Aszpirin írta: ↑2024.05.22., szer. 19:14
Rock60 írta: ↑2024.05.21., kedd 17:29
Szerintem ezek a modern, nagyon színezetlen, naturális hangú gépek igényelik a nagyon drága, mindent tudó elektronikákat, amik meghozzák az " életet " a komplett rendszerbe.
De, hogy színezés nélkül ? Nem biztos. Csöves phono, csöves erősítő...

/
Valszeg így lesz kerek egész a hang. Erre utalt talán Pointe is.
Nem kötekedésként, csak egy esetleges lehetőségként: nem lehet-e-é, hogy a "kerek", "életteli" hang, az szubjektív fogalom? Esetleg hozzászoktál a színezett hanghoz, és az az "életteli" neked?
Miközben Deprotektor válaszával is egyetértek, az én válaszom a kérdésedre az, hogy nem.
Az " életteli "-t én nem mint peoratív jelzőt használom, hanem egy elvárható jellemzőt a zenei reprodukcióban.
A " kerek " alatt - lehet hogy félreérthető volt - nem valami sávszéleiben lekerekített tónusra gondoltam, hanem, ahogy mondani szoktuk, hogy " kerek egész ", minden a helyén, kb...
De, hogy ismételjem magamat, míg egy dús hangú, életteli futómű mögött egy szárazabb tónusú elektronika adhatja ki jól a matekot, addig egy végtelenű precíz, naturális cucc mögé jobban passzolhat egy nagyon nívós, de azon belül is egy testesebb, " élettelibb erölködő.
/ Ami jelen példánkban éppen csöves.../
De, ez a gondolatmenet tényleg csak egy matekos okoskodás és leegyszerűsített általánosítás a részemről. A hang, amiről beszélni akarunk, olyan mérhetetlenűl komplex, hogy azt lehetetlen szavakban kifejezni, pontosan mire is gondolunk...
Szerintem mindenki maga elé tud képzelni egy olyan hangot, amelyik 100 % - ban színezetlen, de mégis minden meg van benne, semmi nem hiányzik belőle. Ezzel szerintem mindannyian kibékűlnénk.
Na, ez az, ami kb. tökéletesen megfizethetetlen, minden, ami ez alatt van, az valahol színez itt - ott, kevésbé vagy jobban, vagy simán hiányérzetet kelt, kicsit, vagy nagyon.
Aztán ki - ki ízlése, tapasztalata és lehetőségei alapján ideologizálja meg, hogy melyik kompromisszum elfogadhatóbb a számára, a steril hiányos, vagy a húsos, színezett és/vagy ezek végtelen kombinációja.
Kb.