Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Elosztók

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3383

Re: Elosztók

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

zoli73 írta:
2023.11.23., csüt. 14:21
p.zoli 73 írta:
2023.11.23., csüt. 07:57
zoli73 írta:
2023.11.23., csüt. 07:33

Van benne ennyi tartalék, hogy érdemes ezzel foglalkozni? Milyen kábellel váltottad ki a síneket, valami "komolyabb"?
Mit vettél észre, javulás?
Egyik barátomnak van Hydrasound elosztója ( jó pár évvel ezelőtti ) ami szintén Kontaset alapra készült . Ezt hasonlítottuk össze az én akkori gyári Kontaset elosztómmal . A teszt után ( mivel mindkettőnknek jobban tetszett a Hydra ) belenéztünk a Józsi által tuningolt elosztó belsejébe és ott is hasonló megoldással vannak kiváltva a gyári sínek . Ezen felbuzdulva cseréltem ki magamnak a sajátomon a rézlemezeket rézhuzalra . Egy villanyszerelő barátomtól kaptam ( kértem ) még az ő elmondása szerint a 90-es években vásárolt rézdrótból ( régebben volt már a keresztmetszetére nem emlékszem ) . A lényeg , hogy a változtatás után is össze hasonlítottuk a két darabot és nagyon pici volt így a különbség , nem úgy mint előtte . Gyakorlatilag pár óra munkámba került és mivel szeretek ilyennel foglalkozni és érdekelt is , azt gondolom bőven megérte . A különbséget úgy tudnám leírni , mint amikor egy pc zsinórt kiváltasz egy minőségibb tápkábelre ( nem a százezres kategóriából ) . Véleményünk szerint mindenben jobb lett . Az agyon csépelt tér , felbontás , és társait kihagynám :D .
Én is elgondolkodtam az ilyen tuningon, bár még odáig sem jutottam el, hogy megnézzem, hogyan kell szétszedni.
Meg aztán az tart vissza, hogy átkábelezem valami minőségi dróttal(Duelund, Furutech, stb.), amitől egész biztosan jobb lesz, de ha később mégis a csere/feljebblépés mellett döntök, akkor feleslegesen öltem bele a pénzt, munkát, mert meg nem térül. A legtöbb vevő az ilyen tuningolt eszközöket, élből elutasítja, hiába jobb.
Dilemmás a kérdés, még agyalok rajta.
Vettem a fáradtságot, és megnézegettem a Fapaci Kontaset elosztót, de csak roncsolással bontható, nem szerelhető. Sőt, ha szétbontom, akkor talán annyira roncsolódik, hogy már nem is lehet épségben összerakni.
Így azt mondom, jól van ez így. Akinek nem, az vagyen mást.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 981

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

frenki485 írta:
2023.11.23., csüt. 09:38
dcort írta:
2023.11.23., csüt. 09:13
Köszi a válaszokat!
Kerestem én is a Kontasetet, jól láttam akkor ezek szerint, hogy már ilyen elosztót nem gyártanak. A Hydrasound-ból a legkisebb is szűrős az oldal szerint https://www.hydrasound.hu/spd/H6CMCCol/ ... ti-eloszto. Az általam linkelt elosztó is tuningolható a sínek cseréjével gondolom, tehát akkor marad ez, vagy ha felbukkan valami használtan.
A Kontaset oldalán még vannak elosztók, bár árakat nem találtam (?)...
https://www.newnetwork.hu/kontaset-6-os ... gI-t_D_BwE
Van ilyen egyszerű elosztom, de érdemi változást akkor hozott amikor kapott egy olcsóbb tápkábelt....ma már nem igazán használom mert csináltattam sokkal jobbat ettől igaz az nem kicsit került többe...meg van még de már csak két vagy három dugalj használok rajta... :rolleyes:
"Az igazi barát szemből támad."

p.zoli 73
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 99

Hozzászólás Szerző: p.zoli 73 »

Igazad is lehet , de egyrészt könnyen vissza alakítható az eredeti állapotba , másrészt azért ez nem egy erősítő vagy cd játszó - aminél véleményem szerint kevésbé tolerálják az átalakításokat .

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

p.zoli 73 írta:
2023.11.23., csüt. 07:57
zoli73 írta:
p.zoli 73 írta:
2023.11.22., szer. 19:23
Az utolsó szériás Kontaset elosztót házilag is jól lehet tuningolni a réz sínek réz vezetékre cserélésével .

:photograph:
Van benne ennyi tartalék, hogy érdemes ezzel foglalkozni? Milyen kábellel váltottad ki a síneket, valami "komolyabb"?
Egyik barátomnak van Hydrasound elosztója ( jó pár évvel ezelőtti ) ami szintén Kontaset alapra készült . Ezt hasonlítottuk össze az én akkori gyári Kontaset elosztómmal . A teszt után ( mivel mindkettőnknek jobban tetszett a Hydra ) belenéztünk a Józsi által tuningolt elosztó belsejébe és ott is hasonló megoldással vannak kiváltva a gyári sínek . Ezen felbuzdulva cseréltem ki magamnak a sajátomon a rézlemezeket rézhuzalra . Egy villanyszerelő barátomtól kaptam ( kértem ) még az ő elmondása szerint a 90-es években vásárolt rézdrótból ( régebben volt már a keresztmetszetére nem emlékszem ) . A lényeg , hogy a változtatás után is össze hasonlítottuk a két darabot és nagyon pici volt így a különbség , nem úgy mint előtte . Gyakorlatilag pár óra munkámba került és mivel szeretek ilyennel foglalkozni és érdekelt is , azt gondolom bőven megérte . A különbséget úgy tudnám leírni , mint amikor egy pc zsinórt kiváltasz egy minőségibb tápkábelre ( nem a százezres kategóriából ) . Véleményünk szerint mindenben jobb lett . Az agyon csépelt tér , felbontás , és társait kihagynám :D .
Én is elgondolkodtam az ilyen tuningon, bár még odáig sem jutottam el, hogy megnézzem, hogyan kell szétszedni.
Meg aztán az tart vissza, hogy átkábelezem valami minőségi dróttal(Duelund, Furutech, stb.), amitől egész biztosan jobb lesz, de ha később mégis a csere/feljebblépés mellett döntök, akkor feleslegesen öltem bele a pénzt, munkát, mert meg nem térül. A legtöbb vevő az ilyen tuningolt eszközöket, élből elutasítja, hiába jobb.
Dilemmás a kérdés, még agyalok rajta.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

frenki485
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 659

Hozzászólás Szerző: frenki485 »

dcort írta:
2023.11.23., csüt. 09:13
Köszi a válaszokat!
Kerestem én is a Kontasetet, jól láttam akkor ezek szerint, hogy már ilyen elosztót nem gyártanak. A Hydrasound-ból a legkisebb is szűrős az oldal szerint https://www.hydrasound.hu/spd/H6CMCCol/ ... ti-eloszto. Az általam linkelt elosztó is tuningolható a sínek cseréjével gondolom, tehát akkor marad ez, vagy ha felbukkan valami használtan.
A Kontaset oldalán még vannak elosztók, bár árakat nem találtam (?)...
https://www.newnetwork.hu/kontaset-6-os ... gI-t_D_BwE
Ethosz Cd (TDA1545A), Ethosz tube DAC(TDA1541)  
Palotás végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F,
Technics SL 1210 GR/Thorens TD 126 mkII/AudioGold plinth,Achromat,
Palotás féle ARC phono,Hiraga MC preamp, Ortofon MC10/Shure M44-7
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.

dcort
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: dcort »

p.zoli 73 írta:
2023.11.23., csüt. 09:23
"Az általam linkelt elosztó is tuningolható a sínek cseréjével gondolom, tehát akkor marad ez, vagy ha felbukkan valami használtan."

Elképzelhető , de ehhez látni kellene szétszedve . :rolleyes:
Igen, bár el is felejtettem, hogy ez már eleve nem sínes a leírás szerint: "We use 24k gold-plated IEC socket (VIBORG VI-06BG) and OCC copper wire cable with a section of 2.5mm² from ELECAUDIO brand."
Sonore microRendu
47 Lab 4732 USB DAC
Audio Innovations Alto MKI
JPW Sonata

p.zoli 73
Fórumlakó
Fórumlakó

"Az általam linkelt elosztó is tuningolható a sínek cseréjével gondolom, tehát akkor marad ez, vagy ha felbukkan valami használtan."

Elképzelhető , de ehhez látni kellene szétszedve . :rolleyes:

dcort

Köszi a válaszokat!
Sonore microRendu
47 Lab 4732 USB DAC
JPW Sonata

p.zoli 73
Fórumlakó
Fórumlakó

zoli73 írta:
p.zoli 73 írta:
Az utolsó szériás Kontaset elosztót házilag is jól lehet tuningolni a réz sínek réz vezetékre cserélésével .

Csatolmányok
Hydra elosztó.jpg
Hydra elosztó.jpg (42.48 KiB) Megtekintve 2208 alkalommal

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

p.zoli 73 írta:

Endrion
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 32

Hozzászólás Szerző: Endrion »

p.zoli 73 írta:

A sínnel mi a gond hogy érdemes átcserélni?

KopaszKutya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 200

Hozzászólás Szerző: KopaszKutya »

Hydrasound csinál 50e körül elosztót (néha akciósan olcsóbb), az is Kontaset alapú, szűrés nélküli, saját kábelezését használva. Nekem is ilyen van, teljesen rendben van.
Philips CD 820 - Cen.Grand DSDAC 1.0 DE - Bryston 4B-ST - Vandersteen 2CE Signature - Schmidt Ferenc kábelezés

p.zoli 73
Fórumlakó
Fórumlakó

Csatolmányok
P8220308.JPG
P8220311.JPG
P8220310.JPG
P8220309.JPG

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

frenki485 írta:
2023.11.22., szer. 18:53
zoli73 írta:
2023.11.22., szer. 17:51
dcort írta:
2023.11.22., szer. 09:11
Sziasztok!
Egy szűrő és minden nélküli, de korrekten megépített fémházas elosztót keresnék 3-4 aljzattal, cserélhető tápkábellel (bemeneti aljzat), mint ez:
https://www.audiophonics.fr/en/multiplu ... 11782.html
Még a cserélhető tábkábelről is le tudok mondani, ki tudom cserélni a fixen beépített kábelt, ha kell.
Gondolom nem megfelelően gugliztam, de nem találtam itthon hasonlót ugyanilyen ár/érték aránnyal, viszont szívesebben rendelnék magyar cégtől, tudtok tippet adni?
Köszönöm, hogy bedobtad a témát, mert pontosan ugyanez a terv nálam is, annyi különbseggel, hogy én némileg többet szánok rá, és több férőhellyel(6).
Ár/kiviteli minőség tekintetében, szerintem is korrekt amit kinéztél. Ilyen áron szerintem idehaza nem fogsz találni ennél olcsóbban.
Drágábban van választék jónéhány márkából, de hogy melyiknek milyen a hangra gyakorolt hatása, és érdemes-e annyit adni érte, ez kb. az 1000 Eurós kérdés.
Próbálni kell, ha van rá lehetőség, de ha nem akarod túlgondolni, akkor rendeld meg ezt.
Azt nem mondom, hogy olvass vissza a topicban, mert túl sok hasznosat nem nagyon fogsz találni.
Fapaci/Kontaset félét ajánlanék, bár most épp nem látok belőlük kínálatot a webáruházában vmiért...
Anno a Kontaset kimondottan neki gyártotta Hifi célokra.
Az biztos, hogy bőven 1000 Euro alatt marad az ár maximális férőhellyel is.
Amik voltak használtan a megfelelő topicban, elkeltek hamar.
Mielőtt megnőtt az érdeklődés a Kontaset irányába, fillérekért voltak használt elosztók itt-ott (pl Jófogás), most már nincs, v. pillanatok alatt elviszik.
A használt, ha épp lenne pl fémházas, könnyen szerelhető fix, v. épp cserélhető kábelesre igény szerint.
Az enyém az egyik egy új Fapacitól, a másik itthon talált ezer éves, festők által gazdagon elcsúfított, mire lesikáltam és rájöttem, hogy egy igazi kincs van a birtokomban, a lomok között félredobva... :D
Fapaci azt mondta nemrég, hogy kifutott a gyártása, és már nem is lesz.
Amúgy nekem is ez van, a 7 aljzatos, kábel nélküli változat.
Teszi a dolgát, de mivel összehasonlítási alapom nincs más elosztókhoz képest, így nem tudnám megmondani, hogy hová helyezzem, hangminőségre gyakorolt hatása alapjá.
A mindennél van jobb elv alapján merült fel bennem a váltás.
Az itt visszaolvasottak alapján tudom, hogy a régi Kontaset/Kontavill elosztók szinte szent grál kategória, ennek megfelelően ritkák is, mint a fehér holló. Ha valahol mégis fellelhető néha, akkor sokszor kétes az állapota.
Egye, egy 4 "lyukast" majdnem sikerült vennem a Bakancsos piacon, de nagyon leharcolt allapotban volt(belül is), a "kupec" mégis 15ezret kért erte.
Úgy latszik sokan tisztában vannak vele, hogy milyen értéket képvisel.
Még gondolkodom, merre tovább, feljebb.

frenki485
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 659

Hozzászólás Szerző: frenki485 »

zoli73 írta:
2023.11.22., szer. 17:51
dcort írta:
Sziasztok!
Egy szűrő és minden nélküli, de korrekten megépített fémházas elosztót keresnék 3-4 aljzattal, cserélhető tápkábellel (bemeneti aljzat), mint ez:
Még a cserélhető tábkábelről is le tudok mondani, ki tudom cserélni a fixen beépített kábelt, ha kell.
Gondolom nem megfelelően gugliztam, de nem találtam itthon hasonlót ugyanilyen ár/érték aránnyal, viszont szívesebben rendelnék magyar cégtől, tudtok tippet adni?
Köszönöm, hogy bedobtad a témát, mert pontosan ugyanez a terv nálam is, annyi különbseggel, hogy én némileg többet szánok rá, és több férőhellyel(6).
Ár/kiviteli minőség tekintetében, szerintem is korrekt amit kinéztél. Ilyen áron szerintem idehaza nem fogsz találni ennél olcsóbban.
Drágábban van választék jónéhány márkából, de hogy melyiknek milyen a hangra gyakorolt hatása, és érdemes-e annyit adni érte, ez kb. az 1000 Eurós kérdés.
Próbálni kell, ha van rá lehetőség, de ha nem akarod túlgondolni, akkor rendeld meg ezt.
Azt nem mondom, hogy olvass vissza a topicban, mert túl sok hasznosat nem nagyon fogsz találni.
Fapaci/Kontaset félét ajánlanék, bár most épp nem látok belőlük kínálatot a webáruházában vmiért...
Anno a Kontaset kimondottan neki gyártotta Hifi célokra.
Az biztos, hogy bőven 1000 Euro alatt marad az ár maximális férőhellyel is.
Amik voltak használtan a megfelelő topicban, elkeltek hamar.
Mielőtt megnőtt az érdeklődés a Kontaset irányába, fillérekért voltak használt elosztók itt-ott (pl Jófogás), most már nincs, v. pillanatok alatt elviszik.
A használt, ha épp lenne pl fémházas, könnyen szerelhető fix, v. épp cserélhető kábelesre igény szerint.
Az enyém az egyik egy új Fapacitól, a másik itthon talált ezer éves, festők által gazdagon elcsúfított, mire lesikáltam és rájöttem, hogy egy igazi kincs van a birtokomban, a lomok között félredobva... :D
Ethosz Cd (TDA1545A), Ethosz tube DAC(TDA1541)  
Palotás végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F,
Technics SL 1210 GR/Thorens TD 126 mkII/AudioGold plinth,Achromat,
Palotás féle ARC phono,Hiraga MC preamp, Ortofon MC10/Shure M44-7
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

dcort írta:
Sziasztok!

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5312

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Szerintem ez korrekt ár, ennyiért senki nem építi meg ezt idehaza, elsősorban a kis darabszám igény miatt.

dcort

Sziasztok!
Sonore microRendu
47 Lab 4732 USB DAC
JPW Sonata

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5312

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Szerintem nem célszerű bevonat nélküli réz drótot a képen látható módon, hosszan pucolva, mechanikus csatlakoztatással (csavarozás) szerelni, mert egy-két éven belül csúnyán oxidálódik és az bizony a hangminőség rovására fog menni. A csavarozási helyekre nyugodtan lehetne forrasztani (szerintem).

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 981

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

sutemenyx írta:
2023.04.29., szomb. 22:59
Ez pedig a másik, ez lett a saját tápösvény:
453630A5-A038-4A40-8638-3C86CD8B1B0E.jpeg4CE2BDD1-449E-4D57-953D-889A78F0BDD2.jpegB3A25FEF-E677-448B-9193-2897C25FB428.jpeg80B4C10E-2315-4BC1-B4B7-781E56469D32.jpegA88A6D76-D041-4E1F-81FD-6036455A4DC8.jpeg8016A6A4-B8D7-428F-BD77-A83D81B97379.jpeg
Hm…érdekes nem csillag pontos a bekötés ? Pedig az sokat hoz a konyhára…. :D
"Az igazi barát szemből támad."

Szeki2
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 171

Hozzászólás Szerző: Szeki2 »

Ezt az infót én is nagyon megköszönném, most tervezek átkábelezni egy Kontaset elosztót.
Üdv.: Jani

droto1
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 60

Hozzászólás Szerző: droto1 »

Megkérdezhetem hogy milyen vezetékkel van átkábelezve.
Nekem is van egy 4-es annak az átkábelezésén gondolkodom. :napsut:

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2911
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Még annyi, hogy nem ezt, de korabeli Kontaset IEC dugót hasonlítottam össze direktben Furutech FI-15R dugóval. A Kontaset IEC-ben ugyanaz a sárgaréz hordozóanyag van, mint amiből ebben az elosztóban az érintkezők vannak, csak nem nikkelezve vagy ónozva, hanem ezüstözve.
Na és nagyon csúnyán alulmaradt a Furutech. Igaz, az csak egy 20ezres dugójuk, van komolyabb is, de már réz alapú, ródiumozott. Följebb kell lépkedni pár fokot, hogy elérje a Kontaset színvonalát.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Ez pedig a másik, ez lett a saját tápösvény:
453630A5-A038-4A40-8638-3C86CD8B1B0E.jpeg
453630A5-A038-4A40-8638-3C86CD8B1B0E.jpeg (458.57 KiB) Megtekintve 2965 alkalommal
4CE2BDD1-449E-4D57-953D-889A78F0BDD2.jpeg
4CE2BDD1-449E-4D57-953D-889A78F0BDD2.jpeg (484.32 KiB) Megtekintve 2965 alkalommal
B3A25FEF-E677-448B-9193-2897C25FB428.jpeg
B3A25FEF-E677-448B-9193-2897C25FB428.jpeg (393.43 KiB) Megtekintve 2965 alkalommal
80B4C10E-2315-4BC1-B4B7-781E56469D32.jpeg
80B4C10E-2315-4BC1-B4B7-781E56469D32.jpeg (459.86 KiB) Megtekintve 2965 alkalommal
A88A6D76-D041-4E1F-81FD-6036455A4DC8.jpeg
A88A6D76-D041-4E1F-81FD-6036455A4DC8.jpeg (621.29 KiB) Megtekintve 2965 alkalommal
8016A6A4-B8D7-428F-BD77-A83D81B97379.jpeg
8016A6A4-B8D7-428F-BD77-A83D81B97379.jpeg (433.37 KiB) Megtekintve 2965 alkalommal
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Ez az egyik, amit csináltam. 4szál, kb 0.75-ös vezetőt be lehet paszírozni a csavarok alá:
5F4943C3-C3DF-4AC4-8C9D-7C26D39BED55.jpeg
5F4943C3-C3DF-4AC4-8C9D-7C26D39BED55.jpeg (752.2 KiB) Megtekintve 2839 alkalommal
120C1DFA-7810-40CF-AD98-44371622580A.jpeg
120C1DFA-7810-40CF-AD98-44371622580A.jpeg (797.19 KiB) Megtekintve 2839 alkalommal
534AD28C-F5BF-466C-9230-A67243BE425A.jpeg
534AD28C-F5BF-466C-9230-A67243BE425A.jpeg (789.51 KiB) Megtekintve 2839 alkalommal
1DD15FF8-F5AD-4D1E-AF21-2BEB9F6B3D62.jpeg
1DD15FF8-F5AD-4D1E-AF21-2BEB9F6B3D62.jpeg (730.08 KiB) Megtekintve 2839 alkalommal

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”