Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5275

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Az egyszerü kábelek érzetre akár 15-20 %-ot is torzítanak. Nem tudom hogyan szólhatna jól vele valami.
De ilyen torzítós a ksl spc meg az AN L is még.
Persze amíg ezekhez van szokva az ember addig nem nagyon veszi észre.

Totális tévedés.
Ha tudnád, hogy szól a 20%-os (thd) torzítás, nem irkálnál ilyet.
A rendkívül koszos és rossz érintkezőjű kábel tud csak ilyet...
Gyártmánytól függetlenül...

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1290

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Másként látom. Egyszerű kábelekkel szóljon 'elfogadhatóan', utána lehet jobb kábelekkel finomhangolni.
Az egyszerü kábelek érzetre akár 15-20 %-ot is torzítanak. Nem tudom hogyan szólhatna jól vele valami.
De ilyen torzítós a ksl spc meg az AN L is még.
Persze amíg ezekhez van szokva az ember addig nem nagyon veszi észre.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9524

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Másként látom. Egyszerű kábelekkel szóljon 'elfogadhatóan', utána lehet jobb kábelekkel finomhangolni.
Ezt osztom.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3193

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: audioline »

Szóval.... Ha tudnánk valójában mit is szeretnél...?
Amúgy az a gond az olcsó drótokkal, hogy azokkal tényleg csak elhangolgatod erre-arra a rendszert. Egy igazán jó kábel mást csinál. Ha azzal ki tudnád próbálni a rendszered és akkor sem tetszik, nos akkor javasolnám csak az elektronikák cseréjét.

.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

mint ahogyan írtam , első körben kiiktatom az edzett üveglapot, ( meglátjuk az eredményt) következő lépés a hangfal drótok cseréje, egy kedves fórumtárs ajánlásával, kipróbálom az ECOSSE angol kábeleket. ha ezek a lépések sem hozzák nálam a várt eredményeket, akkor valószínű az elektronikák megnézetése lesz a következő állomás.
Szóval.... Ha tudnánk valójában mit is szeretnél...?
Amúgy az a gond az olcsó drótokkal, hogy azokkal tényleg csak elhangolgatod erre-arra a rendszert. Egy igazán jó kábel mást csinál. Ha azzal ki tudnád próbálni a rendszered és akkor sem tetszik, nos akkor javasolnám csak az elektronikák cseréjét.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2188

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Shimano »

mint ahogyan írtam , első körben kiiktatom az edzett üveglapot, ( meglátjuk az eredményt)  következő lépés a hangfal drótok cseréje, egy kedves fórumtárs ajánlásával, kipróbálom az ECOSSE angol kábeleket. ha ezek a lépések sem hozzák nálam a várt eredményeket, akkor valószínű az elektronikák megnézetése lesz a következő állomás.
Én az utolsóval kezdeném,de mit érzel ami miatt nem az igazi a hang?Jön is sokféle jó tanács,de így konkrétabb infók nélkül csak a vak vezet világtalant esete áll fent.
Szóval mi nem tetszik?

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 770

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Itt elég jó a választék:

https://www.zatik.hu/
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

jott/ment
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 311

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: jott/ment »

szerintem próbálj alatta keményfát, már azzal bentebb leszel.
Milyen kemenyfat erdemes kiprobalni, es hol lehet ilyet szabatni Budapesten?

funker
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 18

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: funker »

mint ahogyan írtam , első körben kiiktatom az edzett üveglapot, ( meglátjuk az eredményt)  következő lépés a hangfal drótok cseréje, egy kedves fórumtárs ajánlásával, kipróbálom az ECOSSE angol kábeleket. ha ezek a lépések sem hozzák nálam a várt eredményeket, akkor valószínű az elektronikák megnézetése lesz a következő állomás.

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

Csak néhány gondolat.
Az Alto mk2 kevésbé zenei mint az első széria. Nem mai vasak, elképzelhető hogy egy beállítás v. recap rájuk férne (ha jól emlékszem Vass Andrási Gyuri bácsi szervizeli őket).
Rápörögtél a hangfalkábel témára, de pl. a tápkábel cseréjével többet profitálhatsz. Ill. az üveglap+daruma is elhúzhatja a balanszot.

Ezt a tanácsot is érdemes megfogadni. Az Alto (mk I) nálam a legnagyobbat a tápkábel cseréjéből profitálta. Egyszer még egy 3-4 árú (az erősítőéhez képest) kígyó is belekerült, és volt állaknak keresgetése, mit dobott a hangján.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

Lazac
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 49

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Lazac »

Csak néhány gondolat.
Az Alto mk2 kevésbé zenei mint az első széria. Nem mai vasak, elképzelhető hogy egy beállítás v. recap rájuk férne (ha jól emlékszem Vass Andrási Gyuri bácsi szervizeli őket).
Rápörögtél a hangfalkábel témára, de pl. a tápkábel cseréjével többet profitálhatsz. Ill. az üveglap+daruma is elhúzhatja a balanszot.

Valamint hogy ajánljak is, a Power-R kábeleket a zene áteresztő képességük miatt szokták dicsérni, egy próbát mindenképpen megérne, ha az hiányzik.
Van egy az apróban: http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... wer#8208r=

Lazac
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 49

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Lazac »

előtte 47 lab ota 0.65-ös drótom volt, de valami miatt az sem hozta nálam az elvárt hangot. ezért cseréltem beldenre. mit javasoltok, én is AN drótban gondolkodom, de más alternatíva is szóba jöhetne. pl tiglon, western electric 16ga, duelund, vagy valami japán csoda drót.
Csak néhány gondolat.

LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 3333
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: LIMAR »

Ha nincs elérhető áron AN kábel, akkor kérj el Limartól próbára a Linn K20-as hangfalkábelükből, nekem nagyon bevált, és sok drágább rendszerben is ezt az olcsó kábelt használják. 
Igen, valóban jó kábel a K20, csak már gyakorlatilag nincs és nem is lesz. Talán még tudok pár métert előszedni a vésztartalékokból, aztán vége.
De lesz más majd helyette. Csak türelem. Addig is rajta vagyok, hogy az utolsó pár tíz métert még valahogy megmentsem.

funker
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábelezzünk

első körben, kipróbálom a rendszerem üveglap nélkül. a hangfalamról annyit, hogy az angol ebay-ról vettem, egy úriembertől, aki nem tudott erről a sugden hangfalról, semmilyen információval szolgálni.ő egy audio innovations series 300 erősítővel hajtotta. aztán később egyszer találkoztam az ebay-on egy ugyan ilyen hangfallal, de azóta nem láttam ilyet. próbáltam a sugden hivatalos clubban érdeklődni, képekkel is de nem reagáltak a levelemre. valamikor volt nálam próbára egy heybrook hb1 de a sugdenem magasan verte minden szempontból. sztem a hangfalaimmal nincs problem.

Speedy Gonzales
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 218

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Speedy Gonzales »

És milyen az a ritka Sugden hangfal?
Nekem is volt már többször Alto rendszerem (mk1. és mk2 is), de valahogy nekem sem sikerült kihoznom belőlük azt, amiről p. hollohazi fórumtárs írt . Én úgy érzem, hogy könnyen párosíthatónak tartják, mégsem az, nem egyszerű hozzá dobozt találni (pedig nálam tapasztaltabbak szerint nem így van, de én ezt tapasztaltam).
Röviden: szerintem kábelt találni hozzá könnyebb, mint dobozt. Nem lehet, hogy a szinergiával van bibi?
Philips Cd950/Wiim Pro- Audio Note C - TMP Ant DAC SE - SAEC - Moth Series 30 - Kondo - Contrast Audio Model One AS-3 Reference

hollohazi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 314

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: hollohazi »

Nem tudom , mibe került az Alto rendszer, de szerintem annyi pénzért nincs jobb,ma a hifi világában.Ráadásul szinergikus rendszert alkot egymással, az AN kábelekkel,AN hangdobozokkal. Amikor bemutatásra került az egyik High End show alkalmával, akkor Sound Organisation üvegasztalokon voltak elhelyezve, AN-B hangfalkábelekkel csatlakoztak az AN Zero-2 hangdobozokhoz. Várakozáson felül jól szóltak. A HIFI Piac tesztjében Kondo spc hálózati és hangsugárzó kábelekkel, AN-V interkonnekt kábellel szerepeltek nagyon jól, AN-Z-3 állódobozok társaságában.
Mivel van egy nagyon enyhe fémesség a hangjukban, ezért írtam, hogy az üveglap alkalmazása itt nem szerencsés a 47 LAB kábelek társaságában. A bütü szerkezetű /12-15 cm/ fa alátét  jó lehet, ugyanúgy, mint a Townshend DIY alátét /mindegyiknek kb 25 e az ára/. A saját rendszeremben használtam 47 LAB, Tiglon és Kondo hangsugárzó kábeleket, mindegyik beleillett a rendszerbe, az elektronikáim hangkaraktere ugyanakkor hasonlít az alto rendszer hangjához.
47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő,  47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger

TomLeftiger
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 498

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: TomLeftiger »

Szerintem kérj kölcsön többféle ic-t, plusz hangsugárzó kábelt, és próbálgasd őket. Első körben olcsóbb PA-s kábelekkel kísérleteznék, komolyabb rendszerekben is sokszor nagyon jól teljesítenek, és nem drágák. Semmiképpen ne vegyél addig márkás drótot drága pénzért, mert lehet csak pénzkidobás lenne, vagy jobban járnál ha azt az összeget inkább készülékekbe tennéd.

Ic.-nek: Belden 8412, 8402, Klotz, VDC, stb. Ezek a gyártók hangsugárzó kábelnek való drótot is készítenek.

Ha kipróbáltál többfélét, és még mindig nem vagy elégedett, akkor próbáld ki a hangsugárzódat fa állványon, a készülékeid meg ne üveglapon legyenek. Ha nem tudsz kölcsönkérni, ideiglenesen tedd le a földre, hátha úgy jobb lesz. Az üveglap sokszor elvékonyítja a hangot, kivéve ha valami spéci állványról van szó, de azok többnyire elég drágák.

Ha még ezután sem tetszik, vagy a készülékeiddel van baj, vagy valamilyen komolyabb akusztika probléma van nálad. Ha a készülékeid a ludasak, adj el mindet, vagy majdnem mindent, és kezdj el a nulláról építkezni. 

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

üdv mindenkinek!
a tanácsotokat szeretném kérni .mégpedig hangfal kábel csere ügyben. a rendszerem audio innovations alto (chrom)cd +arősítő, edzett üveglap+ daruma. a hangfalaim sugden igen ritka angol monitorok vas állványokon. rca drót a cd és erősítő között, kondo ksl spc 3. generációs.most 1 belden 9497 drótom ,van de valahogy nem az igazi. ez  ügyben  kérném a segítségeteket. előre is köszönöm. László.

Szerintem sincs semmi baj az erősítőddel, bár én csak az első szériát birtokoltam egy ideig. A különböző elcsatolásokat érdemes kipróbálni, szerintem próbálj alatta keményfát, már azzal bentebb leszel. Meg kellene nézni, hogy a hangfal is hogyan van elcsatolva, elhelyezve.
Kábelből én a Kondót nem erőltetném, különösen, hogy szívod a fogad az ára hallatán, a Tiglont meg pláne kihagynám. A DIY jó ötlet, van néha az apróban Schmidt Feri féle IC- és HF-kábel, azzal érdemes lenne próbát tenni. Árában nehéz ellenfelet találni neki, és minél "izmosabb" lesz a rendszered, annál jobban érzi majd magát.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

igen gondoltam az AN drótokra de elég borsos az áruk, még az alsó szinteké is. ezért gondolkodtam valami más márkára.
Hollohazi fórumtársunk szépen leírta a dolgokat.
Leginkább a V interconnectet és az L hangszórókábelt javasolnám. Utóbbit lehetőleg bikábelesen!
Ne sajnáld rá a pénzt!
Olcsó húsnak.....

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3193

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: audioline »

Az az üveget próbaképpen iktasd már ki valahogy, kíváncsi vagyok, hogy úgy mi változik szerinted...

Jó ötlet!
.

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 386

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: svedmalac »

igen gondoltam az AN drótokra de elég borsos az áruk, még az alsó szinteké is. ezért gondolkodtam valami más márkára.
Az az üveget próbaképpen iktasd már ki valahogy, kíváncsi vagyok, hogy úgy mi változik szerinted...

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1316

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: kupecke »

WE-t említetted. Azt 22-ért adtam, az AN B 27 volt
Ennyiért  diy-t is kínálnak...

hollohazi
Törzsvendég
Törzsvendég

Kábelezzünk

Pénzkidobás.
47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő,  47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger

funker
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábelezzünk

hollohazi
Törzsvendég
Törzsvendég

Kábelezzünk

az erősítő cseréjét, nem igazán tervezem.
Az Audio Innovations elektronikák az AN kábeleket szeretik leginkább /AN-B, AN-L/. Én egységes kábelezésre törekednék. A Kondo spc is jó interkonnektnek, de én a helyedben megpróbálnék még Tiglon hangsugárzó kábelt kérni próbára az Analog Audiótól, ha túl drága lenne az AN,vagy a Kondo spc. Természetesen a hálózati kábel az, amit elsőre cserélni kell, Itt is nagyon jók az említett AN kábelek, természetesen a Kondo mindig jobb.
A másik problémát én az edzett üvegben látom, ugyanis az AI elektronikák hangját rossz irányba hangolhatják, még ha jól együtt is működnek a Darumákkal. A Sugden monitort nem ismerem, de a fiamnak hasonló rendszere van JPW Sonatával, teljes 47 LAB kábelezéssel,javaslatomra a készülékek alatt légpárnás alátétekkel. Nagyon-nagyon jó kombináció.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”