Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Elektroncső topik {___]=

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 634

Re: Elektroncső topik {___]=

Hozzászólás Szerző: Snipi »

SoundMania írta:
2023.09.12., kedd 09:14
Jobb a 45 pedig. Csak a környezetre jobban oda kell figyelni. Mert hát kicsi a teljesítménye.Érzékenyebb doboz kell hozzá.Meg emiatt negyobb....
AN Neiro-t kellett volna meghallgatnod. Meg annak a 45-ös csöves verzióját.
Neiro-t hallottam. Többször is. Abban 2A3 van, a 45-ös verziójáról nem is hallottam.
Sőt a Neiro-ban 2x2A3 van oldalanként. (Paralell SE) Egyik ismerősnek volt. Nem tudom most is megvan-e még neki. Valamikor a 2010-es évek elején hallottam az nagyon szépen szólt.
A Paladint AN-E-vel hallottam az 98 db (papíron.). A japán piros 45-ös erősítőt meg valami 105db-s csodahangsugárzóval, de sajnos a típusára már nem emlékszem. (Csak az érzékenységre, mert azért a 105 db az nehezen felejthető.)

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1298

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Snipi írta:
2023.09.12., kedd 08:48
SoundMania írta:
2023.09.12., kedd 08:36
Hát a 2A3, meg inkább a 45. :) Pedig akkor még hifi sem volt, meg sztereó sem. Eccerüen jó cső volt. :) Ezeket elég nehéz utolérni.
A 2A3 az nekem is nagyon bejön. A 45 nem igazán. (Bár csak AN Paladin-t meg valami japán csodát hallottam aminek már nem emlékszem a nevére, csak arra hogy piros volt.)
Nekem is volt anno, bár abban 6B4G - (?) jól írom ruszki 2A3 - cső volt és rohadt jól (szépen) szólt, de aztán medence vízforgató-tisztító lett belőle egy barterügylet keretében.
Mondjuk nekem az EL34 is tetszik trióda üzemmódban. Pentódában nekem sem a kedvencem.
Jobb a 45 pedig. Csak a környezetre jobban oda kell figyelni. Mert hát kicsi a teljesítménye.Érzékenyebb doboz kell hozzá.Meg emiatt negyobb....
AN Neiro-t kellett volna meghallgatnod. Meg annak a 45-ös csöves verzióját.

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

SoundMania írta:
2023.09.12., kedd 08:36
Hát a 2A3, meg inkább a 45. :) Pedig akkor még hifi sem volt, meg sztereó sem. Eccerüen jó cső volt. :) Ezeket elég nehéz utolérni.
A 2A3 az nekem is nagyon bejön. A 45 nem igazán. (Bár csak AN Paladin-t meg valami japán csodát hallottam aminek már nem emlékszem a nevére, csak arra hogy piros volt.)
Nekem is volt anno, bár abban 6B4G - (?) jól írom ruszki 2A3 - cső volt és rohadt jól (szépen) szólt, de aztán medence vízforgató-tisztító lett belőle egy barterügylet keretében.
Mondjuk nekem az EL34 is tetszik trióda üzemmódban. Pentódában nekem sem a kedvencem.

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1038

Hozzászólás Szerző: tonya »

Na most már legalább tudjuk, hogy a Telefunken se jó (feltéve ha az volt tényleg és nem valami mással lett összetévesztve), mivel ha emlékezetem nem csal valaki árult itt az AVX-en Tesla EL34-et (Rozsnyoból) amiről aztán kiderült, hogy RFT.... ;)
viewtopic.php?p=2416776#p2416776
de a tutit még nem hallottuk... gondolkodik.gif
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

Snipi írta:
2023.09.12., kedd 07:21
Kedves Soundmania!

Tényleg nem kötekedésből, pusztán kíváncsiságból meg szeretném kérdezni, hogy neked melyik cső (csövek) hangja tetszik, ha nem titok. Az már tudjuk, hogy az EL34-é nem.

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

Rock60 írta:
2023.09.12., kedd 07:19
SoundMania írta:
2023.09.12., kedd 04:17

Mennyi ideig is bírta az EH?
Mennyi garancia van még a cuccodra?
Használtan vettem az erősítőt nem tudom hány órával, és napi 5 - 6 órát megy nálam. Fogalmam sincs, de olyan 2500 - 3000 lehet benne.
Az elejében két Telefunken Ecc82 van, Tonyától.
Nincsen rá garancia.
Akkor mit tatasz a belenyúlástól ? EH meg nem bír többet. Kimaxoltad az életét szerintem rendesen....
Jó az a TFK ? Volt nekem is... Oroszok után elment, de többet nem kellene......Nem tudom miért vannak annyira oda értük.

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

Kedves Soundmania!

Tényleg nem kötekedésből, pusztán kíváncsiságból meg szeretném kérdezni, hogy neked melyik cső (csövek) hangja tetszik, ha nem titok. Az már tudjuk, hogy az EL34-é nem.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1502

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

SoundMania írta:
2023.09.12., kedd 04:17

Mennyi ideig is bírta az EH?
Mennyi garancia van még a cuccodra?
Használtan vettem az erősítőt nem tudom hány órával, és napi 5 - 6 órát megy nálam. Fogalmam sincs, de olyan 2500 - 3000 lehet benne.
Az elejében két Telefunken Ecc82 van, Tonyától.
Nincsen rá garancia.

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

Rock60 írta:
2023.09.11., hétf. 20:32
A TungSol - ról kiderűlt közben, hogy inkább mélydomináns, dinamikus buci hangja van. Az eredeti Amerikainak.
Az Orosz verzió nagy valószínűséggel nem jobb. Ne, ez a tónus hiányzik most nekem legkevésbbé.
Amerikaiak nem csináltak el34-et. De amit csináltak helyette az jobb is lett. Amerikai presztízs márkáknál nem tudtak jobb csöveket csinálni sehol, vagy nagyon kevés kivétel van csak. Persze nem a GE csövekre gondolok ! :)
Ha az amerikai TungSol mélydomináns, akkor az angol csövek mik, a plusz magashiányukkal? :) Talán egy jó hangú eredeti angol cső sincs. Ami mégis, az meg átcimkézett amerikai valószínűleg. :)

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

Rock60 írta:
2023.09.11., hétf. 22:30
SoundMania írta:
2023.09.11., hétf. 21:09

Az orosz Tungsol is jobb mint az új mullard vagy az EH.
Igaz, ezt mondtad két napja is...
Magasban sem rosszabb ?
Mullardnál semmiképp. De mindkét csőnél teljesebb a hangja. EH még túlhajtva is (mint az erősítődben valószínűleg) sokkal színezettebb és torzabb hangot ad, amit "gazdag" hangzásnak titulál a többség. De egy valóban jó hangú erősítő mellett kiderül hogy végülis.... sz... r.
Mennyi ideig is bírta az EH? :)
Az ehhez lett tervezve, az arra vonatkozik, hogy olcsó csővel, azt széthajtva akarják "eladni" a hangját. Az EH nem egy erős konstrukció..... Sem hangban sem felépítésben. Mennyi garancia van még a cuccodra? :) Én tennék bele más csövet mindenképp. Eddig mindegyiknek jót tett. Mondom, most is megnyílt a hangzás. Alul felül, közép szebb, van tér, tisztább a hang, feszesebb a mély, minden jobb. Valószínűleg a többit is ki kellene dobni belőle a teljes hangért viszont.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

SoundMania írta:
2023.09.11., hétf. 21:09

Igaz, ezt mondtad két napja is...
Magasban sem rosszabb ?

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

Rock60 írta:
2023.09.11., hétf. 20:32
A TungSol - ról kiderűlt közben, hogy inkább mélydomináns, dinamikus buci hangja van. Az eredeti Amerikainak.
Az Orosz verzió nagy valószínűséggel nem jobb. Ne, ez a tónus hiányzik most nekem legkevésbbé.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 426

Hozzászólás Szerző: greenbio »

SoundMania írta:
2023.09.11., hétf. 19:12
greenbio írta:
2023.09.11., hétf. 15:42
Soundmania, neked melyik EL34 tetszett a Mullard XF-től jobban? Nem kötekedésből kérdem.
Ahogy írtam nem szeretem az el34 hangját....
Most hallgattunk cserecsöveket pont. Hát... Pláne nem kellene el34! Csak vigyorogtunk, mennyivel jobb az új. Van mély van magas.... A közepe is gyönyörű. Végre van tér. Szokol hang helyett audiofil hang. Szóval..... Nem..... Ezentúl is gondolkodás nélkül csere.....
De mit cseréltetek mire? Mi az "új"?

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég

Hát nekünk csak az EL34 jutott, a tutira jobb típusokat sötét homály fedi, sosem fogjuk megtudni, de a remény hal meg utoljára... gondolkodik.gif
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég

Csak halkan megjegyzem, hogy a Siemens nem gyártott EL34-et, ami Siemens EL34-nek van feliratozva az vagy RFT illetve jobb esetben Mullard XF... ;) ,

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

Rock60 írta:
2023.09.11., hétf. 18:03
Egyébbként én nem látom akkora problémának, hogy korlátlanul kapható csövekhez terveznek erősítőt.
Gombhoz a kabátot ? Tök mindegy.
Ez egy költséghatékony kombináció, nem egy katasztrófa, ha nem kerül milliókba, és az sem, hogy nem kell azon gondolkodni, hogy melyik nap, vagy melyik zenéhez éppen melyik csövet tegyem be.

Most, hogy kicsit parkolópályára került a darab, előhalásztam előrelátásilag tarcsiban tartott Itáliaföldi hibrid - fetes integráltamat.
/ Feleségem hiába nyaggatott, hogy adjam már el./
A - már gyengélkedő - csöveshez képest is, már el is felejtettem, mennyivel soványabb, jelentéktelenebb, gyengébb. Már három napja megy, de még nem bírtam hozzá akklimatizálódni.

Úgy hogy bármilyen cső is kerűl a Mastersoundba, már alig várom, hogy visszaakaszthassam rá a Quadot. :party:
Akkor el ne add a hibridet! Jó lesz néha elővenni mennyivel rosszabb! :)
Mi denesetre az új Tunsolt megveheted ha jó a csövesedbe. Az új Mullardnál is jobb meg kb mindegyiknél. Egy régi Siemenset azért nem szólna le persze. De sajnos a mai csőhallhgatás után is csak azt tudom mondani: el34...? Fenének!

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

sutemenyx írta:
2023.09.11., hétf. 16:20
SoundMania írta:
2023.09.11., hétf. 15:08
sutemenyx írta:
2023.09.11., hétf. 14:48

Azért az xf2-es blackburni gyártású eléggé nemrossz. Nyilván egy GEC KT széria meg mégjobb, de nagyrészt nem ez a gond szerintem, hanem inkább az, hogy béna erősítőket csinálnak az említett csövekkel többnyire. Új gyártásu EL34-ből van dögivel, ugyhogy miért ne gyártsunk hozzá ruppótlan erősítőt. Ha SE azért (pentódával nem is értem mit akarnak single endezni), ha PP akkor meg azért, mert leragadtak a katodin/ltp fazisforditos barlangban.
Finom készüléket DHT-kkal csinálnak néha, de az sem minden arany, ami fénylik.
Értem én , hogy az el34-ek között jónak számit, bár ahogy már írtam, nem szeretem a Mullardok hangját mert nem jók, de minek használni, amikor sokkal jobbakat is lehet tenni a helyére.... Amúgy kegyetlen rondák is ... bármelyik másik szebb. :)
De az erősítőknél meg , hogy csak bizonyos típusokkal lehessen használni?! Besz...rás! Soha nem vennék ilyet!
SE-PP vitába nem mennék bele.
De pl kaptam nemrég egy tauceti rajzot.... Van abban a visszacsatolásokon kívül erősítő is ? :)
Nincs itt, kitilttatta magát, ugyhogy nem tudja magát megvédeni, csúnya dolog lenne ekézni így, ugyhogy a taucetit hagyjuk is.
Privátban? :)

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

greenbio írta:
2023.09.11., hétf. 15:42
Soundmania, neked melyik EL34 tetszett a Mullard XF-től jobban? Nem kötekedésből kérdem.
Ahogy írtam nem szeretem az el34 hangját....
Most hallgattunk cserecsöveket pont. Hát... Pláne nem kellene el34! Csak vigyorogtunk, mennyivel jobb az új. Van mély van magas.... A közepe is gyönyörű. Végre van tér. Szokol hang helyett audiofil hang. Szóval..... Nem..... Ezentúl is gondolkodás nélkül csere.....

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Egyébbként én nem látom akkora problémának, hogy korlátlanul kapható csövekhez terveznek erősítőt.
Gombhoz a kabátot ? Tök mindegy.
Ez egy költséghatékony kombináció, nem egy katasztrófa, ha nem kerül milliókba, és az sem, hogy nem kell azon gondolkodni, hogy melyik nap, vagy melyik zenéhez éppen melyik csövet tegyem be.

Most, hogy kicsit parkolópályára került a darab, előhalásztam előrelátásilag tarcsiban tartott Itáliaföldi hibrid - fetes integráltamat.
/ Feleségem hiába nyaggatott, hogy adjam már el./
A - már gyengélkedő - csöveshez képest is, már el is felejtettem, mennyivel soványabb, jelentéktelenebb, gyengébb. Már három napja megy, de még nem bírtam hozzá akklimatizálódni.

Úgy hogy bármilyen cső is kerűl a Mastersoundba, már alig várom, hogy visszaakaszthassam rá a Quadot. :party:

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2911
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

SoundMania írta:
2023.09.11., hétf. 15:08
sutemenyx írta:
SoundMania írta:
2023.09.10., vas. 10:53

Amúgy meg marhára nem érdekel ki milyennek tartja a Mullard fx-eket, amikor van 4-5-6 féle másik cső ami berakható helyette ( esetleg van amelyikkel kicsit dolgozni kell ugyan ) és mind jobb nála jól hallhatóan.
Azért az xf2-es blackburni gyártású eléggé nemrossz. Nyilván egy GEC KT széria meg mégjobb, de nagyrészt nem ez a gond szerintem, hanem inkább az, hogy béna erősítőket csinálnak az említett csövekkel többnyire. Új gyártásu EL34-ből van dögivel, ugyhogy miért ne gyártsunk hozzá ruppótlan erősítőt. Ha SE azért (pentódával nem is értem mit akarnak single endezni), ha PP akkor meg azért, mert leragadtak a katodin/ltp fazisforditos barlangban.
Értem én , hogy az el34-ek között jónak számit, bár ahogy már írtam, nem szeretem a Mullardok hangját mert nem jók, de minek használni, amikor sokkal jobbakat is lehet tenni a helyére.... Amúgy kegyetlen rondák is ... bármelyik másik szebb. :)
De az erősítőknél meg , hogy csak bizonyos típusokkal lehessen használni?! Besz...rás! Soha nem vennék ilyet!
De pl kaptam nemrég egy tauceti rajzot.... Van abban a visszacsatolásokon kívül erősítő is ? :)
Nincs itt, kitilttatta magát, ugyhogy nem tudja magát megvédeni, csúnya dolog lenne ekézni így, ugyhogy a taucetit hagyjuk is.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég

Kedves Soundmania !
Még mindig nem hallottunk konkrét típust ami szerinted jobb mint a Mullard XF-es csövek. Én tényleg kíváncsi lennék rá, hiszen jó pap is holtig tanul, taníts bennünket mester.

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 426

Hozzászólás Szerző: greenbio »

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára greenbio 2023.09.11., hétf. 15:56-kor.

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

sutemenyx írta:
SoundMania írta:
tonya írta:
2023.09.10., vas. 10:12

Hát persze..... gondolkodik.gif
Amúgy meg marhára nem érdekel ki milyennek tartja a Mullard fx-eket, amikor van 4-5-6 féle másik cső ami berakható helyette ( esetleg van amelyikkel kicsit dolgozni kell ugyan ) és mind jobb nála jól hallhatóan.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2911
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

SoundMania írta:
tonya írta:
2023.09.10., vas. 10:12
SoundMania írta:
2023.09.10., vas. 09:55
Leginkább arra, de amúgy nem tartom annyira jónak a régiek hangját sem. GE-knél azért általában jobbak.
Most próbáltam pl ecc88-asokat és csak az orosz 6n23p - nél volt jobb.... Alapfokú rendszerekben persze lehet, hogy jól szerepelnek mert ott úgysem hallani meg mennyivel jobb a többi.
Hát persze..... gondolkodik.gif
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”