Részben én is igazat tudok ennek adni amit mondasz, de szerintem a lemezjátszózás egy bizonyos szint alatt kb a tűrhetetlen kategória. És sajnos a digitálishoz képest sokkal feljebb van az a szint, ami már tolerálható.b4xter írta: ↑2024.12.10., kedd 00:21
Csak azért van, mert a válaszadók többsége rögtön high-end magasságokban gondolkodik. Szerintem igenis érdemes belevágni a lemezezésbe kezdőként, olcsóbb eszközökkel is, egy bizonyos szint fölött. Mondjuk a bluetooth-t én is kihagynám az egyenletből; ha már analóg a forrás, ne vigyünk bele A/D-D/A elemeket pluszban, amik még a codec-ek miatt veszteséges módon tömörítenek is... Egyébként teljesen egyetértek a hozzászólásoddal. Csöves láncban sokszor hallgatok Spotify-t is, nem túl szofisztikált streamerről (Yamaha WXC-50), és az is szuperjó. Mondom ezt egy 2000+ darabos LP gyűjtemény birtokában.
Valahogy a digitális lejátszás sokkal megengedőbb alap szinteken is.
Pl egy Philips 614-et simán el tudok hallgatni. Denon hm. erősítőt airplay-en keresztül spotify-al simán el tudok hallgatni, de még a telefonomat kábellel rákötve egy GGMM M3-ra is jó háttérzenének.
De anno mikor kitaláltam, hogy kell egy lemezjátszó és gyűjteményt is szeretnék mellé, egy Linn Axis-Akito-K9 kombóval kezdtem, de csak a bajom volt vele.
A Manticore Mantra - Jelco 750 - Denon 103 volt az első, amire azt tudtam mondani, hogy most már hallgatható.
De ugyanebben a rendszerben egy 614-es simán elmegy. Szóval szerintem sajnos feljebb kezdődik (új készülékeknél meg pláne) a legalább vállalható szint.
Mondjuk egy Rega P3, ha már ajánlani is illene valamit.
De a bluetooth...azért kár pénzt kiadni.
(A kérdezőnek amúgy nem ártana szerintem mérlegelnie azt is, hogy mennyit szán majd rá később. Mert egy új lemez is 12-14e ft.)