Az egypólusú kapcsoló említése részemről azért történt, mert azt hittem, hogy nem hifi készülékekről írsz, mivel a beszélgetés ott tartott, hogy van olyan aki még a hűtőgépet (háztartási gépet) is fázishelyesen próbál csatlakoztatni.istvan01 írta: ↑2025.01.10., pén. 10:50Igen, ezt a kifejezést írtam, itt hifis körökben ez zavaró lehet. De bizony létezik egy az iparinál szigorúbb villamos biztonsági, nevezhetjük "home" vagy inkább lakó környezetben használatos villamos berendezés és készülék definició. A "háztartási" fogalom alá bele tartozhat nem csak a mosógép, klíma, kávéfőző, hanem minden. Ha zavar, akkor gondolj oda mást.
Az egypólusú kapcsolónak sincs semmi köze a betápkábel L-N polaritás hangzás hatásához. Készüléken ezért sem ajánlot, vagy tilos egypólusú hálózati kapcsolót használni pontosan ezért, mert a Schuko dugó megfordítható. De, ezzel együtt is, minden készüléken ott a felirat, burkolat bontás előtt feszültségmentesíteni kell, de ezt is szakember felelősséggel végezze.
Kiderült, hogy a háztartási gépek kategóriába számodra minden otthoni elektronikai eszköz beletartozik. Egy lakásban viszont sok olyan fogyasztó van, amely egypólusú kapcsolóval van ellátva. Itt nagyon fontos, hogy a kapcsoló az áramkör fázis vezetőjét szakítsa meg.
Csak ennyit szerettem volna leírni, aminek valóban nem sok köze a hifihez.
Az audió-vizuális kérdéskörben pedig Jenő megfogalmazta a lényeget.
3. A különbség a komplett rendszer össze-vissza bedugdosott hálózati kábelei, és a mérés alapján azonos potenciálja között jól hallható.
TJ.