Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Roksan Xerxes

Vendég

Roksan Xerxes

Hozzászólás Szerző: Vendég »

bigi!

Most hallanád a nagyobb karral a kuzmát! Evvel már kijön a Benz kellemes karaktere 99% ban. Persze nem VDH karkábellel mint a SME használ. :kiraly:

Egyszer, maj ha wéletlen erre járx, nézz be.
Lehet megwáltozik a wéleményed az SME karokrol, wagy a bennük tekergö drotokrol...

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4573
Kapcsolat:

Roksan Xerxes

Hozzászólás Szerző: revox »

Létezik egy angol plexi hozzá, de az horror árú. Azonban lehet, hogy hamarosan lesz megoldás, elérhető áron.Egyébként el szeretnék keseríteni mindenkit, a lemezjátszó plexi nem igazán a por ellen véd, különösen nem egy ilyen futurisztikus valami fölé helyezett plexi. (A régi kávás készülékek körbe záródó teteje még csak-csak...)
A plexi inkább mechanikai védelmet nyújt. (Takarító személyzet, gyermek, macska, papagáj, stb.) A por az ennél sokkal kisebb résen is megtalálja az utat befelé!

no vadász! így kell fórumokra írni. nem belekötök,hanem egyetértek, sőt, egy kellemesen árazott plexitatőért (ami olyan rendszerű,mint az a bizonyos angol,ha egyre gondolunk-ami befedi teljesen a készüléket. vagy 20-25cm magas) én is sorba állnék. javasolt lenne az aljára valami puhább gumiból egy "csíkot" húzni,hátha valamelyest jobban elzárja a decket a külvilágtól. csak nehogy bepárásodjon a végén oldalára (picike) ízléses fogantyúka,hogy ne a tetőt fogdossuk össze.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

Jolida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 30

Roksan Xerxes

Hozzászólás Szerző: Jolida »

Por ellen tényleg nincs védelem csak a takarítás.
Takarítás ellen pedig a plexi. :-)

Bár a csöves erősítő sem rossz, asszony is, gyerek is megtanulja, hogy baromi forró tud lenni.
Analóg: Roksan Xerxes, SME IV, Supex 900S, Paravicini MC3, Audio Innovations 200;
Digit: Roon ROCK, SOtM 200, Singxer SU-1; Lite DAC50, Soekris 1941;
Preamp: #26 tube+TVC, #801 tube; Amp: 300B SET;
Kábelek: VhAudio Flavor 2 és 4 táp, Jon Risch DIY IC és hangfal;
Speaker: Acoustic Energy Aelite 3

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1024

Roksan Xerxes

Hozzászólás Szerző: csövi »

Létezik egy angol plexi hozzá, de az horror árú. Azonban lehet, hogy hamarosan lesz megoldás, elérhető áron.Egyébként el szeretnék keseríteni mindenkit, a lemezjátszó plexi nem igazán a por ellen véd, különösen nem egy ilyen futurisztikus valami fölé helyezett plexi. (A régi kávás készülékek körbe záródó teteje még csak-csak...)
A plexi inkább mechanikai védelmet nyújt. (Takarító személyzet, gyermek, macska, papagáj, stb.) A por az ennél sokkal kisebb résen is megtalálja az utat befelé!

Érdekelne és lenne érdeklődés is. saját lemezjátszómra is van egy futurisztikus tető, de semmi védelmet igazából nem jelent. Por ellen tényleg nincs védelem csak a takarítás.
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

andix
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 0

Roksan Xerxes

Hozzászólás Szerző: andix »

Ez a fedés igazából most is aktuális lenne, mert a projectem fedője is kriminális. Ilyen záródó fedél, de körben hagy 3 centi rést (fedő és a falap között), tehát tényleg max "mechanikai" védelem ez is.
Esetleg vmi spéci "terítő" féle nincs, amire erre a célra megfelelne? Persze azt is elég körülményes lenne használni...

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 2883

Roksan Xerxes

Hozzászólás Szerző: huszti-zsolt »

Létezik egy angol plexi hozzá, de az horror árú. Azonban lehet, hogy hamarosan lesz megoldás, elérhető áron.
Egyébként el szeretnék keseríteni mindenkit, a lemezjátszó plexi nem igazán a por ellen véd, különösen nem egy ilyen futurisztikus valami fölé helyezett plexi. (A régi kávás készülékek körbe záródó teteje még csak-csak...)

csövi
V.I.P.
V.I.P.

Roksan Xerxes

Van valami értelmes mód arra, hogyan lehet tisztántartani egy ilyen lemezjátszót, mint a Radius? Gyárilag nincs fedele, ha jól látom.No nem mintha, lenne ilyesmire keret, de azért az ember számolgat mindig .

Lehet hozzá kapni külön plexit, tetőt. Csak azt tudnám, hogy hol?
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

andix
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 0

Roksan Xerxes

Hozzászólás Szerző: andix »

Van valami értelmes mód arra, hogyan lehet tisztántartani egy ilyen lemezjátszót, mint a Radius? Gyárilag nincs fedele, ha jól látom.
No nem mintha, lenne ilyesmire keret, de azért az ember számolgat mindig .

zz7
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 363

Roksan Xerxes

Hozzászólás Szerző: zz7 »

próbáltam felmérni

OFFTOPIC:

félreérted,vadászról nem krétem infót.értelmes kérdésre,kaptál értelmes választ.

És ha nem vagy rá kíváncsi akkor minek piszkálod itt folyton?
És tulajdonképpen bárkit bárhol aki kereskedő, gyártó.

Na jó ennek már semmi értelme tényleg.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Roksan Xerxes

próbáltam felmérni

OFFTOPIC:

félreérted,vadászról nem krétem infót.értelmes kérdésre,kaptál értelmes választ.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

zz7
V.I.P.
V.I.P.

Roksan Xerxes

amit írtam neked Vadásszal szemben.

OFFTOPIC:

akkor csak írtál... bár fene se kérte

Igen, próbáltam felmérni hogy mit is akar képviselni az a vonal amivel itt annyira nyomulsz minden más felett. Hogyan illeszthető be abba amit én eddig megkedveltem.
De lehet hogy rossz emberrel próbáltam meg kideríteni.

Részemről be lehet fejezni, törölni az egészet, mert már nagyon nem ide való.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Roksan Xerxes

amit írtam neked Vadásszal szemben.

OFFTOPIC:

akkor csak írtál... bár fene se kérte
halfnote.hu

zz7
V.I.P.
V.I.P.

Roksan Xerxes

Ez én voltam mint privát, de felhatalmazlak hogy másold be ezt a részt ide.Jó lenne ugyanis tisztába tenni a dolgokat.
Nem emllékszem pontosan, de szerintem nem egészen ezt írtam neked, de te frankón felhasználod, kicsavarod hogy saját céljaidra (amiről csak sejtésem van eddig) felhasználd.

"és hogy szerinte is mennyire nincs lényeges különbség a többféle árú Roksan LP-játszók és CD játszók hangi képességei között az árszintek ellenére."

következetesség!!!

Rendben, akkor módosítom mert nem a valóságot írtam ha ezt írtam.
A CD játszókra értettem.
És én írtamezt le nem Vadász.

De mindezekkel együtt és az én tévedésemmel amit itt művelsz az kritikán aluli.
A személyes rosszindulat vezérel most már meggyőződésem.
És ehhez semmi köze a készülékeknek, az egész hangreprodukciónak.

És nagyon sajnálom hogy ebbe belekeveredtem és támadó felületet adtam Vadász felé, az érintettől elnézést kérek.

OFFTOPIC:

öhö... csak lassan fél éve mondogatod és LP-re értve, határozottan. Persze vissza lehet szívni, "rájöttem,hogy" felkiáltással,de letagadni? ZiZi, ovis vagy. a háttérbe kavarod a szart,nyíltan meg mosakodsz. 
egyébként szerintem nem igaz. kialakításuknál fogva is látszik,hogy eltérő a hangképük. de érdekes ugyanazon ember 2eltérő vélemyénét megfeleltetni egymás mellett.

Nem tudom kettőnk közül ki kavarja a szart és milyen megfontolásból.
Nem írogatom neked fél éve hogy milyen a Roksan LP, meg CD játszó mert nem is ismerem őket annyira. Nem éltem együtt egyikkel sem.
Igazad van, lehet hogy ovis vagyok hogy bedőltem a nagy segíteni akarásodnak miközben sorban felhasználtad kitekerve rosszindulatúan azt a pár infót amit írtam neked Vadásszal szemben.
Okuljon mindenki ebből a jövőben.

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég

Roksan Xerxes

OFF

zz7!

A másik topikon olvasd el K.F. ez irányú megjegyzését. Egy mondatban a lényeg!

És beszélgessünk tovább azokról a dolgokról, amikről beszélgetnünk esik jól. Fel ne húzd már magad! Én tudom mit mondtam, te is tudod, és sosem értettük félre egymást! Ki a fenét érdekel, hogy valaki leskelődik a kulcslyikon, hogy hátha meglát a szobában történő dolgokból egy négyzetmillimétert amit ő úgy vél, hogy kompromitáló!

ON

A Radius 5-höz még annyit tennék hozzá, hogy a Nima karral alkot egy nagyon-nagyon szinergikus egységet. És bármilyen meglepő (ez persze technikailag azért visszavezethető a működési elvére) az orbit lényegesen kisebb javulást hoz a Radiuson, mint a Regán vagy a Linn-en. Ez egy afféle "integrált" készülék, így is illik kezelni.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Roksan Xerxes

Ez én voltam mint privát, de felhatalmazlak hogy másold be ezt a részt ide.Jó lenne ugyanis tisztába tenni a dolgokat.
Nem emllékszem pontosan, de szerintem nem egészen ezt írtam neked, de te frankón felhasználod, kicsavarod hogy saját céljaidra (amiről csak sejtésem van eddig) felhasználd.

"és hogy szerinte is mennyire nincs lényeges különbség a többféle árú Roksan LP-játszók és CD játszók hangi képességei között az árszintek ellenére."

következetesség!!!

A CD játszókra értettem.

És nagyon sajnálom hogy ebbe belekeveredtem és támadó felületet adtam Vadász felé, az érintettől elnézést kérek.

OFFTOPIC:

öhö... csak lassan fél éve mondogatod és LP-re értve, határozottan. Persze vissza lehet szívni, "rájöttem,hogy" felkiáltással,de letagadni? ZiZi, ovis vagy. a háttérbe kavarod a szart,nyíltan meg mosakodsz. 
egyébként szerintem nem igaz. kialakításuknál fogva is látszik,hogy eltérő a hangképük. de érdekes ugyanazon ember 2eltérő vélemyénét megfeleltetni egymás mellett.
halfnote.hu

zz7
V.I.P.
V.I.P.

Roksan Xerxes

következetesség!!!

A CD játszókra értettem.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Roksan Xerxes

következetesség!!!
halfnote.hu

csövi
V.I.P.
V.I.P.

Roksan Xerxes

Csövi! 
Ezek érdekes próbák, ilyen LP játszókat én is meghallgatnék egyszer.
Szerinted ezek között hol lehet a helye egy olyan Roksan Radius 5-nek amit belinkeltem alább?
Mert én meg a többit nem hallottam amikről írsz, meg ami neked van.

Mindenkép adnék egy esélyt a Radius 5 nek valami könnyű pickuppal+ heed táppal. De szépségdíjas nálam a Michell Girodec is hogy hangja milyen lehet, azt sajna nem tudom . ja az már majdnem 500ezer

roksant egyszer halottam egy kiállitáson és akkor ott nagyaon lezenélte a Dcs digitális láncot ami nem csoda!

Wixont Jolidánál meg egy jo regáwal egyenrangu hangot produkál...
-Igaz, h rega karokkal proxálták.

Hát nem tom, xerintem a te kuzmád sincs a helyzet magaslatán, söt!
De azért egy regánál magasan jobb.

500e-ért már nagyon jo futomüwek wannak ám.

Ja, ez csöwinek is ment. :vazeg:

bigi!

Most hallanád a nagyobb karral a kuzmát! Evvel már kijön a Benz kellemes karaktere 99% ban. :kiraly: Persze nem VDH karkábellel mint a SME használ.

zz7
V.I.P.
V.I.P.

Roksan Xerxes

közben nekem azt mondták privátügyileg,hogy még vadász is azt mondta, a roksan lemezjátszók hangja között nincs számottevő különbség, csak árban. és ezt egy "én akkor is megvédem vadászt" illető mesélte. ilyen ez,amikor az ember belegabalyodik a markecba 

Ez én voltam mint privát, de felhatalmazlak hogy másold be ezt a részt ide.
Jó lenne ugyanis tisztába tenni a dolgokat.

Szóval ki vele.
Ha rosszul írtam valamit vállalom.
Egy biztos. A magán levelezést befejeztem veled a jövőben.

Egyébként nekem nem volt alkalmam direkt összehasonlításra a Radius 5 és a Xerxes között. Mindössze arra emlékszem hogy mindkettő hasonló szintű zenei élményt tudott okozni úgy önmagában.
Ezért én lehet jobb vételnek tartottam a Radius-t. Persze a saját lehetőségeim szemszögéből vizsgálva.
Hogy Vadász olyat mondott volna hogy nincs hangi különbség a Roksan LP-játszók között, ilyenre én nem emlékszem. Ha ezt én neked tényleg leírtam, akkor hülyeséget írtam.
Ráadásul hülyeség is volt bármit írnom neked.
Nem gondoltam volna hogy ezzel ilyen szinten visszaélsz.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Roksan Xerxes

És ki az a hülye, aki nem tudja, hogy a Helius Scorpio meg a Rega egy kategória volt? Reméljük lesz ismét ilyen belépő szintű karja a cégnek.  
Igen, a Rega stabilan öli a dinamikát, szűri a sávszéleket, akár mit is csinálnak vele.

hááát,fene tudja. ha veszem a GR2-es goldringot és levonom a majd 40ezres PU-t, a futóművet, a tányért,a karra marad vagy 30ezer Ft. aki ennyiért jobbat mutat(újat), annak beny.... aki ennyiért Heliust hoz (használtat is) attól megveszem...
halfnote.hu

zz7
V.I.P.
V.I.P.

Roksan Xerxes

Igen, a Rega stabilan öli a dinamikát, szűri a sávszéleket, akár mit is csinálnak vele.
És ezt a Helius kart lehet most kapni? És mennyibe kerül?

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Roksan Xerxes

Pedig Peter azért nem arról híres, hogy a saját zsebének az ellensége lenne.
és ki az a hülye,aki egy helius-al szembe álítana egy regát?
ettől a rega az alsó régióban igazán jó kis kar. stabil, míg ezt a hasonló kaliberű, olcsóbb linn-ről absz nem lehet elmondani.
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Roksan Xerxes

2. Nekem volt alkalmam - és meg is tettem - hogy összehasonlítsam a Xerxest és a Radiust azzal a bizonyos "helycserés" hangszedő felállással. Vagyis a Xerxes.20/ArtemizR kapott egy Benz ACE-H-t és a Radius 5 kapott egy ZYX 1000-est. Természetesen ( ) jobb volt a Xerxes.
:kiraly: há persze... 2hete ezzel szivatnak és most jut eszembe,hogy... és lezárom,hogy az árak a helyükön vannak. ez így igazságos és népszerű

közben nekem azt mondták privátügyileg,hogy még vadász is azt mondta, a roksan lemezjátszók hangja között nincs számottevő különbség, csak árban. és ezt egy "én akkor is megvédem vadászt" illető mesélte. ilyen ez,amikor az ember belegabalyodik a markecba

persze elő is fordulhat, de ez akkor..., hogy is volt? ... "ez nem a ... erénye, sokkal inkább a másik.. hm... "szégyene"."
halfnote.hu

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég

Roksan Xerxes

Nos, az alább elhangzottakhoz 2 észrevételt szeretnék tenni.

1. A Radius 5 (ellentétben a Radius 3-mal) teljesen más konstrukció, mint a Xerxes. Egyáltalán nem is a Xerxes utánzása vagy valami olcsóbb "klónozása" volt a cél, nem is azokba a rendszerekbe illik szinergikusan, ahová a Xerxes. S bár marketing okokból lehetett olyan véleményeket is hallani a szigetországból, hogy a Radius 5 a "szegény ember TMS-e", ez sem állja meg a helyét. Valóban nagyszerű és egységes darab a maga árkategóriájában illetve kiváló alternatíva olyan nagy high-end berendezésekbe, ahol az első számú műsorforrás nem az LP. (Aztán az már elgondolkodtató, hogy például 2 évvel ezelőtt egy ilyen high end rendszerben azzal a bizonyos dCS-sel szemben hogy szerepelt, de ez nem a Radius erénye, sokkal inkább a másik.. hm... "szégyene".)

2. Nekem volt alkalmam - és meg is tettem - hogy összehasonlítsam a Xerxest és a Radiust azzal a bizonyos "helycserés" hangszedő felállással. Vagyis a Xerxes.20/ArtemizR kapott egy Benz ACE-H-t és a Radius 5 kapott egy ZYX 1000-est. Természetesen ( ) jobb volt a Xerxes. Azt viszont nem szabad elfelejteni, hogy így is 2x annyiba került, mint a Radius-kombó.

Még valami. A Benz ACE-H átkozottul jó hangszedő. Túlságosan is az. Tehát a valódi kérdés az igazándiból úgy hangozna, hogy REÁLISAN mi van versenyben a Radius5/ACE-H összeállítással. Mert persze amikor átteszem a lemezt a Xerxesre, akkor általában mindenki felsóhajt, hogy "hű-ha". Csak közben a Radiussal is istenien lehet zenét hallgatni ám, és nem a hasonlítgatás a cél, ugye?!

Jolida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 30

Roksan Xerxes

Hozzászólás Szerző: Jolida »

Wixont Jolidánál meg egy jo regáwal egyenrangu hangot produkál...

Már nem.

Mióta kivágtam belőle az RB300-at, a gagyi kábelezésével egyetemben! :-)

Ment vissza a P3+Orbit kombóba. Ott viszont az RB300+Tecnoweight ellensúly tényleg elég szépen szól, de nem hasonlítható egy bejáratott Xerxes+XPS7+OL Silver összeállításhoz.

Meglehet, hogy az RB300 jól átkábelezve sokat hozna a konyhára, vagy egy jó Rega variáns (Origin Live, Michell Tecnoarm).
Analóg: Roksan Xerxes, SME IV, Supex 900S, Paravicini MC3, Audio Innovations 200;
Digit: Roon ROCK, SOtM 200, Singxer SU-1; Lite DAC50, Soekris 1941;
Preamp: #26 tube+TVC, #801 tube; Amp: 300B SET;
Kábelek: VhAudio Flavor 2 és 4 táp, Jon Risch DIY IC és hangfal;
Speaker: Acoustic Energy Aelite 3

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”