Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1290

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Tisztelettel!
Vettem egy méter akciós fca 22pa furutech kábelt. Ennyi pénzért már megér egy próbát. Igaz hangjáról nem sok információt találtam.
Rca csatalkozókat nézegetek hozzá. Néztem ebay-en Nakamichit, de gyanúsan olcsó mennyire bevállalhatóak?
Vagy jókat olvastam a Switchcraft 3502AAU ról. Árban is elfogadható. Csak honnan lenne érdemes beszerezni ahol nem horror a postaköltség?

Véleményeket észrevételeket szívesen fogadom ez ügyben!

Szép napot!

Kérdezd HoriTon-t. Ő elvileg nagyon ért a dugózáshoz!
Komolyra fordítva: milyen dugót szeretnél?
Kacsaudionàl is vannak jó dugók nem drága pénzért.

Littlez
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 2

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Littlez »

Tisztelettel!
Vettem egy méter akciós fca 22pa furutech kábelt. Ennyi pénzért már megér egy próbát. Igaz hangjáról nem sok információt találtam.
Rca csatalkozókat nézegetek hozzá. Néztem ebay-en Nakamichit, de gyanúsan olcsó mennyire bevállalhatóak?
Vagy jókat olvastam a Switchcraft 3502AAU ról. Árban is elfogadható. Csak honnan lenne érdemes beszerezni ahol nem horror a postaköltség?

Véleményeket észrevételeket szívesen fogadom ez ügyben!

Szép napot!

TurboSteve
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 88

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: TurboSteve »

Vedd le a fedlapot a készülékről és nézd meg,vagy hallgasd meg mindkét állásban.
A NYÁK-on ül egy kocka , amiben ott ül az említett aljzat . Nem látom hogy melyik oldal , hogy folytatódik. Marad a fülelgetés .

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2188

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Senki sem tudja? ...vagy aki tudja , éppen nem olvassa.
Vedd le a fedlapot a készülékről és nézd meg,vagy hallgasd meg mindkét állásban.

LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 3333
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: LIMAR »

Ha IEC C2 vagy C8 (Fig8) aljzatról van szó (jellemzően ezeket szokás borotva csatlakozónak mondani), azok nem polarizált csatlakozók, tehát bármelyik érintkező lehet a fázis.
Az EU Schuko sem polarizált mechanikusan. Így annál is bármelyik lehet a fázis, ahogy éppen bedugod a fali aljzatba. A kábel másik végén lévő IEC csatlakozón akárhol lehet a fázis. Ki kell mérni és megállapodás szerint az adott pontján illik lennie. Aztán, hogy készüléken belül a trafó hogy van bekötve, csak a Jóisten tudja.
Ha a felhasználó megfordítja az aljzatban a csatlakozót és nem hall semmi különbséget, akkor nincs jelentősége. Ha hall, hagyja abban a helyzetben, ahogy jobban tetszik.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11156
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Mai csacska kérdés : Egy borotva csatlakozó ALJZATRA ránézve melyik oldal a fázis ? gondolkodik.gif
Ha IEC C2 vagy C8 (Fig8) aljzatról van szó (jellemzően ezeket szokás borotva csatlakozónak mondani), azok nem polarizált csatlakozók, tehát bármelyik érintkező lehet a fázis.

TurboSteve
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábelezzünk

Mai csacska kérdés :
Egy borotva csatlakozó ALJZATRA ránézve melyik oldal a fázis ? gondolkodik.gif

Senki sem tudja? ...vagy aki tudja , éppen nem olvassa.

mackohaz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 672

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: mackohaz »

Akkor ez felejtős.
köszi..
"Még egy kávé és teret váltok." Star Trek - Voyager (Jane Way)
Audio Analogue Maestro & Chario & TEAC & Era300

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1526

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

erősítőben nincs dac, cd lejátszóban van cd-én csak digit xlr kimenet van az erősítőn meg csak analóg xlr....ez a helyzet

Akkor ez felejtős.

mackohaz
Beköltözött
Beköltözött

Kábelezzünk

Analog XLRt analog XLRbe, digit XLRt digit XLRbe. A cd digit XLRjet lehetseges bekotni az erosito digit XLRebe, ha van az erositoben DAC es azt akarod hasznalni a cd DACja helyett.
erősítőben nincs dac, cd lejátszóban van cd-én csak digit xlr kimenet van az erősítőn meg csak analóg xlr....ez a helyzet

timcs
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 310

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: timcs »

Sziasztok, egy kérdésem lenne.. van egy cd játszóm amin szimetrikus digitális xlr kimenet van, és van egy szimetrikus integrált erősítőm analóg xlr bemenettel .. érdemes csatlakoztatni őket szimetrikus kábelel, és ha igen akkor digitális vagy analóg legyen... előre is köszi:)Analog XLRt analog XLRbe, digit XLRt digit XLRbe. A cd digit XLRjet lehetseges bekotni az erosito digit XLRebe, ha van az erositoben DAC es azt akarod hasznalni a cd DACja helyett.

CD : Ayon CD1 
Amp : Pathos Classic One + Soundcare
Speak : Sonus Faber Olympica I
Cable : Audio Note AN-V, HarmonicTech Pro 11 plus
Power : PS Audio PPP, HarmonicTech Fantasy AC 10, Lessloss DFPC Original & Signature
Akusztikailag kezelt zeneszoba

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1526

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Sziasztok, egy kérdésem lenne.. van egy cd játszóm amin szimetrikus digitális xlr  kimenet van, és van egy szimetrikus integrált erősítőm analóg xlr bemenettel .. érdemes csatlakoztatni őket szimetrikus kábelel, és ha igen akkor digitális vagy analóg legyen... előre is köszi:)

Hogy? Ezt vegyük át még egyszer...

mackohaz
Beköltözött
Beköltözött

Kábelezzünk

Sziasztok, egy kérdésem lenne.. van egy cd játszóm amin szimetrikus digitális xlr  kimenet van, és van egy szimetrikus integrált erősítőm analóg xlr bemenettel .. érdemes csatlakoztatni őket szimetrikus kábelel, és ha igen akkor digitális vagy analóg legyen... előre is köszi:)

Tom40
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 279

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Tom40 »

Viszont Bi-Amping kabelnek tokeletes. (billentyuzet mar megjott?)

Hat szetszedtem, es kulon-kulon eleg vekonykak. (Megjott, de nem tudom meg atvenni, mert Angliaban van mi meg mar Svedorszagban, de hetvegere athozatom. Ebben a szinben lehet offolni?  :-) ))
Audio PC + MZPX USB + UpTone LPS-2.1, AudioQuest Diamond Ethernet
Chord Qutest DAC, Tellurium Q Black Diamond USB kábel
Primaluna HP, PMC twenty:26, Tellurium Q Silver kábel

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 886

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Igen, amazonrol rendeltem, es az utolso kep a "Colour name:" resznel vitt el engem, mert azt hittem, hogy ez mind ugyanaz a termek, csak mas atmerovel :-/
Ahogy ott nezem, ha pl 2x4mm-re klikkelek, akkor tok mas a kabel.

Viszont Bi-Amping kabelnek tokeletes. (billentyuzet mar megjott?)
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Tom40
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábelezzünk

Hat ez ugy nez ki, hogy minden lehet. Amazon szerint hangfalkabel az ebay szerint IC kabel.
https://www.amazon.co.uk/Van-Damme-Inte ... B009M3JX9A
https://www.ebay.co.uk/p/van-damme-twin ... 0668530158

Igen, amazonrol rendeltem, es az utolso kep a "Colour name:" resznel vitt el engem, mert azt hittem, hogy ez mind ugyanaz a termek, csak mas atmerovel :-/
Ahogy ott nezem, ha pl 2x4mm-re klikkelek, akkor tok mas a kabel.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 886

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Sziasztok, rendeltem 30m kabelt a hatso hangszoroimhoz, es most jott meg, de ugy fest, hogy beneztem, mert nekem ez interconnect-nek tunik, ezert mielott visszakuldom, nezzetek ra kerlek, mert a dobozan az van rajta, hogy Tour Grade Speaker Cable es hogy UPOFC.

Elore is koszi! 

51Dfe-aKB3L._SL1000_.jpg

51qDJsF7n0L._SL1000_.jpg

Hat ez ugy nez ki, hogy minden lehet. Amazon szerint hangfalkabel az ebay szerint IC kabel.
https://www.amazon.co.uk/Van-Damme-Inte ... B009M3JX9A
https://www.ebay.co.uk/p/van-damme-twin ... 0668530158
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Tom40
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábelezzünk

Sziasztok, rendeltem 30m kabelt a hatso hangszoroimhoz, es most jott meg, de ugy fest, hogy beneztem, mert nekem ez interconnect-nek tunik, ezert mielott visszakuldom, nezzetek ra kerlek, mert a dobozan az van rajta, hogy Tour Grade Speaker Cable es hogy UPOFC.

Elore is koszi! 

TurboSteve
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábelezzünk

Mai csacska kérdés :
Egy borotva csatlakozó ALJZATRA ránézve melyik oldal a fázis ? gondolkodik.gif

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: avl2 »

...miként , illetve mivel tudok jobb hangot kihozni, első asztali láncombol.
...Tápkábel ,tápszűrő, tápegység mindenről láttam már itt ott, de nem tudom mi kellene pontosan a dac és erősítőhöz, hogy tisztább, dinamikusabb, jobb mélyet? kapjak.

Megjegyzem nagyon meg vagyok elégedve a rendszerrel, nem volt még ilyen hogy magam elé bambulva, élvezzem ennyire a zenét, ez amolyan kimaxolás dolog.

...
Nyilván sok hozzáértő ember van sok tapasztalattal, mert láttam itt nagyon drága mindenféle kábelt, biztosan meg van az oka.

ha elegedett vagy, akkor csak ovatosan: letet elleneben hazavihetö cuccokat probalj ki es probald nem becsapni magadat !!

lattal sok draga kabelt ....   (biztos lattal sok draga autot, hazat, "plazacicat" ... stb.-t)   es rengeteget probalnak eladni is, igaz ?   ha szamit a penz illetve befektetes/hangjavulas, akkor a füledre es penztarcadra hallgass (ezeket meg senki sem ismeri) - esetleg müveld öket elötte.

Indahouse
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Indahouse »

Sziasztok. Keresek, és egyben informálódnék is, hogy miként , illetve mivel tudok jobb hangot kihozni, első asztali láncombol. Így fest: laptop - jriver - wasapi output - supra usb - smsl sanskrit 6th dac - roland black 1m rca - smsl sap8 erősítő - beyerdynamic dt770 pro 80ohm.

Tápkábel ,tápszűrő, tápegység mindenről láttam már itt ott, de nem tudom mi kellene pontosan a dac és erősítőhöz, hogy tisztább, dinamikusabb, jobb mélyet? kapjak. Megjegyzem nagyon meg vagyok elégedve a rendszerrel, nem volt még ilyen hogy magam elé bambulva, élvezzem ennyire a zenét, ez amolyan kimaxolás dolog.

Előre is köszönöm a segítségüket, tippeket, javaslatukat, illetve ajánlatokat , ha van egy kis idejük erre, és írnak akár privátban egy összefoglalót erről a témáról, hálás lennék.

Nyilván sok hozzáértő ember van sok tapasztalattal, mert láttam itt nagyon drága mindenféle kábelt, biztosan meg van az oka.

Töki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 627

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Töki »

Kérdésem lenne hogy 8 méter távolságra milyen XLR kábelt javasoltok az előfok és a végfok közzé.
Sajnos elég messze vannak egymástól és a kábel méret nem járatos a hosszúság miatt.

HydraSound nekem 7 métereseket csinált az aktív dobozaimhoz Virgo One típusból. Ez egy top kategóriás kábel.
A saját rendszeremben nem hallottam még ettől jobb összekötőt, pedig marha sok megfordult már nálam. AES/EBU-nak is ilyet használok.
Képességeit tekintve az ára is emészthető, persze nem az olcsó kábelek közt foglal helyet.
MZX Audio PDU-F07 hálózati szűrő
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Dangerous Music CONVERT-2
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z & Z+ / WW Platinum

redbulova
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 75

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: redbulova »

Kérdésem lenne hogy 8 méter távolságra milyen XLR kábelt javasoltok az előfok és a végfok közzé.
Sajnos elég messze vannak egymástól és a kábel méret nem járatos a hosszúság miatt.

6c33c
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 455

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: 6c33c »

OFF
Ha hozzám bejönnek és megkérdezik, hogy milyen temetkezési kelléket válasszanak akkor valami alapján elindítom az egyszeri embert.
ON

De ha azt sem tudja,hogy hamvasztást akar vagy koporsóst,akkor te is bajban vagy.
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid

bernatcsoki
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: bernatcsoki »

Mi más várható? X kábelből y hosszúságú, z dugókkal. Hamar megy ez, nem arról kell érdeklődni melyik a jobb hangú , Krisztián nem hifis szemüvegen át tekint-e kérdésre.

Értem én! És ha nagyon megerőltetem magam akkor el is tudom fogadni, hogy Krisztián nem az a marketinges szemléletű fazon.    És talán igaza is van. Csak saját példám alapján mindig meglepődök az ilyenen

OFF
Ha hozzám bejönnek és megkérdezik, hogy milyen temetkezési kelléket válasszanak akkor valami alapján elindítom az egyszeri embert.
ON

Tehát ha valakinek van tapasztalata és/vagy pontos típusszáma, ajánlott van damme IC-ről, ne tartsa magában!

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”