Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11017
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Tény, hogy még több új CD játszó jön ki a piacra...
Ez biztos?

Jobban belegondolva nem biztos, csak még mindig eléggé idegenkednek tőle - persze ez is változik.
Akkor nem "tény", hanem "látszólag".

Szerintem elfogadható tényként, hogy CD playerből jelenleg nagyobb a választék a HiFi boltokban, de ezt szinte kizárólag sok évvel ezelőtt fejlesztett modellek teszik ki, tehát nem mostanában "jöttek ki" a piacra. Nagyon kevés cég tervezői foglalkoznak már CD lejátszókkal szerintem, persze sokáig fennmarad még a kereslet rájuk, de ezt is inkább a régebbi, jól bevált modellek fogják kielégíteni.

Ilyenkor persze eszembe jutnak a 80-as és 90-es évek, amikor a hifisták zöme - részben indokoltan - fanyalgott a CD miatt, 20 év elteltével meg sokak számára a CD lett a jól bevált médium. Még viccesebbé teszi a dolgot, hogy az érvek is nagyjából ugyanazok voltak akkor az LP mellett, mint manapság a CD mellett.

freeduck
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 88

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: freeduck »

Ez biztos?

Jobban belegondolva nem biztos, csak még mindig eléggé idegenkednek tőle - persze ez is változik.
Akkor nem "tény", hanem "látszólag".

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Na rendeltem egy ilyet,bár nem konkrétan audio lejátszó inkább egy kiváló mindenes.
Nas,Média center,netradio,wifi,2 winyós tartály all in one!
Remélem jó lesz.Majd véleményezek.

Xtremer pro

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Ez biztos?

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Egyetlen prekoncepcióm van: mindenki él(vez)hessen úgy, ahogy jó neki, amennyiben ezzel nincs mások kárára.
Én magam is leginkább ezzel a felfogással tudok azonosulni.
A Hi-Fi pont olyan hobbi, mint bármi más, és ahogy pl. futballban vannak megszállott szurkolói egyes csapatoknak, függetlenül attól, hogy éppen hogy szerepel a bajnokságban, ugyanúgy vannak pl. márkafanatikusok a Hi-Fi-ben, illetve vannak, akik csak bizonyos műszaki megoldásokat preferálnak, ad absurdum, csak olyat tudnak elképzelni a saját rendszerükben.
Meg kell-e, meg érdemes-e, egyáltalán meg lehet-e győzni, pl. egy csöves rajongót, vagy esetleg az egyutas széles sávú hangsugárzó fanatikust, hogy van annál jobb? Szerintem nem, és fölösleges is. Ha meg, feltételezve, hogy nem meggyőzhető, akkor minek elrontani a játékát?
Ugyanezt gondolom, a hálózati audio lejátszókról is. Szerintem, jó dolog, de miért kellene bizonygatnom egy vinyl fanatikusnak, vagy a CD-hez ragaszkodóknak, hogy ez legalább olyan jó, vagy jobb, vagy nem jobb, de praktikusabb, vagy bármi egyebet?
Inkább örüljünk, hogy egyre többféle játék lelhető fel a mi kis Hi-Fi-s játszóterünkön, és ne gondoljuk, hogy ha mi a hajóhintát szeretjük, akkor az feltétlenül jobb, mint a mászóka.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Te valamiért folyamatosan hülyének akarsz néhányakat beállítani
Jók ezek a fórumok, az ember folyton új dolgokat tanul. Aki nem néz bele a távcsőbe, az mind hülye..?? Ezt se én mondtam:D A hififalvi színvonal már megvan, további jó szórakozást (mással, ha kérhetném).

freeduck
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Általánosságban kényelmesebb velük/rajtuk zenét hallgatni, mint külön bekapcsolni a DAC-ot, laptopot, elindítani a Foobart, közben meg az erősítőn is állítgatni a hangerőt.
A hozzá való kábelrengetegről nem is beszélve. Az asszony mindig hasra esik bennük már többször életveszélyesen megfenyegetett miatta
Amúgy igazán ráfeküdhetnének már a hifi gyártók erre a témára, nekem még kicsit szűkösnek tűnik a kínálat.

Tény, hogy még több új CD játszó jön ki a piacra, de azért lehet válogatni.

Logitech
Naim
Sonos
Philips
Marantz
Linn
Olive
Micromega

Ezeknek mind van megoldásuk hálózati zenelejátszásra!

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

És ha gyári CD-vel lenne etetve a Pio? 
Sőt, megkockáztatom: ha -természetesen eredeti CD használata mellett!- módszeresen kipakolná "zeneszobájából" a számítógépét, annak minden egyes tartozékát, perifériáját, talán végre kiderülne, hogy mire képes az a Pio... s vele talán az is, hogy tulajdonképpen mennyire nem visz sehová ez a mostani tesztelgetés.

Nekem úgy tűnik, ez a füstszűrős és füstszűrő nélküli nyuszika esete részedről, akin ráadásul sapka sincs.

Nekem meg úgy, hogy szintén prekoncepciód van távcsőben látható dolgokról. Nem vagy vele egyedül, rengeteg műszakilag képzett hifista kerget még sötétben fekete macskát;)

Egyetlen prekoncepcióm van: mindenki él(vez)hessen úgy, ahogy jó neki, amennyiben ezzel nincs mások kárára. Te valamiért folyamatosan hülyének akarsz néhányakat beállítani csak azért, mert másként tesznek dolgokat, ezzel pedig elveszed az örömüket, amihez szerintem nincs jogod.

sanci
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 2

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: sanci »

Általánosságban kényelmesebb velük/rajtuk zenét hallgatni, mint külön bekapcsolni a DAC-ot, laptopot, elindítani a Foobart, közben meg az erősítőn is állítgatni a hangerőt.
A hozzá való kábelrengetegről nem is beszélve. Az asszony mindig hasra esik bennük már többször életveszélyesen megfenyegetett miatta
Amúgy igazán ráfeküdhetnének már a hifi gyártók erre a témára, nekem még kicsit szűkösnek tűnik a kínálat.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

És ha gyári CD-vel lenne etetve a Pio? 
Sőt, megkockáztatom: ha -természetesen eredeti CD használata mellett!- módszeresen kipakolná "zeneszobájából" a számítógépét, annak minden egyes tartozékát, perifériáját, talán végre kiderülne, hogy mire képes az a Pio... s vele talán az is, hogy tulajdonképpen mennyire nem visz sehová ez a mostani tesztelgetés.

Nekem úgy tűnik, ez a füstszűrős és füstszűrő nélküli nyuszika esete részedről, akin ráadásul sapka sincs.

Nekem meg úgy, hogy szintén prekoncepciód van távcsőben látható dolgokról. Nem vagy vele egyedül, rengeteg műszakilag képzett hifista kerget még sötétben fekete macskát;)

freeduck
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Én egy nagyon laikus kérdést tennék fel Nektek.Mi az előnye egy ilyen hálózati média játszónak pl. egy laptoppal-l szemben?
Főleg ha az ár pl. azonos.
(Tudván én CSAK hangot hallgatnék.)

Háááát...
Feltételezem a laptop és erölködő közé azért beiktatsz egy külső hangkártyát vagy DAC-ot!
A hálózati zenelejátszóknak az az egyszerű elönyük, hogy zenehallgatásra lettek kitalálva. Természetesen van köztük minőségbeli (és nyilván árcédulában is megmutatkozó) különbség. Általánosságban kényelmesebb velük/rajtuk zenét hallgatni, mint külön bekapcsolni a DAC-ot, laptopot, elindítani a Foobart, közben meg az erősítőn is állítgatni a hangerőt.
Szóval szubjektív ez is, mint a legtöbb minden a zenehallgatással kapcsolatban: mik a szokásiad, a plusz szolgáltatásokért áldozol-e esetleg több pénzmagot és stb.
Próbálj ki egyet, vagy hallgasd meg valakinél - szerintem könnyen megoldható.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Én egy nagyon laikus kérdést tennék fel Nektek.Mi az előnye egy ilyen hálózati média játszónak pl. egy laptoppal-l szemben?

Kényelem, használhatóság, szolgáltatások, fogyasztás, kinézet, minőség, ár.
Hátránya, hogy magában csak netes rádiózásra jó, kell hozzá külön adatforrás valahol a lakásban. A notiban meg minden benne.

freeduck
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Külhonban még a Transporterhez is DAC-ot vesznek, pedig annak a hangjával már/is, sztem, bőven együtt lehet élni.
Ahhoz már tök felesleges!
Nekem volt/van SB-m és volt Transporterem is. A Transporter magában teljesen jó hangot produkál. Az SB mellé kell egy DAC a minőségibb hallgatózáshoz, de anélkül is bőven elvagyok vele a konyhában vagy hálóban.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1369

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Én egy nagyon laikus kérdést tennék fel Nektek.
Mi az előnye egy ilyen hálózati média játszónak pl. egy laptoppal-l szemben?
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1525

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Ez mind igaz is de ehhez el kel jutni egy olyan rendszerig, ami nekem megfelel. ...és utána már nem érdekel a hifi...csak a zene, amit hallgatok rajt.

Ez a küszöb mindenkinél más függ a hallástól és a zsozsotol is. Ki meddig mehet el fájdalom nélkül. No és milyen etalon van a fejében, amit el kell érni.

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 993

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: csövi »

Azt írtam, hogy jó minőségben...!!!!  
Értem én a tréfát! De nem szeretem... :smile52:
---
Annyira sokat változott a zenehallgatáshoz való viszonyom egy év alatt... (Előre is elnézést az érintettektől!) Jót mosolygok a kábelcserével megoldást keresőkön, meg az állandó upgraden gondolkodókon. Minek? Kell egy rendszer, sok zene, a pénzt meg el lehet költeni más marhaságokra is. Hogy egy másik hálózati kábellel jobb hangja van az erősítőnek? Ténynek tény, de fontos ez? Ugyanmár, úgyis megszokod 2 perc alatt...

Ez mind igaz is de ehhez el kel jutni egy olyan rendszerig, ami nekem megfelel. ...és utána már nem érdekel a hifi...csak a zene, amit hallgatok rajt.

Ez a küszöb mindenkinél más függ a hallástól és a zsozsotol is. Ki meddig mehet el fájdalom nélkül. No és milyen etalon van a fejében, amit el kell érni.
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

tothn
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 253

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: tothn »

Na ja, gyerekkoromban én is csak a tejbegrízt szerettem, de azóta sok mindent kipróbáltam és pl. azsíroskenyér is bejött kovászosuborkával, sőt paradicsommal, és vörösöhagymával is. Szval érdemes volt próbálkozni.
PC (I7-4765T, 8GB,SSD, Server 2012., J.River 20), Audiobyte Hydra+ZPM,
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Értem én a tréfát! De nem szeretem... :smile52:
---
Annyira sokat változott a zenehallgatáshoz való viszonyom egy év alatt... (Előre is elnézést az érintettektől!) Jót mosolygok a kábelcserével megoldást keresőkön, meg az állandó upgraden gondolkodókon. Minek? Kell egy rendszer, sok zene, a pénzt meg el lehet költeni más marhaságokra is. Hogy egy másik hálózati kábellel jobb hangja van az erősítőnek? Ténynek tény, de fontos ez? Ugyanmár, úgyis megszokod 2 perc alatt...

csövi
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

ha van, egy kis időm zenét hallgatni azt a számomra legjobb minőségben akarom megoldani.
Megoldás?
Linn Sondek+SB... :-D

Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

ha van, egy kis időm zenét hallgatni azt a számomra legjobb minőségben akarom megoldani.
Megoldás?
Linn Sondek+SB... :-D

csövi
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Én sem bízom benne, hogy a digitkábel csere sokat segítene, mert az hagyján hogy nincsen tere a zenének, de a magas mély arányok és a hangszín sem stimmelnek. Nem azt mondom, hogy nem lehet hallgatni, de bármelyik CD játszóm kategóriákkal jobb volt ennél a hangnál. Igaza lehet Pennának , az órajellel is nagy bajok lehetnek.
Az biztos, hogy nagyon kényelmes lehetőség a zene lejátszásra...de én pl. úgy vagyok vele, ha van, egy kis időm zenét hallgatni azt a számomra legjobb minőségben akarom megoldani.

tothn
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 253

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: tothn »

Én sem bízom benne, hogy a digitkábel csere sokat segítene, mert az hagyján hogy nincsen tere a zenének, de a magas mély arányok és a hangszín sem stimmelnek. Nem azt mondom, hogy nem lehet hallgatni, de bármelyik CD játszóm kategóriákkal jobb volt ennél a hangnál. Igaza lehet Pennának , az órajellel is nagy bajok lehetnek.
PC (I7-4765T, 8GB,SSD, Server 2012., J.River 20), Audiobyte Hydra+ZPM,
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent

suprnova
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 184

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: suprnova »

6 hsz-el előttetek is írtam ám a tapasztalataimról Duet+DAC ügyben...
Nem hájend a rendszerem, és nem is lesz soha, és azt sem tudom neketek rendben van-e a rendszerem (Duet->Audience Conductor->Naim Nait XS->NAC A5->ProAc Studio 130, 20nm-en, szőnyeg, könyvespolcok stb.), a javulást megkérdőjelező hsz-ek miatt írtam amit írtam.
Külhonban még a Transporterhez is DAC-ot vesznek, pedig annak a hangjával már/is, sztem, bőven együtt lehet élni.
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5160

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Csodákat nem tettek az eddig kipróbált DAC-ok a Duet-tel sem... Helyre álltak az arányok, rendeződött a szinpadkép, nagyobb a felbontás. Inkább úgy írom, hogy nekem, az én rendszeremen, nem volt hiányérzetem egyik műfajon sem, de ettől még nem lett a Duet high-end pedig egy szép nagy toroidos, DIY táp is van előtte.
És a többi elektronika?
Hangsugárzó?
Akusztika?
Kábelek?
Minden a legnagyobb rendben??

A szkvízboxnak nemcsak a táp a gyenge része, hanem az órajel is...De ha az is korrekten megoldódik, akkor tényleg jó megoldás, és beléphet a high end forrás kategóriába, persze kizárólag külső dac-kal.

kalmi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 850

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: kalmi »

Csodákat nem tettek az eddig kipróbált DAC-ok a Duet-tel sem... Helyre álltak az arányok, rendeződött a szinpadkép, nagyobb a felbontás. Inkább úgy írom, hogy nekem, az én rendszeremen, nem volt hiányérzetem egyik műfajon sem, de ettől még nem lett a Duet high-end pedig egy szép nagy toroidos, DIY táp is van előtte.
Akkor most feltenném a kérdést mi az hogy hájend? Honnan hájend valami? A Squeezebox szerintem egy kiemelkedő tudású kis szerkezet, elképesztő szabadságot ad a zenehallgatás terén, mellesleg még jól is szól, külső DAC-al meg még jobban. Nem kell túlértékelni, csak a helyén kezelni, és akkor máris rendben van minden. Nyilván akinek sok gyári CD-je van, érdemes tartani mellette egy jó CD játszót, ha néha napján "hájendezni" akar az ember...

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”