Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kezdő hifi - tanács kéne
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Kezdő hifi - tanács kéne
Elkelt Én valami hasonlót keresnék!A mai csodagépeket meg elfelejteném (ebben a kategóriában)!
Ezt inkább a házimoziknál kellene folytatni.
De ezeket kellene még erősen a listára venned (semmi közöm a készülékekhez, tulajokhoz!):
http://apro.hifipiac.hu/index.php/categ ... odok,14660
http://apro.hifipiac.hu/index.php/categ ... sito,14704
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- Indy
- V.I.P.

- Értékelés: 1633
Kezdő hifi - tanács kéne
Én éppen másképp mondanám. Nagyon sok mai, nagyon drága rendszer nem tud mindenevő lenni. A régebbi hifik, csak példaként egy hazai Orion nagy torony, egy Revox, Harman Kardon stb. torony a jobb JBL dobozokkal sokkal inkább volt zeneileg mindenevő. A mai high-end rendszerek jóval erősebben specializálódnak szélsőséges igények és hangzási elképzelések kielégítésére. Nem mellesleg sokkal több pénzekért.
Ez bizony így van. Az eddigi legkorosabb rendszerem összéletkora (receiver, hangsugárzó és lemezjátszó) kerek 150 esztendő és bár vannak hiányosságai, de a legkerekebb hangot mégis ez adja. Bármilyen műfajon.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11173
- Kapcsolat:
Kezdő hifi - tanács kéne
Ennek egyik oka az lehet, hogy a mindenevő rendszer nagyon drága.
Egyáltalán nem törvényszerű, hogy drága legyen, csak másként kell hozzáállni a tervezésnél, vissza kell nyúlni a gyökerekhez.
Látom, közben zz7 példákat is mondott rá.
Kezdő hifi - tanács kéne
Én éppen másképp mondanám. Nagyon sok mai, nagyon drága rendszer nem tud mindenevő lenni. A régebbi hifik, csak példaként egy hazai Orion nagy torony, egy Revox, Harman Kardon stb. torony a jobb JBL dobozokkal sokkal inkább volt zeneileg mindenevő. A mai high-end rendszerek jóval erősebben specializálódnak szélsőséges igények és hangzási elképzelések kielégítésére. Nem mellesleg sokkal több pénzekért.
Kezdő hifi - tanács kéne
Ilyenkor lehet beleesni abba az audiofil körökben néha elő is forduló csapdába, amikor a hifi berendezés hangzása dönti el melyik hangfelvétel tetszik majd nekünk, melyiket szeressük rajta hallgatni.
-----
Kezdő hifi - tanács kéne
Mennyibe kerül egy ilyen szoftver?
Sokféle van az ingyenestől a nagyon drágáig. Sok profi hangtechnikával foglalkozó ember szerint van is jelentős működési, hangi különbség közöttük, tehát ezek se egyformák.
Én jelenleg otthon Linux alapú ingyenes megoldásokat használok, házi használatra. Ha meg akármennyi pénzem lenne valószínű Apple gépet használnék Avid ProTools hardware és software cuccokkal.
Kezdő hifi - tanács kéne
Mennyibe kerül egy ilyen szoftver?
És mi van azokkal akik számítógépről hallgatnak zenét? Mert hogy ott rendelkezésre állnak professzionális felhasználásra, stúdió munkára szánt programok és professzionális mindenféle grafikus, parametrikus EQ-k. Azokkal is lehet zenét játszani, ha kell módosítani is lehet real-time. .............
- tejeskifly
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 0
- józsibazsi
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 143
Kezdő hifi - tanács kéne
Már nekem sem kell tekergetnem. És valóban hibát jelzett. Egy tápkábel, ami nem illett oda. Örömmel csatlakozom a nem tekergetők klubjához.
Kezdő hifi - tanács kéne
Ez igaz.
De azokon az erősítőimen, ahol erre van lehetőség, jobb a hang, ha a direct módot választom, ahol a hangszínszabályzás lehetősége ki van kapcsolva.
Nagyjából az általad felvetett probléma miatt voltak különböző korszakaim, amikor bizonyos kiadók felvételei tetszettek.
Volt amikor a DENON, volt amikor a TELARC, aztán EMI meg Hungaroton.
Hangszínszabályzóval szerintem ezen nem lehet segíteni,
ha olyan zenét akarok hallgatni, aminek jó a hangszíne, akkor elmegyek a zeneakadémiára.
És mi van azokkal akik számítógépről hallgatnak zenét? Mert hogy ott rendelkezésre állnak professzionális felhasználásra, stúdió munkára szánt programok és professzionális mindenféle grafikus, parametrikus EQ-k. Azokkal is lehet zenét játszani, ha kell módosítani is lehet real-time. Digitálisan másképpen is működhetnek EQ-k mint az analóg, akár olyan algoritmussal is amiben fázis kompenzáció is van. Vagy éppen előfok és DAC helyett egy digitális keverőt használok, szintén mindenféle real-time működő EQ lehetőséggel.
Tapasztaltam már olyat is, hogy egy profi felhasználásra szánt USB-s külső eszköz jelentősen jobban szólt mint egy hasonlóan USB-s külső, hasonló árszintű, de audiofil zene hallgatásra szánt darab. Úgyhogy még a hangminőség se túl nagy probléma szerintem, ha zene hallgatásra ilyen eszközöket használok. És persze azok után is lehet még más, high-end DAC-ot is kötni ha olyan hang kell.
A lényeg, hogy a profi eszközökben digitálisan léteznek olyan lehetőségek, amikkel jelentősen másképpen is lehet EQ-zni mint egy hifi erősítőbe beépített analóg hangszínszabályzó, ami tényleg egy nagyon szerény és csak egy módon működni képes megoldás.
Kezdő hifi - tanács kéne
Ez igaz.
De azokon az erősítőimen, ahol erre van lehetőség, jobb a hang, ha a direct módot választom, ahol a hangszínszabályzás lehetősége ki van kapcsolva.
Nagyjából az általad felvetett probléma miatt voltak különböző korszakaim, amikor bizonyos kiadók felvételei tetszettek.
Volt amikor a DENON, volt amikor a TELARC, aztán EMI meg Hungaroton.
Hangszínszabályzóval szerintem ezen nem lehet segíteni,
ha olyan zenét akarok hallgatni, aminek jó a hangszíne, akkor elmegyek a zeneakadémiára.
Ilyenkor lehet beleesni abba az audiofil körökben néha elő is forduló csapdába, amikor a hifi berendezés hangzása dönti el melyik hangfelvétel tetszik majd nekünk, melyiket szeressük rajta hallgatni.
Természetesen nálam sincs hangszínszabályzó a rendszerben. Ennek ellenére úgy gondolom néha mégse ártana, mert bele lehet ütközni bőven olyan hangfelvételekbe amiken a zene tetszik, hallgatnám, csak éppen a hangzás egyensúlya nem kedvez az én hifimnek. Persze a jó hangszínszabályzó kérdése se egyszerű történet. És persze nem lehet minden fajta anomáliát hangszínszabályzókkal kiegyenesíteni. De azért én nem száműzném véglegesen, általánosan a hifiből.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Kezdő hifi - tanács kéne
Sziasztok!
Nem vagyok nagy audiofil, de erősítőt szeretnék várásolni. A hangfalak 8ohm 135w b&w (pontos típust most nem tudok mondani)
Később 5.1-re bővítem majd a rendszert.
Két erősítőt néztem ki.
Egy onkyo ht-r390 és egy pioneer vsx-420 közt vacillálok. Árban ugyanott vannak.
Szerintetek ezek közül melyiket érné meg megvenni, vagy milyen alternatívát tudtok 30e körül?
Én meg ezt! http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... xv-630rds/
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Kezdő hifi - tanács kéne
Sziasztok!
Nem vagyok nagy audiofil, de erősítőt szeretnék várásolni. A hangfalak 8ohm 135w b&w (pontos típust most nem tudok mondani)
Két erősítőt néztem ki.
Egy onkyo ht-r390 és egy pioneer vsx-420 közt vacillálok. Árban ugyanott vannak.
Szerintetek ezek közül melyiket érné meg megvenni, vagy milyen alternatívát tudtok 30e körül?
Szia,én az onkyot ajánlanám,de kérdezz meg mást is!Üdv
- tejeskifly
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 0
Kezdő hifi - tanács kéne
Sziasztok!
Két erősítőt néztem ki.
Kezdő hifi - tanács kéne
Akkor aki hallgatja, eldönti, hogy neki melyik tetszik, és azt hallgatja.
Természetesen nálam sincs hangszínszabályzó a rendszerben. Ennek ellenére úgy gondolom néha mégse ártana, mert bele lehet ütközni bőven olyan hangfelvételekbe amiken a zene tetszik, hallgatnám, csak éppen a hangzás egyensúlya nem kedvez az én hifimnek. Persze a jó hangszínszabályzó kérdése se egyszerű történet. És persze nem lehet minden fajta anomáliát hangszínszabályzókkal kiegyenesíteni. De azért én nem száműzném véglegesen, általánosan a hifiből.
Kezdő hifi - tanács kéne
Akkor aki hallgatja, eldönti, hogy neki melyik tetszik, és azt hallgatja.
És mi van akkor amikor a hangfelvételek is eleve különböző módon vannak fűszerezve?
És mi van akkor ha a hangfelvételek sincsenek teljesen egyforma egyensúlyban?
Kezdő hifi - tanács kéne
Mások is tekergetik a hangszínszabályzót.
Már akinek van.
Nem hiba. Ízlés kérdése. Van aki csípősen szereti a pörköltet, van aki sósan.
Az egy másik kérdés, hogy jobb nem lesz tőle a felvétel.
Én úgy szoktam zöldséglevest főzni, hogy egy csipet sót sem teszek be, sem fűszert.
Mégis azt mondják, hogy kellemesen be van fűszerezve.
Szóval, ha jó a felvétel, és jó a lánc, akkor nincs szükség hangszínszabályzásra, azért nincs sok erősítőben, mert csak ront a hangon. De a belépő szintű erősítőknek van ilyen lehetősége.
És mi van akkor amikor a hangfelvételek is eleve különböző módon vannak fűszerezve?
És mi van akkor ha a hangfelvételek sincsenek teljesen egyforma egyensúlyban?
- józsibazsi
- Kezdő Fórumlakó

Kezdő hifi - tanács kéne
hát nem a CD játszó
Az szegény csak a végrehajtó de nevezhetjük a rossz hírt vivő hírnöknek is
Van az a mondás, hogy ha nem megy a kupleráj akkor nem a madámot kell lecserélni
Mire gondolsz? Én egyre inkább azt érzem hogy engem kellene lecserélni, és működne a hifim, de az elég hülyén nézne ki.
- rozoga62
- Fórumlakó

- Értékelés: 95
Kezdő hifi - tanács kéne
... De a belépő szintű erősítőknek van ilyen lehetősége...
Nem csak azoknak... viszont tényleg nem fontos tekergetni. Legjobb, ha ki van kapcsolva.
Kezdő hifi - tanács kéne
vagy igen, vagy nem.
Úgy tudod megállapítani, ha
van egy sokkal jobb cd játszó mellette, és felváltva hallgatod rajtuk
ugyanabban a szobában,
ugyanazokat a lemezeket.
Csak a cd játszót cserélgesd.
Ha egy másik cd játszóval nem hallod a problémát, akkor megvan a hiba.
Sejtettem. A CD lejátszóm csinálja a fesztivált. Irreális hangokat gyárt, és mindig arról szól a történet hogy ezt hogyan fedjem el.
Köszönöm a válaszokat!
Kezdő hifi - tanács kéne
Sejtettem. A CD lejátszóm csinálja a fesztivált. Irreális hangokat gyárt, és mindig arról szól a történet hogy ezt hogyan fedjem el.
Köszönöm a válaszokat!
hát nem a CD játszó
Az szegény csak a végrehajtó de nevezhetjük a rossz hírt vivő hírnöknek is
Van az a mondás, hogy ha nem megy a kupleráj akkor nem a madámot kell lecserélni
- józsibazsi
- Kezdő Fórumlakó

Kezdő hifi - tanács kéne
Köszönöm a válaszokat!
Kezdő hifi - tanács kéne
Sziasztok.Van egy onkyo 807-es erösitöm,de szeretném ha a frontokat hifierösitöre kötni.Mi a
megoldás?Onkyo sc400a front,van egy yamaha ax 392-es ,és van egy grundig v 303-om nekem a hang minöség fontos a zene hallgatásnál.Az onkyo megfelel hm-ben,de hátha többet kitudok hozzni igybelöle.Köszi mindenkinek.
Kezdő hifi - tanács kéne
Mások is tekergetik a hangszínszabályzót.
Már akinek van.
Nem hiba. Ízlés kérdése. Van aki csípősen szereti a pörköltet, van aki sósan.
Az egy másik kérdés, hogy jobb nem lesz tőle a felvétel.
Én úgy szoktam zöldséglevest főzni, hogy egy csipet sót sem teszek be, sem fűszert.
Mégis azt mondják, hogy kellemesen be van fűszerezve.
Szóval, ha jó a felvétel, és jó a lánc, akkor nincs szükség hangszínszabályzásra, azért nincs sok erősítőben, mert csak ront a hangon. De a belépő szintű erősítőknek van ilyen lehetősége.
Ha úgy tetszik a hang, az nem hiba, max. ízlésbeli probléma.
.........
Kérdezem hogy ez valamilyen hibát jelez, vagy mások is ezt csinálják?....
Kezdő hifi - tanács kéne
Nem. Egy jól összeállított láncon egy lemezt elindítasz, amikor lejárt, felraksz egy másik lemezt.
Kérdezném az "öregektől" hogy a cd-k hallgatása esetén jól összeállított láncon is a lemezeket külön-külön minden esetben be kell állítani?
Kérdezem hogy ez valamilyen hibát jelez, vagy mások is ezt csinálják?
Érdekelne továbbá, hogy van-e valakinek tapasztalata az ONKYO c-7070 lejátszóval kapcsolatban?