Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
Lemezjátszó
Online rendelésnél nem tudod elkerülni. Szinte bárhol, bármikor belefuthathatsz, akár a VG+ jelölésűek között is.
Azért megbízható embertől vásárolva (külföldről szinte szigorúan), nekem még nemigen volt ilyennel gondom. Igaz én szinte csak M-/NM lemezeket szoktam rendelni, VG+ csak akkor ha már ismerem az illetőt és tuti, hogy az még egy jó lemez.
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2696
Lemezjátszó
Erről valami bővebbet lehet tudni? Esetleg megépítetted?
én csak sima felhasználó vagyok,nem DIYerezek,de volt szerencsém hozzá,érdemes foglalkozni vele ha van vlki akivel "össze tudod kalapáltatni és bedobozolni"..a DIY körökben elég jól ismert Pass Pearl/X-Ono val volt akkor összehasonlitva,és nem kell "vért adni érte",mármint az áráért...
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
Lemezjátszó
"A kristályhangszedővel, repedt tűvel, rosszul beállított lemezjátszóval leharcolt lemezekről nem is beszélve..."
Azt hittem ezen már túl vagyunk...
Online rendelésnél nem tudod elkerülni. Szinte bárhol, bármikor belefuthathatsz, akár a VG+ jelölésűek között is.
Lemezjátszó
Leach phono,de nem csöves...
http://users.ece.gatech.edu/mleach/lowtim/
Erről valami bővebbet lehet tudni? Esetleg megépítetted?
Lemezjátszó
Itt válaszoltam: http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... nt=1429056
Köszi nézem bár még mindig nincs meg, hogy mit vegyek.
Egyébként az előző egy Pro-ject Phono II SE volt. Ezt ismeri valaki? Ezekhez viszonyítva melyik milyen lehet? Egyébként a Pro-ject hangja nekem nagyon tetszett csak hülye fejjel eladtam most meg már nem tudok értelmes áron szerezni.... valaki hirdet 30 körül egy Pro-ject Phono Tube Box II-t, de azt sem hallottam még, hogy milyen lehet.
Lemezjátszó
A rossz hifi régen sem szólt jól;) Ma viszont sokan egyfajta audio-nirvánát várnak tőle. Ehelyett azonban csak másfajta, általuk nem megszokott jellegű hibákkal tűzdelt hangzást kapnak, ha nem figyelnek oda rá kellően. A kristályhangszedővel, repedt tűvel, rosszul beállított lemezjátszóval leharcolt lemezekről nem is beszélve...
"A kristályhangszedővel, repedt tűvel, rosszul beállított lemezjátszóval leharcolt lemezekről nem is beszélve..."
Azt hittem ezen már túl vagyunk...
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
- Taksoft
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 6
Lemezjátszó
AC-s tápjuk van, a dobozon belül van az egyenirányító és stabilizátor áramkör. Inkább az elkók jobb minőségűre cserélése, a bemeneti kondi kisebbre cserélése (vagy megszüntetése), a szubszonikus szűrő kiiktatása, és esetleg a műveleti erősítő IC-k jobb minőségűre cserélése. A táppal sokat nem foglalkoztak, max egy nagyobb teljesítményűt tettek rá.
Csak olvastam ezeket, nem csináltam meg, és úgy néz ki, hogy nem is fogom, mert ígértek egyet (540p), de végül nem hozzák... Akkor meg inkább valami jobbat kellene vennem, még ha drágábban is.
Lemezjátszó
Itt válaszoltam: http://www.avx.hu/fo...f/#entry1429056
Nem olvastam a hivatkozásokat, de az a gyanúm, hogy valami tápegység tuningot érdemes esetleg csinálni ezzel.
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
- Taksoft
- Lefelé a lejtőn
Lemezjátszó
És hogy lehet tuningolni? Valami ajánlott oldal a témában?
Itt válaszoltam: http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... try1429056
Lemezjátszó
Talán még a Musical Fidelity V-LPS II ami szóba jöhet, talán belefér.
Én egy CA 540p-t veszek, mert hirtelen kell egy phono, de csak ideiglenesre. A 651p jobb áramkör, de mindkettőt lehet tuningolni is, nekem is az a tervem vele. De ez már inkább DIY.
És hogy lehet tuningolni? Valami ajánlott oldal a témában?
- Taksoft
- Lefelé a lejtőn
Lemezjátszó
Talán még a Musical Fidelity V-LPS II ami szóba jöhet, talán belefér.
Én egy CA 540p-t veszek, mert hirtelen kell egy phono, de csak ideiglenesre. A 651p jobb áramkör, de mindkettőt lehet tuningolni is, nekem is az a tervem vele. De ez már inkább DIY.
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2696
Lemezjátszó
Vagy nagybátyám elég jó hifi buherában - erősítőket épít, javít stb. Ő felajánlotta, hogy neki van néhány kapcsolása meg ötlete egyszerűbb csöves phono fokozatra ha kell megépíti, de ő soha nem phonozott tehát biztosat nem tud mondani. Van esetleg valami ajánlott csöves kapcsolási rajz ötlete valakinek?
Leach phono,de nem csöves...
http://users.ece.gatech.edu/mleach/lowtim/
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
Lemezjátszó
Én a 640-est ismerem közelebbről(a 651 elődje)....szerintem annyi pénzért nagyon megéri.A hangja is remek...
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
Lemezjátszó
HA már így belemelegedtünk. Nem részletezett okok miatt egy új phonot kellene beszereznem. Ezeket ismeri valaki?:
Cambridge Audio 551p
CA 651p
Nad PPi3
Vagy valami ajánlott termék ebben az árkategóriában? 20-30e nettó?
Vagy nagybátyám elég jó hifi buherában - erősítőket épít, javít stb. Ő felajánlotta, hogy neki van néhány kapcsolása meg ötlete egyszerűbb csöves phono fokozatra ha kell megépíti, de ő soha nem phonozott tehát biztosat nem tud mondani. Van esetleg valami ajánlott csöves kapcsolási rajz ötlete valakinek?
Lemezjátszó
Könyörgöm elvtársak...HANGLEMEZ a rendes MAGYAR neve.
A bakelitnek? :-D
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 747
Lemezjátszó
Gyerekkoromban nagyon sok vinyl (már ezt is tudom, hogy helyesen nem bakelit hanem vinyl )
Könyörgöm elvtársak...HANGLEMEZ a rendes MAGYAR neve.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
Lemezjátszó
Egy pár szóban én is hozzászólnék a témához. Azt az érzést, hogy a lemezek kezelése, a lemezjátszóval való foglalatoskodás nosztalgikus lenne, nos ez nálam a koromnál fogva nem játszik, ugyanis én sosem hagytam abba a lemezgyüjtést, tehát nálam csak hozzájött a CD és a többi. Viszont, mivel folyamatosan fejlesztgettem a láncot, nálam soha nem is volt kérdéses a régebbi technika fölénye. Nekem mindig a CD-t kellett fejleszgetni, hogy hallgatható legyen a mindenkori analóg lemezjátszóm mellett. Egyébként nekem is volt NAD is, de már akkor is egy nagyobb MM, majd MC hangszedővel, és jobb fajta phono-val üzemelt. Megfelelő állványon nem volt az annyira hallgathatatlan...
Amit Narumon említ, hogy a modern zenék gyengén szólnak CD-ről és az LP hallgathatóbb ezekkel, ezzel nincs tapasztalatom egyáltalán, mert az említett zenéket én nem hallgatom.
Dörmögivel azzal mindenképpen egyet kell, hogy értsek, hogy a hirtelen olcsón szerzett lemezjátszó csalódást okozhat hangban, ha valaki már a digitális technika hangját szokta meg alapból, netán még sosem hallott semmilyen lemezjátszót. Nálam is sokan elcsodálkoznak azon, hogy még egyáltalán létezik ez a technika, és ez a meghallgatás után kissé még fokozódni is szokott
Az árakról, hogy mennyiből lehet komolyabb hangot kihozni mindenki másképp vélekedik, de ez azért tényleg nem filléres kategória. Viszont aki saját mag végigjárja a "szamárlétrát" valóban kritikusabban látja a "kezdő lemezjátszózás" témakört.
Ezzel azok mellett a fórumtársak mellett kivánok szólni, akik alapból nem ajánlják azt, hogy valaki csak úgy divatból vagy egyéb okból belecsapjon ebbe a témába.
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
Lemezjátszó
Tisztelt urak!
Nem akartam ekkora vitát kiváltani a kérdésemmel, hogy milyen lejátszót ajánlotok 15-20k között. De nagyon tanulságos volt olvasni, így mindenkinek nagyon köszönöm aki részt vett benne és bármilyen tartalmú hozzászólásával gazdagított bennünket.
Valóban nem tehetem meg, hogy komolyabb összeget szánjak egy lemezjátszóra, de nagyon szívesen kipróbálnám, ezért is írtam a "belekóstolni" kifejezést. Gyerekkoromban nagyon sok vinyl (már ezt is tudom, hogy helyesen nem bakelit hanem vinyl ) lemezt hallottam, illetve gyerekdalokat pedig hallgattam. Utána nálam elfelejtődött a kazetta - Cd korszakkal ez a formátum.
Igaz, hogy nagyon kezdő hifis vagyok (egy éve kaptam rá) de egy kedves ismerősömmel, akivel együtt szoktunk "hallgatózni" , beszéltük, hogy mennyire más kivenni a tartóból egy bakelit lemezt, megtörölgetni, feltenni, beállítani a kart, tölteni egy pohár bort és zenét hallgatni. Olyan ez mint egy kis szertartás.
Igaz nincsen lemezgyűjteményem, de szívesen kipróbálnám milyen ez az érzés. Nagyon szépen szólnak a .flac zenéim, a Hivox tuning után nagyon pontos, részletező a hangfalak hangja, de nekem már-már túl precíz, túl steril. Nem gondolom, hogy jobb lesz a lemezjátszó által adott hang minősége, azt gondolom, hogy más lesz. De nem tudom milyen ez a más és szívesen kipróbálnám.
Még egyszer nagyon köszönöm mindenki segítségét és építő jellegű hozzászólását! Élvezzétek a zenét, ez a lényeg!
(Aki fotózik: Kicsit olyan ez mint a fix objektívek. Fogalmam sem volt mi a jó egy fix lencsében, miért rajongják körül. Akkor vettem 15k-ért egy Canon 50/1.8-as objektívet. Műanyag ház, nulla építési minőség, minden baja van, de általa beleszerettem a fixek rajzolatába, színeibe, háttérmosásába, stb..)
Stereo:
Hangsugárzó: Dali Concept 6 (HiVox tuning)
Erősítő: NAD C325bee (HiVox tuning)
Kábelek: Kimber 4TC, IC: Cable Talk Professional 3
DAC: HiVox Lupus C MkIII, HiVox Vespa Jittercsökkentő
Szűrő: HiVox Alces 2, Habia tápkábel
Vetítés
Projektor: Benq w1200 fullHD
Vászon: Gyulai Pál ezüstvászon
Média lejátszó: Popcorn A400
Lemezjátszó
Szerintem meg a legfontosabb dolgot kihagyjátok, ami miatt én is visszatértem a vinyl lemezekhez (persze a gyűjtői élveze és a "szertartáson" felül). Mégpedig az, hogy tisztázni kellene mit hallgatna a kedves delikvens. Ugyanis nekem a legnagyobb gondom az volt, hogy mainstream zenét hallgatok, ezeket pedig CD-n szinte csak és kizárólag kompresszált szarként adják ki.
Sajnos ez sem igaz mindig. Feleségemtől karácsonyra "Adele 21" LP-t kaptam valamiért. (Szerintem magának vette). Bárhogy is van, szerintem egyáltalán nem szól jól.
Lemezjátszó
...tisztázni kellene mit hallgatna a kedves delikvens. Ugyanis nekem a legnagyobb gondom az volt, hogy mainstream zenét hallgatok, ezeket pedig CD-n szinte csak és kizárólag kompresszált szarként adják ki. Egyszerűen már nem bírtam meghallgatni a lemezeket mert egy jó kis rockzenét szétcsesznek azzal, hogy a dob, az ének a cinek és minden egyetlen hangszintbe van süllyesztve és leginkább csak egy zavarodott katyvasz a végeredmény.
Igen, ez is perdöntő lehet. A mai szimfonikus zenekari felvételekkel sem sokkal jobb a helyzet. A digitális technikával összehasonlíthatatlanul könnyebben, gyorsabban megy a vágás, a sokcsatornás keverés, amit anyagi okokból maximálisan ki is használnak, a zenei élmény kárára.
Lemezjátszó
A rossz hifi régen sem szólt jól;) Ma viszont sokan egyfajta audio-nirvánát várnak tőle. Ehelyett azonban csak másfajta, általuk nem megszokott jellegű hibákkal tűzdelt hangzást kapnak, ha nem figyelnek oda rá kellően. A kristályhangszedővel, repedt tűvel, rosszul beállított lemezjátszóval leharcolt lemezekről nem is beszélve...
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
Lemezjátszó
"Bizony, ne hallgasson vinylt az, aki nincs rá felkészülve, mert az a kellemetlen tapasztalat érheti, hogy nem szól jól."
És amikor - szinte - egyetlen műsorforrás volt?
Csakhogy azóta igen sok víz folyt le a Dunán és sokan átálltak a hanglemezről a CD-re, vagy eleve már a CD-vel kezdték és soha nem is hallottak hanglemezt. Szerintem nem volt olyan érthetetlen, mit akartam ezzel mondani: csak arra akartam utalni, hogy egy CD-hez szokott fülnek csalódás lehet egy filléres lemezjátszó teljesíménye. De természetesen mindenki döntsön vérmérséklete, ízlése, pénztárcája, stb.-je szerint és tegye, amit jónak lát.
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
Lemezjátszó
"Bizony, ne hallgasson vinylt az, aki nincs rá felkészülve, mert az a kellemetlen tapasztalat érheti, hogy nem szól jól."
Lemezjátszó
Szerintem meg a legfontosabb dolgot kihagyjátok, ami miatt én is visszatértem a vinyl lemezekhez (persze a gyűjtői élveze és a "szertartáson" felül). Mégpedig az, hogy tisztázni kellene mit hallgatna a kedves delikvens. Ugyanis nekem a legnagyobb gondom az volt, hogy mainstream zenét hallgatok, ezeket pedig CD-n szinte csak és kizárólag kompresszált szarként adják ki. Egyszerűen már nem bírtam meghallgatni a lemezeket mert egy jó kis rockzenét szétcsesznek azzal, hogy a dob, az ének a cinek és minden egyetlen hangszintbe van süllyesztve és leginkább csak egy zavarodott katyvasz a végeredmény. Nos ezeket a CD-ket vagy szándékos vagy a vinyl technikai limitációjából adódóan, a fekete korongon nem kompresszáltan adják ki, hanem teljesen hallgatható és emészthető formában.
És akkor itt megint visszatérhetünk az ár kérdéshez, mert én is bátortalanul kezdtem neki. Előszőr csak azt vettem észre ugye, hogy már nem szeretek zenét hallgatni. Idegesít a CD (vagy a FLAC) hangja - pedig átlag magyarhoz képest nem szar rendszerrel gurigáztam itthon. Azt hittem velem van a baj - megöregedtem. Aztán egyszer egyik ismerősnél akinek egy olcsó egyszerű rendszere van megláttam a régi lemezjátszóját és megkértem dobjunk már fel egy lemezt. És én ott lehidaltam. Egyből visszajött a zenét akarok hallgatni érzés, nem is engedtem, hogy levegye a lemezt (egy Toto album volt) és élvezettel hallgattam végig egy az enyémnek a tizedébe sem kerülő rendszeren a zenét.
Szóval nem kellett sok úgy voltam vele, hogy ez talán a lemezjátszó miatt lehet, szóval be is szereztem gyorsan egy pro-ject debut lemezjátszót amit olcsón adnak. Innentől meg már nem volt megállás - padlásról visszakerültek a rég elfeledett lemezek és elkezdődött az újabbak beszerzése is. Ezután perszer már lemezjátszóban is lépegettem felfele - most egy technics SL1210Mk2 van újrakábelezve. Az új megjelenéseket amit érdekel megveszem vinylen (szerencsére ma megint ott tartunk, hogy szinte mindent kiadnak) és újra élvezem a zenehallgatást.
A CD vagy SACD még mindig olyan, hogy ha van egy igényesen és jól elkészített felvétel akkor valószínűleg a rendszerem digitális része lezenéli az analóg részt - csak ilyen CD-t nagyon ritkán találok, SACD-ben meg alig jelenik meg valami.
Szóval ahhoz, hogy egy átlag mainstream zenét meghallgassak (RHCP, Limp Bizkit de akár Gus Gus, Madonna vagy Lady Gaga), ez a vinyileken annyival jobban szól, hogy egy teljesen más világ.
Bocs, hogy hosszú voltam.
Lemezjátszó
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<