De, ki lehet keveredni... SM bármilyen néven írhatna, úgyis egyből tudná mindenki, ki írta.SoundMania írta: ↑2025.12.22., hétf. 11:20Hol, mit írtam, hogy a vz biztosan jobb lenne a rendszeredben? Nincs itt félreértés?Block írta: ↑2025.12.22., hétf. 10:55Pár gondolat zárszóként,..hogy kicsit árnyaljam a képet,...és hátha neked is "átjön" valami belőle.
Hidd el nekem nem sokadszor is leírni,a Vz-vel kapcsolatban írtál,mert már kívülről fújom,...vizsgán a tanárnak bármikor ötösre visszamondanám. Már azt is írtam,hogy annyira kíváncsivá tett a sok "legend" a madzagról,hogy tervbe is vettem,hogy beszerzek egyet,és én magam is meggyőződöm a saját rendszeremben a kivételes tudásáról. Írtad,hogy kb 450,...ha gondolod és van eladód,akár a tied is megveszem,vagy leteszem a pénzt letétben. Az is tetszik,hogy rengeteg helyen hallottál rendszereket,sok éve csinálod,és látom,hogy magas szinten,..és még füled is van hozzá,hogy meghalld a nüansznyi különbségeket. Ezért azután sok hifisnek tudsz hasznos tanácsot adni,persze van aki profitál belőle,és van aki figyelmen kívül hagyja. Látod,én már profitálok belőle,...meg akarom hallgatni az oly sokszor dícsért Vz-t. A gond ott van,hogy amit te állítasz mindig kész tényként,...megdönthetethen axiómaként állítod. Nos lehet ez így kb .akár 90%-ban is (ami nagyon jó arány,....szerintem én sem tartok itt :) ). ...
Nekem az jön le abból amiket írtál most, hogy amikor azonos szintű dolgokat hallgatnak emberek ott az ízlésük a döntő... De én nem erről beszélek. Itt kategóriakülönbségek vannak, nem nüanszok, ahol valóban lehet szerepe az egyén preferenciáinak. Ezért nem is fogalmazok kevésbé "kontraproduktívan". Tudod, ha valakit úgy küldenek el a pics@ba, hogy megköszöni, mert azt hitte megdícsérték, az félreérthető! :) Többször elmondtam már, hogy aki nem akar szenvedni egy életen át a renszerével, az ma is legjobban jár egy Audio Note rendszerrel, amit jól(!) kell nála installálni és kész. Tökéletes rendszer kb nincs. A közel tökéletesek meg nincsenek meg fillérekért.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 7862
Re: Kábelezzünk
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
Ebből már nem lehet kikeveredni, csak ha egyszer nem idéznének...
SM és Block idézetei folyamatosan felcserélve jelennek meg.Alex_Aston írta: ↑2025.12.22., hétf. 11:40
Skacok.
Tényleg idézzetek már rendesen, azon kívül a hozzászólasok nagy részét is törölni kellene au idézetből, mert teljesen elcsúszik az oldal így, ha születnek hosszabb hozzászólások.
Ebből már nem lehet kikeveredni, csak ha egyszer nem idéznének...
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2159
Működik, de vegyél egy kicsivel jobbat, ha számít a képminőség is.zoli73 írta: ↑2025.12.22., hétf. 11:12Szép napot mindenkinek!
Volna egy kérdésem, amire remélem, hogy kapok érdemi, tapasztalati választ.
Adott egy mai, modern televízió, és egy VHS video recorder, ezek összekötése a feladat.
Keresve a megoldásokat szembejött olyan kábel, aminek az egyik vége Scart, a másik vége HDMI. Ez működhet? Laikusként azt gondolnám, hogy nem, de valamiért létezik, gyártanak ilyen kábelt.
Vagy inkább jobb megoldás lehet egy ilyen kütyü? :https://netdigi.hu/SCART-HDMI-atalakito ... d_source=1
Örömmel venném, ha valaki szolgálni tudna tapasztalati információval!
Köszönöm!
Ui.: Ha lehet, akkor ne azt firtassuk, hogy minek nekem 2025-ben a VHS, hidd el, jó okom van rá.
https://www.conrad.hu/hu/p/speaka-profe ... 15378.html
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1298
Nem tőled kérdeztem. És arra vonatkozott, hogy tudom , hogy nem írtam olyat amit állít, ezért szeretném megtudni miért gondolja, hol értette félre.Alex_Aston írta: ↑2025.12.22., hétf. 11:40Skacok.SoundMania írta: ↑2025.12.22., hétf. 11:20
Hol, mit írtam, hogy a vz biztosan jobb lenne a rendszeredben? ....
Tényleg idézzetek már rendesen, azon kívül a hozzászólasok nagy részét is törölni kellene au idézetből, mert teljesen elcsúszik az oldal így, ha születnek hosszabb hozzászólások.
Pl. valahogy így,.
Tőled mást kérdeztem! :)
Pl. valahogy így,.
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3794
Skacok.SoundMania írta: ↑2025.12.22., hétf. 11:20
Hol, mit írtam, hogy a vz biztosan jobb lenne a rendszeredben? ....
Pl. valahogy így,.
Csak a Marantz! :-D
- SoundMania
- Törzsgárda

Block írta: ↑2025.12.22., hétf. 10:55Hol, mit írtam, hogy a vz biztosan jobb lenne a rendszeredben? Nincs itt félreértés?SoundMania írta: ↑2025.12.21., vas. 18:10Block írta: ↑2025.12.21., vas. 16:36
Triódákra nem írtál semmit, pedig egy fontos eleme lett volna a történetnek és nem érzem magam elfogultnak, csak "tömörítve" írom le a tapasztalatokat amiket elég sok rendszerben szereztem vele. És látom be is veted rá a Jolly-Jokert. :) Hallgasd meg majd ha alkalmad lesz a saját környezetedben, az a biztos! Mi sem Hidimondokhoz hasonlítanánk úgysem, mert tudtommal már nincs egy sem a rendszerben. Csak azt tudom, hogy sok év meg sok és főleg drága Hidimond után, végre újra kezd tetszeni a hang.
Pár gondolat zárszóként,..hogy kicsit árnyaljam a képet,...és hátha neked is "átjön" valami belőle.
Hidd el nekem nem sokadszor is leírni,a Vz-vel kapcsolatban írtál,mert már kívülről fújom,...vizsgán a tanárnak bármikor ötösre visszamondanám. Már azt is írtam,hogy annyira kíváncsivá tett a sok "legend" a madzagról,hogy tervbe is vettem,hogy beszerzek egyet,és én magam is meggyőződöm a saját rendszeremben a kivételes tudásáról. Írtad,hogy kb 450,...ha gondolod és van eladód,akár a tied is megveszem,vagy leteszem a pénzt letétben. Az is tetszik,hogy rengeteg helyen hallottál rendszereket,sok éve csinálod,és látom,hogy magas szinten,..és még füled is van hozzá,hogy meghalld a nüansznyi különbségeket. Ezért azután sok hifisnek tudsz hasznos tanácsot adni,persze van aki profitál belőle,és van aki figyelmen kívül hagyja. Látod,én már profitálok belőle,...meg akarom hallgatni az oly sokszor dícsért Vz-t. A gond ott van,hogy amit te állítasz mindig kész tényként,...megdönthetethen axiómaként állítod. Nos lehet ez így kb .akár 90%-ban is (ami nagyon jó arány,....szerintem én sem tartok itt :) ). De ott van az a 10%,ami olyankor,mikor mereven erőszakosan tolod,elég kontraproduktív tud lenni. Még akkor is ha zömében igazad van.Szívesn olvasom a véleményedet,de vitatkozni nem nagyon érdemes veled,abban a 10%-ban sem,...mert elkerülő választ adsz,..és mint egy politikus kihozod azt,hogy ott is neked van igazad. Sok tapasztalt hifis nem ír már ide,mert nincs kedvük vitatkozni. Kár lenne ha ez a szám csökenne,...inkább az lenne a jó ha nőne. Te sem írtál sokáig,..nekem az is hiányzott. Sok Audio Note-os,és Kondo-t hallgató sem ír ide,pedig sokan vannak,ők is el lettek üldözve az E dobozukkal együtt,mivel az szar és torz. Én is érzem a klikkek nyomásgyakorló erejét,...ezért vannak a viták,(csöves-félvezetős,A AB D osztály, stb) mert pl egy több száz vattos erősítőt hallgató hifist idegesíti egy érzékeny és "torz" Audio Note doboz,..a tölcsér meg tölcsér hangú... Én ezt úgy közelítem meg ,hogy midegyik jó,csak nem mindenkinek tetszik. Én az Audio Expo-ra is úgy mentem,hogy "tudtam",hogy mindegyik szobában jó hang van,...ez biztos. Ugyanis,ha nem lenne,akkor aki odahozta nem állította volna ki. Tehát biztos,hogy vannak emberek akiknek tetszik. Ha tetszik embereknek akkor az jó,....legfeljebb nekem nem annyira tetszik,...de lehet,hogy nekeik meg az nem tetszik annyira,ami nekem tetszik. De olyan ,mint volt is ,hogy többen fennhangon kijelentették hogy egy jó hang sem volt,...az azért elég visszás. Nálam is volt olyan,hogy nem tetszett annyira,amit többen dícsértek,...és az meg tetszett,amire itt író komoly emberek azt írták,hogy kifejezetten rossz hang volt. Ezt csak azért vettem bele,hogy ahol nagy különbségek vannak,ott is nagyon eltérőek a vélemények,...akkor két jó kábel összehasonlításánál,ahol nüansznyi különbségek vannak,...ott milyen vélemény eltérések lehetnek.
Szóval annál a résznél,amikor azt írtad,hogy a Vz,az én rendszeremben is biztos jobbat mutatna,valahogyan diplomatikusabban kellett volna megfogalmazni. Valahogy úgy,hogy nem tudom,hogy neked jobban tetszene-e,mert nem ismerem a rendszered,a szobaakusztikádat,a drótjaidat,hogy ott abból az elektronikákból mennyit hoznak ki,....szóval úgy gondolom,hogy jobb lenne,de az is lehet,hogy nem. :) Egyébként a 45,az triódát jelöl,mostanában ezekkel hallgatom ,nem 2A3-al...
Amúgy keveset írogatok,inkább olvasok,...de ezt most jó hosszúra eresztettem. Jut eszembe így volt ez a Hifi-City-n is,....ott is volt egy srác,aki mindig erőteljesen mondta az igazát,...Mark Levinson-JBL kombója volt,...Marky volt a nick neve....arra már nem emlékszem,hogy milyen kábeleket használt...:)
Nekem az jön le abból amiket írtál most, hogy amikor azonos szintű dolgokat hallgatnak emberek ott az ízlésük a döntő... De én nem erről beszélek. Itt kategóriakülönbségek vannak, nem nüanszok, ahol valóban lehet szerepe az egyén preferenciáinak. Ezért nem is fogalmazok kevésbé "kontraproduktívan". Tudod, ha valakit úgy küldenek el a pics@ba, hogy megköszöni, mert azt hitte megdícsérték, az félreérthető! :) Többször elmondtam már, hogy aki nem akar szenvedni egy életen át a renszerével, az ma is legjobban jár egy Audio Note rendszerrel, amit jól(!) kell nála installálni és kész. Tökéletes rendszer kb nincs. A közel tökéletesek meg nincsenek meg fillérekért.
Szerintem erre hamarabb kapnál jó válszt a házimozi,vagy tv-s topikbanzoli73 írta: ↑2025.12.22., hétf. 11:12Szép napot mindenkinek!
Adott egy mai, modern televízió, és egy VHS video recorder, ezek összekötése a feladat.
Keresve a megoldásokat szembejött olyan kábel, aminek az egyik vége Scart, a másik vége HDMI. Ez működhet? Laikusként azt gondolnám, hogy nem, de valamiért létezik, gyártanak ilyen kábelt.
Vagy inkább jobb megoldás lehet egy ilyen kütyü? :https://netdigi.hu/SCART-HDMI-atalakito ... d_source=1
Köszönöm!
Ui.: Ha lehet, akkor ne azt firtassuk, hogy minek nekem 2025-ben a VHS, hidd el, jó okom van rá.
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3315
Szép napot mindenkinek!
Köszönöm!
Köszönöm!
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- SoundMania
- Törzsgárda

Te például hogyan csinálod? :)Alex_Aston írta: ↑2025.12.22., hétf. 10:23Szerintem aki a zenehallgatással foglalkozik komolyabban, és nem a kütyüzésssl, pont az nem találkozik sok mindennel.SoundMania írta: ↑2025.12.22., hétf. 10:06...Csodálom, hogy aki komolyabban foglalkozik zenehallgatással, nem látott és hallott ott még Vz-t!
SoundMania írta: ↑2025.12.21., vas. 18:10Block írta: ↑2025.12.21., vas. 16:36Triódákra nem írtál semmit, pedig egy fontos eleme lett volna a történetnek és nem érzem magam elfogultnak, csak "tömörítve" írom le a tapasztalatokat amiket elég sok rendszerben szereztem vele. És látom be is veted rá a Jolly-Jokert. :) Hallgasd meg majd ha alkalmad lesz a saját környezetedben, az a biztos! Mi sem Hidimondokhoz hasonlítanánk úgysem, mert tudtommal már nincs egy sem a rendszerben. Csak azt tudom, hogy sok év meg sok és főleg drága Hidimond után, végre újra kezd tetszeni a hang.SoundMania írta: ↑2025.12.21., vas. 16:22
Dehogy kell megvárnom... Ez csak egy elvi kérdés volt,...és mivel az eddigi tapasztalataid szerint elfogult vagy ezzel a kábellel még csak le sem tudod írni,hogy igen ez csak akkor derülne ki,ha a "TE" rendszeredben próbálnánk ki. Az hogy ti egy másik rendszeren,egy más szobaakusztikában mit hallotok az csak nektek kiindulópont.Azt,hogy én mit hallok jobbnak otthon,.... azt egyedül csak én tudom eldönteni magamnak.![]()
Pár gondolat zárszóként,..hogy kicsit árnyaljam a képet,...és hátha neked is "átjön" valami belőle.
Hidd el nekem nem sokadszor is leírni,a Vz-vel kapcsolatban írtál,mert már kívülről fújom,...vizsgán a tanárnak bármikor ötösre visszamondanám. Már azt is írtam,hogy annyira kíváncsivá tett a sok "legend" a madzagról,hogy tervbe is vettem,hogy beszerzek egyet,és én magam is meggyőződöm a saját rendszeremben a kivételes tudásáról. Írtad,hogy kb 450,...ha gondolod és van eladód,akár a tied is megveszem,vagy leteszem a pénzt letétben. Az is tetszik,hogy rengeteg helyen hallottál rendszereket,sok éve csinálod,és látom,hogy magas szinten,..és még füled is van hozzá,hogy meghalld a nüansznyi különbségeket. Ezért azután sok hifisnek tudsz hasznos tanácsot adni,persze van aki profitál belőle,és van aki figyelmen kívül hagyja. Látod,én már profitálok belőle,...meg akarom hallgatni az oly sokszor dícsért Vz-t. A gond ott van,hogy amit te állítasz mindig kész tényként,...megdönthetethen axiómaként állítod. Nos lehet ez így kb .akár 90%-ban is (ami nagyon jó arány,....szerintem én sem tartok itt :) ). De ott van az a 10%,ami olyankor,mikor mereven erőszakosan tolod,elég kontraproduktív tud lenni. Még akkor is ha zömében igazad van.Szívesn olvasom a véleményedet,de vitatkozni nem nagyon érdemes veled,abban a 10%-ban sem,...mert elkerülő választ adsz,..és mint egy politikus kihozod azt,hogy ott is neked van igazad. Sok tapasztalt hifis nem ír már ide,mert nincs kedvük vitatkozni. Kár lenne ha ez a szám csökenne,...inkább az lenne a jó ha nőne. Te sem írtál sokáig,..nekem az is hiányzott. Sok Audio Note-os,és Kondo-t hallgató sem ír ide,pedig sokan vannak,ők is el lettek üldözve az E dobozukkal együtt,mivel az szar és torz. Én is érzem a klikkek nyomásgyakorló erejét,...ezért vannak a viták,(csöves-félvezetős,A AB D osztály, stb) mert pl egy több száz vattos erősítőt hallgató hifist idegesíti egy érzékeny és "torz" Audio Note doboz,..a tölcsér meg tölcsér hangú... Én ezt úgy közelítem meg ,hogy midegyik jó,csak nem mindenkinek tetszik. Én az Audio Expo-ra is úgy mentem,hogy "tudtam",hogy mindegyik szobában jó hang van,...ez biztos. Ugyanis,ha nem lenne,akkor aki odahozta nem állította volna ki. Tehát biztos,hogy vannak emberek akiknek tetszik. Ha tetszik embereknek akkor az jó,....legfeljebb nekem nem annyira tetszik,...de lehet,hogy nekeik meg az nem tetszik annyira,ami nekem tetszik. De olyan ,mint volt is ,hogy többen fennhangon kijelentették hogy egy jó hang sem volt,...az azért elég visszás. Nálam is volt olyan,hogy nem tetszett annyira,amit többen dícsértek,...és az meg tetszett,amire itt író komoly emberek azt írták,hogy kifejezetten rossz hang volt. Ezt csak azért vettem bele,hogy ahol nagy különbségek vannak,ott is nagyon eltérőek a vélemények,...akkor két jó kábel összehasonlításánál,ahol nüansznyi különbségek vannak,...ott milyen vélemény eltérések lehetnek.
Szóval annál a résznél,amikor azt írtad,hogy a Vz,az én rendszeremben is biztos jobbat mutatna,valahogyan diplomatikusabban kellett volna megfogalmazni. Valahogy úgy,hogy nem tudom,hogy neked jobban tetszene-e,mert nem ismerem a rendszered,a szobaakusztikádat,a drótjaidat,hogy ott abból az elektronikákból mennyit hoznak ki,....szóval úgy gondolom,hogy jobb lenne,de az is lehet,hogy nem. :) Egyébként a 45,az triódát jelöl,mostanában ezekkel hallgatom ,nem 2A3-al...
Amúgy keveset írogatok,inkább olvasok,...de ezt most jó hosszúra eresztettem. Jut eszembe így volt ez a Hifi-City-n is,....ott is volt egy srác,aki mindig erőteljesen mondta az igazát,...Mark Levinson-JBL kombója volt,...Marky volt a nick neve....arra már nem emlékszem,hogy milyen kábeleket használt...:)
Ha lesz időm a következő két-három hétben, lehet hogy befejezem végre a blog posztot a tápkábelek hifi rendszerekre gyakorolt hatásának lehetséges mechanizmusairól.
Olyan sokan teszik fel a kérdést, valami drágább tápkábel megjelenésekor, hogy mi van a Paksig tartó részével a tápellátásnak, ki kell-e addig cserélni a kábelezést a jó hang érdekében.
Az első mondata valami ilyesmi lehetne:
"A közhiedelemmel ellentétben a hifiben a tápkábel nem a hálózat utolsó métere, hanem a készülék tápegységének első eleme."
A tápkábelkérdésre a válasz bonyolult és már hónapok óta dolgozom a blog poszton, amiben megpróbálom összefoglalni a lehetséges okokat a tápkábel hatásai hallhatóságának és rendszertechnikai okainak feltárására és magyarázatára (például megvizsgálva az analóg erősítő fokozatok intermodulációs torzításai változásának kérdését, különböző külső zajok hatására).
Az eddig megírt anyag hivatkozik Békésy György (Nobel-díjasunk) atomi érzékenységű hallásmodelljének magyarázatára, de felhasználja Daniel J Levitin kutatásait is, amikből tudjuk, hogy az agyunk nem passzív befogadó, hanem folyamatosan „javítja” és kiegészíti a hallott információt illetve idéz majd egy hazai kutatást is a témában, amivel egy új mérőműszer és mérési eljárás létrehozására tesz az ötletgazda kísérletet. Lesz arról is szó, miért fontos Bob Stuart MQA eljárás kidolgozásakor folytatott pár felismerése, a tápkábelek hatásainak rendeszerünkre vonatkoztatott megismerése szempontjából. Feldolgozok egy ismert hifi kábelgyártó tudományos igényességgel megvalósított kísérletéből készült tanulmányt is.
A kérdésre nincs egyszerű, egy mondatos válasz, önmagában az ismert és szokásos mérések nem alkalmasak a jelenség leírására és értékelésére, főképpen nem úgy, hogy egy átlag, a fizikában kevésbé járatos hifista számára is egyértelmű legyen a hatások magyarázata. Nem véletlenül a kábelek kérdése a legtöbb indulatot kiváltó egyik kérdése az audiofil létnek.
Talán ezért is próbálkoztak meg multidiszciplináris magyarázattal eddig viszonylag kevesen.
Olyan sokan teszik fel a kérdést, valami drágább tápkábel megjelenésekor, hogy mi van a Paksig tartó részével a tápellátásnak, ki kell-e addig cserélni a kábelezést a jó hang érdekében.
Az első mondata valami ilyesmi lehetne:
"A közhiedelemmel ellentétben a hifiben a tápkábel nem a hálózat utolsó métere, hanem a készülék tápegységének első eleme."
A tápkábelkérdésre a válasz bonyolult és már hónapok óta dolgozom a blog poszton, amiben megpróbálom összefoglalni a lehetséges okokat a tápkábel hatásai hallhatóságának és rendszertechnikai okainak feltárására és magyarázatára (például megvizsgálva az analóg erősítő fokozatok intermodulációs torzításai változásának kérdését, különböző külső zajok hatására).
Az eddig megírt anyag hivatkozik Békésy György (Nobel-díjasunk) atomi érzékenységű hallásmodelljének magyarázatára, de felhasználja Daniel J Levitin kutatásait is, amikből tudjuk, hogy az agyunk nem passzív befogadó, hanem folyamatosan „javítja” és kiegészíti a hallott információt illetve idéz majd egy hazai kutatást is a témában, amivel egy új mérőműszer és mérési eljárás létrehozására tesz az ötletgazda kísérletet. Lesz arról is szó, miért fontos Bob Stuart MQA eljárás kidolgozásakor folytatott pár felismerése, a tápkábelek hatásainak rendeszerünkre vonatkoztatott megismerése szempontjából. Feldolgozok egy ismert hifi kábelgyártó tudományos igényességgel megvalósított kísérletéből készült tanulmányt is.
A kérdésre nincs egyszerű, egy mondatos válasz, önmagában az ismert és szokásos mérések nem alkalmasak a jelenség leírására és értékelésére, főképpen nem úgy, hogy egy átlag, a fizikában kevésbé járatos hifista számára is egyértelmű legyen a hatások magyarázata. Nem véletlenül a kábelek kérdése a legtöbb indulatot kiváltó egyik kérdése az audiofil létnek.
Talán ezért is próbálkoztak meg multidiszciplináris magyarázattal eddig viszonylag kevesen.
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3794
Szerintem aki a zenehallgatással foglalkozik komolyabban, és nem a kütyüzésssl, pont az nem találkozik sok mindennel.SoundMania írta: ↑2025.12.22., hétf. 10:06...Csodálom, hogy aki komolyabban foglalkozik zenehallgatással, nem látott és hallott ott még Vz-t!
Csak a Marantz! :-D
- SoundMania
- Törzsgárda

Miskolc az Audio Note fellegvára volt egy időben, de talán még ma is maradtak ennek örökösei. Csodálom, hogy aki komolyabban foglalkozik zenehallgatással, nem látott és hallott ott még Vz-t!white-tiger írta: ↑2025.12.22., hétf. 09:47Most már nagyon kíváncsi lennék a Vz-re...Rock60 írta: ↑2025.12.21., vas. 21:23Azoké, akik Vz-t hallgatnak évek, esetleg évtizedek óta.MrCollector írta: ↑2025.12.21., vas. 20:01
A tapasztalat messze nem az? Kié?
A leírásod alapján kezdem azt gondolni, hogy ez a VZ kábel, ami ha jól tudom már nincs gyártásban, valamiféle intelligenciával el tudja dönteni milyen hangot kell produkálnia.![]()
Nem azoké, akik csak hírből ismerik és ferde szemmel sandítanak rá.![]()
Nincsen gyártásban. Utóda a VzII, majd jött az LP.
A Vz nem tud eldönteni semmit.
Természetesen nem is "csinálja" a hangot.
Van egy olyan természetesség a hangjában - kb. mindenhez képest, amit hallottam eddig a saját kategóriájában - ami átüt a gyengébb rendszerek "szűrőképességén" is.
Mivel semmi felesleges felhangot nem tesz hozzá és ha nagyon szőrszálhasogatóak akarunk lenni, akkor az mondható róla, hogy inkább elvesz, mint hozzáad, a rendszer bántóbb hangú tagjait megszelíditi.
Nem tudom sajnos jobban érzékeltetni, nem is érdemes jobban boncolgatni, meg kell hallgatni.
Ha a nagy Miskolcia környékén van valakinek, szívesen benne lennék egy próbában...,![]()
- SoundMania
- Törzsgárda

Ez egy univerzális kábel. Van RCA és xlr is. Digitálisnak is remek. Az meg hogy mit "csinál" a rossz kábelekkel, meg készülékekkel, azt át kell élni.... Még saját füleddel hallva is sokszor hihetetlen.MrCollector írta: ↑2025.12.21., vas. 21:53Közben elgondolkoztam azon, hogy a VZ egy RCA kábel. Tehát van akinek ez teljesen érdektelen. Illetve akinek van, nyilván annak is szüksége van még több egyéb kábelre. Nehezen hiszem, hogy pl. 3 "rossz" tápkábel, vagy hangfalkábel korrigálható egy analóg kábellel.
- white-tiger
- Fórumlakó

- Értékelés: 101
Most már nagyon kíváncsi lennék a Vz-re...Rock60 írta: ↑2025.12.21., vas. 21:23Azoké, akik Vz-t hallgatnak évek, esetleg évtizedek óta.MrCollector írta: ↑2025.12.21., vas. 20:01
A leírásod alapján kezdem azt gondolni, hogy ez a VZ kábel, ami ha jól tudom már nincs gyártásban, valamiféle intelligenciával el tudja dönteni milyen hangot kell produkálnia.![]()
Nem azoké, akik csak hírből ismerik és ferde szemmel sandítanak rá.![]()
Van egy olyan természetesség a hangjában - kb. mindenhez képest, amit hallottam eddig a saját kategóriájában - ami átüt a gyengébb rendszerek "szűrőképességén" is.
Mivel semmi felesleges felhangot nem tesz hozzá és ha nagyon szőrszálhasogatóak akarunk lenni, akkor az mondható róla, hogy inkább elvesz, mint hozzáad, a rendszer bántóbb hangú tagjait megszelíditi.
Nem tudom sajnos jobban érzékeltetni, nem is érdemes jobban boncolgatni, meg kell hallgatni.
Ha a nagy Miskolcia környékén van valakinek, szívesen benne lennék egy próbában...,
-
MrCollector
- Beköltözött

- Értékelés: 540
Közben elgondolkoztam azon, hogy a VZ egy RCA kábel. Tehát van akinek ez teljesen érdektelen. Illetve akinek van, nyilván annak is szüksége van még több egyéb kábelre. Nehezen hiszem, hogy pl. 3 "rossz" tápkábel, vagy hangfalkábel korrigálható egy analóg kábellel.
Ha kérdésed van: 20/3383456
Van élet a Vz-n kívül is?
Ennyire nem kellene tolni, Rudi bá 2.
Ennyire nem kellene tolni, Rudi bá 2.

Nem azoké, akik csak hírből ismerik és ferde szemmel sandítanak rá.
Azoké, akik Vz-t hallgatnak évek, esetleg évtizedek óta.MrCollector írta: ↑2025.12.21., vas. 20:01
Nem azoké, akik csak hírből ismerik és ferde szemmel sandítanak rá.
- SoundMania
- Törzsgárda

Nem arról van szó hogy mennyire hibátlan, hanem milyen jellegű a hibája, bárminek. Pl egy EA233-ast is jól el lehet hallgatni.... Még drága dolgok között is, de azokhoz képest már meghallani a hibáit. Amik inkább csak hiányosságok, mint nagyon zavaró dolgok. A baj az, amikor a komoonensek "túltolnak" dolgokat, mert azokat nagyon nehéz tolerálni. De az emberek nagyon nagy többsége ezeket csak kompenzálgatja, ahelyett, hogy belátná, hogy zsákutca. Amiket ismerek már, azokról tudom hova soroljam és mondhatja bárki hogy jó hangot csinál vele, mert lehet, de majd jót szívhat miatta, ha 1x mégis bármit kicserél a rendszerében. És persze hogy nem azt cseréli majd ki "amitől jó lett a rendszere hangja"! Így csak szíváskörforgásba kerül és az örvénye előbb-utóbb lehúzza. De hát nyomják csak tovább ugyanígy, mert a gyártóknak jóleg kell élniük..... Csak ez a sok hirdetett "nagyon überhighend hangú gép fillérekért" szöveg "vicces" tud lenni.MrCollector írta: ↑2025.12.21., vas. 20:39Persze, hogy nem, az csak példa volt. Mire céloztam én egy rendszer összerakásával kapcsolatban?SoundMania írta: ↑2025.12.21., vas. 20:18Hogy némi tapasztalatot még hallj: nem csak a mélyek és a magasak mennyisége lehet egy rendszer hibája. És pláne nem úgy kell rendszert összerakni ahogy itt célzol rá. Ezzzel csak egy nagyon ingoványos területre jut csak el az ember és egész életében csak csereberélni fogja az eszközeit, vagy feladja és nem fogja soha megérteni, miről beszélnek itt, amikor jó kábeleket, készülékeket emlegetnek. Meg jó hangot!
Szóval ezért írta Rock is, hogy vannak olyan kábelek, amikre lehet rendszert is építeni. És a vz egy ilyen. És hiába nem szeretik emberek belátni a készülékeik hibáit, jobb ha tisztában lesznek vele, hogy a hibázós készülékeik kihangolása nem vezet hosszú távon sehova. Az ilyen készülékeket, kábeleket ki kell selejtezni! Nem kell mindenkinek Vz sem, de alább valaki nemrég azt írta, hogy nagyon meglepné, ha valaki 1,5M-ért lista áron ma eljutna az Audio Nirvánába! Sajnos ez így van.
Na de ki emleget jó készülékeket, kábeleket? Hiszen mindenki ezt teszi a maga módján. Hidd el, már csak mivel ezzel foglalkozom is, elég jó rálátásom van, hogyan kezdik el az emberek felépíteni a rendszerüket. És közben milyen dolgokkal szembesülnek. Hála a hibázós készülékek töméntelen mennyiségének, hiszen ez az egyetlen oka ami miatt a hifi üzletág működik. Te el tudod képzelni, hogy 200e-ért is "hibátlan" hangú készüléket kapsz, 2 millióért is, meg 20 millióért is? Akkor nincs is köztük különbség? Ha minden készülék "hibátlan" lenne, akkor ugyan úgy szólnának. Persze minden gyártó szerint a sajátja a jó, hiszen miért is csinálna olyat ami szerinte rossz? Akkor ki dönti el melyik a hibátlan? Mondjuk sokan alkalmasnak tartják magukat erre.![]()
1.5 millióért (rendszerszinten) sajnos még a kaput sem látja. A legnagyobb baj, hogy 10x ennyiért sem nagyon. Max úgy érzi.
-
MrCollector
- Beköltözött

Persze, hogy nem, az csak példa volt. Mire céloztam én egy rendszer összerakásával kapcsolatban?SoundMania írta: ↑2025.12.21., vas. 20:18Hogy némi tapasztalatot még hallj: nem csak a mélyek és a magasak mennyisége lehet egy rendszer hibája. És pláne nem úgy kell rendszert összerakni ahogy itt célzol rá. Ezzzel csak egy nagyon ingoványos területre jut csak el az ember és egész életében csak csereberélni fogja az eszközeit, vagy feladja és nem fogja soha megérteni, miről beszélnek itt, amikor jó kábeleket, készülékeket emlegetnek. Meg jó hangot!
Szóval ezért írta Rock is, hogy vannak olyan kábelek, amikre lehet rendszert is építeni. És a vz egy ilyen. És hiába nem szeretik emberek belátni a készülékeik hibáit, jobb ha tisztában lesznek vele, hogy a hibázós készülékeik kihangolása nem vezet hosszú távon sehova. Az ilyen készülékeket, kábeleket ki kell selejtezni! Nem kell mindenkinek Vz sem, de alább valaki nemrég azt írta, hogy nagyon meglepné, ha valaki 1,5M-ért lista áron ma eljutna az Audio Nirvánába! Sajnos ez így van.
Na de ki emleget jó készülékeket, kábeleket? Hiszen mindenki ezt teszi a maga módján. Hidd el, már csak mivel ezzel foglalkozom is, elég jó rálátásom van, hogyan kezdik el az emberek felépíteni a rendszerüket. És közben milyen dolgokkal szembesülnek. Hála a hibázós készülékek töméntelen mennyiségének, hiszen ez az egyetlen oka ami miatt a hifi üzletág működik. Te el tudod képzelni, hogy 200e-ért is "hibátlan" hangú készüléket kapsz, 2 millióért is, meg 20 millióért is? Akkor nincs is köztük különbség? Ha minden készülék "hibátlan" lenne, akkor ugyan úgy szólnának. Persze minden gyártó szerint a sajátja a jó, hiszen miért is csinálna olyat ami szerinte rossz? Akkor ki dönti el melyik a hibátlan? Mondjuk sokan alkalmasnak tartják magukat erre.
1.5 millióért (rendszerszinten) sajnos még a kaput sem látja. A legnagyobb baj, hogy 10x ennyiért sem nagyon. Max úgy érzi.
- SoundMania
- Törzsgárda

Block írta: ↑2025.12.21., vas. 20:02Szerintem megválaszoltam. Nem csak az említett rendszerekben lenne így, hallottam annyira sok helyen a vz-t. És nem a Hidimondról akarlak lebeszélni, mert nem érdekel ez engem, de arra bíztatlak, hogy hallgass meg alkalomadtán majd Vz-t, hátha máshogy látsz majd utána dolgokat és akkor már megérte tenned érte.SoundMania írta: ↑2025.12.21., vas. 18:10Ok,...igazad van,...én feladtam,mert a szövegértéseddel baj van. Nem érted meg amit írok,de lehet,hogy ez is az én hibám. A kérdésre nem válaszolsz,hanem írsz valami teljesen mást,ami persze igaz lehet,csak nem válasz. Itt tényleg jobb,ha csak olvas az ember....úgy legalább ELEXet sem háborítom fel.Block írta: ↑2025.12.21., vas. 16:36
Triódákra nem írtál semmit, pedig egy fontos eleme lett volna a történetnek és nem érzem magam elfogultnak, csak "tömörítve" írom le a tapasztalatokat amiket elég sok rendszerben szereztem vele. És látom be is veted rá a Jolly-Jokert. :) Hallgasd meg majd ha alkalmad lesz a saját környezetedben, az a biztos! Mi sem Hidimondokhoz hasonlítanánk úgysem, mert tudtommal már nincs egy sem a rendszerben. Csak azt tudom, hogy sok év meg sok és főleg drága Hidimond után, végre újra kezd tetszeni a hang.
- SoundMania
- Törzsgárda

Hogy némi tapasztalatot még hallj: nem csak a mélyek és a magasak mennyisége lehet egy rendszer hibája. És pláne nem úgy kell rendszert összerakni ahogy itt célzol rá. Ezzzel csak egy nagyon ingoványos területre jut csak el az ember és egész életében csak csereberélni fogja az eszközeit, vagy feladja és nem fogja soha megérteni, miről beszélnek itt, amikor jó kábeleket, készülékeket emlegetnek. Meg jó hangot!MrCollector írta: ↑2025.12.21., vas. 20:01A tapasztalat messze nem az? Kié?Rock60 írta: ↑2025.12.21., vas. 17:55Ilyet aligha állított SM, mert a tapasztalat messze nem az.Block írta: ↑2025.12.21., vas. 14:24Én eddig úgy tudtam SoundMániától,hogy egy jó kábel mnden olyan rendszerben jót fog mutatni,ahol a rendszer alkotói egy szint felett vannak. Tehát ahol Arc és társai a komponensek,ott már villantani fog.
Ha meg a rendszer komponensei gagyik,oda ne rakd be,vagy ne csodálkozzál,hogy nem javít semmit,netán még rosszabb lesz. Oda belépő szintű kábelek kellenek,....ott Rudibá madzagjai segíthetnek.
A Vz - ben pont az a zseniális, hogy nagyon magas szintű rendszereket is képes kiszolgálni, ezzel együtt van olyan megbocsájtó, hogy szerényebb cuccoknak sem a hibáit emeli ki, hanem belecsempészi a maga muzikalítását.
Ez a kettős tulajdonság sem az alatta, sem a felette lévő szintű AN kábeleknek nem sajátja.
Azokra inkább jellemző az, amit Te írtál.
SM évek óta mondja, hogy a Vz - t gyengébb cuccok között is érdemes használni, mert bőven "megdolgozik" az áráért.
Én is ezt tapasztaltam és kb. mindenki, akinek van.
Csúcs rendszerekbe - ha valaki megengedheti magának - az LP jobb.
Egy jó kábel egy jó rendszert jobbá fog tenni. Egy olyanban pedig amikben vannak hibák, talán ezeket még jobban elő fogja hozni és megmutatni. Csakhogy az emberek ezt nem szeretik és nyilván a kábelt okolják a sok magasért vagy a kevés mélyért, nem pedig a szeretett hangfalukat vagy erősítőjüket, ne adj isten egy másik már meglévő kábelt.
SoundMania írta: ↑2025.12.21., vas. 18:10Ok,...igazad van,...én feladtam,mert a szövegértéseddel baj van. Nem érted meg amit írok,de lehet,hogy ez is az én hibám. A kérdésre nem válaszolsz,hanem írsz valami teljesen mást,ami persze igaz lehet,csak nem válasz. Itt tényleg jobb,ha csak olvas az ember....úgy legalább ELEXet sem háborítom fel.Block írta: ↑2025.12.21., vas. 16:36Triódákra nem írtál semmit, pedig egy fontos eleme lett volna a történetnek és nem érzem magam elfogultnak, csak "tömörítve" írom le a tapasztalatokat amiket elég sok rendszerben szereztem vele. És látom be is veted rá a Jolly-Jokert. :) Hallgasd meg majd ha alkalmad lesz a saját környezetedben, az a biztos! Mi sem Hidimondokhoz hasonlítanánk úgysem, mert tudtommal már nincs egy sem a rendszerben. Csak azt tudom, hogy sok év meg sok és főleg drága Hidimond után, végre újra kezd tetszeni a hang.SoundMania írta: ↑2025.12.21., vas. 16:22
Dehogy kell megvárnom... Ez csak egy elvi kérdés volt,...és mivel az eddigi tapasztalataid szerint elfogult vagy ezzel a kábellel még csak le sem tudod írni,hogy igen ez csak akkor derülne ki,ha a "TE" rendszeredben próbálnánk ki. Az hogy ti egy másik rendszeren,egy más szobaakusztikában mit hallotok az csak nektek kiindulópont.Azt,hogy én mit hallok jobbnak otthon,.... azt egyedül csak én tudom eldönteni magamnak.![]()
-
MrCollector
- Beköltözött

A tapasztalat messze nem az? Kié?Rock60 írta: ↑2025.12.21., vas. 17:55Ilyet aligha állított SM, mert a tapasztalat messze nem az.Block írta: ↑2025.12.21., vas. 14:24Én eddig úgy tudtam SoundMániától,hogy egy jó kábel mnden olyan rendszerben jót fog mutatni,ahol a rendszer alkotói egy szint felett vannak. Tehát ahol Arc és társai a komponensek,ott már villantani fog.
Ha meg a rendszer komponensei gagyik,oda ne rakd be,vagy ne csodálkozzál,hogy nem javít semmit,netán még rosszabb lesz. Oda belépő szintű kábelek kellenek,....ott Rudibá madzagjai segíthetnek.
A Vz - ben pont az a zseniális, hogy nagyon magas szintű rendszereket is képes kiszolgálni, ezzel együtt van olyan megbocsájtó, hogy szerényebb cuccoknak sem a hibáit emeli ki, hanem belecsempészi a maga muzikalítását.
Ez a kettős tulajdonság sem az alatta, sem a felette lévő szintű AN kábeleknek nem sajátja.
Azokra inkább jellemző az, amit Te írtál.
SM évek óta mondja, hogy a Vz - t gyengébb cuccok között is érdemes használni, mert bőven "megdolgozik" az áráért.
Én is ezt tapasztaltam és kb. mindenki, akinek van.
Csúcs rendszerekbe - ha valaki megengedheti magának - az LP jobb.
Egy jó kábel egy jó rendszert jobbá fog tenni. Egy olyanban pedig amikben vannak hibák, talán ezeket még jobban elő fogja hozni és megmutatni. Csakhogy az emberek ezt nem szeretik és nyilván a kábelt okolják a sok magasért vagy a kevés mélyért, nem pedig a szeretett hangfalukat vagy erősítőjüket, ne adj isten egy másik már meglévő kábelt.
A leírásod alapján kezdem azt gondolni, hogy ez a VZ kábel, ami ha jól tudom már nincs gyártásban, valamiféle intelligenciával el tudja dönteni milyen hangot kell produkálnia.
- ELEX
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 874
Tanuljatok már meg idézni, mert ez így egy hatalmas katyvasz!
Tiszteljétek már meg a fórumtársaitok vele, hogy nem egy fejtörőt adtok nekik, hogy most ki és mit is mondott három hozzászólással alább.
Annyira nehéz ez?
De komolyan!
A legutolsó posztban jól látom, hogy nincs semmi? Mindegy is.