Egyértelmű, hogy én az avít régi trendben ragadtam, nem is olvasgatok Facebook csoportok beszélgetéseket.fapaci írta: ↑2023.08.15., kedd 08:44
Ez igaz volt a 80-90-es évek HiFi-jére, amikor tényleg a hanghűség volt a fő szempont. Most beleolvasol bármelyik Facebook csoport beszélgetéseibe, láthatod, hogy manapság nagyon más célok vezérlik a hobbitársakat. Az egyéni ízlés, a hősünk által elképzelt JÓ HANG annyira szerteágazó, hogy csoda lenne, ha mindenkinek tetsző végeredmény születne, sőt valójában erre most kisebb az esélyünk, mint pár évtizeddel ezelőtt, tehát a piac bővítését és színesítését célként kitűző kereskedelem sikert aratott.Rock60 írta: ↑2023.08.14., hétf. 23:53Most tételezzük fel, hogy mégis csak létezne egy olyan rendszer, amin úgy szólalna meg a brácsa - vagy bármi - mint maga a valóság. Szeretném én látni azt a hifistát, aki ezen is fanyalogna, hogy de hát ez neki nem tetszik, ezért, vagy azért... Asszem, ezen hang hallatán mindnyájan csak az álunkat keresgélnénk a földön.
Az igazán nagy különbség a felhasználók céljaiban van, hogy ki mit vár el az otthoni zenehallgatástól. Aki zenei oldalról közelít az élményhez, az jóval kevésbé akad fenn a műszaki hibákon.Rock60 írta: ↑2023.08.14., hétf. 23:53Szerintem nem a " jóság " megítélésében vannak különbségek, hanem a hibák tolerálásában. Mivel minden műszaki produktum valamilyen kompromisszummal küzd, a saját árkategóriájával arányosan, mindegyiknek van egy kis negatív oldala is, az erényei, pozitívumai mellett. Ezek azok a negatívumok, amiket nagyon különböző képen tolerálunk és ítélünk meg, és talán ezek alapozzák meg a véleményünket, ítéletünket.
/ Nem vágyok rá, nincs rá időm, nem érdekel, inkább lemezt hallgatok, stb.../
Ha valóban ennyire különbözőek és szerteágazóak az elvárások a HANG-gal szemben, ahogy mondod, akkor egyáltalán minek kell a High-End, minek kellene beszélni is róla, hiszen mindenki azt tart jónak, amit akar.
Persze, ma már mindenki szabadon eldöntheti, hogy fiú-e, vagy lány, esetleg kisszék, kutya, vagy napernyő. Miért is csodálkozom ?
Mind ezek ellenére bízom benne, hogy nem ilyen katasztrófális a helyzet. Biztos vagyok benne - bocs, hogy magamat ismételem - hogy ha a delikvens szobájában megszólalna pl. egy Jazz quartett, annak a sok szerteágazó elvárásokkal küzdő zenehallgató nagy részének tuti helyre zakkana a füle.