Tenyleg mas a motor megoldas...nem a HALL motoros mint a CDM1 , igy jar az ember ha tul sokat dolgozik....
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Cd játszók
- kaboca36
- Fórumlakó

- Értékelés: 223
Re: Cd játszók
Revox B750MkII, B225, B77, B795 (Shure V15 Type IV, Type II).
DacEnd2 (AD1865NK,CSF 5687 WA),WaveIO Xmos usb,
KEF Chorale (1970), Infinity Qa (1978).
TOC-ot, a vezérlés leállítja a folyamatot.
Nézd meg, az optika akadály nélkül mozog-e az íves pályán. A lengő karos ritkán akad el.
Gyakori hibalehetőség a laser fejet és az elektronikát összekötő szalagkábel kontakthibája.
Termeld ki a futóművet, és bontsd majd csatlakoztasd újra a szalagkábelt, kettő is van.
Az ilyen jellegű hiba azt jelenti, az optika nem találja a lemezt, nem tudja beolvasni a
TOC-ot, a vezérlés leállítja a folyamatot.
Nézd meg, az optika akadály nélkül mozog-e az íves pályán. A lengő karos ritkán akad el.
Gyakori hibalehetőség a laser fejet és az elektronikát összekötő szalagkábel kontakthibája.
Termeld ki a futóművet, és bontsd majd csatlakoztasd újra a szalagkábelt, kettő is van.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
Köszönömkaboca36 írta: ↑2019.12.08., vas. 00:36Ne ess ketsegbe. A futomu alatt, ami a cd kozepenek a tengelye van egy csavar azon kell allitani. Ez egy teflon csavar amibe a tengely valyatott fur az idok soran. Ki kell csavarni es leccsiszolni simara ,majd vissza es beallitani a megfalelo magasagot. Ezt lehetszkoppal vagy egyszaeruen egy jo minosegu cd-vel plusz irottal hogy azt is lejatsza.
https://dindiki.com/?cdm1-laser-service
Megnézem.
- tunerman
- V.I.P.

- Értékelés: 3134
A Philips CD303-ban nem CDM1 futómű van, hanem CDM0
...azzal pedig ilyen jellegű probléma nincs.
TJ.
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
- kaboca36
- Fórumlakó

- Értékelés: 223
Ne ess ketsegbe. A futomu alatt, ami a cd kozepenek a tengelye van egy csavar azon kell allitani. Ez egy teflon csavar amibe a tengely valyatott fur az idok soran. Ki kell csavarni es leccsiszolni simara ,majd vissza es beallitani a megfalelo magasagot. Ezt lehetszkoppal vagy egyszaeruen egy jo minosegu cd-vel plusz irottal hogy azt is lejatsza.
https://dindiki.com/?cdm1-laser-service
Revox B750MkII, B225, B77, B795 (Shure V15 Type IV, Type II).
Tudsz esetleg ajánlani valakit aki megnézné nekem? 
- tunerman
- V.I.P.

- Értékelés: 3134
Szerencsés esetben kontakthiba, ha más okozza a hibát az már húzósabb...
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
Sziasztok
Lenne egy olyan kérdésem, hogy van egy Phillips CD 303. -as lejátszóm és a lejátszas indításakor dordul kb másfelet a lemez utána leáll. Valami tipp eaetleg?
Köszönöm
Lenne egy olyan kérdésem, hogy van egy Phillips CD 303. -as lejátszóm és a lejátszas indításakor dordul kb másfelet a lemez utána leáll. Valami tipp eaetleg?
Köszönöm
Nem nehez, annak, aki tud forrasztani. Eloszor ket rovid drotdarabbal erdemes gyakorolni, ha ott mar megy, csak utana ess neki a keszuleknek szerintem.Audison írta: ↑2019.11.11., hétf. 22:04Ha megvan hozzá a rendes felszerelés, akkor menni fog könnyen. Youtube-ról tudsz lesni technikákat a forrasztás menetéről.
Klaca írta: ↑2019.11.11., hétf. 17:43HA erre senki nem tud válaszolni, akkor azt kérdezném, mennyire nehéz egy szál drótot le illetve visszaforrasztani, ha még nem csinált ilyet az (amúgy nem ügyetlen, szereléshez hozzászokott) ember. (Úgy látom az egész mechanikát ki kell emelni, hogy a fiókot ki tudjam húzni, de a neten az van, hogy ehhez egy földelést vagy mit le kell forrasztani. Azt látom, hogy egy pár perces dolog, nincs kedvem súlyos tízezrekért és sok időért e miatt szervízbe rohangálni, ha nem túl bonyolult a dolog.)Klaca írta: ↑2019.10.17., csüt. 12:21Sziasztok! Ki szeretném cserélni a ca azur (840) lejátszómon a tálcamozgató szíjat. Azt látom, hogy baloldalt elöl van a görgő, de a tálca nagyrészt eltakarja, így azt ki kellene venni (azt látom, hogy van oldalt két végállás szabályozó pöcök, ha azokat "kiemelem" oldalra, akkor kijjebb jön a tálca, de nem teljesen,és nem akarom tovább feszegetni, mert elég plasztik a dolog). Valakinek van ezzel tapasztalata, hogy mennyire és hogyan kell a mechanikát ehhez a művelethez szétszedni?
Nagyon köszi!
A muszereszkepzo iskolaban egy hetig tanultuk. Tobb dologra is oda kell figyelni a forrasztas soran.
Csipesszel el kell vezetni a hőt, a forrasztasnal a felmelegites utan ne mozogjon addig, amig meg nem szilardul.
- mgus
- Törzsvendég

- Értékelés: 377
A sok szakember csak úgy tolonganak egy szíjcserére, ha kell kicserélem neked.Klaca írta: ↑2019.11.12., kedd 20:36Köszi szépen, esetleg másnak nincs ilyen jellegű tapasztalata?Audison írta: ↑2019.11.11., hétf. 22:04Ha megvan hozzá a rendes felszerelés, akkor menni fog könnyen. Youtube-ról tudsz lesni technikákat a forrasztás menetéről.
Klaca írta: ↑2019.11.11., hétf. 17:43
HA erre senki nem tud válaszolni, akkor azt kérdezném, mennyire nehéz egy szál drótot le illetve visszaforrasztani, ha még nem csinált ilyet az (amúgy nem ügyetlen, szereléshez hozzászokott) ember. (Úgy látom az egész mechanikát ki kell emelni, hogy a fiókot ki tudjam húzni, de a neten az van, hogy ehhez egy földelést vagy mit le kell forrasztani. Azt látom, hogy egy pár perces dolog, nincs kedvem súlyos tízezrekért és sok időért e miatt szervízbe rohangálni, ha nem túl bonyolult a dolog.)
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.
Köszi szépen, esetleg másnak nincs ilyen jellegű tapasztalata?Audison írta: ↑2019.11.11., hétf. 22:04Ha megvan hozzá a rendes felszerelés, akkor menni fog könnyen. Youtube-ról tudsz lesni technikákat a forrasztás menetéről.
Klaca írta: ↑2019.11.11., hétf. 17:43HA erre senki nem tud válaszolni, akkor azt kérdezném, mennyire nehéz egy szál drótot le illetve visszaforrasztani, ha még nem csinált ilyet az (amúgy nem ügyetlen, szereléshez hozzászokott) ember. (Úgy látom az egész mechanikát ki kell emelni, hogy a fiókot ki tudjam húzni, de a neten az van, hogy ehhez egy földelést vagy mit le kell forrasztani. Azt látom, hogy egy pár perces dolog, nincs kedvem súlyos tízezrekért és sok időért e miatt szervízbe rohangálni, ha nem túl bonyolult a dolog.)Klaca írta: ↑2019.10.17., csüt. 12:21Sziasztok! Ki szeretném cserélni a ca azur (840) lejátszómon a tálcamozgató szíjat. Azt látom, hogy baloldalt elöl van a görgő, de a tálca nagyrészt eltakarja, így azt ki kellene venni (azt látom, hogy van oldalt két végállás szabályozó pöcök, ha azokat "kiemelem" oldalra, akkor kijjebb jön a tálca, de nem teljesen,és nem akarom tovább feszegetni, mert elég plasztik a dolog). Valakinek van ezzel tapasztalata, hogy mennyire és hogyan kell a mechanikát ehhez a művelethez szétszedni?
Nagyon köszi!
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1306
Nem biztos, hogy ezt kellett volna kiértenem belőle amire "válaszolok" , de egy ideje inkább külföldről vásárolok már inkább. Sokszor jóval olcsóbban mint amit itthon fizetnék.mgus írta: ↑2019.11.12., kedd 13:04Nem muszáj az avx-en vásárolni azért ezzel te is tisztában vagy. A boltokba rengeteg új termék várja a vásárlókat, belenyúlásmentes, garanciális, makulátlan, karcmentes, füstmentes stb.SoundMania írta: ↑2019.11.12., kedd 12:25Elsőre már ne emlékszem. Régen volt. Most azért már van némi gyakorlatom. Kb 33 év....Klaca írta: ↑2019.11.12., kedd 12:16
Figyu sztem (ebből sem) érdemes ilyen heves ítélkezést ás morális problémát csinálni. A te véleméyned is ok, szted egy nem túl bonyolult és nem túl nagy jelentőségű drótot is nehéz feladat elsőre leforrasztani, a másik srác szerint meg érdemes megpróbálni, akkor is, ha még nem csináltunk ilyet. A kettő nem zárja ki egymást, valszeg Te nem vagy olyan ügyes és elsőre neked ez nem ment, így te ezt komoly szaktudásnak látod, más meg azért javasolta, mert ez már akkor is ment neki, amikor először megpróbálta. Így látom, hogy a dolog kétesélyes, és a saját ügyességemről szerzett eddigi tapasztalataim alapján el tudom majd dönteni, hogy érdemes e megpróbálnom. Minél többen beírják ide, hogy ők mit tapasztaltak, annál jobban el tudom majd helyezni magamat az 'ügyességi skálán'. Írd be, hogy neked ez nem ment elsőre, te nem próbálnád meg, ezért még hálás is lennék, mert nem baszok el valamit, de de ettől még nem kell itt eszkatologius álhisztiket rendezni, és mindenki mást leminősíteni.
De pl megkérdezheted a nagy kábelgyártót a kábelforrasztásról. Mégsem vállalta el az ANVz dugózását egyik illetőnek.
Én simán feldugózom azt is. Szóval bocs , hogy félreértésben tartottalak. A többin legyen lelketek! Igyekszem magam távoltartani tőletek. (Is)
A minőség is sokszor jobb. Amik voltak, kábelek, LP-k, csövek, lemezjátszók, hangszedők,alkatrészek, cd játszók, ami most hirtelen eszembe jutnak.
- mgus
- Törzsvendég

- Értékelés: 377
Nem muszáj az avx-en vásárolni azért ezzel te is tisztában vagy. A boltokba rengeteg új termék várja a vásárlókat, belenyúlásmentes, garanciális, makulátlan, karcmentes, füstmentes stb.SoundMania írta: ↑2019.11.12., kedd 12:25Elsőre már ne emlékszem. Régen volt. Most azért már van némi gyakorlatom. Kb 33 év....Klaca írta: ↑2019.11.12., kedd 12:16Figyu sztem (ebből sem) érdemes ilyen heves ítélkezést ás morális problémát csinálni. A te véleméyned is ok, szted egy nem túl bonyolult és nem túl nagy jelentőségű drótot is nehéz feladat elsőre leforrasztani, a másik srác szerint meg érdemes megpróbálni, akkor is, ha még nem csináltunk ilyet. A kettő nem zárja ki egymást, valszeg Te nem vagy olyan ügyes és elsőre neked ez nem ment, így te ezt komoly szaktudásnak látod, más meg azért javasolta, mert ez már akkor is ment neki, amikor először megpróbálta. Így látom, hogy a dolog kétesélyes, és a saját ügyességemről szerzett eddigi tapasztalataim alapján el tudom majd dönteni, hogy érdemes e megpróbálnom. Minél többen beírják ide, hogy ők mit tapasztaltak, annál jobban el tudom majd helyezni magamat az 'ügyességi skálán'. Írd be, hogy neked ez nem ment elsőre, te nem próbálnád meg, ezért még hálás is lennék, mert nem baszok el valamit, de de ettől még nem kell itt eszkatologius álhisztiket rendezni, és mindenki mást leminősíteni.SoundMania írta: ↑2019.11.12., kedd 11:48
Aki úgy áll neki valaminek ,hogy megkérdezi nehéz-e forrasztani, az miattam bármennyit kereshet, de ne álljon neki!
Ennyi!
De pl megkérdezheted a nagy kábelgyártót a kábelforrasztásról. Mégsem vállalta el az ANVz dugózását egyik illetőnek.
Én simán feldugózom azt is. Szóval bocs , hogy félreértésben tartottalak. A többin legyen lelketek! Igyekszem magam távoltartani tőletek. (Is)
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
- SoundMania
- Törzsgárda

Elsőre már ne emlékszem. Régen volt. Most azért már van némi gyakorlatom. Kb 33 év....Klaca írta: ↑2019.11.12., kedd 12:16Figyu sztem (ebből sem) érdemes ilyen heves ítélkezést ás morális problémát csinálni. A te véleméyned is ok, szted egy nem túl bonyolult és nem túl nagy jelentőségű drótot is nehéz feladat elsőre leforrasztani, a másik srác szerint meg érdemes megpróbálni, akkor is, ha még nem csináltunk ilyet. A kettő nem zárja ki egymást, valszeg Te nem vagy olyan ügyes és elsőre neked ez nem ment, így te ezt komoly szaktudásnak látod, más meg azért javasolta, mert ez már akkor is ment neki, amikor először megpróbálta. Így látom, hogy a dolog kétesélyes, és a saját ügyességemről szerzett eddigi tapasztalataim alapján el tudom majd dönteni, hogy érdemes e megpróbálnom. Minél többen beírják ide, hogy ők mit tapasztaltak, annál jobban el tudom majd helyezni magamat az 'ügyességi skálán'. Írd be, hogy neked ez nem ment elsőre, te nem próbálnád meg, ezért még hálás is lennék, mert nem baszok el valamit, de de ettől még nem kell itt eszkatologius álhisztiket rendezni, és mindenki mást leminősíteni.SoundMania írta: ↑2019.11.12., kedd 11:48Aki úgy áll neki valaminek ,hogy megkérdezi nehéz-e forrasztani, az miattam bármennyit kereshet, de ne álljon neki!Klaca írta: ↑2019.11.12., kedd 09:53
Ja, bocs, félreértettem, nem vettem észre, hogy nekem szól a dolog, illetve annak, amit csinálni akarok. Nézd, sztem vannak dolgok, amit simán meg tud egy ügyes kezű ember csinálni minden baj nélkül pontosan ugyanúgy, mint egy
szakszervíz, és vannak amit nem. Ahhoz, hogy el tudd ezt dönteni, kell némi tapasztalat, meg ítélőerő.
Ha nem értesz egyáltalán a műszaki dolgokhoz, akkor megértem, hogy megijedsz ettől, és nem vennél olyan használt készüléket sem, amin valaki maga kicserélt egy meghajtószíjjat, (még egy lemezjátszót sem), és nem vitte el egy szakszervízbe, ahol kb 30000-ért kicserélték neki egy hét alatt (5 perces munka egy szakembernek és beletesz egy 2000-ft os gumiszííjat a régi hejére. Sajnos most ilyen világot élünk, hogy egy ember, aki egy nap 6-8 órát adogat téglákat egy kűműves kezébe, keres napi 30 ezer ft-ot (ha egyáltalán találsz ilyet, mert nincs), egy gimnáziumi tanár jó esetben 10-et, egy habilitált egyetemi docens meg mondjuk 15 őt, így esetleg az utóbbbiak, már nem tudják kifizetni a szakszervíznek a 30-at az 5 perces munkáért.)
Ennyi!
Figyu sztem (ebből sem) érdemes ilyen heves ítélkezést ás morális problémát csinálni. A te véleméyned is ok, szted egy nem túl bonyolult és nem túl nagy jelentőségű drótot is nehéz feladat elsőre leforrasztani, a másik srác szerint meg érdemes megpróbálni, akkor is, ha még nem csináltunk ilyet. A kettő nem zárja ki egymást, valszeg Te nem vagy olyan ügyes és elsőre neked ez nem ment, így te ezt komoly szaktudásnak látod, más meg azért javasolta, mert ez már akkor is ment neki, amikor először megpróbálta. Így látom, hogy a dolog kétesélyes, és a saját ügyességemről szerzett eddigi tapasztalataim alapján el tudom majd dönteni, hogy érdemes e megpróbálnom. Minél többen beírják ide, hogy ők mit tapasztaltak, annál jobban el tudom majd helyezni magamat az 'ügyességi skálán'. Írd be, hogy neked ez nem ment elsőre, te nem próbálnád meg, ezért még hálás is lennék, mert nem baszok el valamit, de de ettől még nem kell itt eszkatologius álhisztiket rendezni, és mindenki mást leminősíteni.SoundMania írta: ↑2019.11.12., kedd 11:48Aki úgy áll neki valaminek ,hogy megkérdezi nehéz-e forrasztani, az miattam bármennyit kereshet, de ne álljon neki!Klaca írta: ↑2019.11.12., kedd 09:53Ja, bocs, félreértettem, nem vettem észre, hogy nekem szól a dolog, illetve annak, amit csinálni akarok. Nézd, sztem vannak dolgok, amit simán meg tud egy ügyes kezű ember csinálni minden baj nélkül pontosan ugyanúgy, mint egySoundMania írta: ↑2019.11.12., kedd 09:39
Igen a készülékednek (is)szólt. Meg sok másnak. Aki tudja érti
És az lett volna a lényege, hogy ilyen hozzánemértők beleturkálnak a készülékeikbe kezd elmenni a kedvem, hogy innen bárkinek bármit ajánljak. Szóval gáz amit csináltok.
De ne vedd a szívedre , megoszlik itt köztetek a haragom, már túl sok ilyet ismerek innen.
Szóval lassan kötelezővé kellene tenni itt is a törzskönyvet, meg kötelező szervízeket meg szervízkönyvet, mert igy csak szemét lesz mindenből és az kerül gyanútlanokhoz továbbfelhasználás helyett továbbkínlódásra.
szakszervíz, és vannak amit nem. Ahhoz, hogy el tudd ezt dönteni, kell némi tapasztalat, meg ítélőerő.
Ha nem értesz egyáltalán a műszaki dolgokhoz, akkor megértem, hogy megijedsz ettől, és nem vennél olyan használt készüléket sem, amin valaki maga kicserélt egy meghajtószíjjat, (még egy lemezjátszót sem), és nem vitte el egy szakszervízbe, ahol kb 30000-ért kicserélték neki egy hét alatt (5 perces munka egy szakembernek és beletesz egy 2000-ft os gumiszííjat a régi hejére. Sajnos most ilyen világot élünk, hogy egy ember, aki egy nap 6-8 órát adogat téglákat egy kűműves kezébe, keres napi 30 ezer ft-ot (ha egyáltalán találsz ilyet, mert nincs), egy gimnáziumi tanár jó esetben 10-et, egy habilitált egyetemi docens meg mondjuk 15 őt, így esetleg az utóbbbiak, már nem tudják kifizetni a szakszervíznek a 30-at az 5 perces munkáért.)
Ennyi!
- SoundMania
- Törzsgárda

Aki úgy áll neki valaminek ,hogy megkérdezi nehéz-e forrasztani, az miattam bármennyit kereshet, de ne álljon neki!Klaca írta: ↑2019.11.12., kedd 09:53Ja, bocs, félreértettem, nem vettem észre, hogy nekem szól a dolog, illetve annak, amit csinálni akarok. Nézd, sztem vannak dolgok, amit simán meg tud egy ügyes kezű ember csinálni minden baj nélkül pontosan ugyanúgy, mint egySoundMania írta: ↑2019.11.12., kedd 09:39Igen a készülékednek (is)szólt. Meg sok másnak. Aki tudja értiKlaca írta: ↑2019.11.12., kedd 09:18
Gondolom, ez az én cd játszómnak szólt, de azt miből gondolod, hoyg az avx-en vettem? Nem ott vettem, elég régi darab nálam, és teljesen jól, hibátlanul működik, egyedül a tálcacsukás megy neki egy idő óta nehezen, az sem mindig. Úgy tűnik, ez nem egy nagyon komoly probléma, sokéves készülékeknél előfordul, egy egyszerű szíjcsere megoldja, és azt látom, hogy ez egy kis ügyességgel rendelkező embernek ez csak kicsit nagyobb probléma, mint egy lemezjátszó szíj kicserélése. Ennek a "kicsit nagyobb nehézségnek" a hogyanját próbálom most valahogy innen megtudni, de a dolognak semmi egyéb köze nincs az avx-hez.
És az lett volna a lényege, hogy ilyen hozzánemértők beleturkálnak a készülékeikbe kezd elmenni a kedvem, hogy innen bárkinek bármit ajánljak. Szóval gáz amit csináltok.
De ne vedd a szívedre , megoszlik itt köztetek a haragom, már túl sok ilyet ismerek innen.
Szóval lassan kötelezővé kellene tenni itt is a törzskönyvet, meg kötelező szervízeket meg szervízkönyvet, mert igy csak szemét lesz mindenből és az kerül gyanútlanokhoz továbbfelhasználás helyett továbbkínlódásra.
Ennyi!
Most látom, hogy kicsit helyre kellene tennem az előző beírásomat... (sajnos néha még most is előtör belőlem a TTK-s énem)Klaca írta: ↑2019.11.12., kedd 09:53Ja, bocs, félreértettem, nem vettem észre, hogy nekem szól a dolog, illetve annak, amit csinálni akarok. Nézd, sztem vannak dolgok, amit simán meg tud egy ügyes kezű ember csinálni minden baj nélkül pontosan ugyanúgy, mint egySoundMania írta: ↑2019.11.12., kedd 09:39Igen a készülékednek (is)szólt. Meg sok másnak. Aki tudja értiKlaca írta: ↑2019.11.12., kedd 09:18
Gondolom, ez az én cd játszómnak szólt, de azt miből gondolod, hoyg az avx-en vettem? Nem ott vettem, elég régi darab nálam, és teljesen jól, hibátlanul működik, egyedül a tálcacsukás megy neki egy idő óta nehezen, az sem mindig. Úgy tűnik, ez nem egy nagyon komoly probléma, sokéves készülékeknél előfordul, egy egyszerű szíjcsere megoldja, és azt látom, hogy ez egy kis ügyességgel rendelkező embernek ez csak kicsit nagyobb probléma, mint egy lemezjátszó szíj kicserélése. Ennek a "kicsit nagyobb nehézségnek" a hogyanját próbálom most valahogy innen megtudni, de a dolognak semmi egyéb köze nincs az avx-hez.
Ja, bocs, félreértettem, nem vettem észre, hogy nekem szól a dolog, illetve annak, amit csinálni akarok. Nézd, sztem vannak dolgok, amit simán meg tud egy ügyes kezű ember csinálni minden baj nélkül pontosan ugyanúgy, mint egySoundMania írta: ↑2019.11.12., kedd 09:39Igen a készülékednek (is)szólt. Meg sok másnak. Aki tudja értiKlaca írta: ↑2019.11.12., kedd 09:18Gondolom, ez az én cd játszómnak szólt, de azt miből gondolod, hoyg az avx-en vettem? Nem ott vettem, elég régi darab nálam, és teljesen jól, hibátlanul működik, egyedül a tálcacsukás megy neki egy idő óta nehezen, az sem mindig. Úgy tűnik, ez nem egy nagyon komoly probléma, sokéves készülékeknél előfordul, egy egyszerű szíjcsere megoldja, és azt látom, hogy ez egy kis ügyességgel rendelkező embernek ez csak kicsit nagyobb probléma, mint egy lemezjátszó szíj kicserélése. Ennek a "kicsit nagyobb nehézségnek" a hogyanját próbálom most valahogy innen megtudni, de a dolognak semmi egyéb köze nincs az avx-hez.SoundMania írta: ↑2019.11.11., hétf. 22:24
Kezdek félni az avx-en árult készülékektől!
Emberek! Mi a f....sz megy itt? Komolyan!
- SoundMania
- Törzsgárda

Igen a készülékednek (is)szólt. Meg sok másnak. Aki tudja értiKlaca írta: ↑2019.11.12., kedd 09:18Gondolom, ez az én cd játszómnak szólt, de azt miből gondolod, hoyg az avx-en vettem? Nem ott vettem, elég régi darab nálam, és teljesen jól, hibátlanul működik, egyedül a tálcacsukás megy neki egy idő óta nehezen, az sem mindig. Úgy tűnik, ez nem egy nagyon komoly probléma, sokéves készülékeknél előfordul, egy egyszerű szíjcsere megoldja, és azt látom, hogy ez egy kis ügyességgel rendelkező embernek ez csak kicsit nagyobb probléma, mint egy lemezjátszó szíj kicserélése. Ennek a "kicsit nagyobb nehézségnek" a hogyanját próbálom most valahogy innen megtudni, de a dolognak semmi egyéb köze nincs az avx-hez.SoundMania írta: ↑2019.11.11., hétf. 22:24Kezdek félni az avx-en árult készülékektől!
Gondolom, ez az én cd játszómnak szólt, de azt miből gondolod, hoyg az avx-en vettem? Nem ott vettem, elég régi darab nálam, és teljesen jól, hibátlanul működik, egyedül a tálcacsukás megy neki egy idő óta nehezen, az sem mindig. Úgy tűnik, ez nem egy nagyon komoly probléma, sokéves készülékeknél előfordul, egy egyszerű szíjcsere megoldja, és azt látom, hogy ez egy kis ügyességgel rendelkező embernek ez csak kicsit nagyobb probléma, mint egy lemezjátszó szíj kicserélése. Ennek a "kicsit nagyobb nehézségnek" a hogyanját próbálom most valahogy innen megtudni, de a dolognak semmi egyéb köze nincs az avx-hez.SoundMania írta: ↑2019.11.11., hétf. 22:24Kezdek félni az avx-en árult készülékektől!Audison írta: ↑2019.11.11., hétf. 22:04Ha megvan hozzá a rendes felszerelés, akkor menni fog könnyen. Youtube-ról tudsz lesni technikákat a forrasztás menetéről.
Klaca írta: ↑2019.11.11., hétf. 17:43
HA erre senki nem tud válaszolni, akkor azt kérdezném, mennyire nehéz egy szál drótot le illetve visszaforrasztani, ha még nem csinált ilyet az (amúgy nem ügyetlen, szereléshez hozzászokott) ember. (Úgy látom az egész mechanikát ki kell emelni, hogy a fiókot ki tudjam húzni, de a neten az van, hogy ehhez egy földelést vagy mit le kell forrasztani. Azt látom, hogy egy pár perces dolog, nincs kedvem súlyos tízezrekért és sok időért e miatt szervízbe rohangálni, ha nem túl bonyolult a dolog.)
- SoundMania
- Törzsgárda

Kezdek félni az avx-en árult készülékektől!Audison írta: ↑2019.11.11., hétf. 22:04Ha megvan hozzá a rendes felszerelés, akkor menni fog könnyen. Youtube-ról tudsz lesni technikákat a forrasztás menetéről.
Nagyon köszi!
Ha megvan hozzá a rendes felszerelés, akkor menni fog könnyen. Youtube-ról tudsz lesni technikákat a forrasztás menetéről.
Nagyon köszi!
HA erre senki nem tud válaszolni, akkor azt kérdezném, mennyire nehéz egy szál drótot le illetve visszaforrasztani, ha még nem csinált ilyet az (amúgy nem ügyetlen, szereléshez hozzászokott) ember. (Úgy látom az egész mechanikát ki kell emelni, hogy a fiókot ki tudjam húzni, de a neten az van, hogy ehhez egy földelést vagy mit le kell forrasztani. Azt látom, hogy egy pár perces dolog, nincs kedvem súlyos tízezrekért és sok időért e miatt szervízbe rohangálni, ha nem túl bonyolult a dolog.)Klaca írta: ↑2019.10.17., csüt. 12:21Sziasztok! Ki szeretném cserélni a ca azur (840) lejátszómon a tálcamozgató szíjat. Azt látom, hogy baloldalt elöl van a görgő, de a tálca nagyrészt eltakarja, így azt ki kellene venni (azt látom, hogy van oldalt két végállás szabályozó pöcök, ha azokat "kiemelem" oldalra, akkor kijjebb jön a tálca, de nem teljesen,és nem akarom tovább feszegetni, mert elég plasztik a dolog). Valakinek van ezzel tapasztalata, hogy mennyire és hogyan kell a mechanikát ehhez a művelethez szétszedni?
Nagyon köszi!
- janesz
- Fórumlakó

- Értékelés: 457
Sajnos nem értek hozzá, nincs tapasztalatom, nem tudok segíteni.
Én ezzel a 20 éves lejátszóval élek:
Én ezzel a 20 éves lejátszóval élek:
EAD UD2000, Lavardin IT, Verity Audio Otello, Lavardin IC, és LS kábel, Furutech, és Acoustic Zen tápkábel, Shunyata R. Hydra elosztó, Finite Elemente Spider állvány
Sziasztok! Ki szeretném cserélni a ca azur (840) lejátszómon a tálcamozgató szíjat. Azt látom, hogy baloldalt elöl van a görgő, de a tálca nagyrészt eltakarja, így azt ki kellene venni (azt látom, hogy van oldalt két végállás szabályozó pöcök, ha azokat "kiemelem" oldalra, akkor kijjebb jön a tálca, de nem teljesen,és nem akarom tovább feszegetni, mert elég plasztik a dolog). Valakinek van ezzel tapasztalata, hogy mennyire és hogyan kell a mechanikát ehhez a művelethez szétszedni?
Nagyon köszi!
Nagyon köszi!