Akkor a kérdés az, kárpótol-e a kapott hang a maceráért?
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
Re: Sztereó erősitők
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11235
- Kapcsolat:
Ezeket a masinákat jellemzően színpadi körülményekhez tervezik, ahol szélsőséges hőmérséklet is előfordulhat, ezért igen erős szellőzést (és légszűrést) építenek be, amik a helyzettől függő, fokozatmentesen, vagy 2-3 lépésben változó erősségű légárammal próbálják hűteni a gépet. Van olyan típus, ahol kis teljesítménynél a szellőzés be sem kapcsol, a passzív (gravitációs) szellőzés elég, másoknál minimum alapjáraton dolgoznak a ventilátorok, tehát nincs hangtalan üzemmód.
Jónéhány Pro Audio erősítőt alakítottam már át otthoni használatra, mindegyiknél megoldható volt a csendes üzem a vezérlés átállításával és/vagy a ventilátorok cseréjével.
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2772
igen,leszakitja a fejedet ha meghallgatsz egy Steely Dan "Two against nature",vagy Anouar Brahem "Thimar" féle felvételt,normál szobahangerőn...tamagaba írta: ↑2023.09.08., pén. 10:51Ahogy látom majdnem hegeszteni is lehet vele 0 Ohm-onBLX írta: ↑2023.09.07., csüt. 13:49Van kisebb teljesítményű is, ami kiváló, MC2 MC450 https://www.mc2-audio.co.uk/wp-content/ ... /mc450.pdf
Állítólag az MC2 MC1250 sikerült a legjobban, ami a hangminőséget illeti
Ez nem olyan leorditja a fejem erősítő?
Villogó led sor meg tekerő poti meg rack ház. Hangosan szoktál otthon zenét hallgatni?
Van olyan hangerő ahol már nem számítanak a részletek csak üssön![]()

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,Soulnote E-1,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
- BLX
- Törzsvendég

- Értékelés: 1056
Találtam egy régebbi bejegyzést Kaef fórumtárstól a kérdéssel kapcsolatban: Penna a forgalmazó lelevelezte az angol mérnökökkel, és "ki lehet kötni" otthoni átlagos hifis felhasználáshoz. Tehát a forgalmazónak volt erre megoldása a hifisták számára. Szintén olvastam, hogy létezik bele való szuper csendes ventillátor is.
- tamagaba
- Törzsvendég

- Értékelés: 659
- Kapcsolat:
"Low noise vari-speed fans for quiet operation"
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II
Én vettem 2db nagyon halk pc ventit
A gyárit meg kikötöttem mert az azért süvített rendesen.
Halk és közepes hangerejű zenehallgatásra sztem nem való.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Ilyenkor elindul-e a két ventilátor? Ha igen, az zavaró lehet.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
- BLX
- Törzsvendég

Én egyelőre csak infót gyűjtök. Hallottam jókat az MC2 1250-ről és gondoltam, hátha itt a fóromun valaki használta.tamagaba írta: ↑2023.09.08., pén. 10:51Ahogy látom majdnem hegeszteni is lehet vele 0 Ohm-onBLX írta: ↑2023.09.07., csüt. 13:49Van kisebb teljesítményű is, ami kiváló, MC2 MC450 https://www.mc2-audio.co.uk/wp-content/ ... /mc450.pdf
Villogó led sor meg tekerő poti meg rack ház. Hangosan szoktál otthon zenét hallgatni?
Van olyan hangerő ahol már nem számítanak a részletek csak üssön![]()
Fapaci és Supravox szerintem elég jól összefoglalta.
Nem a nagy teljesítménye miatt érdekelne, hanem mert megbízható, "jól szól" és tetszik a kék előlap.
Egyébként csak ritkán hallgatok zenét hangosan, többnyire közepes-nyugis hangerőn.
- tamagaba
- Törzsvendég

- Kapcsolat:
Ahogy látom majdnem hegeszteni is lehet vele 0 Ohm-onBLX írta: ↑2023.09.07., csüt. 13:49Van kisebb teljesítményű is, ami kiváló, MC2 MC450 https://www.mc2-audio.co.uk/wp-content/ ... /mc450.pdf
Van olyan hangerő ahol már nem számítanak a részletek csak üssön
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
Na ez csontra megegyezik azzal amit én tapasztaltamfapaci írta: ↑2023.09.08., pén. 07:39Néhány éven át, mikor a Penna árulta őket, jónéhány rendezvényt és rendszert hangosítottunk MC2 végerősítőkkel, pár hónapig otthon is használtam zenehallgatásra a 1250-est. Nincs benne finomkodás, gömbölyítés, lomhaság, szóval nem tipikus HiFi hangja van, inkább izomból muzsikál, nagy dinamikát mutat be, ezért megosztja a hallgatóságot. Egyszer egy vitában szóba is került, hogy talán valamilyen elektronikus dinamika expandert használnak. Többeknek kölcsönadtuk HiFi hangdobozokhoz, igen szélsőséges visszajelzéseket kaptunk, valaki teljesen beleszeretett, más meg pár perc után sértődötten kikapcsolta attól függően, mihez voltak szokva.
Érdekessége, hogy más gyártó, pl. a Danley is átvette némelyik típusukat és minimális változtatással saját márkanév alatt árulta őket. Jó cucc, de nem mindenkinek jön be, szóval mindenképpen ki kell próbálni vásárlás előtt. Otthoni zenehallgatáshoz nekem a Crown vonal jobban fekszik, kellemes középutat képvisel az erő és az alázat között.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11235
- Kapcsolat:
Néhány éven át, mikor a Penna árulta őket, jónéhány rendezvényt és rendszert hangosítottunk MC2 végerősítőkkel, pár hónapig otthon is használtam zenehallgatásra a 1250-est. Nincs benne finomkodás, gömbölyítés, lomhaság, szóval nem tipikus HiFi hangja van, inkább izomból muzsikál, nagy dinamikát mutat be, ezért megosztja a hallgatóságot. Egyszer egy vitában szóba is került, hogy talán valamilyen elektronikus dinamika expandert használnak. Többeknek kölcsönadtuk HiFi hangdobozokhoz, igen szélsőséges visszajelzéseket kaptunk, valaki teljesen beleszeretett, más meg pár perc után sértődötten kikapcsolta attól függően, mihez voltak szokva.
Érdekessége, hogy más gyártó, pl. a Danley is átvette némelyik típusukat és minimális változtatással saját márkanév alatt árulta őket. Jó cucc, de nem mindenkinek jön be, szóval mindenképpen ki kell próbálni vásárlás előtt. Otthoni zenehallgatáshoz nekem a Crown vonal jobban fekszik, kellemes középutat képvisel az erő és az alázat között.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6551
Re: Focal Aria 936 -hoz erősítő
Én meg azt, ha legközelebb ott kérdeznél (egy feleslegesen rossz helyen nyitott topik helyett) ahol a kérdésnek helye van.
Most átraktam.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Pár mondatban az mc1250 hangjáról.
Én akkor szerettem bele mikor KF-nél jártam és valami "kisebb" Danley-t hajtott vele.
Őrületesen tetszett a hang.
Igazi élőzene élményt adott.
Sajna a Danley nem fért bele a keretbe ekkor jött képbe a Yorki ami nagyon hasonlít a Danley megközelítésre.
Sajnos csak hasonlít:)
Az mc2-nek elég száraz de azért sima helyenként technicista hangja van.Végtelen dinamikával és erővel.
Finomság meg "érzelem" az nem sok szorult szegénybe:)
Próbáltam JBL 4306-al meg 4425-el.
Nem volt jó.
Szerintem csak "hangosítós" hangfalak elé valósi
Amit másképp csinálnék,hogy nem egzotikus drótózást használnék hanem KLOTZ Mogami vonalon kutakodnék.
Eszembe jutott viszont az az este mikor barátomék szabadtéri lagzijában az mc1250 meg a Yorki biztosította a sound-ot.
Kb. 10m-ről úgy szólt,hogy nem hittem el.Egyszerűen minden nyűgje elmúlt.Végtelenségig hallgattam volna.
Egy laptop meg valami dac-al ellátott keverő volt előttük:))))..
Szóval ajánlom is meg nem is.
Hirtelen ennyi.
Ja még annyi,hogy a Yorkwille is balami 98dB érzékenységű.
És szénné lehetett hajtani.
Mikor Zappa ordított nem nagyon vettem észre,hogy a szomszédok csöngetnek:)))
Alto beírására reagálva egy mondat erejéig.
Van amikor 1000W pont jó
Én akkor szerettem bele mikor KF-nél jártam és valami "kisebb" Danley-t hajtott vele.
Őrületesen tetszett a hang.
Igazi élőzene élményt adott.
Sajna a Danley nem fért bele a keretbe ekkor jött képbe a Yorki ami nagyon hasonlít a Danley megközelítésre.
Sajnos csak hasonlít:)
Az mc2-nek elég száraz de azért sima helyenként technicista hangja van.Végtelen dinamikával és erővel.
Finomság meg "érzelem" az nem sok szorult szegénybe:)
Próbáltam JBL 4306-al meg 4425-el.
Nem volt jó.
Szerintem csak "hangosítós" hangfalak elé valósi
Amit másképp csinálnék,hogy nem egzotikus drótózást használnék hanem KLOTZ Mogami vonalon kutakodnék.
Eszembe jutott viszont az az este mikor barátomék szabadtéri lagzijában az mc1250 meg a Yorki biztosította a sound-ot.
Kb. 10m-ről úgy szólt,hogy nem hittem el.Egyszerűen minden nyűgje elmúlt.Végtelenségig hallgattam volna.
Egy laptop meg valami dac-al ellátott keverő volt előttük:))))..
Szóval ajánlom is meg nem is.
Hirtelen ennyi.
Ja még annyi,hogy a Yorkwille is balami 98dB érzékenységű.
És szénné lehetett hajtani.
Mikor Zappa ordított nem nagyon vettem észre,hogy a szomszédok csöngetnek:)))
Alto beírására reagálva egy mondat erejéig.
Van amikor 1000W pont jó
Re: Focal Aria 936 -hoz erősítő
Szerintem az olasz vonal (ha lehet ilyet mondani) jó elképzelés, főleg ha A osztály.
Én a helyedben kerülném a száraz, analitikus (angol?) erősítőket.
Én a helyedben kerülném a száraz, analitikus (angol?) erősítőket.
Usher - Valhalla - Emotiva
Hát elég elmebajos volt a setup.
Az mc1250 a yorkwille-eket hajtotta
A Crown k2 meg a koppincs danley szubokat
Az mc1250 a yorkwille-eket hajtotta
A Crown k2 meg a koppincs danley szubokat
- BLX
- Törzsvendég

Óvatosan a dugóbansupravox írta: ↑2023.09.07., csüt. 16:09SziaBLX írta: ↑2023.09.07., csüt. 11:43MC2 MC1250 https://www.mc2-audio.co.uk/wp-content/ ... asheet.pdf
Ha jól tudom ez volt a "legjobb hangú" és hifis körökben is népszerű volt.
Nekem volt.
Csak most dugóban szopok.
Ha 1x hazaérek írok róla
Amúgy elég jó![]()
Köszi előre is az infot.
SziaBLX írta: ↑2023.09.07., csüt. 11:43MC2 MC1250 https://www.mc2-audio.co.uk/wp-content/ ... asheet.pdfalto írta: ↑2023.09.07., csüt. 10:42Az S800-at vagy a HS800-at érdemes nézni, bár szerintem egy átlagos nappaliba a közel 500 Watt nagyon erős túlzás.BLX írta: ↑2023.09.07., csüt. 10:04Csak, hogy új vizekre evezzünk![]()
Van valakinek tapasztalata MC2 Audio végfokokkal? Melyik régebbi típust érdemes otthoni zenehallgatáshoz kipróbálni?
https://www.mc2-audio.co.uk/
Nekem volt.
Csak most dugóban szopok.
Ha 1x hazaérek írok róla
Amúgy elég jó
-
Zoli74
- Újonc fórumos

- Értékelés: 0
Focal Aria 936 -hoz erősítő
Sziasztok!
Megköszönném, ha valaki megosztaná tapasztalatát a címben szereplő hangfalhoz milyen erősítőt használt, passzol hozzá leginkább, hozta ki a hangfal képességeit. Hangszeres zenét hallgatok, többnyire jazz, blues, klasszikus. Szubjektív kinek mi tetszik, mégis egy iránymutató lenne számomra. Jelenleg Vincent SV227 hajtja, ezen a téren lépnek feljebb. Hogy említsek egy potenciális lehetőséget: Audia Flight Three S. Előre is köszönöm a segítséget, üdvözlettel: Zoli
Megköszönném, ha valaki megosztaná tapasztalatát a címben szereplő hangfalhoz milyen erősítőt használt, passzol hozzá leginkább, hozta ki a hangfal képességeit. Hangszeres zenét hallgatok, többnyire jazz, blues, klasszikus. Szubjektív kinek mi tetszik, mégis egy iránymutató lenne számomra. Jelenleg Vincent SV227 hajtja, ezen a téren lépnek feljebb. Hogy említsek egy potenciális lehetőséget: Audia Flight Three S. Előre is köszönöm a segítséget, üdvözlettel: Zoli
- dixie-chicken
- V.I.P.

meg kell hallgatni,és eldönteni hogy az a féle hang megfel-e,vagy nem...ha igen,nyert ügyed van=kevés pénz=jó hang...ha nem,megy a buli tovább,sok pénz jó hang,esetleg sok pénz=@ar hang...minden világos mint a sötét éjszakaBLX írta: ↑2023.09.07., csüt. 13:49Van kisebb teljesítményű is, ami kiváló, MC2 MC450 https://www.mc2-audio.co.uk/wp-content/ ... /mc450.pdftamagaba írta: ↑2023.09.07., csüt. 12:13Valahol meg kéne hallgatniBLX írta: ↑2023.09.07., csüt. 10:04Csak, hogy új vizekre evezzünk![]()
Van valakinek tapasztalata MC2 Audio végfokokkal? Melyik régebbi típust érdemes otthoni zenehallgatáshoz kipróbálni?
500W tényleg? Mit kötnél rá?
Állítólag az MC2 MC1250 sikerült a legjobban, ami a hangminőséget illeti. Remélem van még a fórumon, akinek van tapasztalata és megtudná osztani.![]()
Igen, még a legkisebb is elég sok kakaót nyom ki magából, de volt akinek sikerült ottohni hifis környezetbe illeszteni.
Én lehet valami combosabb Dynaudio-t vagy nagyobb Vandersteen-t kötnék rá![]()
A kék előlap tetszett meg igazából![]()
365923625_7098447920185117_8191422229778015117_n.jpg
365822822_7098453960184513_4014581527029502584_n.jpg
243874866_4493298394085074_631845932622404516_n.jpg
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,Soulnote E-1,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
- BLX
- Törzsvendég

Van kisebb teljesítményű is, ami kiváló, MC2 MC450 https://www.mc2-audio.co.uk/wp-content/ ... /mc450.pdftamagaba írta: ↑2023.09.07., csüt. 12:13Valahol meg kéne hallgatniBLX írta: ↑2023.09.07., csüt. 10:04Csak, hogy új vizekre evezzünk![]()
Állítólag az MC2 MC1250 sikerült a legjobban, ami a hangminőséget illeti. Remélem van még a fórumon, akinek van tapasztalata és megtudná osztani.
Igen, még a legkisebb is elég sok kakaót nyom ki magából, de volt akinek sikerült ottohni hifis környezetbe illeszteni.
Én lehet valami combosabb Dynaudio-t vagy nagyobb Vandersteen-t kötnék rá
A kék előlap tetszett meg igazából
- dixie-chicken
- V.I.P.

jah,egy pár VTL 1250 Wotan (2x1250W pentoda/2x600W trioda) is csak túlzás lehet egy Wilson Audio Puppy 6(7?) a Nánási úton lévő családi házban,vagy ASR Emitter Exclusive II (2x250W/8Ohm-2x500W/4Ohm) egy Tannoy Westminster társagágában egy Üllői úti lakásban...alto írta: ↑2023.09.07., csüt. 10:42Az S800-at vagy a HS800-at érdemes nézni, bár szerintem egy átlagos nappaliba a közel 500 Watt nagyon erős túlzás.BLX írta: ↑2023.09.07., csüt. 10:04Csak, hogy új vizekre evezzünk![]()
tévedés volt vlmelyik HES-en,a Yammamoto A-45+Zu Druid után bekapcsolni az MC1250+Danley SH50-est
...van aki forron szereti
UI.a lenti képen is csak vlmi gonoszkodás lehet...tiszta erotika,MC2 Audio termék,szuper érzékeny hangszoróval..

- Csatolmányok
-
- Ultrafide.png (137.69 KiB) Megtekintve 2035 alkalommal
- tamagaba
- Törzsvendég

- Kapcsolat:
Valahol meg kéne hallgatniBLX írta: ↑2023.09.07., csüt. 10:04Csak, hogy új vizekre evezzünk![]()
- BLX
- Törzsvendég

MC2 MC1250 https://www.mc2-audio.co.uk/wp-content/ ... asheet.pdfalto írta: ↑2023.09.07., csüt. 10:42Az S800-at vagy a HS800-at érdemes nézni, bár szerintem egy átlagos nappaliba a közel 500 Watt nagyon erős túlzás.BLX írta: ↑2023.09.07., csüt. 10:04Csak, hogy új vizekre evezzünk![]()
Az S800-at vagy a HS800-at érdemes nézni, bár szerintem egy átlagos nappaliba a közel 500 Watt nagyon erős túlzás.BLX írta: ↑2023.09.07., csüt. 10:04Csak, hogy új vizekre evezzünk![]()
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
- BLX
- Törzsvendég

Csak, hogy új vizekre evezzünk