malekith írta: ↑2023.05.29., hétf. 10:23
Üdv!
A biztosíték miben befolyásolja a hangot? Ha átmeneti időre vetted, miért "piszkáltál" bele?
Mivel szinte 3 napot se birok ki zenehallgatás nélkül és mivel azt szeretném a lehetö legtökéletesebb módon hallgatni és élvezni ezért cseréltem ki a biztositékokat.
Egy biztositékon bármennyire is apró és jelentéktelennek tünő eszköz valójában az áram folyik át amivel a rendszerünket tápláljuk és aki ebbe mélyebben belemászik az pontosan tudja hogy az áramellátás az egész high end legfontosabb alappillére.
Amiket gyárilag beletesznek általában rosszminöségü nem audio célra hanem általános célra használt üvegbiztositékok ahol rendkivül sok energia elveszik.
Tehát ha valaki ezeket a pontokat nem "táplálja" meg tisztességes átvitelü biztositékkal akkor ott jelentös energiaveszteség jelentkezik.
Hiába vásárolunk drága tápkábeleket ha utána a készülékünk elején már elvesztünk egy csomó energiát.
Rengetegen ezeket a dolgokat nem ismerik és használják és emiatt egyébként kifogástalan eszközöket adnak el mert nem elégedettek a hangjával.
Persze a jobb tápkábel se feleseges a gyárinál de egy jó biztositékkal a megfelelö energiát tovább közvetithetjük a többi alkatrész felé.
Nem akarok sablonokat írni hogy nagyobb dinamika,precizebb és szebb sávszélek,több részlet,helyesebb tonalitás,kontrollálltság stb. stb. de mégis ezeket vagyok kénytelen leírni mert igazából ezek jelentkeznek.
Nekem megérte ezt az összeget befektetni hisz egyrészt értékálló kiegészitök másrészt kellemesen szeretném hallgatni a kedvenc zenéim nem hibákat hallgatva.
Nekem egy mosott mély vagy intonális hangkép már az élveztetetlen kategóriát jelentik.
Tehát átmeneti időre se szeretnék lemondani az élményről amit nem túl nagy befektetéssel elérhetek.
Mivel nem tudtam mennyi idö lesz az átmenet ezért meg pláne úgy alakitottam ki a végfokkal való barátkozásom hogy abból a lehetö legtöbbet kihozzam.
Meg is kaptam.
Ez a végfok igy ezekkel a biztikkel biztositotta azt hogy hátradölve,élvezettel zenélhessek.
Föleg miután a kiépitett ösvényemmel és a prémium biztikkel átjárodott,átenergetizálodott ez méginkább megvalósúlt.
A végfok a mai napon lejegelödött és ha a fórumtárs ma valóban eljön el is kelt akkor majd zárom a hírdetést.
Üdv
Project Xtension 12-evo ca premium tonearm-EMT HSD006 pick up-Audio Research ph9-Melco N1Z-H60ex mkII-Ayon stratos dac-Ayon auris2 signature pre.-Canary CA-100 tube amp--Spendor C100 speakers-Shunyata-Cammino cables-Solidsteel-Pillartech racks,AM-SR fuse