Hátha valakit érdekel: beléptem egy más által üzemeltetett családi csomagba, és az évek óta használt fiókomból át akartam vinni a kedvenceimet (playlist, track, album, előadó, szumma ~7400 track).
3 lehetőséget találtam hirtelen:
1. megosztani mindent tidalon keresztül. Annak, akinek 1-2 playlistje van, tökéletes lehet, egyébként iszonyú macerás és időigényes.
2.
Soundiiz - van ingyenes és fizetős verziója, rengeteg platformot ismer, tud fájlba exportálni, onnan importálni. Azonos platformokon belüli szinkronizációt vagy saját platformba való exportáláson, majd onnan importáláson keresztül, vagy csv/txt fájl exporton keresztül tud megoldani. Az ingyenes verzióval nem lehet fájlba exportálni, limitált (talán 200) tracket lehet szinkronizálni. Átlátható a felület, egyszerű a kezelés. Prémium felhasználónál be lehet állítani, hogy több szolgáltatás között is automatikusan szinkronizáljon. Miután csak tidalt használok, nekem csak egy 1 havi előfizetés kellett volna ahhoz, hogy átvigyem a zenekönyvtárat. Csak bankkártyával lehet fizetni, a fizetés több kártyával, több próbálkozás után is meghiúsult. Hogy ez a bankom vagy a soundiiz pénzügyi partnerének a hibája, azt nem tudtam megítélni, mindenesetre sajnálom, ezt szerettem volna használni.
3.
TuneMyMusic - hasonló szolgáltatás, fapadosabb felülettel. Az ingyenes verzióval is lehet fájlba exportálni (teljes libraryt akár), importálásnál 1000 track a limit. Lehet paypallal fizetni, így ezt használtam. 8-10 perc alatt végzett a teljes adatbázis importálásával, csv formátumban letölthető listába pakolta az időközben elérhetetlenné vált trackeket. Csúnya, de funkcionális.