Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
AutóHiFi
AutóHiFi
Csendben gondoltam egy 1.1"-es Esotar soft dóm tweeterre és egy 5.75"-es Esotec mélyközépre. Az Esotec lehet(ne) elég 'fürge' a 'kompenzáláshoz'?
>
Kicsit átgondolnám az egészet a helyedben, néhány kocsit érdemes lenne előtte célirányosan meghallgatni.
Az előbb a Focalt említetted, de azt ki is lőtted (szerencsére )
A dynok-nak nagyon komoly beépítés kell és nehéz olyan erősítőt találni amivel ki is futja magát(fejre semmiképpen se kötném, mintahogy az elején írtad..)
AutóHiFi
OFF, de sajnos EZ VAN! Amire utaltam. Nem fogok ítélkezni, és hozzászólni, de pont amiről írtam, ami az én szememet is mindig szúrja, a másik fél gányolása és 'mosakodása'! Ezért nem adom oda az autómat senkinek, sem a nőmet... mindegy ki mit mond, mit ígér, mire veri magát, az autó belső burkolatát, a kárpitozását, akár a külső fényezést, a felniket stb. olyan könnyű 'odab@szni', hogy csak...
Szóval szomorú olvasni sala és Rottel történetét, de pont az ilyen dolgoktól h@nyok (én is).
>
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver
„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith
AutóHiFi
Köszönöm a hozzászólásokat!
Elgondolkodtató, főleg a g-e-n-e-r-á-t-o-r! Azután az A oszlop meg a tükörháromszög... Majd utánanézek és magyarosítom, hogy ne tűnjek hülyének.
Azzal persze tisztában vagyok, hogy súlyozásában mi számít egy autó belső terének közel megfelelelő mini szoba akusztikájához, de mint utaltam rá, 1/ landcruiserről van szó a maga adottságaival, 2/ nem szándékozok bontani. Először megnézném 'milyen a pálya' számottevő átalakítások nélkül. Előbb hajlanék arra, hogy további zapco erősítőt tegyek a hangsugárzók alá, minthogy merevíttesek, bitumeneztessek, kárpitoztassak, úgymond kézimunkáztassak egy vadiúj autóban. Sajnos vagy szerencsére roppant igényes szemmel nézek minden karcot, sérülést, hibát... olyan elvárással élek másokkal szemben ahogy én működök (ez nem mindig egészséges, inkább hátráltató), és nem találkoztam még olyan 'garnitúrával', aki ne dumával jönne, hogy rajta volt, meg nem ő csinálta. Ezt a feelinget én (már) inkább kihagyom. Akik pedig mégis vannak, horror áron dolgoznak, várólistával... na, hagyjuk inkább. Mondom, először natúr kipróbálom meddig juthatok az egyszerű(bb) beszerelésekkel.
Eddig a Monacor és a DLS jött alternatívaként; Ear megkérdezhetem neked mi a tipped? Továbbá, mi a véleményed, véleményetek a Dynaudio-ról? Mint említettem az otthoni hifi vonalát ismerem, az autó hifijét semmennyire, szerintetek mennyire állnak távol egymástól? Csendben gondoltam egy 1.1"-es Esotar soft dóm tweeterre és egy 5.75"-es Esotec mélyközépre. Az Esotec lehet(ne) elég 'fürge' a 'kompenzáláshoz'?
A sub is képlékeny része még a dolgoknak, lehetne egy nagy 15"-es helyett kettő 10-12"-es kisebb TC is, ha 'muszáj' lenne, és a váltási frekvenciák hangolására is meglenne a 'megfelelő kéz', akár a váltó DIY megépítésére.
>
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver
Inkább szerethető...
Na te csak ne szerénykedj!
AutóHiFi
Inkább szerethető...
Na te csak ne szerénykedj!
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
AutóHiFi
Egyszerűen fantasztikus a hangja...
Inkább szerethető...
Még valami....
Mostanában készült el,az egyik barátom autója...nem hétköznapi összeállításban.
Szub+szélessávú....Az ajtóban van neki egy 20cm-es 7kg-os szub...a tükörháromszög mellett kialakított gömbben pedig egy Fountek FR88EX lakik. Front oldalról Pioneer ill. GM Audio tuningos uDimension erősítők támogatják őket.
AutóHiFi
Még valami....
Mostanában készült el,az egyik barátom autója...nem hétköznapi összeállításban.
Szub+szélessávú....Az ajtóban van neki egy 20cm-es 7kg-os szub...a tükörháromszög mellett kialakított gömbben pedig egy Fountek FR88EX lakik. Front oldalról Pioneer ill. GM Audio tuningos uDimension erősítők támogatják őket.
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
A Monacor számomra amolyan titkos favorit...árban inkább az olcsóbbak közé tartozik,de érdekes módon hangbéli jellemzői alapján a felső kategóriába sorolják.
Az itthon kb 15e ft-os DT284-es magassugázót pl a 400Euro-s kategóriában tesztelték....nem szerepelt rosszul.
Hangja alapján,én abszolút semlegesként jellemezném.Ráadásul a mélyközép (Neokick 165)műszakilag sem piskóta...
Ami a beépítést illeti....az autó dönti el.Sokan preferálják a magassugárzók A oszlopra való költöztetését...de én azt mondom,hogy ha a mélyközepet elég magasra tudjuk beépíteni,ezáltal közelebb kerül a magashoz,akkor a tükörháromszög is jó hely lehet.
AutóHiFi
A Monacor számomra amolyan titkos favorit...árban inkább az olcsóbbak közé tartozik,de érdekes módon hangbéli jellemzői alapján a felső kategóriába sorolják.
Az itthon kb 15e ft-os DT284-es magassugázót pl a 400Euro-s kategóriában tesztelték....nem szerepelt rosszul.
Hangja alapján,én abszolút semlegesként jellemezném.Ráadásul a mélyközép (Neokick 165)műszakilag sem piskóta...
Ami a beépítést illeti....az autó dönti el.Sokan preferálják a magassugárzók A oszlopra való költöztetését...de én azt mondom,hogy ha a mélyközepet elég magasra tudjuk beépíteni,ezáltal közelebb kerül a magashoz,akkor a tükörháromszög is jó hely lehet.
AutóHiFi
>
Én DLS-t használok (nem keverendő a DLD-vel ) árban jó, minőségben kiváló
érdemes megnézni
Dls
AutóHiFi
Jó darabig használtam MiniDisc-et....igaz,szobában.Véleményem szerint,az akkoriban fellelhető tömörítési eljárások között az ATRAC 4.5 ill. 3. a legjobbak között volt...
Autóban amúgy is többnyire menet közben hallgatnál zenét...tehát én mindenképpen a beépítésre buzdítanálak.
A kifejezetten autós felhasználásra készített hangszórók amúgy sem az egyenes ferekvenciamenetükről híresek.Tisztelet a kivételnek.
A fejegység koros mivoltából adódóan,gyanítom nincs lehetőség full aktív rendszer kiépítésére.A keresztváltó is sok lehetőséget nyújt az "ellensúlyozásra"...
Személyesen a Monacor-Carpower hangszóróit,azon belül is a Neokick 165 ill. a DT284-es tipusokat ajánlanám....
Kössz. Ha így hangsúlyozod a beépítést, akkor kérdezem, van más lehetőség is a hangszórók elhelyezésére? Egyáltalán mi a szokás az elrendezésre és a beépítésre? A szub persze (talán zárt) ládába kerülne, de a középhangszórók esetén alap elképzelésben keveset faragnék, inkább kihasználnám a landcruiser gyári helyi adottságait. Ám ha a tweetereket fel kell tenni a szélvédő szárakra, akkor 'felmennek'.
Amiket korábban hallottam, de nem emlékszem a 'hatásra' sem a mikorra, azok focal, CDT, rainbow és talán morel hangszórók voltak, de oda sem figyeltem, hogy mit és hogyan hallok... mert akkor nem érdekelt. Most számításba vettem mondjuk a focal utopia Be 165 W-RC 2-utas (egyenlőre passzív) kitjét, de a korábban mondott MD tömörített hangkarakter miatt fenntartásom van a beryllium inv. dóm tweeterrel. Ezért ide előbb tennék pl. dyna esotar soft dóm tweetert (amint és ahogy egy korábbi silverline bolero supreme álló hangsugárzómban szerepeltek.)
Nem tudok a váltási megoldásokra prompt mit mondani, a MD-t így nem ismerem (még).
Írnál bővebben a monacor hangszóróiról?
>
Jó darabig használtam MiniDisc-et....igaz,szobában.Véleményem szerint,az akkoriban fellelhető tömörítési eljárások között az ATRAC 4.5 ill. 3. a legjobbak között volt...
Autóban amúgy is többnyire menet közben hallgatnál zenét...tehát én mindenképpen a beépítésre buzdítanálak.
A kifejezetten autós felhasználásra készített hangszórók amúgy sem az egyenes ferekvenciamenetükről híresek.Tisztelet a kivételnek.
A fejegység koros mivoltából adódóan,gyanítom nincs lehetőség full aktív rendszer kiépítésére.A keresztváltó is sok lehetőséget nyújt az "ellensúlyozásra"...
Személyesen a Monacor-Carpower hangszóróit,azon belül is a Neokick 165 ill. a DT284-es tipusokat ajánlanám....
AutóHiFi
AutóHiFi
Urak, egy terepjáróba szeretnék hifit. Autóhifi téren közel semmi az ismeretségem és a személyes tapasztalatom, értsd. eddig ’ami és ahogy’ szólt. Adottságok: először is, tágas tér a terepjáróban. Továbbá, egy barátomtól mechanikus javításra nálam hagyott, és ittmaradt, szóval ’kapott’ sony minidisc egység, amit 2000 környékén gyártottak, mint a sony legnagyobb MD fejét (MDX-M690). 100Ah mélyciklusú kinetik akku, 1/0 GA tsunami power, ill. mogami és analysis plus sp. és IC kábelek, magas ~200A kimenetű alternátor, TC sounds LMS-5400 15”-es subwoofer, zapco AB osztályos (sub)erősítő… és vagy 100 üres 80 perces MD lemez.
Túlzott technikai belemenés nélkül szeretném kikérni tapasztaltabbak véleményét, hogy alkalmas e a MD fejegység ilyen szintű komponensek kiszolgálására? A MD tömörítő eljárása érdekes, de abba se menjünk bele, hogy kvázi miért ’halt’ ki /nem azért, amiért a hanglemez!
További kérdés, hogy a MD tecnológiájából következő, a hallási sajátosságokat egyedi megoldással követő tömörítő eljárás miatt, ki milyen hangszórókat ajánlana az ’ellensúlyozásra’? Az ellensúlyozás ugye a kompromisszum kényszerek egyik legrosszabbika, de mégis, most ez van, ezt szeretném kipróbálni, és a lehető legtöbbet kihozni belőle. A MD hangja, a leírások alapján egy relatíve a középtartományban, ~3-5kHz környékén hangsúlyozott, alul és felül erősen manipulált (szubtraktív=kivonó, és tömörítő), elveiben Fletcher-Munson illetve azok újra-meghatározott Robinson-Dadson egyenlő hangosságú vonalai mentén a füleink érzékeny tartományához 'transzformált' hang, és elgondolásaimban olyan tweeter és (mély-)közép motorokat szeretnék ehhez integrálni, amelyek leginkább megteremtik a hosszú távon is könnyedén és fáradtság mentesen hallgatható hang illúzióját.
Az nem válasz (nekem), hogy válasszak mást, nakamichi hi-res playert, és az sem, hogy válasszak zOTL csöves autó erősítőt. Sőőt, első körben külön erősítőt sem szeretnék a driverek elé kötni (kivéve a subhoz), sem polipropilén kondikat csereberélni ill. x ohmos és y wattos ellenállásokat párhuzamosan kötni a tweeterekkel (csökkentve az erősítő által ’látott’ impedanciát, és ami szintúgy simítja az impedancia menetet) satöbbi, hanem a sony (52w max.) 27w out x 4 csatornáját szeretném (először) próbára tenni. Nem kell belemenni az elektronikák fontosságának a méltatásába se. Szerintem sejthető, hogy tisztában vagyok vele. Itt és most szimplán a driverek minőségét és szükségességeit firtassuk, amelyek ilyen feltételek mellett és a fenti elvárásokhoz leginkább megfelelnek. Mi a problémám? Nincs tapasztalatom autóhifi hangszórók terén (sem).
Mi fog szólni? Zúzda és csapkodás csak ritkán. Inkább nyugtató zenék, nem pedig idegesítőek. Filmzenék, némi komolyzene, szóló hangszerek, zongora, hegedű, orgona, vokál, elektro és ambient, füstösebb memphis-i new orleans-i blues, pl. Dave Grusin szintű jazz… emészthetőbb progreszív rock, szóval ütősebb rock-on, rapp-en és techno house-on kívül sokminden. Jellemző hangerő? Alacsony és közepes, csak néha a közepestől magasabb hangnyomással.
>
Na erről már akár el is hiszem,hogy A-osztályú.....
Kb 20-25W-ig mehet A-osztályban....ami bőven elegendő,még autóba is...
AutóHiFi
Na erről már akár el is hiszem,hogy A-osztályú.....
Kb 20-25W-ig mehet A-osztályban....ami bőven elegendő,még autóba is...
- skiraly
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 22
AutóHiFi
Gyönyörű ez az olasz, 2x65 Wattos Sinfoni Prestgio Class A Dual Monoblock.
Belekukkantva a belsejébe rácsodálkozok a 2500 eurós árcímkére, jó tudom, a nevet meg kell fizetni...
De vitathatatlanul benne van a világ 10 legjobb autós erősítőjében.
- skiraly
- Kezdő Fórumlakó

AutóHiFi
Úgy néz ki, hogy lesz egy Alpine F1-es csúcserősítő is, az MRV F900.
Ja és bejelentkezett egy japán turistacsoport is (remélem nem gond), de megígérték, hogy mindenkinek hoznak sushit!:readytoeat:
Talán a Krahling Zoli Üllőn tud segíteni... Régebben mért erősítőket és van nála hely is ilyen tesztre.
Akku...Kell egy optima és egy töltő.
No lássuk csak...
Optima...van.
Szobai CD játékos...van.
Audiophile hangsugárzó...van.
Autós erősítő...ami ráadásul Hiraga is...van.
4,2mX10,5m-es helység...ebből 4,2X4,5 a nappali...van.
Ja és van egy Signat RAM mkII-is....
(a PRS A900 valószinűleg nem A-osztályban tudja az 50W-ot...)
AutóHiFi
Talán a Krahling Zoli Üllőn tud segíteni... Régebben mért erősítőket és van nála hely is ilyen tesztre.
No lássuk csak...
Optima...van.
Szobai CD játékos...van.
Audiophile hangsugárzó...van.
Autós erősítő...ami ráadásul Hiraga is...van.
4,2mX10,5m-es helység...ebből 4,2X4,5 a nappali...van.
Ja és van egy Signat RAM mkII-is....
(a PRS A900 valószinűleg nem A-osztályban tudja az 50W-ot...)
- skiraly
- Kezdő Fórumlakó

AutóHiFi
Szerezz egy combos tápot, mert ez így karcsú. Olyan 100 amper környéki már jó lesz.
Eddig 5 óra volt a leghosszabb idő, amit az autómban, álló motorral és a 35 Amperes táppal végig zenéltem.
Az akkumulátorom 75 Ah-ás AGM rendszerű, ráadásul ott a szub erősítő is melózott.
A Thesis is szereti az áramot, úgy, hogy a rendszer fel volt spannolva 14,4 Voltra a Helix Powerstationnal.
És nem szobai hangerőn, szeretem, ha hangosan szól a zene.
Utána pöccintésre indult a motor, gondolom, hogy kb. annyit vettem ki az aksiból, mint amit a tápegység bele tett.
Egyébként igazad van, nagyobb táp-nagyobb energia
AutóHiFi
Sziasztok!
Tervezek ez "nagy autó-hifi erősítő" tesztet szobai körülmények között.
Az időpont úgy 2012 november környéke lenne.
Amit én tudok hozni:
Autóhifi akkumulátor
35 Amperes tápegység
Akkusarus tápkábel - reemote szálas csatlakozók az erősítő felé.
Erősítők:
-Audison Thesis HV Venti (2x200, vagy 2x400W)
-Pioneer PRS A900 (4x50W A class)
-Mosconi A Class (ez még szervezés alatt van, 2x100W, 30W alatt tiszta A osztályban dolgozik, utána AB osztályra vált)
Ami még nincs:
-Helyszín-lehallgató szoba
-audiophile, vagy hi-end hangfalpár
-szobai CD játékos
-még egy pár darab autós erősítő (Violin: itt feltétlenül számítanék a Hiragádra)
-jó fülű tesztelő legények
Kérlek ötleteitekkel szóljatok hozzá, jelentkezzetek a tesztre!
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
- skiraly
- Kezdő Fórumlakó

AutóHiFi
Sziasztok!
Tervezek ez "nagy autó-hifi erősítő" tesztet szobai körülmények között.
Az időpont úgy 2012 november környéke lenne.
Amit én tudok hozni:
Autóhifi akkumulátor
35 Amperes tápegység
Akkusarus tápkábel - reemote szálas csatlakozók az erősítő felé.
Erősítők:
-Audison Thesis HV Venti (2x200, vagy 2x400W)
-Pioneer PRS A900 (4x50W A class)
-Mosconi A Class (ez még szervezés alatt van, 2x100W, 30W alatt tiszta A osztályban dolgozik, utána AB osztályra vált)
Ami még nincs:
-Helyszín-lehallgató szoba
-audiophile, vagy hi-end hangfalpár
-szobai CD játékos
-még egy pár darab autós erősítő (Violin: itt feltétlenül számítanék a Hiragádra)
-jó fülű tesztelő legények
Kérlek ötleteitekkel szóljatok hozzá, jelentkezzetek a tesztre!
AutóHiFi
Király!
Ha az asszony tíz perccel később jön haza...akkor már fülügyre vettem volna...
Majd talizunk vmikor... beszéltem Szakállal a most elmaradt főzést bepótolhatnánk, közben pedig lehetne beszélgetni, hallgatózni...
Király!
AutóHiFi
Király!
AutóHiFi
Esti telós képek, bocsi a minőségért:
Magyar SQ Kupa Szentendre - 2012-08-11 eredményei:
Passzív
1 .Dezső Richárd
2. Győri lászló
Minimál két út
1. Jegyinák Roland
2. Sebők Zoltán
Két út
1. Kovács Ferenc
2. Malatinszki Zoltán
(Nagyon szoros versenyben)
Három út
1. Király Sándor
2. Straznicky Balázs
Profi
1. Király József
2. Albrecht Dániel
Jó hangulatú verseny volt nagy beszélgetésekkel-tapasztalatcserékkel , a bírók sem izzadtak a hűvösebb időjárás miatt.
3-4 autó hangminősége a szobai hifi határait feszegette élményszinten.
Magyar SQ Kupa mai eredményei:
Minimál 2 út
1: Jegyinák Roland
2: Czibik Patrik
országos bajnok 2012: Jegyinák Roland
2: Csorba Norbert
Passzív kategória
ma nem indult senki
országos bajnok 2012: Győri László
2 út
1: Fehér István
2: Hódi Csaba
országos bajnok 2012: Fehér István
2: Kovács Ferenc
3 út
1: király Sándor
2: Kaizer Gábor
országos bajnok 2012: Király Sándor
2:Straznicky Balázs
Profi kategória
1: Király József
2: Csík József
országos bajnok 2012: Király József
2: Bognár András
Nagy gratula mindenkinek!
AutóHiFi
Magyar SQ Kupa Szentendre - 2012-08-11 eredményei:
Passzív
1 .Dezső Richárd
2. Győri lászló
Minimál két út
1. Jegyinák Roland
2. Sebők Zoltán
Két út
1. Kovács Ferenc
2. Malatinszki Zoltán
(Nagyon szoros versenyben)
Három út
1. Király Sándor
2. Straznicky Balázs
Profi
1. Király József
2. Albrecht Dániel
Jó hangulatú verseny volt nagy beszélgetésekkel-tapasztalatcserékkel , a bírók sem izzadtak a hűvösebb időjárás miatt.
3-4 autó hangminősége a szobai hifi határait feszegette élményszinten.
Magyar SQ Kupa mai eredményei:
Minimál 2 út
1: Jegyinák Roland
2: Czibik Patrik
országos bajnok 2012: Jegyinák Roland
2: Csorba Norbert
Passzív kategória
ma nem indult senki
országos bajnok 2012: Győri László
2 út
1: Fehér István
2: Hódi Csaba
országos bajnok 2012: Fehér István
2: Kovács Ferenc
3 út
1: király Sándor
2: Kaizer Gábor
országos bajnok 2012: Király Sándor
2:Straznicky Balázs
Profi kategória
1: Király József
2: Csík József
országos bajnok 2012: Király József
2: Bognár András
Nagy gratula mindenkinek!
Nekem 500km lenne :-( sajnos az összes Bp. vonzáskörzetébe volt. Nem a versengés inkább a kíváncsiság miatt mentem volna.
Tyűű....az tényleg gáz...
Én igazából nem járok ilyesmire.Ez most kapóra jött..."közel van"...kirándulás...ismerősök...stb...
AutóHiFi
Nekem 500km lenne :-( sajnos az összes Bp. vonzáskörzetébe volt. Nem a versengés inkább a kíváncsiság miatt mentem volna.
Tyűű....az tényleg gáz...
Én igazából nem járok ilyesmire.Ez most kapóra jött..."közel van"...kirándulás...ismerősök...stb...