Vettem a fáradtságot, és megnézegettem a Fapaci Kontaset elosztót, de csak roncsolással bontható, nem szerelhető. Sőt, ha szétbontom, akkor talán annyira roncsolódik, hogy már nem is lehet épségben összerakni.zoli73 írta: ↑2023.11.23., csüt. 14:21Én is elgondolkodtam az ilyen tuningon, bár még odáig sem jutottam el, hogy megnézzem, hogyan kell szétszedni.p.zoli 73 írta: ↑2023.11.23., csüt. 07:57Egyik barátomnak van Hydrasound elosztója ( jó pár évvel ezelőtti ) ami szintén Kontaset alapra készült . Ezt hasonlítottuk össze az én akkori gyári Kontaset elosztómmal . A teszt után ( mivel mindkettőnknek jobban tetszett a Hydra ) belenéztünk a Józsi által tuningolt elosztó belsejébe és ott is hasonló megoldással vannak kiváltva a gyári sínek . Ezen felbuzdulva cseréltem ki magamnak a sajátomon a rézlemezeket rézhuzalra . Egy villanyszerelő barátomtól kaptam ( kértem ) még az ő elmondása szerint a 90-es években vásárolt rézdrótból ( régebben volt már a keresztmetszetére nem emlékszem ) . A lényeg , hogy a változtatás után is össze hasonlítottuk a két darabot és nagyon pici volt így a különbség , nem úgy mint előtte . Gyakorlatilag pár óra munkámba került és mivel szeretek ilyennel foglalkozni és érdekelt is , azt gondolom bőven megérte . A különbséget úgy tudnám leírni , mint amikor egy pc zsinórt kiváltasz egy minőségibb tápkábelre ( nem a százezres kategóriából ) . Véleményünk szerint mindenben jobb lett . Az agyon csépelt tér , felbontás , és társait kihagynám.
Meg aztán az tart vissza, hogy átkábelezem valami minőségi dróttal(Duelund, Furutech, stb.), amitől egész biztosan jobb lesz, de ha később mégis a csere/feljebblépés mellett döntök, akkor feleslegesen öltem bele a pénzt, munkát, mert meg nem térül. A legtöbb vevő az ilyen tuningolt eszközöket, élből elutasítja, hiába jobb.
Dilemmás a kérdés, még agyalok rajta.
Így azt mondom, jól van ez így. Akinek nem, az vagyen mást.