Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Ezoterikus, misztikus és voodooba hajló HiFi eszközök
Re: Ezoterikus, misztikus és voodooba hajló HiFi eszközök
A másodiknál meg egyértelműen látszik, hogy először maga felé húzza az átverő az áldozat karját, majd az áldozat felé.
Fullos átverés..
Amúgy valóban van párhuzam a hifis dolgokkal..aki ezt beveszi az beveszi nagy valószínűséggel a hifis átveréseket is.
Fullos átverés..
Amúgy valóban van párhuzam a hifis dolgokkal..aki ezt beveszi az beveszi nagy valószínűséggel a hifis átveréseket is.
Egyszerű mechanikai trükökkel.
Az elején például a telefonosnál a telefonnal és anélkül máshogy helyezkedik el az áldozat karja.
Ahogy lentebb írták a csodakarkötős súlypontos àtveréshez hasonló ez is.
Ezen a videon még egy laikus is azonnal látja, hogy átverés.
- hollohazi
- Törzsvendég

- Értékelés: 315
Ebben a topikban a hozzászólások 99%-a szerint átverés, ami ide bekerül. Amit nem értek, a videóban hogyan csinálja az átverést a 120 kg-os ember?
47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő, 47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger
Van egy különös bája annak, mikor a hülyeség elitnek mondott köntösbe öltözik. Ez egy ilyen. Hogy döntjük el, hogy melyik a jó hit? Megfoghatatlan ugyanis, önmagával magyarázható, önmagából indul, nem bizonyítékból, nem is kell bizonyítani - hiszen hit. Az más kérdés, hogy kívülről nézve hogyan fest. A hinni akaró ember áldozat-e vagy csak gyávalusta, mint a fene.dragonweed írta: ↑2020.03.05., csüt. 20:27Nem szívesen szólok bele, mert voltak nekem is némileg hasonló "afférjaim" (kék pötty, Sou jel, stb...) de erről a videóról nekem egyik kedvenc kortárs (sajnos már eltávozott) költőnk, Petri György sorai jutnak eszembe:hollohazi írta: ↑2020.03.05., csüt. 08:25Nem off a téma. Kinek, mi a véleménye a videóról?
https://www.youtube.com/watch?time_cont ... e=emb_logo
"Rettenthetetlen hülyék kora jő.
Pojácák vagy gazemberek? Is-is."![]()
Volt az a hologramos Balance karkötő, azt is ilyen tesztekkel népszerűsítették! :) Csak arról ki is derült hogy full kamu...hollohazi írta: ↑2020.03.05., csüt. 08:25Nem off a téma. Kinek, mi a véleménye a videóról?
Azzal nem próbált valaki zenét hallgatni? :)
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)
- Szalon
- Fórumlakó

- Értékelés: 1604
Számomra ez mondanivalójában, hitelességében egy szintet verdes a méltán híres Tihanyi féle Több, mint egészség című performanszával.hollohazi írta: ↑2020.03.05., csüt. 08:25Nem off a téma. Kinek, mi a véleménye a videóról?
youtu.be/YkRWhmkxtj8
Célközönségük a Vortexnek és Tihanyinak szerintem hasonló lehet:
youtu.be/6DUZgPXE11g
Avantgarde Acoustic Duo G2
Avantgarde Acoustic Model THREE
Lumin A1
Siltech
Lumin A1
Siltech
- hollohazi
- Törzsvendég

Nem off a téma. Kinek, mi a véleménye a videóról?
47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő, 47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger
- hollohazi
- Törzsvendég

Mindig saját alkalmazáson alapul a véleményem. A képen Trigon chipek/SAL/ vannak felragasztva a kijelzőn és a bemenetekre irányítva. A jelzés a talpon van, az irányhatás miatt. Az USB és a fejhallgató bemenetek Phonosophie dugókkal vannak lezárva. Hangi eredménye nincs, csak placebo az egész, hinni kell benne, akkor nagyon jó lesz.
Saját készüléken történő alkalmazás?
Mi alapján esett a választás ezen szimbólumokra és miért pont oda, ahova?
Az alkalmazása során a hozzáadott szonikális javulás szignifikáns mértékű?
SYNOLOGY|ZIDOO Z30PRO|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO|CHORD MOJO|DAN CLARK NOIRE X
- Szalon
- Fórumlakó

- Értékelés: 1604
Picit off, de talán belefér még...gyongyhalas írta: ↑2020.02.24., hétf. 15:31ÁÁÁ nem éri meg... halott... kész...SoXxX írta: ↑2020.02.24., hétf. 15:20
Én semmiféle tutit nem mondtam meg, csupán leírtam, hogy tisztán logikailag a természettudományban miként bizonyítható valami (és még csak nem is én találtam ki). Neked kezdődött hasfájásod emiatt, ami nem szokatlan amikor az áltudományokról beszél az ember. Az áltudományos emberek jellemzője, hogy nem értik a logikát.![]()
![]()
https://index.hu/kulfold/2020/02/23/a_f ... _mad_mike/
Avantgarde Acoustic Duo G2
Lumin A1
Siltech
Lumin A1
Siltech
- gyongyhalas
- Fórumlakó

- Értékelés: 326
ÁÁÁ nem éri meg... halott... kész...SoXxX írta: ↑2020.02.24., hétf. 15:20Attól, hogy valami ezoterikus vagy nem ismerjük a működési mechanizmusát, még a kísérleti bizonyítás lehetséges. Szinte minden így indult a fizikában.gyongyhalas írta: ↑2020.02.24., hétf. 14:35Akkor elmondom az én véleményemet.
Ezoterikus, misztikus és voodooba hajló HiFi eszközök .....![]()
Ebben a fórumban hivatkozol szakmaiságra....ez a nonszensz...el vagy tévedve és én most ezt leírom és lehet értelmezni is tudod....
![]()
"stilisztikai problémákat " Sajnos az olvasás és értelmezés egy ilyen fórumban ahol 3-4 en beszélünk sokszor egymás mellett el.....nagyon nehéz ...egyeseknek nehezebb...
Lehet az én hibám .
De én tudom hol vagyok és miket írok ....ellenben veled.
" Halott és nem szakmai "
![]()
Értem és mások nevében is köszönöm.
Azért azt áruld el ki a mindentudó ....aki összeállította a tuti rendszert .....aki etalon.....
Mert akkor ha van ilyen eladom a szaraimat és rögtön megveszem a tutit....
Sőt ha már itt tartunk kár gyártani annyiféle kütyüt....mondjuk legyen vagy 5 kategória rendszer.....csóró és gazdag között....Hiszen szakmailag így a fair....
Ha mégse lehetséges uram bocsá Te ne mond meg mi a tuti és szakmai,,,mert Te is egy vagy itt mindenki között!
A jelzőket nem szeretem és a személyeskedést sem...te igen ez a Te bajod.
üdv
Ezt a topikot, ha már ezt hoztad fel, earforce kérésére nyitották anno. Én már akkor is tag voltam veled ellentétben és nagyon nem az volt a célja, hogy összevissza beszélgetés legyen a vuduról, hanem, hogy értelmes diskurzus legyen a témában (vagy időnként mulassunk a képtelen baromságokon). Ha ismernéd earforce-ot akkor tudnád, hogy a gondolkodása távol áll a tiédtől.
Az etalon rendszer megint érthetetlen miként jött képbe a fejedben. Teljesen mindegy milyen rendszerről beszélünk. Ha szerinted érzékelhető a saját rendszeredben egy voodoo és ezt egy kettős vaktesztben statiszikailag elfogadható módon tudod bizonyítani, akkor hipp-hopp kész a bizonyítás. Dokumentáld le, publikáld és kapod is a kísérleti fizikai díjakat. Vagy ott van James Randi 1 M dolláros kihívása, ami szintén talált pénz lehet. Hajrá.
Az ár kérdést amit felhoztál nem is boncolgatom, mert teljesen témán kívül áll.
Én semmiféle tutit nem mondtam meg, csupán leírtam, hogy tisztán logikailag a természettudományban miként bizonyítható valami (és még csak nem is én találtam ki). Neked kezdődött hasfájásod emiatt, ami nem szokatlan amikor az áltudományokról beszél az ember. Az áltudományos emberek jellemzője, hogy nem értik a logikát.
Attól, hogy valami ezoterikus vagy nem ismerjük a működési mechanizmusát, még a kísérleti bizonyítás lehetséges. Szinte minden így indult a fizikában.gyongyhalas írta: ↑2020.02.24., hétf. 14:35Akkor elmondom az én véleményemet.
Ezoterikus, misztikus és voodooba hajló HiFi eszközök .....![]()
Ebben a fórumban hivatkozol szakmaiságra....ez a nonszensz...el vagy tévedve és én most ezt leírom és lehet értelmezni is tudod....
![]()
"stilisztikai problémákat " Sajnos az olvasás és értelmezés egy ilyen fórumban ahol 3-4 en beszélünk sokszor egymás mellett el.....nagyon nehéz ...egyeseknek nehezebb...
Lehet az én hibám .
![]()
Azért azt áruld el ki a mindentudó ....aki összeállította a tuti rendszert .....aki etalon.....
Sőt ha már itt tartunk kár gyártani annyiféle kütyüt....mondjuk legyen vagy 5 kategória rendszer.....csóró és gazdag között....Hiszen szakmailag így a fair....
Ha mégse lehetséges uram bocsá Te ne mond meg mi a tuti és szakmai,,,mert Te is egy vagy itt mindenki között!
üdv
Ezt a topikot, ha már ezt hoztad fel, earforce kérésére nyitották anno. Én már akkor is tag voltam veled ellentétben és nagyon nem az volt a célja, hogy összevissza beszélgetés legyen a vuduról, hanem, hogy értelmes diskurzus legyen a témában (vagy időnként mulassunk a képtelen baromságokon). Ha ismernéd earforce-ot akkor tudnád, hogy a gondolkodása távol áll a tiédtől.
Az etalon rendszer megint érthetetlen miként jött képbe a fejedben. Teljesen mindegy milyen rendszerről beszélünk. Ha szerinted érzékelhető a saját rendszeredben egy voodoo és ezt egy kettős vaktesztben statiszikailag elfogadható módon tudod bizonyítani, akkor hipp-hopp kész a bizonyítás. Dokumentáld le, publikáld és kapod is a kísérleti fizikai díjakat. Vagy ott van James Randi 1 M dolláros kihívása, ami szintén talált pénz lehet. Hajrá.
Az ár kérdést amit felhoztál nem is boncolgatom, mert teljesen témán kívül áll.
Én semmiféle tutit nem mondtam meg, csupán leírtam, hogy tisztán logikailag a természettudományban miként bizonyítható valami (és még csak nem is én találtam ki). Neked kezdődött hasfájásod emiatt, ami nem szokatlan amikor az áltudományokról beszél az ember. Az áltudományos emberek jellemzője, hogy nem értik a logikát.
- gyongyhalas
- Fórumlakó

Akkor elmondom az én véleményemet.SoXxX írta: ↑2020.02.24., hétf. 14:00Én sem szeretek sok mindent.gyongyhalas írta: ↑2020.02.24., hétf. 12:40Na látod ...ezt nem szeretem !
De persze ez téged mikor is érdekelt ....? Mondtál valamire egy tömör jelzőt .
Mindegy ,hogy a mondandóban volt e valami igazság vagy vitatható vitára alkalmas mondandó!
Tömör véleményed van ...tudod mit igazad van ...
Ja és TE mondtad az üzifalon 2 hete "Halott ez a AVX fórum" Ja körülbelül ennyi a mondandód....
Sziaaa....![]()
Többek között azt, ha nem tud érdemi kommunikáció, ne adj Isten vita zajlani. Az például nem vezet sehová, ha születik egy állítás, amire te úgy reagálsz, hogy nincs köze a mondandódnak az alapállításhoz (a stilisztikai problémákat, amit mások is jeleztek már neked, ne is említsük).
Javaslom neked a tájékozódást itt kezdeni:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Kommunik%C3%A1ci%C3%B3
https://hu.wikipedia.org/wiki/Vita
Ha haladóan érdekel a téma, akkor itt van a lentebb szapult szkeptikus társaságtól egy link:
https://wiki.szkeptikus.hu/wiki/Csal%C3 ... nik%C3%A1k
Továbbra is tartom, hogy halott az AVX. Többek között pont azért, mert erősen szakmaiatlan az ami itt zajlik.
Ezoterikus, misztikus és voodooba hajló HiFi eszközök .....
Ebben a fórumban hivatkozol szakmaiságra
Lehet az én hibám .
üdv
Én sem szeretek sok mindent.gyongyhalas írta: ↑2020.02.24., hétf. 12:40Na látod ...ezt nem szeretem !
Mindegy ,hogy a mondandóban volt e valami igazság vagy vitatható vitára alkalmas mondandó!
Ja és TE mondtad az üzifalon 2 hete "Halott ez a AVX fórum" Ja körülbelül ennyi a mondandód....
Sziaaa....![]()
Többek között azt, ha nem tud érdemi kommunikáció, ne adj Isten vita zajlani. Az például nem vezet sehová, ha születik egy állítás, amire te úgy reagálsz, hogy nincs köze a mondandódnak az alapállításhoz (a stilisztikai problémákat, amit mások is jeleztek már neked, ne is említsük).
Javaslom neked a tájékozódást itt kezdeni:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Kommunik%C3%A1ci%C3%B3
https://hu.wikipedia.org/wiki/Vita
Ha haladóan érdekel a téma, akkor itt van a lentebb szapult szkeptikus társaságtól egy link:
https://wiki.szkeptikus.hu/wiki/Csal%C3 ... nik%C3%A1k
Továbbra is tartom, hogy halott az AVX. Többek között pont azért, mert erősen szakmaiatlan az ami itt zajlik.
- hollohazi
- Törzsvendég

Örvénysemlegesítő megoldások /chipek/előerősítő előlapján.
- gyongyhalas
- Fórumlakó

Na látod ...ezt nem szeretem !SoXxX írta: ↑2020.02.24., hétf. 12:13Ez most megint egy erős bullshit volt.gyongyhalas írta: ↑2020.02.24., hétf. 11:10Ja és ezeket kell meggyőzni ....
https://de.wikipedia.org/wiki/Skeptikerbewegung
Tesla ...Einstein ...még sorolhatnám egyedül dolgoztak...vagy mégse ?
Szerintem kell egy egyedi gondolat ami a kiinduló pont ...vagy mindenki egyszerre megálmodja? JA jA...
Utána persze a bizonyításhoz már kell a több ember ...ma már külön teamek dolgoznak éppen a pártatlanság okán független eredmény miatt....
Alap az egy gondolat ....ami honnan is jön ? Kitudja ...
Istenem de nehéz lesz....inkvizíció ámen.![]()
A szkeptikusokat a világ legegyszerűbb dolga meggyőzni. Ahogy írtam is egy statisztikailag és formailag megfelelő kísérlet szükséges, más semmi.
Akár te is elvégezhetnéd otthon.
Ez az eleje a storynak..de már eddig sem jut el egyik himi humi gyártó sem. Talán nem véletlen..
(Az igazsághoz hozzátartozik, hogy van azért egy-két kísérlet az ezo hifis témában, csak azok pont azt mutatták ki, hogy semmi hatása nincs ezeknek a cuccoknak, a természetes placebon kívül.)
Sziaaa....
Ez most megint egy erős bullshit volt.gyongyhalas írta: ↑2020.02.24., hétf. 11:10Ja és ezeket kell meggyőzni ....
Szerintem kell egy egyedi gondolat ami a kiinduló pont ...vagy mindenki egyszerre megálmodja? JA jA...
Utána persze a bizonyításhoz már kell a több ember ...ma már külön teamek dolgoznak éppen a pártatlanság okán független eredmény miatt....
A szkeptikusokat a világ legegyszerűbb dolga meggyőzni. Ahogy írtam is egy statisztikailag és formailag megfelelő kísérlet szükséges, más semmi.
Akár te is elvégezhetnéd otthon.
Ez az eleje a storynak..de már eddig sem jut el egyik himi humi gyártó sem. Talán nem véletlen..
(Az igazsághoz hozzátartozik, hogy van azért egy-két kísérlet az ezo hifis témában, csak azok pont azt mutatták ki, hogy semmi hatása nincs ezeknek a cuccoknak, a természetes placebon kívül.)
- hollohazi
- Törzsvendég

Hadd idézzek a magyar av-online.hu portálról, 2012-ből:
A Creaktiv Systems, Phonosophie, Vortex audio, SAL, stb. cégek termékei a pszichoakusztika és Meyl professzor legújabb kutatásaira épülnek a hullámterjedés, az elektromágneses és a mágneses örvénylés területéről, együttműködve a Gabriel-Tech fizikai kutatóintézettel.
Ezen elmélet szerint a zavarjeleket hordozó longitudinális hullámterjedés ellen nem lehet védekezni, ezek zavartalanul bejutnak a készülékbe, az árnyékolt vezetőkbe, továbbá nem csak az áramvezető anyagoknak és azok felületén futó áramoknak van mágneses tere, hanem a vezetők körüli szigetelő anyagok és nemvezető terek töltéshordozóinak is, amelyek egymással kölcsönhatásba lépnek és úgynevezett potenciál örvényeket hoznak létre amelyek azután nem csak az érzékeny elektronikákra hatnak, hanem a pszichoakusztikai észlelésünkre is.
Ezek a cégek azt ismerték fel, hogy a Meyl által leírt hullám-örvény állapot instabil és könnyen módosítható, vagyis viszonylag egyszerű eszközökkel ezen interferenciát okozó örvények, valamilyen /nyilván nem publikált/ módszerrel közömbösíthetők, visszaalakíthatók. Ezt térerő méréssel igazolják.
Az örvények létrejöttének helyeiről már írtam korábban, akit érdekel e topikban utána olvashat.
A Creaktiv Systems, Phonosophie, Vortex audio, SAL, stb. cégek termékei a pszichoakusztika és Meyl professzor legújabb kutatásaira épülnek a hullámterjedés, az elektromágneses és a mágneses örvénylés területéről, együttműködve a Gabriel-Tech fizikai kutatóintézettel.
Ezen elmélet szerint a zavarjeleket hordozó longitudinális hullámterjedés ellen nem lehet védekezni, ezek zavartalanul bejutnak a készülékbe, az árnyékolt vezetőkbe, továbbá nem csak az áramvezető anyagoknak és azok felületén futó áramoknak van mágneses tere, hanem a vezetők körüli szigetelő anyagok és nemvezető terek töltéshordozóinak is, amelyek egymással kölcsönhatásba lépnek és úgynevezett potenciál örvényeket hoznak létre amelyek azután nem csak az érzékeny elektronikákra hatnak, hanem a pszichoakusztikai észlelésünkre is.
Ezek a cégek azt ismerték fel, hogy a Meyl által leírt hullám-örvény állapot instabil és könnyen módosítható, vagyis viszonylag egyszerű eszközökkel ezen interferenciát okozó örvények, valamilyen /nyilván nem publikált/ módszerrel közömbösíthetők, visszaalakíthatók. Ezt térerő méréssel igazolják.
Az örvények létrejöttének helyeiről már írtam korábban, akit érdekel e topikban utána olvashat.
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6385
Nem értem, hogy jön ez ide, főleg az inkvizícióval összefüggésben, de ez teljesen az én hibám (nevezzük kognitív deficitnek), mert általában vagy nem értem amit írsz, vagy ötször kell elolvasnom, hogy megértsemgyongyhalas írta: ↑2020.02.24., hétf. 11:10Ja és ezeket kell meggyőzni ....
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- gyongyhalas
- Fórumlakó

Aszpirin írta: ↑2020.02.24., hétf. 10:56...és ne feledjük, hogy tevékenységüket széles körben el is ismerte (mi több - eltekintve a sötét középkortól - honorálta) a kortárs tudományos világ. (Szerk.: hozzáteszem, az elméleti fizikusok nem mindig bizonyatották mérésekkel az eredményeiket - viszont matematikai módszerekkel IGEN - és az utókor mindig igyekezett igazolni őket empirikus módszerekkel is).SoXxX írta: ↑2020.02.24., hétf. 10:49Egyet valóban nem kellene elfeledni. Azok a "különcök" akik előre tolták a biciklit, mindig mérésekkel vagy statisztikailag igazolták a mondandójukat, nem pedig levegőbe beszélve. Aztán pedig igyekeztek elméleteket, törvényeket alkotni.gyongyhalas írta: ↑2020.02.24., hétf. 10:29A fejlődést soha nem a szakik tolták előrébb! Hanem a különcök !
Ja és ezeket kell meggyőzni ....
Istenem de nehéz lesz....inkvizíció ámen.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gyongyhalas 2020.02.24., hétf. 11:16-kor.
- gyongyhalas
- Fórumlakó

Na ez az ...ez nagyon jó kérdés ,,,,istvan01 írta: ↑2020.02.24., hétf. 10:46Na akkor még egyszer. Ha létezne is egy speciális Tesla elektromágneses hullám, akkor ahhoz azt állítod, állítják az elismert fizikusok(?), nem árnyékolható. Akkor ez egyértelműen azt is jelenti, semmivel nem lép kölcsönhatásba, ami felemészti, lenyeli, eltereli, átalakítítja annak energiáját, EM hullámainak térerősségét. Ha így van, akkor a mégis ezt kompenzáló, csökkentő akármi kütyü hogyan képes mégis befogni, eltüntetni és mérni![]()
/Szóval van baj bőven. De az dicséretes, a hifisek egy kis része érti és elfogadja ezt a hátásmechanizmust/
Minden tisztelettel hifisként én sem értem és még nagyon sok mást sem....
Pld. István segíts megértenem
Na most a hang nem kicsit változott ....csak ajánlani tudom ....
Miért is ? A megszakító még a régi 25A es ....majd ez is csere lesz 32 re... már várom ott hallok e valamit.....
Na tudom én süket vagyok de még az feleségemnek is feltünt a változás.....
üdv
- Aszpirin
- V.I.P.

...és ne feledjük, hogy tevékenységüket széles körben el is ismerte (mi több - eltekintve a sötét középkortól - honorálta) a kortárs tudományos világ. (Szerk.: hozzáteszem, az elméleti fizikusok nem mindig bizonyatották mérésekkel az eredményeiket - viszont matematikai módszerekkel IGEN - és az utókor mindig igyekezett igazolni őket empirikus módszerekkel is).SoXxX írta: ↑2020.02.24., hétf. 10:49Egyet valóban nem kellene elfeledni. Azok a "különcök" akik előre tolták a biciklit, mindig mérésekkel vagy statisztikailag igazolták a mondandójukat, nem pedig levegőbe beszélve. Aztán pedig igyekeztek elméleteket, törvényeket alkotni.gyongyhalas írta: ↑2020.02.24., hétf. 10:29A fejlődést soha nem a szakik tolták előrébb! Hanem a különcök !
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
Egyet valóban nem kellene elfeledni. Azok a "különcök" akik előre tolták a biciklit, mindig mérésekkel vagy statisztikailag igazolták a mondandójukat, nem pedig levegőbe beszélve. Aztán pedig igyekeztek elméleteket, törvényeket alkotni.gyongyhalas írta: ↑2020.02.24., hétf. 10:29A fejlődést soha nem a szakik tolták előrébb! Hanem a különcök !
Semmi gond nem lenne a hifi világában sem azzal, ha valaki végre kettős vaktesztekkel, statisztikailag igazolná azt amit állít. Nem kell hozzá több..nem kell hozzá ismerni semmiféle mögöttes törvényszerűséget.
..Aztán valamiért mégsem annyira erölködik egyik misztikum gyártó sem azon, hogy igazolja az állítását tudományosan elfogadott kisérletekkel. Pedig szépen tudna csillogni az a Nobel díj...
-
LIMAR
- Törzsvendég

- Értékelés: 3333
- Kapcsolat:
A hollywoodi filmeken.gyongyhalas írta: ↑2020.02.24., hétf. 10:29A fejlődést soha nem a szakik tolták előrébb! Hanem a különcök !
Ma egy tudományos eredményhez elképesztő szakmai tudás, kutatói háttér és csoportmunka kell.
- Aszpirin
- V.I.P.

A tudományos világ megállapítása: ha létezne egy fényév (!) vastqagságú ólomköpeny, az a rajta áthaladó neutrínók 50%-át (felét!!!) zavartalanul átengedné.
Na, itt az alkalom a neutrínókra örvényelméleteket gyártani