Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sikeres, boldog új évet kíván mindenkinek az AVX team!

Alátétek, rezgéscsillapítás

Vendég

Alátétek, Rezgéscsillapítás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

ezért gondoltam kemény gumira, abba nem sűlyed bele max 0,2m et de talán kevesebb esély van billegésre mint a parkettánál amibe szépen el kezd lefelé haladni a hegyessége miatt. de ez a pénz ötlet tetszik, otthon rá is rakom
A becsületes magyar 1 forintos jó megoldás.

Milyen keménygumi az, amibe 2 cm-t süllyed a tüske?

lemaradt egy m:)
0,2 mm

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11186
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

ezért gondoltam kemény gumira, abba nem sűlyed bele max 0,2m et de talán kevesebb esély van billegésre mint a parkettánál amibe szépen el kezd lefelé haladni a hegyessége miatt. de ez a pénz ötlet tetszik, otthon rá is rakom
A becsületes magyar 1 forintos jó megoldás.

Milyen keménygumi az, amibe 2 cm-t süllyed a tüske?

Vendég

én kis kemény gumidarabra gondoltam vagy fakockára, de ez sem hangzik rosszul, esetleg érdemes magasabbra emelni a falakat mint a tüske kb 2cm es magassága?

Azokat az anyagokat felejtsd el sztem, amibe bele tud süllyedni a tüske. Ennél az a lényeg, hogy minél kisebb felületen érintkezzen.

Joc
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 12

Hozzászólás Szerző: Joc »

én kis kemény gumidarabra gondoltam vagy fakockára, de ez sem hangzik rosszul, esetleg érdemes magasabbra emelni a falakat mint a tüske kb 2cm es magassága?

Azokat az anyagokat felejtsd el sztem, amibe bele tud süllyedni a tüske. Ennél az a lényeg, hogy minél kisebb felületen érintkezzen.

Vendég

Tapasztalataim szerint, fontosabb elősegíteni a rezgések gyors lecsengését, mint az amplitúdó nagyságát csillapítani.

Szerintem itt a lényeg.

Lpfan
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Lpfan »

Bigi, ne légy már ilyen sértődős.

Egyébként rossz a hasonlatod, mivel a készülékek rezgéseit el kell vezetni és ezt irányítottan. Szerintem - de mondom szerintem - a Te elved alapján a rezgések bent maradnak a "tálcában". Eloszlanak, de bentmaradnak. Összetettebb dolog ez annál, mint ahogy ezt gondolod.

Ez a "rezgés elvezetés" kicsit konyhanyelv, de ebbe ne menjünk bele... Ha az a bizonyos homokláda úgy nyeli el a rezgéseket, hogy más energiává alakítja /súrlódás-hő/ akkor a nem marad benn a tálcában! Viszont tényleg nem ilyen egyszerű a dolog, Bigi használ is bizonyos állványt a lemezjátszó alá, tán nem véletlenül...
Tapasztalataim szerint, fontosabb elősegíteni a rezgések gyors lecsengését, mint az amplitúdó nagyságát csillapítani.
Tesla HC 07 futómű, MW 2002 pick-up, Orister erősítő, RFT hangdobozok...

Vendég

a motoros emelőt választom gázcsuklóval

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 703

Hozzászólás Szerző: GTomi »

akkor nem rakok alá semmit, mert ha elhenteredek az ágyon akkor jóval magasabban van:)csak nem tudom, hogy számít e a földtől való távolság:) de gondolom elég ha nem fekszik fel rá

Tudod mit?
Csinálj 1 motoros emelő/süllyesztőt, h mindig a füled magasságához tudd igazítani.

Tegyél alá pénzt, ha félted a parkettát.

vagy add el a hangfalaidat és megoldódik minden ilyen jellegű problémád
RegaBrio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc

Vendég

akkor nem rakok alá semmit, mert ha elhenteredek az ágyon akkor jóval magasabban van:)csak nem tudom, hogy számít e a földtől való távolság:) de gondolom elég ha nem fekszik fel rá

Tudod mit?
Csinálj 1 motoros emelő/süllyesztőt, h mindig a füled magasságához tudd igazítani.

Tegyél alá pénzt, ha félted a parkettát.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 703

Hozzászólás Szerző: GTomi »

esetleg érdemes magasabbra emelni a falakat mint a tüske kb 2cm es magassága?
A magassugárzó legyen a füled magasságában.

akkor nem rakok alá semmit, mert ha elhenteredek az ágyon akkor jóval magasabban van:)
csak nem tudom, hogy számít e a földtől való távolság:) de gondolom elég ha nem fekszik fel rá

az a jó, ha felfekszik rá, de számít, hogy a padló anyag milyen, illetve az alatta levő komponens(fa, beton)
RegaBrio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc

Vendég

akkor nem rakok alá semmit, mert ha elhenteredek az ágyon akkor jóval magasabban van:)
csak nem tudom, hogy számít e a földtől való távolság:) de gondolom elég ha nem fekszik fel rá

balika
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: balika »

Vendég

a Wharfedale 8 asoknál a gyári töskéket érdemes valamire ráállítani? mert úgyérzem eléggé beleeszik magukat a  parkettába
Tegyél alá fémpénzt.

21st
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: 21st »

a Wharfedale 8 asoknál a gyári töskéket érdemes valamire ráállítani? mert úgyérzem eléggé beleeszik magukat a parkettába
Tegyél alá fémpénzt.
"Nem az a baj, ha hülye vagy, hanem az, ha nem tudsz róla"

Vendég

a Wharfedale 8 asoknál a gyári töskéket érdemes valamire ráállítani? mert úgyérzem eléggé beleeszik magukat a parkettába

balika
Nincs visszaút
Nincs visszaút

A Bigi féle konstrukcióban látok némi technikai problémát, mégpedig azt, hogy a rezgéseket csak magán belül tartja, tehát nem vezeti le. Ez nem biztos, hogy ideális, de inkább nem mondok véleményt addig, amíg otthon magamnak ki nem próbáltam

A legtöbb állványban is a levezetésben látok gondot, ugyanis a keresztmerevítők nem engedik lemenni a rezgéseket, hanem hosszú ideig bent tartják az állványban. A Mellorn Audio pontosan ezért helyezi minden egyes készülékét egymástól független négylábú állványra (amiket egyébként kívánságra méretre gyártanak).

Xerinted egy iszapto elnyeli a rezgéseket, wagy a ráhelyezett csonak magában tartja az általa keltett hullámokat, ha mondjuk ugrál benne két pasi?

Ugyanis a tömörithetetlen soderágy pont ugy wiselkedik, mint az iszapto.
Eccerü fizika.

Bigi, ne légy már ilyen sértődős.

Egyébként rossz a hasonlatod, mivel a készülékek rezgéseit el kell vezetni és ezt irányítottan. Szerintem - de mondom szerintem - a Te elved alapján a rezgések bent maradnak a "tálcában". Eloszlanak, de bentmaradnak. Összetettebb dolog ez annál, mint ahogy ezt gondolod.

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1023

Hozzászólás Szerző: csövi »

Én most sima keményfa állványt használok bútor lapokkal. Egész jónak tartom. sicominlapot próbáltam de nem hozott annyi változást nálam, mint a falap. Ikea vágódeszka is jó lehet bizonyos készülékek alatt. Ezek az olcsó megoldások közé tartozik.

A legjobb szerintem is polikristály csak hát ..... a beszerzés.
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

Vendég

A Bigi féle konstrukcióban látok némi technikai problémát, mégpedig azt, hogy a rezgéseket csak magán belül tartja, tehát nem vezeti le. Ez nem biztos, hogy ideális, de inkább nem mondok véleményt addig, amíg otthon magamnak ki nem próbáltam

A legtöbb állványban is a levezetésben látok gondot, ugyanis a keresztmerevítők nem engedik lemenni a rezgéseket, hanem hosszú ideig bent tartják az állványban. A Mellorn Audio pontosan ezért helyezi minden egyes készülékét egymástól független négylábú állványra (amiket egyébként kívánságra méretre gyártanak).

Xerinted egy iszapto elnyeli a rezgéseket, wagy a ráhelyezett csonak magában tartja az általa keltett hullámokat, ha mondjuk ugrál benne két pasi?

Ugyanis a tömörithetetlen soderágy pont ugy wiselkedik, mint az iszapto.
Eccerü fizika.

balika
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Én inkább tartom jelentősnek az állványok és a készülékalátét lapok komplex rendszerét, mint az egyes készülékek alá helyezett ilyen-olyan kúpokat, gyurmákat, fakockákat stb.

Jelenleg nincs rendes állványom, csak egy 30eHUF-os bóti valami üveglap polcokkal és tömör bükk lábakkal. az üveglapokon Sicomin lapok tüskén fém perselyben. Próbálkoztam a tüskék alá érméket tenni, de sajnos mindegyiknek más hangja volt (csak forintot próbáltam), és egyik sem volt igazán jó.

Próbáltam polikristály lapot is, az úgy magában az üvegre fektetve is nagyon jó volt. Vennék is ilyen állványt, csakhát nagyon drága és nehezen beszerezhető

Van egy speciálisátlátszó műanyagból készült lapom is edzett acél tüskéken, az is nagyon jó, bár azt inkább lágyabb hangú tranzisztoros vagy csöves készülékek alatt tudnám elképzelni.

Vendég

kettő között meg az asszony a sodrófával?

Ne az otthoni körülményeidböl indulj ki.

Vendég

szobatiszták?
szerinted?

jó nagy ágyad lehet :kiraly:

Ja. A fél emelet a hifi, a másik fele az ágy.

kettő között meg az asszony a sodrófával?

Vendég

szobatiszták? :kiraly:
szerinted?

jó nagy ágyad lehet

Ja. A fél emelet a hifi, a másik fele az ágy.

Sentinel
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: Sentinel »

szobatiszták?
szerinted?

jó nagy ágyad lehet
CD: Musical Fidelity A3; Erősítő: Jadis DA30; Hangfal: Jadis Orchestra; Hálózati kábel: Nordost Vishnu, vdH Mainstream; IC: vdH M.C. Silver IT 65 G; Hangfalkábel: vdH Inspiration; DVD: Cambridge Audio DV-57;Hangszer: Trevor J. James Privilege fuvola:)

Joc
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 12

Hozzászólás Szerző: Joc »

http://www.kvarchomok.hu/arlist.htm

Na innen a Granulit 3 nevű cucc van Biginél is, meg nálam is. Anno én vettem vagy 150 kilót, pár ezer Ft volt összesen. Viszont esős időben, illetve közvetlen utána csak terepjáróval ajánlott kimenni érte...

Vendég

Axittem, h nálad homokosládák wannak, ugy mint nálam...
Ezek a homokos ládák hogy is néznek ki?
Csináltattok egy dobozt MDF-ből és azt teletöltitek homokkal?

Na xowal ez ugy néz ki, h csináltacc egy jo nagy dobozt, minima 10cm belsö mélységüt, de a 20 mán nagyon jo. Namost ezt fel kell tölteni 1,6-3,2mm-es rostált kawiccsal. Tehát nem homokkal, csak épp igy hiwják. Fontos, h nem teljesen teli, mert megörülx különben a xanaxétgurulo kawicsoktol, me ohatatlanul kifolyik.
Miután feltöltötted, az elsimitott soder tetejére ráhelyezel 8x8x8cm-es fakockákat xáliránnyal felfelé és ezekre kell tenni a kütyüket. Minden komponens külön ládában foglal helyet, és kissé besüllyed a soderbe. Egy láda, ha mondjuk 60cm x 50cm x 12cm-es akkor kb 35kg soder mén bele. Soskuton lehet kapni bezsákolwa. A szemnagyság fontos, már ki lett probálwa többféléwel is, ez csillapit legjobban.
Nálam meghallgathato a rendxer. Illetwe akik woltak már, azok kb tudják, h hogyan xol a cucc itt.

A képen láccik a hangfal és az erölködö ládája, illetwe az LP függesztett ládája is.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”