkor fontos tulajdonság, ezért alkalmas például hangszedő-tesztekre, vagy, mint a Heed Audio bemutatótermében, a különböző elektronikák demonstrálására.

Az egykori bemutatónkon használt Pointe csöves erősítők semmiképpen sem klasszikus csöves hangú készülékek, legalábbis nem olyanok, mint amit a csöves erősítők műfaját negatív előítélettel tekintők felhozni szoktak (nem, nem langymeleg, nem dinamikátlan, nem prezenszes a hangkép).

Az más kérdés, hogy otthon én sem az AT MC-vel hallgatom, hanem a basszusban erős, alapvetően meleg tónusú Nagaoka MP500-zal.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Aszpirin írta:
2024.05.22., szer. 19:14
Rock60 írta:
Szerintem ezek a modern, nagyon színezetlen, naturális hangú gépek igényelik a nagyon drága, mindent tudó elektronikákat, amik meghozzák az " életet " a komplett rendszerbe.
De, hogy színezés nélkül ? Nem biztos. Csöves phono, csöves erősítő... gondolkodik.gif /
Nem kötekedésként, csak egy esetleges lehetőségként: nem lehet-e-é, hogy a "kerek", "életteli" hang, az szubjektív fogalom? Esetleg hozzászoktál a színezett hanghoz, és az az "életteli" neked?
Miközben Deprotektor válaszával is egyetértek, az én válaszom a kérdésedre az, hogy nem.
Az " életteli "-t én nem mint peoratív jelzőt használom, hanem egy elvárható jellemzőt a zenei reprodukcióban.
A " kerek " alatt - lehet hogy félreérthető volt - nem valami sávszéleiben lekerekített tónusra gondoltam, hanem, ahogy mondani szoktuk, hogy " kerek egész ", minden a helyén, kb...
De, hogy ismételjem magamat, míg egy dús hangú, életteli futómű mögött egy szárazabb tónusú elektronika adhatja ki jól a matekot, addig egy végtelenű precíz, naturális cucc mögé jobban passzolhat egy nagyon nívós, de azon belül is egy testesebb, " élettelibb erölködő.
/ Ami jelen példánkban éppen csöves.../
De, ez a gondolatmenet tényleg csak egy matekos okoskodás és leegyszerűsített általánosítás a részemről. A hang, amiről beszélni akarunk, olyan mérhetetlenűl komplex, hogy azt lehetetlen szavakban kifejezni, pontosan mire is gondolunk...
Szerintem mindenki maga elé tud képzelni egy olyan hangot, amelyik 100 % - ban színezetlen, de mégis minden meg van benne, semmi nem hiányzik belőle. Ezzel szerintem mindannyian kibékűlnénk.
Na, ez az, ami kb. tökéletesen megfizethetetlen, minden, ami ez alatt van, az valahol színez itt - ott, kevésbé vagy jobban, vagy simán hiányérzetet kelt, kicsit, vagy nagyon.
Aztán ki - ki ízlése, tapasztalata és lehetőségei alapján ideologizálja meg, hogy melyik kompromisszum elfogadhatóbb a számára, a steril hiányos, vagy a húsos, színezett és/vagy ezek végtelen kombinációja.
Kb. :D

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

DeProtector írta:
2024.05.22., szer. 20:30
Aszpirin írta:

Nem kötekedésként, csak egy esetleges lehetőségként: nem lehet-e-é, hogy a "kerek", "életteli" hang, az szubjektív fogalom? Esetleg hozzászoktál a színezett hanghoz, és az az "életteli" neked?
Bár nem én lettem idézve, de gondolom nekem is szól a kérdés.

Dehogynem. Nemcsak, hogy lehet, de mindenbizonnyal így is van. Az egy teljesen szubjektív fogalom.
De a saját ízlésünket szerintem nem lehet megcsalni. Ha sokszáz óra hallgatás után is azt érezzük, hogy valami nem kerek, akkor szerintem nem azon kell dolgozni, hogy bármi áron a saját ízlésvilágunk elleni dolgot megszerettessünk magukkal, hanem hogy keressünk olyat ami tetszik. Bárki bármit is mond vagy ír. Végső soron ez egy hobbi, az örömet kell, hogy okozzon.
Ez így korrekt, természetesen. És egyet is értek.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

DeProtector
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 260

Hozzászólás Szerző: DeProtector »

Aszpirin írta:

Bár nem én lettem idézve, de gondolom nekem is szól a kérdés.

Dehogynem. Nemcsak, hogy lehet, de mindenbizonnyal így is van. Az egy teljesen szubjektív fogalom.
De a saját ízlésünket szerintem nem lehet megcsalni. Ha sokszáz óra hallgatás után is azt érezzük, hogy valami nem kerek, akkor szerintem nem azon kell dolgozni, hogy bármi áron a saját ízlésvilágunk elleni dolgot megszerettessünk magukkal, hanem hogy keressünk olyat ami tetszik. Bárki bármit is mond vagy ír. Végső soron ez egy hobbi, az örömet kell, hogy okozzon.
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Zu Varial
Hf.: Zu Mission

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

DeProtector írta:
2024.05.21., kedd 11:18
Rock60 írta:
2024.05.21., kedd 08:41

Mit szeret, aki szereti a Kubrik - ot ?
Szerintem amit szeretnek benne az az, hogy egyrészt nagyon csendes, nulla futóműzaj. Stabil fordulat ami még finomszabályozható is. Fantasztikusan nagy teret rajzol. A hangja nagyon színezetlen (én ugye pont erre mondtam, hogy steril, modern hifi hang, nulla érzelem, de ugye aki meg ezt szereti annak meg a régiek mint pl egy Sondek borzasztóan színező. Szerintem meg életteli, de ugye kinek mi.) A megépítettsége már ránézésre is fantasztikus, nagyon-nagyon precíz minden szinten. Nagyon egyszerű használni (3 tekerhető láb, nulla rugó, nulla csapágyolaj feltöltés stb).
Tehát összességében egy brutálisan jól kivitelezett mérnöki remekmű, de nekem sajnos a hangja is pont csak ilyen volt.
Ha valami remekmű, az nem zárja/zárná ki, hogy remek legyen a hangja is. Sőt...

DeProtector
Fórumlakó
Fórumlakó

Rock60 írta:
2024.05.21., kedd 08:41

Mi lett volna, ha variálós típus vagy ? :D
Egy év alatt annyi mindent csereberéltél, hogy tényleg nem mondható, hogy nem próbáltál meg mindent a Kubrick - ért. :smile53:
Épp ezaz ami miatt nagy nehezen megszültem az eladását, hogy folyton arra késztetett, hogy még valami mást próbáljak ki, hátha majd úgy... És ha valamit,ezt nagyon nem szeretem.
Mikor néha lesz valami új készülékem, már a gondolatától is rosszul vagyok, hogy meg kell vele hallgatni mondjuk 2-3 kábelt mire találok jót.

Szerintem amit szeretnek benne az az, hogy egyrészt nagyon csendes, nulla futóműzaj. Stabil fordulat ami még finomszabályozható is. Fantasztikusan nagy teret rajzol. A hangja nagyon színezetlen (én ugye pont erre mondtam, hogy steril, modern hifi hang, nulla érzelem, de ugye aki meg ezt szereti annak meg a régiek mint pl egy Sondek borzasztóan színező. Szerintem meg életteli, de ugye kinek mi.) A megépítettsége már ránézésre is fantasztikus, nagyon-nagyon precíz minden szinten. Nagyon egyszerű használni (3 tekerhető láb, nulla rugó, nulla csapágyolaj feltöltés stb).
Tehát összességében egy brutálisan jól kivitelezett mérnöki remekmű, de nekem sajnos a hangja is pont csak ilyen volt.
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 770

Hozzászólás Szerző: arzachel »

DeProtector írta:
2024.05.21., kedd 00:27

Bezzeg a Sondek az egyből működött. :D
Ebből persze senki ne vonjon le általános következtetést, max annyit, hogy nekem nem adta ki. És hogy ez két totál más világ.
Értem kb, hogy mit szeret aki szereti a Kubrick-ot, de én azt pont nem.
Régi világ.A látványlemezjátszók divatja még nem volt...
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

tollact írta:
2024.05.21., kedd 09:47

Sokan ezért szeretjük a klasszikus régebbi lemezjátszókat, mint például a Sondek. Biztos vagyok benne, hogy nem teljesen színezetlen egyiknek sem a hangja, viszont zenehallgatásra ösztönöz. Az új tervezésű futóművekből valami hiányzik...
Persze, a Linn is színez, de nagyon jól csinálja.
Persze, úgy kell hozzáválogatni a cuccot, hogy ezt a színezést kamatoztatni tudja az egész rendszer, és még csak nem is kell túlzásba vinni a költekezést.

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 727

Hozzászólás Szerző: tollact »

DeProtector írta:
Pointe írta:
2024.05.20., hétf. 15:51

Az AT "tankönyvi tipikus hangja" egy régi dolog. Amikor Yosike Koizumi-szan átvette az AT hangszedők tervezését, minden megváltozott. Koizumit nagyjából úgy érdemes elképzelni, mint Mészáros Janit, csak öltönyben :-) Fiatal (még mindig negyven alatt), kicsit csodabogár, és nagyjából az egész élete a lemezjátszók és a hangszedők körül forog. Ő alapvetően hangot épít, és a fejében nem az a hangzás ideál, ami volt egy-két évtizede. A mai AT-k közül talán az 540-es, ami hasonló a régi AT-kre, kicsit vékonyabb mélytartománya és "csilingelő" magasai miatt, de az elődjénél, a 440-esnél kevésbé dominánsak ezek a tulajdonságai.

Az újabb AT-k (VM95-sorozat, VM500-sorozat, VM700-sorozat, OC9X-sorozat, ART9X-ek, nem beszélve a "nagy" ART20-ról és az MC2022-ről másképp szólnak, testesebbek, dögösebbek.

Szerencsére a márka hangzására jellemző másik tulajdonság, a természetesség, semlegesség megmaradt.

Amúgy EAR ezt írta a hangszedőről, amikor szintén Soulines Kubrickon hallgatta, valószínűleg azzal a karral, ami hozzád került:

https://ear.hu/?p=9072
Aztán előfordulhat, hogy a Kubrick és a Sondek két annyira távol eső karakterű/torzítású/színezésű (?) hang, hogy ebből adódik amit hallok. Az AT-nek meg lehet az a karaktere, hogy nincs neki?
Vagy csak annyira pont az én ízlésvilágom felé tolódott a hang, hogy ezért élem meg ekkorának a különbséget.
Minden meglehet, mindenesetre nálam ez volt/van.
EAR elég sokat játszogatott a trafókkal, amíg összeállt neki a hang.

Az mondjuk tény, hogy az LP12 kontra Kubrick az tényleg alma és körte.
Több mint egy évig volt meg a Kubrick, és alapból nem vagyok variálós típus, de valami sosem volt nekem jó.
Próbáltam az említett három karral (igen, Ear-től volt az IsoKinetic), Goldring 1006, 1042, AT33PTG/II, Denon DL 103, illetve Koetsu Black-el. Volt itt Heed Obelisk "integrált" fonó, Quasar III, Pointe Record TS Signature, Project Phono Box DS2, illetve trafóból Audio Hungary réz, 72Audio Litze, Hashimoto HM3, Pointe (ami épp az általam is használt AT-hez készült és az említett bemutatótokon szólt, ha minden igaz) meg még ki tudja mi ami már eszembe sem jut. Volt itt aztán könnyű asztal, nehéz állvány, alátétek, külső tápok, minden mindennel, de szerelem az nem lett.
Bármit is tettem, az alap karakter az nem változott. Nekem mindenhogy vékonyka volt, nagyon dinamikaszegény és érzelemmentes. Így bár évtizedekre terveztem vele, csalódás és válás lett a vége.
Ezt csak azért írtam le, hogy egyértelmű legyen, hogy nem egy hosszúhétvége tapasztalata volt amit említettem.

Ebből persze senki ne vonjon le általános következtetést, max annyit, hogy nekem nem adta ki. És hogy ez két totál más világ.

Amúgy az említett RigB-vel nekem sincs tapasztalatom, csak ha már így szóbajött, megemlítettem.
Sokan ezért szeretjük a klasszikus régebbi lemezjátszókat, mint például a Sondek. Biztos vagyok benne, hogy nem teljesen színezetlen egyiknek sem a hangja, viszont zenehallgatásra ösztönöz. Az új tervezésű futóművekből valami hiányzik...
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

DeProtector írta:

Több mint egy évig volt meg a Kubrick, és alapból nem vagyok variálós típus...
Próbáltam az említett három karral (igen, Ear-től volt az IsoKinetic), Goldring 1006, 1042, AT33PTG/II, Denon DL 103, illetve Koetsu Black-el. Volt itt Heed Obelisk "integrált" fonó, Quasar III, Pointe Record TS Signature, Project Phono Box DS2, illetve trafóból Audio Hungary réz, 72Audio Litze, Hashimoto HM3, Pointe...
Volt itt aztán könnyű asztal, nehéz állvány, alátétek, külső tápok, minden mindennel, de szerelem az nem lett.
Bármit is tettem, az alap karakter az nem változott. Nekem mindenhogy vékonyka volt, nagyon dinamikaszegény és érzelemmentes.
Ezt csak azért írtam le, hogy egyértelmű legyen, hogy nem egy hosszúhétvége tapasztalata volt amit említettem.
Mi lett volna, ha variálós típus vagy ? :D
Egy év alatt annyi mindent csereberéltél, hogy tényleg nem mondható, hogy nem próbáltál meg mindent a Kubrick - ért. :smile53:

DeProtector
Fórumlakó
Fórumlakó

Pointe írta:
2024.05.20., hétf. 15:51

Az AT "tankönyvi tipikus hangja" egy régi dolog. Amikor Yosike Koizumi-szan átvette az AT hangszedők tervezését, minden megváltozott. Koizumit nagyjából úgy érdemes elképzelni, mint Mészáros Janit, csak öltönyben :-) Fiatal (még mindig negyven alatt), kicsit csodabogár, és nagyjából az egész élete a lemezjátszók és a hangszedők körül forog. Ő alapvetően hangot épít, és a fejében nem az a hangzás ideál, ami volt egy-két évtizede. A mai AT-k közül talán az 540-es, ami hasonló a régi AT-kre, kicsit vékonyabb mélytartománya és "csilingelő" magasai miatt, de az elődjénél, a 440-esnél kevésbé dominánsak ezek a tulajdonságai.

Az újabb AT-k (VM95-sorozat, VM500-sorozat, VM700-sorozat, OC9X-sorozat, ART9X-ek, nem beszélve a "nagy" ART20-ról és az MC2022-ről másképp szólnak, testesebbek, dögösebbek.

Szerencsére a márka hangzására jellemző másik tulajdonság, a természetesség, semlegesség megmaradt.

Amúgy EAR ezt írta a hangszedőről, amikor szintén Soulines Kubrickon hallgatta, valószínűleg azzal a karral, ami hozzád került:

https://ear.hu/?p=9072
Aztán előfordulhat, hogy a Kubrick és a Sondek két annyira távol eső karakterű/torzítású/színezésű (?) hang, hogy ebből adódik amit hallok. Az AT-nek meg lehet az a karaktere, hogy nincs neki?
Vagy csak annyira pont az én ízlésvilágom felé tolódott a hang, hogy ezért élem meg ekkorának a különbséget.
Minden meglehet, mindenesetre nálam ez volt/van.
EAR elég sokat játszogatott a trafókkal, amíg összeállt neki a hang.

Az mondjuk tény, hogy az LP12 kontra Kubrick az tényleg alma és körte.
Több mint egy évig volt meg a Kubrick, és alapból nem vagyok variálós típus, de valami sosem volt nekem jó.
Próbáltam az említett három karral (igen, Ear-től volt az IsoKinetic), Goldring 1006, 1042, AT33PTG/II, Denon DL 103, illetve Koetsu Black-el. Volt itt Heed Obelisk "integrált" fonó, Quasar III, Pointe Record TS Signature, Project Phono Box DS2, illetve trafóból Audio Hungary réz, 72Audio Litze, Hashimoto HM3, Pointe (ami épp az általam is használt AT-hez készült és az említett bemutatótokon szólt, ha minden igaz) meg még ki tudja mi ami már eszembe sem jut. Volt itt aztán könnyű asztal, nehéz állvány, alátétek, külső tápok, minden mindennel, de szerelem az nem lett.
Bármit is tettem, az alap karakter az nem változott. Nekem mindenhogy vékonyka volt, nagyon dinamikaszegény és érzelemmentes. Így bár évtizedekre terveztem vele, csalódás és válás lett a vége.

Amúgy az említett RigB-vel nekem sincs tapasztalatom, csak ha már így szóbajött, megemlítettem.

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2634

Hozzászólás Szerző: supravox »

Voyager írta:
2024.05.20., hétf. 19:08
supravox írta:
2024.05.20., hétf. 19:02
Pointe írta:
2024.05.20., hétf. 16:14

A klasszikus Mk2 Technics 1200 gumi lemezalátét az parádés. Egyszer egy ügyfélnek akartam demózni, hogy mennyivel jobb egy tuning alátét, de nem volt az :-(

Achromatot néha visznek kipróbálni Tekára, azt ritkán hozzák vissza, de a hagyományos parafa, gumi-parafa, velúrbőr, akril stb alátétekkel szemben győzni szokott (vagyis azokat visszahozzák).
Örülök,hogy ezt beírtad előttem🙂
Biztos van az az alátét ami előrelépés a gyári gumihoz képest.
De én is a gumit használom az SP10-hez.
Illetve az elődökhöz is mindig az volt.
Én sem találok nekem jobban tetszőt a gyári GR (butil) mat-nál.
Van egy nagyon régi barátom huszonéve Technics-t használ.
1210mk2 m3d SP10mk2 csakis gyári gumi.
Valahogy azzal áll össze amire gondoltak a gyárban.
Így persze nem high-end a hang.
Szerencsére😄
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Pointe írta:
2024.05.20., hétf. 16:08

Az MP500 egy ufó. Nincsenek mélyei meg magasai, hanem zenél. Az biztos, hogy semmi esetre sem "fényes" és "csilingelő" a hangja. Levegős, áttetsző, minden színezéstől és túlzástól mentesek a magasai.

Ha van kedved átugrani, már meg tudom mutatni, mit művel egy Kubrick és egy MP500 együtt (Jelco 350-es kar).
Köszönöm...
A Nagakoa családfáját elmondtad... :smile53:
De a Naga MP500, az AT 33PTG/II és a Sumiko Blue Point - majdnem Kiseki-t írtam :D - hangkarakter - különbségét fel tudnád vázolni ?
Mondjuk a Kubrick-on. Vagy máson...

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2130

Hozzászólás Szerző: Voyager »

supravox írta:
2024.05.20., hétf. 19:02
Pointe írta:
arzachel írta:
2024.05.20., hétf. 11:03
Gumiból lemezalátét?Én még jót az életben nem hallottam....
A klasszikus Mk2 Technics 1200 gumi lemezalátét az parádés. Egyszer egy ügyfélnek akartam demózni, hogy mennyivel jobb egy tuning alátét, de nem volt az :-(

Achromatot néha visznek kipróbálni Tekára, azt ritkán hozzák vissza, de a hagyományos parafa, gumi-parafa, velúrbőr, akril stb alátétekkel szemben győzni szokott (vagyis azokat visszahozzák).
Én sem találok nekem jobban tetszőt a gyári GR (butil) mat-nál.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2634

Hozzászólás Szerző: supravox »

Pointe írta:
arzachel írta:
2024.05.20., hétf. 11:03
Gumiból lemezalátét?Én még jót az életben nem hallottam....

AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”