Mivel akkoriban csak az a két modell létezett, azok is 2 év eltéréssel: https://www.accuphase.com/history.html
A 4xx széria bevezetése után már csak abban volt toroid trafó és erősebb végfok + ~1000 euro-nak megfelelő tetszőleges valutáért.
Mivel akkoriban csak az a két modell létezett, azok is 2 év eltéréssel: https://www.accuphase.com/history.html

Úgy tűnik, hogy az enyémet viszont igen.franz írta: ↑2023.06.11., vas. 18:47nem sikerült megérteni a mondandómzoli73 írta: ↑2023.06.11., vas. 17:16Mivel ez tényleg nagyon off, így csak röviden írom le a véleményem.franz írta: ↑2023.06.11., vas. 14:00off: Ideje lenne a kereskedőknek bevezetni a rövid lejáratú kamatmentes v kis kamatu törlesztési lehetőséget, mert nem lesznek vásárlóik.
H van az h Németországban ez full tud működni?
+erre jön némelyik kereskedő elrugaszkodott profit igényére: adott termék ára stabilan tartja magát 3 évig is akár úgy h mindez alatt Németországban olcsóbb volt mindvégig és ezt nem a két ország közötti cca 4-5% os adókulcs eltérés okozza.
Tavaly nyár és idén február között egy 20.000 eurós masina ár a 6,5-7,0 mio rol felment 9 miora, hogyé'?
Mivel a zenehallgatás, hifizés "csak" egy hobbi, ezért én nem tartom ésszerűnek egy hobbi miatt hitelhez folyamodni.
Aki erre képes, az vagy mániákus, vagy felelőtlen.
Szerintem.
nem sikerült megérteni a mondandómzoli73 írta: ↑2023.06.11., vas. 17:16Mivel ez tényleg nagyon off, így csak röviden írom le a véleményem.franz írta: ↑2023.06.11., vas. 14:00off: Ideje lenne a kereskedőknek bevezetni a rövid lejáratú kamatmentes v kis kamatu törlesztési lehetőséget, mert nem lesznek vásárlóik.
+erre jön némelyik kereskedő elrugaszkodott profit igényére: adott termék ára stabilan tartja magát 3 évig is akár úgy h mindez alatt Németországban olcsóbb volt mindvégig és ezt nem a két ország közötti cca 4-5% os adókulcs eltérés okozza.
Tavaly nyár és idén február között egy 20.000 eurós masina ár a 6,5-7,0 mio rol felment 9 miora, hogyé'?
Mivel a zenehallgatás, hifizés "csak" egy hobbi, ezért én nem tartom ésszerűnek egy hobbi miatt hitelhez folyamodni.
Aki erre képes, az vagy mániákus, vagy felelőtlen.
Szerintem.

Mivel ez tényleg nagyon off, így csak röviden írom le a véleményem.franz írta: ↑2023.06.11., vas. 14:00off: Ideje lenne a kereskedőknek bevezetni a rövid lejáratú kamatmentes v kis kamatu törlesztési lehetőséget, mert nem lesznek vásárlóik.
A 303x ára '85 - ben 5500 DM volt. Az E-205 2500 DM körül mozgott, tehát ott nem hogy 1000, 1200, vagy 2000, hanem 3000DM különbség volt a 303x - hez képest.
Az 1k2 euros telefonok korszakában már ne akarjál 2K-ért 10-15 évre szóló highend erősítőt venni. Amúgy a 280-as "csak" 5K.
ez az egész hifi árazás kezd olyan lenni nekem mint a svájci óraipar...lufidiagnet írta: ↑2023.06.09., pén. 20:19A 2xx széria soha nem volt/lesz végjáték erősítő. Úgy van kialakítva a modellpaletta mint néhány autógyártónál. Kb. egy bmw 116-nak felel meg, ami csukott szemmel lehetne akár ford puma is. Jól kivehetően elmarad hangban a 380-hoz képest.(üzletben össze tudod hallgatni) A 3xx - 4xx között mindig is elenyészőbb volt a különbség. A korábbi 1000-1200 EUR árlépcső helyett most a 280-380 esetén majdnem 2000 eur az eltérés. Ennek oka van és nem csak az a néhány alkatrész amiben elvileg papíron eltérnek. Nem egy jó deal.franz írta: ↑2023.06.09., pén. 12:28
Tudom a kérdés az h van e rá pénz....az még csak meglenne, de ezért az ember már csak olyan h x2 javulást vár és h végjáték legyen az erősítő...ezért kérdeztem, hogy vajon megéri e az árát, 2000-ről való ugrás 6000 -re, hallható-e, vagy ez még kb egy kategória, látván az accuphase belépő erősítője ez a 280-as "csak".
Direkt márkát írok, nem ez van, pl egy Yamaha AS-2200 t cserélni a még jobbra, a high endbe belekóstolni ...szóval közel 2-2,5 szeres árért kapni újonnan high endet és ez a 280-as egyáltalán tudja?
Megyj.: nincs high end fétisem, soha nem is volt, inkább a márka hangjára vagyok kiváncsi az új termékei közül de ebből csak ez a legalja ami belefér, ez is már fölötte van a racionalitásnak nálam
Vjon olyan létezik h új terméket az egész árért ellehet vinni 2 hétre és ha nem tetszik money back?
Ha nincs hozzá évjáratban és műszaki színvonalban illeszkedő hangsugárzód, felesleges hazavinni, mert nem fogod tapasztalni a 2x-es javulást. A x6x szériáig volt meg az a lágyabb, melegebb karakter amivel a gyengébb dobozokat is el lehetett lötyögtetni. Az utóbbi 2 generáció még semlegesebben, pontosabban szól és ha ezekből valami bentmarad a dobozban, akkor lehangoló lesz a végeredmény.
A 2xx széria soha nem volt/lesz végjáték erősítő. Úgy van kialakítva a modellpaletta mint néhány autógyártónál. Kb. egy bmw 116-nak felel meg, ami csukott szemmel lehetne akár ford puma is. Jól kivehetően elmarad hangban a 380-hoz képest.(üzletben össze tudod hallgatni) A 3xx - 4xx között mindig is elenyészőbb volt a különbség. A korábbi 1000-1200 EUR árlépcső helyett most a 280-380 esetén majdnem 2000 eur az eltérés. Ennek oka van és nem csak az a néhány alkatrész amiben elvileg papíron eltérnek. Nem egy jó deal.franz írta: ↑2023.06.09., pén. 12:28
Tudom a kérdés az h van e rá pénz....az még csak meglenne, de ezért az ember már csak olyan h x2 javulást vár és h végjáték legyen az erősítő...ezért kérdeztem, hogy vajon megéri e az árát, 2000-ről való ugrás 6000 -re, hallható-e, vagy ez még kb egy kategória, látván az accuphase belépő erősítője ez a 280-as "csak".
Direkt márkát írok, nem ez van, pl egy Yamaha AS-2200 t cserélni a még jobbra, a high endbe belekóstolni ...szóval közel 2-2,5 szeres árért kapni újonnan high endet és ez a 280-as egyáltalán tudja?
Megyj.: nincs high end fétisem, soha nem is volt, inkább a márka hangjára vagyok kiváncsi az új termékei közül de ebből csak ez a legalja ami belefér, ez is már fölötte van a racionalitásnak nálam
Vjon olyan létezik h új terméket az egész árért ellehet vinni 2 hétre és ha nem tetszik money back?
SoundMania írta: ↑2023.06.09., pén. 19:21...Évekig volt pl. Spendor SP1-esem és nem tudtam vele elviselni az olyan zenéket amiben ének vagy kórus volt. Kis Triangle doboz leiskolázta...

Ne törődj vele.... Évekig volt pl. Spendor SP1-esem és nem tudtam vele elviselni az olyan zenéket amiben ének vagy kórus volt. Kis Triangle doboz leiskolázta. De a legolcsóbb AN J is. Ez már nem csak énekes darabokon. Szóval Spendor ment a háztól.... Most úgy gondolom, az egyik leggyönyörűbb dolog az emberi hang!Rock60 írta: ↑2023.06.09., pén. 15:03Nem írtam azt, hogy referencia hangnak veszem. Azt írtam, hogy a Voyd Reference hogy verte le a csúcs dacos cd-vonalat.asebestyen írta: ↑2023.06.09., pén. 14:24Én csak annyit írtam, hogy ha az üzenőfalon általad említett rendszert veszed referencia hangnak, akkor ahhoz képest lehet sterilnek tűnik az Accuk hangja.
Hogy te mit mondasz az AN dobozok elhelyezését illetően, kevéssé releváns. A gyártó által meghatározott paramétereket fal közelében tudja közelíteni, de elérni ott sem. Van aki beteszi a sarokba, de ki lehet is venni, be lehet tenni a szoba közepére, mindig másfajta baja lesz, csak jó nem lesz.
Íme: https://www.stereophile.com/standloudsp ... index.html
Talán annyiban releváns, hogy mit mondok az AN dobozok elhelyezéséről, hogy a Merlinben - tudod, ők forgalmazták kizárólagos képviselőként az AN termékeket Magyarországon - a bemutató termekben sosem voltak a sarokba állítva az AN dobozok. Egyik sem. / Többször volt szerencsém installálni őket./
És abban is tévedsz, hogy ne szólnának jól. Nincsen bajuk és fantasztikusan szólnak.
A többi stimmel.
Neked, esetleg még valaki(k)nek tetszik, más(ok)nak meg nem, ilyen egyszerű, a legtöbb hifi készülékkel/lánccal így van ez. Senki sem téved (legalábbis a saját szubjektív szemszögéből).
Nem írtam azt, hogy referencia hangnak veszem. Azt írtam, hogy a Voyd Reference hogy verte le a csúcs dacos cd-vonalat.asebestyen írta: ↑2023.06.09., pén. 14:24Én csak annyit írtam, hogy ha az üzenőfalon általad említett rendszert veszed referencia hangnak, akkor ahhoz képest lehet sterilnek tűnik az Accuk hangja.
Hogy te mit mondasz az AN dobozok elhelyezését illetően, kevéssé releváns. A gyártó által meghatározott paramétereket fal közelében tudja közelíteni, de elérni ott sem. Van aki beteszi a sarokba, de ki lehet is venni, be lehet tenni a szoba közepére, mindig másfajta baja lesz, csak jó nem lesz.
Íme: https://www.stereophile.com/standloudsp ... index.html
Újabb kérdés, amely már polémiák ezreit generálta az audiofil/hifista társadalomban, ilyen százalékos formában ráadásul értelmetlen is.
Lecsupaszítva minden berendezés egy-egy információ tároló és feldolgozó eszköz a láncban, a bemenetére küldött valamilyen kódolt formájú információt tárolja későbbi feldolgozás céljára és/vagy tudatosan tervezett és kivitelezett transzformációt hajt végre rajta, legyen szó ekvalizációról/de-ekvalizációról, kódolásról/dekódolásról, erősítésről, stb.
Előre tudod, hogy visszaküldenéd bármi is lenne? Akkor ezt vehetjük is úgy, hogy megválaszoltad magadnak a kérdést, ami úgy hangzott, hogy megérné-e váltani az adott típusra vagy sem?

Nem állítottam szembe az E-205-öst semmivel, te állítottad most szembe, tehát ezek szerint tévedsz. Ezt elfogadom. Én csak annyit írtam, hogy ha az üzenőfalon általad említett rendszert veszed referencia hangnak, akkor ahhoz képest lehet sterilnek tűnik az Accuk hangja.Rock60 írta: ↑2023.06.09., pén. 13:25Az E 205 - öt szembe állítani bármelyik AN lánccal is, akkora tévedés, ami már bőven túl van minden szubjektívításon. Több kategória különbség van köztük.asebestyen írta: ↑2023.06.09., pén. 10:32E205-ösöm van most is. Ha valamit biztosan nem tudnék ráfogni, az az, hogy túl steril lenne.![]()
Ha az AN lánc, végén az E dobozokkal sarokba a fal mellé installálva a viszonyítási alap, akkor persze lehet ezt mondani, de ez akkor számomra egy pozitív jelző, valamint akkor inkább alulárazott is az Accu.
Viszont azzal egyetértek, kinek a pap, kinek a papné.
Viszont így örülhetsz, hogy akkora élményben van részed, ami másnak 10x ennyibe kerülne.
Ahogy mondtam, az AN dobozt nem szabad a sarokba tolni, különösen az E -t.
hát azt h veszek vmit már olyan "attitütűvel" h akármi lesz is én azt visszaküldömdenesdr írta: ↑2023.06.09., pén. 13:03Melyik a cigányság? A törvény adta elállási joggal való élés vagy a forgalmazóval való egyeztetés?franz írta: ↑2023.06.09., pén. 13:00hát én ilyen cigányságot soha nem csinálnék :-)))))denesdr írta: ↑2023.06.09., pén. 12:54
Létezik, ha interneten rendeled meg a terméket, akkor pont 2 heted van az elállásra. Bár a forgalmazók ezt a kötelezettségüket nem nagyon kedvelik, nyilván nem is ők találták ki. Lehet jobban jár mindenki, ha inkább egyeztetsz a forgalmazóval az otthoni kipróbálás ügyében.

Komplex zenei jelben, ismétlem komplex, tranziensekkel teli jelben ne történjen a jel frekvenciájától függő időtolás. És ne legyen véletlenszerűen változó fázistolás sem(jitter).
Én szeríntem túl van gondolva ez a kérdés.denesdr írta: ↑2023.06.09., pén. 13:25De, értettem a kérdést. Mondjuk megmérjük a rendszer hangvisszaadási képességeit.
Biztos lehet fülre is, de ki fülének/hallásának/véleményének kell hinni, hogy milyen is a neutrális hang? Ha így teszünk, honnan fogjuk tudni, hogy nincs-e véletlenül mégneutrálisabb hang?![]()