Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
Pc alapú audio lejátszás
és aki hangosnak tartja azokat a vinyókat annak hiper hallása van
Vagy csak csendesebb környezete. Én is, amíg nem költöztem fel sem tűnt (na jó, feltűnt, csak nem zavart) a montor cirregése -most meg falnak megyek tőle-, a winyó alaphangja, a tápban is ami most van venti, hangos, akkor és ott hangtalannak tűnt (egy méghangosabbhoz képest). Kivételesen eltérő nem szubjektív érzékelésünk adja a vitaalapot hanem az eltérő környezet! Én minden gépzajt éjjel, csendes szobában (tehát más nem kelt zajt), több órányi gépezés után, esetleg fáradtan értem, na ezért nevezek és ítélek én meg szinte mindent hangosnak a laptopokon kívül. Zajból, utcáról, udvarról bejőve nem nagy kunszt halknak/hangtalannak definiálni a legtöbb gépet.
Nekem is Coolink van Tigris és nem osztom a véleményed de tényleg jó gyártmányok! Én 7 éve használok egyet. Bár a csapágyasoknak van egy plusz fémes hangjuk és picit hangosabbak is viszont a futás is stabil marad, nem kezd zörögni, nemkell cserélgetni.
A winyókerregést írtátok még, az durva ha kerreg, bakra téve / felfüggesztve csak a magasak maradnak (kaparászik valamennyit), ezt meg jól tompítja egy jól zárt ház. Mennyi újdonságot mondok, mi? A gondom az alapzajjal van, 2005-ös az enyém, ez nyilván fix RPM (vagy nem?).
Pont ezért jött be nekem ez a ház, amit az előbb ajánlottam.
Sok éven át halkítgattam a gépeimet, míg lefektettem magamnak két alapszabályt:
- mint mindenben, a gép halkításában is meg kell találni azt a pontot, amikor az eredmény további javítása már aránytalanul magas költséggel járna (ez is csak olyan, mint a hifi meg a hájend )
- bármennyire halkítjuk is, mindig valami a leghangosabb marad a gépben. (Hacsak nem megyünk az összes komponenssel a környezeti zajok alá, de ez egy zenehallgatásra szánt gépnél elég nehéz, mivel legtöbbünk a "tök csendben" szeret zenét hallgatni. Nálam ez a munkánál is így van.) viszont az idegesítő faktor nem egyenesen arányos az alkatrészek hangerejével.
Engem pl. jobban idegesít a kondik cicergése, vagy ha a ház rezonál, venti visít, mintha a levegő surrogását hallanám.
Ennél a háznál pedig pont csak a halk surrogást hallani, a többi alatta marad, és ehhez az égvilágon semmi pluszra nincs szükség hozzá, sem alkatrészre, sem bütykölésre. A többi előnyével együtt.
Ha valaki pedig az árát sokallja:
Egy normálisabb ház, amiben anyag is van, 10K-tól indul.
Egy jó táp szintén, de ami halk is, az inkább 15 - lásd Corsair VX széria.
És ott is vagyunk a 25K-nál.
Pc alapú audio lejátszás
Vagy csak csendesebb környezete. Én is, amíg nem költöztem fel sem tűnt (na jó, feltűnt, csak nem zavart) a montor cirregése -most meg falnak megyek tőle-, a winyó alaphangja, a tápban is ami most van venti, hangos, akkor és ott hangtalannak tűnt (egy méghangosabbhoz képest). Kivételesen eltérő nem szubjektív érzékelésünk adja a vitaalapot hanem az eltérő környezet! Én minden gépzajt éjjel, csendes szobában (tehát más nem kelt zajt), több órányi gépezés után, esetleg fáradtan értem, na ezért nevezek és ítélek én meg szinte mindent hangosnak a laptopokon kívül. Zajból, utcáról, udvarról bejőve nem nagy kunszt halknak/hangtalannak definiálni a legtöbb gépet.
Nekem is Coolink van Tigris és nem osztom a véleményed de tényleg jó gyártmányok! Én 7 éve használok egyet. Bár a csapágyasoknak van egy plusz fémes hangjuk és picit hangosabbak is viszont a futás is stabil marad, nem kezd zörögni, nemkell cserélgetni.
A winyókerregést írtátok még, az durva ha kerreg, bakra téve / felfüggesztve csak a magasak maradnak (kaparászik valamennyit), ezt meg jól tompítja egy jól zárt ház. Mennyi újdonságot mondok, mi? A gondom az alapzajjal van, 2005-ös az enyém, ez nyilván fix RPM (vagy nem?).
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Úgy tudom, hogy ezekkel a programokkal a seek hangot lehet csökkenteni, a lassabb fejpozícionálásért cserébe. A fordulatszám nem hiszem, hogy változik.(ezt már nagyon rég óta tudják a HDD-k)
Pontosan. Nagyon hasznos funkció. Akit zavar a seek-elés közbeni kerregő hang, az mindenképp próbálja ki. Nem lassít sokat. HD Tune-nal lehet állítani.
Tigris: Remélem ezt a 8,5 dB szöveget nem veszed be.
Pc alapú audio lejátszás
Én is valami ilyesmit alkalmazok...A ventik a Coolink SWiF2-1200, nem hogy csendes, hanem egyáltalán nincs hangja...
Nálam is Coolink SWiF-1200 és 1201 ventik vannak, ez még az előző, kék színű széria. Szerintem is nagyon jók és olcsók. Pl. az Antec házban lévő Antec TriCool ventit is kicseréltem rájuk.
Nálam mindenhol ilyen zselés regzéscsökkentő van beiktatva a ház és a venti közé. A 12 cm-es változata, AcousticGasket 12 cm.
Yamaha AX-497, Energy RC-10, Squeezebox Classic, Technics SL-PG 370A/490, Oppo DV-983H, Technics RS-BX404, Sony ST-SE 520, Asus O!Play Mini Plus, Panasonic TX-P42UT50E, Fapaci KEFI, QED Profile QE 5021/5026, Hama 30728 2x2.5mm2, iAudio X5L 30GB, Invotone HD2000, Panasonic SA-XR55, SMSL Sanskrit 6th
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Egyébként én azt vettem, észre, h alapból vannak hangosabb, és kevésbé hangos vinyók a hagyományosok közt is...Nem tudom melyikre mi a jellemző ennyire nem vagyok még benne a témában, de tapasztaltam már, h van akinél folymatosan kerettyel, van akinél hangtalan ...
Pc alapú audio lejátszás
Úgy tudom, hogy ezekkel a programokkal a seek hangot lehet csökkenteni, a lassabb fejpozícionálásért cserébe. A fordulatszám nem hiszem, hogy változik.(ezt már nagyon rég óta tudják a HDD-k)
nagyvalószínűséggeligen
azért írtam a "fordulatszámot", mert nem voltam benne biztos
Pc alapú audio lejátszás
arról nem is beszélve hogy minden vinyó "fordulatszámát" lehet módosítani
Hogy lehet módosítani az RPM-et?
asszem nem így van konkrétan hogy rpm, de arra is hatással van az meg mindenre
asszem ez csak boot-olós progiba érhető el
Hiren's BootCD ill. a Ultimate Boot -on szoktak rajta lenni mint:
Drive Diagnostic, Automatic Acoustic Management
Samsung ESTOOL
Maxtor PowerMax
.
.
és hasonlók
Hát nekem egy samsung HD103SI 1terrás van, zene közben ennek sincs semmi hangja...De mikor elinditom az everestben a terheléses tesztet akkor viszont ugy karattyol mint egy kávégép )
és áltlános használtkor mikor tapasztalsz ilyet?
mert szvsz csak ezért fölösleges 2,5"-os vinyót venni
Úgy tudom, hogy ezekkel a programokkal a seek hangot lehet csökkenteni, a lassabb fejpozícionálásért cserébe. A fordulatszám nem hiszem, hogy változik.
(ezt már nagyon rég óta tudják a HDD-k)
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Van nekem ebből egy kisebb is 9 cm...Annak 1100 a fordulata szintén 9,5 zaj ami hallhatatlan.. abból is van a 800 típussal 1100 fordulat, 801 1500 fordulat 11dB zaj, és van a szabályzós 750-2000 fordulat, 7-19 dB zaj, szintén nagyon csendesek...
Zenéléshez kíváló ventik..
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Aki nem ismeri ajánlom mindenki figyelmébe, 3 típus van ebből a fajtából....Van ez az 1200 ami nekem van, fix 800-as fordulat, ami házba szerintem, bőségesen elegendő, ehhez társul 8,5 dB/a zaj ami igen komoly...
Van az 1201 nagyobb fordulat szintén fix 1200 fordulat, nagyobb zaj a sebességből adódóan 18 dB..
És van a 120P ez szabáloyzható 800-1700 fordulattal, 8.5- 27 dB zaj a fordulattól függően.
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Vagy teljesítmény, vagy passzív hűtés, nekem egyszerre a kettő még nem jött össze. Processzort vízzel hűteni, házat és tápot golyós csapágyas nagy ventillátorral enyhén átszellőztetni, kábeleket elrendezni, a rendszert SSD-re, adatokat egy jó nagy winchesterre, azt meg gumis felfüggesztésre és kész az erős, de néma gép. Extraként a házat lehet belülről hangcsillapítani gumival, szivaccsal, vattával, gyapottal, ügyelve a szabad légáramlásra.
Én is valami ilyesmit alkalmazok...A ventik a Coolink SWiF2-1200, nem hogy csendes, hanem egyáltalán nincs hangja...
Pc alapú audio lejátszás
Én Revoltec Sixty 3-n gondolkodom nagyon erősen. Úgy gondolom ennél a háznál ha mozi/zene megy, nem tud túlmelegedni benne semmilyen alkatrész. Minden ventit csontra le lehetne szabályozni pl., amitől azért elég halk lenne, mégha nem is hangtalan.Akár Gelid ventik házhűtőnek?
Szerintetek?
Hát nem tudom de szerintem nem túl csendes, mert szellőzős a tetején és az oldalán is. Ott kimegy a hang. Nem?
Yamaha AX-497, Energy RC-10, Squeezebox Classic, Technics SL-PG 370A/490, Oppo DV-983H, Technics RS-BX404, Sony ST-SE 520, Asus O!Play Mini Plus, Panasonic TX-P42UT50E, Fapaci KEFI, QED Profile QE 5021/5026, Hama 30728 2x2.5mm2, iAudio X5L 30GB, Invotone HD2000, Panasonic SA-XR55, SMSL Sanskrit 6th
- hubee
- V.I.P.

- Értékelés: 154
Pc alapú audio lejátszás
Antech Solo-m van, szerintem nem éri meg az árát, nem lett annyival halkabb, mint vártam.. pedig a többi is direkt csendes, Corsair táp, passzív hűtők, 800rpm-es Schyte venti, dobozolt Samsung T1 winyó - aztán a Lenovo Edge laptopom fényévekkel halkabb..
Én Revoltec Sixty 3-n gondolkodom nagyon erősen. Úgy gondolom ennél a háznál ha mozi/zene megy, nem tud túlmelegedni benne semmilyen alkatrész. Minden ventit csontra le lehetne szabályozni pl., amitől azért elég halk lenne, mégha nem is hangtalan.
Akár Gelid ventik házhűtőnek?
Szerintetek?
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11164
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Vagy teljesítmény, vagy passzív hűtés, nekem egyszerre a kettő még nem jött össze. Processzort vízzel hűteni, házat és tápot golyós csapágyas nagy ventillátorral enyhén átszellőztetni, kábeleket elrendezni, a rendszert SSD-re, adatokat egy jó nagy winchesterre, azt meg gumis felfüggesztésre és kész az erős, de néma gép. Extraként a házat lehet belülről hangcsillapítani gumival, szivaccsal, vattával, gyapottal, ügyelve a szabad légáramlásra.
Pc alapú audio lejátszás
asszem nem így van konkrétan hogy rpm, de arra is hatással van az meg mindenre
asszem ez csak boot-olós progiba érhető el
Hiren's BootCD ill. a Ultimate Boot -on szoktak rajta lenni mint:
Drive Diagnostic, Automatic Acoustic Management
Samsung ESTOOL
Maxtor PowerMax
.
.
és hasonlók
Hát nekem egy samsung HD103SI 1terrás van, zene közben ennek sincs semmi hangja...De mikor elinditom az everestben a terheléses tesztet akkor viszont ugy karattyol mint egy kávégép )
és áltlános használtkor mikor tapasztalsz ilyet?
mert szvsz csak ezért fölösleges 2,5"-os vinyót venni
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Pc alapú audio lejátszás
Pc alapú audio lejátszás
Persze ez mind igaz de hallk megoldásnak a legjobb a laptop vinyó.szvsz
Amikor már semmi hangja a gépnek zavaró a vinyó hangja.szvsz
attól is függ milyen vinyóról beszélünk
mert a régi 160-320 -as vinyók amikbe 3-4 tányér is van tud érdekes hangot adni
de a mostani (ahol 1 tányér 500gb-os) vinyók már közelse hangosak
kinek a pap kinek a papné
Pc alapú audio lejátszás
"A laptopwinchestert fogom szerintem beüzemelni"
Nálam is igy van ez a leghallkabb megoldás a winchestere
Azért egy SSD halkabb (gyorsabb és drágább).
Kész
Igen
Pc alapú audio lejátszás
attól is függ milyen vinyóról beszélünk
mert a régi 160-320 -as vinyók amikbe 3-4 tányér is van tud érdekes hangot adni
de a mostani (ahol 1 tányér 500gb-os) vinyók már közelse hangosak
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11164
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
"A laptopwinchestert fogom szerintem beüzemelni"
Nálam is igy van ez a leghallkabb megoldás a winchestere
Azért egy SSD halkabb (gyorsabb és drágább).
Pc alapú audio lejátszás
Sata a sebesség miatt,320Gb
Ár?Már nem emlékszem de a Prohardveren vettem garival talán 10.000 ft körül
csupán a csatlakozás nem fogja gyorsabbá tenni, még akkor se ha esetleg 1 tányéros és 7,2k-s
bolti árakat nézve min. 1,5x annyit kapsz mindenből 3,5"-ból
Pc alapú audio lejátszás
csupán a csatlakozás nem fogja gyorsabbá tenni, még akkor se ha esetleg 1 tányéros és 7,2k-s
bolti árakat nézve min. 1,5x annyit kapsz mindenből 3,5"-ból
Pc alapú audio lejátszás
"max ha..."
Laptop vinyonál szvsz nincs ha...
Igaz nekem csak a rendszer megy róla az adatok nas-on vannak
és mennyi az ára?
és a sebessége?
egy sima audio hallgatásnál a 192/24-es anyagnál se szólal meg
Pc alapú audio lejátszás