Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kezdő hifi - tanács kéne
Kezdő hifi - tanács kéne
Szia Doky.eddig egy cambridge audio 840v2 -t hallgattam de sajnos az exemnel maradt. egy mindenevo tavos erosito lenne a jo ami azert eleg jo teljesitmennyel is szolgal.es akkor ezek szerint valami jo allo doboz. A hfp-n azt hiszem van most egy acoustic research s30 vagy nem is tudom h hol lattam mar... olyan 50 korul.. lehet 60.
Igazi zenet akarsz? Menj koncertre, hangversenyre.... /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Kezdő hifi - tanács kéne
sziasztok.
epitenem kellene egy kis koltsegvetesu rendszert(max 100.000huf),ehhez kernek konkret tanacsot,ajanlasokat.
szoval, adott egy 25nm szoba zenehallgatasra.szempontok amik fontosak lennenek: taviranyitós erosito,minnel szelesebb frekvencia atvitellel, (flac es nagyfelbontasu zenere)
teljesitmeny min.2×30W. sokfele zenet hallgatok, a komolyzenetol a technoig mindent... es ehhez az erositohoz kellene valami szinten jo frekvenciamenetu monitor,vagy allo hangsugarzo doboz. barmilyen megoldas erdekel , de bele kell fernie 100e-be a parosnak.
Nagy a választék használtakból, sok elég jó árban is van!Érdemes odafigyelni hogy a monitorok a cirka 25 nm-en kevesek lehetnek (szinte biztos)!
Mi az amit eddig hallottál és tetszett ill nem tetszett?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- leoneottiz
- V.I.P.
- Értékelés: 643
Kezdő hifi - tanács kéne
Vaterán árulnak egy NAD C320-at, illetve van egy Dali Lektor 1 48-ért itt a fórumon. A NAD és a Dali nagyon "szeretik" egymást. A másik lehetőség a Sound Art L2, 35-ért. Mindkettő mindenevő!
Osu no seishin!
Kezdő hifi - tanács kéne
sziasztok.
epitenem kellene egy kis koltsegvetesu rendszert(max 100.000huf),ehhez kernek konkret tanacsot,ajanlasokat.
szoval, adott egy 25nm szoba zenehallgatasra.szempontok amik fontosak lennenek: taviranyitós erosito,minnel szelesebb frekvencia atvitellel, (flac es nagyfelbontasu zenere)
teljesitmeny min.2×30W. sokfele zenet hallgatok, a komolyzenetol a technoig mindent... es ehhez az erositohoz kellene valami szinten jo frekvenciamenetu monitor,vagy allo hangsugarzo doboz. barmilyen megoldas erdekel , de bele kell fernie 100e-be a parosnak.
nekem van Jungson JA-66R.
a 100e legyen hangfal + erösitö kombinaciohoz passzolo arral is szerintem, es ebben az arban gondolkozva nehez lesz jobbat, nem tul öreget es tavosat talalni
nezz szet a forumon, esetleg kerdezz rola olyanokat, akiknek volt, es döntsel (nem sürgös nekem) :-)
..amit nem hirdetek: Celestion Ditton 15, ezt is eladhatom, ha erdekel.
sok sikert !
forrasod laptop/amitogep lenne ? DAC-od van ? ha nincs valoszinü erdemes tervezni
a Jungsont itt hirdetem is: http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ka-3020se/
Kezdő hifi - tanács kéne
sziasztok.
Igazi zenet akarsz? Menj koncertre, hangversenyre.... /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />
Kezdő hifi - tanács kéne
Sziasztok.Kollégámnak a Valdus 400-asában kiment a magassugárzó,és szeretné kicserélni.Érdeklődnék hogy ki foglalkozhat itt magyarországon a Warfik szervizelésével?Előre is köszönöm a segítséget.
már megtaláltam köszönöm:)
hangfal: front: Quadral Tribun,Center:Clarus Titan,Surr:Cav audio ds30,sub:phonar as-100dvd lejátszó:Pioneer dv-668Házimozi:Amp:Cambridge Audio 351r multimédia:zappiti 4k projektor:Toshiba tdp s8 tv:Plasma ps42c430<p>
Kezdő hifi - tanács kéne
Sziasztok.Kollégámnak a Valdus 400-asában kiment a magassugárzó,és szeretné kicserélni.Érdeklődnék hogy ki foglalkozhat itt magyarországon a Warfik szervizelésével?Előre is köszönöm a segítséget.
hangfal: front: Quadral Tribun,Center:Clarus Titan,Surr:Cav audio ds30,sub:phonar as-100dvd lejátszó:Pioneer dv-668Házimozi:Amp:Cambridge Audio 351r multimédia:zappiti 4k projektor:Toshiba tdp s8 tv:Plasma ps42c430<p>
-
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 27
Kezdő hifi - tanács kéne
Igaz nekem volt ilyen erősítőm 1kw os tápal,és nem igazán nyomta le a biztit,de a villany óra rendesen kapaszkodott a falba.Be kapcsinál pislant a lámpa a lakásban
Kezdő hifi - tanács kéne
Tiszteletem!!
Nem igazán Hi-Fi kérdés , de nem tudom hol tegyem fel a kérdésem.
Adott egy régebbi Troid tápos végfok ami bekapcsoláskor időközönként elég nagy ampert vesz fel , így a kismegszakítót lekapcsolja.
Hallottam/olvastam un. lágyindítóról ami ezt segítheti , hogy ez ne történjen meg.
Találtam is párat a neten elég nagy árszórásban. (4.000ft-tól egészen 50-70.000ft -ig)
Ezt találtam ami árban teljesen rendben van, leírás szerint ez bőven használható ilyen problémára, csak kérdezném, hogy ezt beköthetem -e az elosztómba (van benne elég hely) a rendszer elé ?? Biztonságos-e , megoldható-e technikailag??
Ha nem jó helyen kérdezem akkor kérnék átirányítást hol tehetem fel ezt a kérdést.
Válaszokat előre is köszönöm! (jöhet privátban is)
356-ban van egy dac modul is.
én ezt venném.
A dac modul opció - nem biztos, hogy van benne, de ettől függetlenül én is a 356-ot javaslom. Dinamikus, erőteljes, szolgáltatásokban gazdag és a hangja is rendben van.
- kasumi
- V.I.P.
- Értékelés: 438
Kezdő hifi - tanács kéne
én ezt venném.
A dac modul opció - nem biztos, hogy van benne, de ettől függetlenül én is a 356-ot javaslom. Dinamikus, erőteljes, szolgáltatásokban gazdag és a hangja is rendben van.
Újratervezés
- leoneottiz
- V.I.P.
- Értékelés: 643
Kezdő hifi - tanács kéne
Nekem volt 316, 326, belekóstoltam a 315-be és 320-ba. Ezek alapján a szubjektív (hangsúlyoznom kell a szubjektívet, ergo Neked meg KELL hallgatnod vásárlás előtt, mert mindannyian más hallunk illetve mást szeretnénk hallani :-) ) véleményem, hogy a 326 egy nagyon érdekes erősítő. Miután haza hoztam, lehet, hogy elkövettem azt a nagy hibát, hogy ugyanazokat a tulajdonságokat kerestem, amelyek a 372-ben megvannak. Még rátett egy lapáttal a fokozott elvárásokra a pozitív elemzések, tesztek garmada, ami a készülékről megjelent.
Ehhez képest nagyon nem jött be az a majd két hónap, amit együtt töltöttünk. Nekem fedettnek, dinamikátlannak hatott, volt rá precedens, hogy régebbi erősítőkkel is egymás mellé tettük őket, sajnos nagyon hallható volt a differencia.
Ahogy a többiek, én is a 356 mellett tenném le a voksom, nem csak azért, mert nagyobb a típusszám, hanem azért is, mert ha kiderülne, hogy a 326 nem Neked való, úgy több dolgot is megspórolsz: az eladás körüli herce-hurca, az esetleges árkülönbözet és ebből adódó "mínusz", illetve az örök érvényű megállapítás, hogy akinek nincs olyan sok pénze, az inkább költsön egyszer többet, mert nem nagyon lesz lehetősége egyhamar, hogy ismét zsebbe tudjon nyúlni ezzel összefüggésben.
Sok szerencsét a választáshoz!
Osu no seishin!
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 671
Kezdő hifi - tanács kéne
Kezdőként a NAD 326 és 356 között hezitálok. Mi a véleményetek, van értelme megvenni a nagyobb teljesítményű erősítőt? Érdemben teljesítményen kívül van benne több hang szempontjából is?
Álló hangfalakhoz tervezem a vásárlást, kb. 20 nm-es szobában lenne használva.
Köszönöm a véleményeket.
én ezt venném.
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Kezdő hifi - tanács kéne
Kezdőként a NAD 326 és 356 között hezitálok. Mi a véleményetek, van értelme megvenni a nagyobb teljesítményű erősítőt? Érdemben teljesítményen kívül van benne több hang szempontjából is?
Álló hangfalakhoz tervezem a vásárlást, kb. 20 nm-es szobában lenne használva.
Köszönöm a véleményeket.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Kezdő hifi - tanács kéne
en ezert valasztottam SB Touch-ot, mert ahhoz nem kell szamitogep, lokalisan SB Touch-ra dugott tarolorol is szepen müködik
Jogos, általánosítva fogalmaztam!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- study
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 47
Kezdő hifi - tanács kéne
Szerintem azért akarja, mert a mobiltelefon gyenge minőségű analóg kimenetével ellentétben a Rotelben van egy nagyon jó DAC. Ha a telefon analóg kimenetét használná, az semmivel sem lenne jobb, mint a bluetooth.
A kérdés így szólt: A telefonom jack kimenetét valami úton módon rá lehet varázsolni a Rotel valamelyik digitális bemenetére???!
Erre írtam választ.
BODOR AUDIO HTPC ,M2TECH HIFACE EVO TWO UNIVERSAL D-TO-D CONVERTER, C.E.C.CD 3800 , Audio Analogue Crescendo, Focal-JMLab Chorius 726, Sennheiser HD600,HIVOX CUPROPENIS
,ALCES3,HIVOX HANGFALKÁBEL,HIVOX SZÉNSZÉLAS IC, XMOS U8 USB SPDIF
HTPC, KINGREX UD 384 , YAMAHA CDR-HD 1000 , Mission 731i
Kezdő hifi - tanács kéne
... Logitch SB-ban (van pár modell)!
Előnye a médiapléjerekkel szemben hogy nem kell hozzá monitor, okostelóról vezérelhető, kényelmes és nem rossz hang!
Viszont kell hozzá egy gép amin az anyagok vannak, és annak mennie kell...
en ezert valasztottam SB Touch-ot, mert ahhoz nem kell szamitogep, lokalisan SB Touch-ra dugott tarolorol is szepen müködik
Kezdő hifi - tanács kéne
Urak!
Elképesztőek vagytok!
Nagyon köszönöm a hozzászólásokat,tanácsokat!!!
Szégyellem magam amiért ilyen körülmények között tartok egy Rotel erősítőt, de igyekszem mihamarabb megoldani és valami normális forrással megkinálni az én kicsikémet.:-)
Laptop lesz vagy média lejátszó.
A következő kérésem, média lejátszóból ajánljatok nekem olyat amin simán fut a soundcloud és mixcloud és persze a YouTube.
Még egyszer köszönöm a segítséget!
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Kezdő hifi - tanács kéne
Helló Mindenki
Kérem tisztelettel a hozzá értők segítségét a következő elég hülye helyzetem megoldására.
Van egy nagyon patent Rotel RA-11es erősítőm amihez jelenleg nincs semmi féle zenei forrásom a mobiltelefonomon kívül. És a pillanatnyi anyagi helyzetemet tekintve mostanában nem is lesz más eszköz csak a jó öreg Z3-as Sonym.
Van valami tippetek amivel jobbá tudnám tenni a minőségét a zene hallgatásnak? (Bluetooth-on kívül)
A telefonom jack kimenetét valami úton módon rá lehet varázsolni a Rotel valamelyik digitális bemenetére???!
20-30 ezer forintos tétel még belefér.(csak a feleségem meg ne tudja)
Segítségetek előre is köszönöm!
A Rotel-ed mindenképpen jobb forrást érdemel!Mik az anyagok (flac, wav, mp3), és miről megy - mintárolod (pc, laptop, nas)?
Ha gépen tárolod az anyagokat akkor gondolkozz el egy Logitch SB-ban (van pár modell)!
Előnye a médiapléjerekkel szemben hogy nem kell hozzá monitor, okostelóról vezérelhető, kényelmes és nem rossz hang!
Viszont kell hozzá egy gép amin az anyagok vannak, és annak mennie kell...
Vagy pedig egy médiapléjer (ami kell monitor)!
Helló Mindenki
Kérem tisztelettel a hozzá értők segítségét a következő elég hülye helyzetem megoldására.
Van egy nagyon patent Rotel RA-11es erősítőm amihez jelenleg nincs semmi féle zenei forrásom a mobiltelefonomon kívül. És a pillanatnyi anyagi helyzetemet tekintve mostanában nem is lesz más eszköz csak a jó öreg Z3-as Sonym.
Van valami tippetek amivel jobbá tudnám tenni a minőségét a zene hallgatásnak? (Bluetooth-on kívül)
A telefonom jack kimenetét valami úton módon rá lehet varázsolni a Rotel valamelyik digitális bemenetére???!
Üdv.!
Itt azt írják, hogy az Android 5.0 képes külső dac-ot kezelni. Persze ehhez kell még egy USB kábel, egy digitális átalakító (például egy ilyen) és egy digitális kábel is. Elviekben még működhet is.
- kasumi
- V.I.P.
- Értékelés: 438
Kezdő hifi - tanács kéne
Helló Mindenki
Üdv.!
Itt azt írják, hogy az Android 5.0 képes külső dac-ot kezelni. Persze ehhez kell még egy USB kábel, egy digitális átalakító (például egy ilyen) és egy digitális kábel is. Elviekben még működhet is.
Újratervezés
Kezdő hifi - tanács kéne
Szerintem azért akarja, mert a mobiltelefon gyenge minőségű analóg kimenetével ellentétben a Rotelben van egy nagyon jó DAC. Ha a telefon analóg kimenetét használná, az semmivel sem lenne jobb, mint a bluetooth.
Így van!
Kezdő hifi - tanács kéne
Miért akarod a digitális bemenetre kötni ?
- study
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 47
Kezdő hifi - tanács kéne
Helló Mindenki
Miért akarod a digitális bemenetre kötni ?
BODOR AUDIO HTPC ,M2TECH HIFACE EVO TWO UNIVERSAL D-TO-D CONVERTER, C.E.C.CD 3800 , Audio Analogue Crescendo, Focal-JMLab Chorius 726, Sennheiser HD600,HIVOX CUPROPENIS
Kezdő hifi - tanács kéne
Az egy nagyon jó ár/érték arányú erősítő, megérdemelne egy jobb forrást.
Egy olcsó médialejátszó jobb lenne a mobilodnál (pl.: http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... lad%C3%B3/ )
Optikai kimeneten összekötöd és hadd szóljon!
Hasonló áron megoldás lehet még a mobilhoz ez, de én nem várnék csodát tőle: http://fiio.hu/index.php/webshop/d-a-at ... amp-detail
Helló Mindenki
Kezdő hifi - tanács kéne
Helló Mindenki
Kezdő hifi - tanács kéne
Köszönöm!
Ez igaz!
Van egy Denon avr-3311, ennek az árát szánnám rá. Csak még nem tudom mennyiért tudom értékesíteni...
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... tic-xi-90/ - Volt X-I60-asom, szerettem a hangját. A kijelző retinaégető fényerejét már kevésbé.
Érdemes még számításba venni:
Cambridge Audio SR20 - nem rég adtam el, árához képest nagyon jó hanggal
Hirtelen ezek jutnak eszembe elérhető árban, ami A+B csatornás, optikai bemenettel.