Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Ezoterikus, misztikus és voodooba hajló HiFi eszközök

SoXxX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Re: Ezoterikus, misztikus és voodooba hajló HiFi eszközök

Hozzászólás Szerző: SoXxX »

gyongyhalas írta:
2020.02.24., hétf. 14:35
Akkor elmondom az én véleményemet.

Ezoterikus, misztikus és voodooba hajló HiFi eszközök ..... gondolkodik.gif

Ebben a fórumban hivatkozol szakmaiságra :D ....ez a nonszensz...el vagy tévedve és én most ezt leírom és lehet értelmezni is tudod.... :smile53:
"stilisztikai problémákat " Sajnos az olvasás és értelmezés egy ilyen fórumban ahol 3-4 en beszélünk sokszor egymás mellett el.....nagyon nehéz ...egyeseknek nehezebb...
Lehet az én hibám .
De én tudom hol vagyok és miket írok ....ellenben veled.

" Halott és nem szakmai "

:smile51:
Értem és mások nevében is köszönöm.
Azért azt áruld el ki a mindentudó ....aki összeállította a tuti rendszert .....aki etalon.....
Mert akkor ha van ilyen eladom a szaraimat és rögtön megveszem a tutit....
Sőt ha már itt tartunk kár gyártani annyiféle kütyüt....mondjuk legyen vagy 5 kategória rendszer.....csóró és gazdag között....Hiszen szakmailag így a fair....
Ha mégse lehetséges uram bocsá Te ne mond meg mi a tuti és szakmai,,,mert Te is egy vagy itt mindenki között!
A jelzőket nem szeretem és a személyeskedést sem...te igen ez a Te bajod.
üdv
Attól, hogy valami ezoterikus vagy nem ismerjük a működési mechanizmusát, még a kísérleti bizonyítás lehetséges. Szinte minden így indult a fizikában.

Ezt a topikot, ha már ezt hoztad fel, earforce kérésére nyitották anno. Én már akkor is tag voltam veled ellentétben és nagyon nem az volt a célja, hogy összevissza beszélgetés legyen a vuduról, hanem, hogy értelmes diskurzus legyen a témában (vagy időnként mulassunk a képtelen baromságokon). Ha ismernéd earforce-ot akkor tudnád, hogy a gondolkodása távol áll a tiédtől.

Az etalon rendszer megint érthetetlen miként jött képbe a fejedben. Teljesen mindegy milyen rendszerről beszélünk. Ha szerinted érzékelhető a saját rendszeredben egy voodoo és ezt egy kettős vaktesztben statiszikailag elfogadható módon tudod bizonyítani, akkor hipp-hopp kész a bizonyítás. Dokumentáld le, publikáld és kapod is a kísérleti fizikai díjakat. Vagy ott van James Randi 1 M dolláros kihívása, ami szintén talált pénz lehet. Hajrá.

Az ár kérdést amit felhoztál nem is boncolgatom, mert teljesen témán kívül áll.

Én semmiféle tutit nem mondtam meg, csupán leírtam, hogy tisztán logikailag a természettudományban miként bizonyítható valami (és még csak nem is én találtam ki). Neked kezdődött hasfájásod emiatt, ami nem szokatlan amikor az áltudományokról beszél az ember. Az áltudományos emberek jellemzője, hogy nem értik a logikát.

gyongyhalas
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 326

Hozzászólás Szerző: gyongyhalas »

SoXxX írta:
2020.02.24., hétf. 14:00
gyongyhalas írta:
2020.02.24., hétf. 12:40
Na látod ...ezt nem szeretem !

De persze ez téged mikor is érdekelt ....? Mondtál valamire egy tömör jelzőt .
Mindegy ,hogy a mondandóban volt e valami igazság vagy vitatható vitára alkalmas mondandó!
Tömör véleményed van ...tudod mit igazad van ...

Ja és TE mondtad az üzifalon 2 hete "Halott ez a AVX fórum" Ja körülbelül ennyi a mondandód....
Sziaaa.... :smile33:
Én sem szeretek sok mindent.
Többek között azt, ha nem tud érdemi kommunikáció, ne adj Isten vita zajlani. Az például nem vezet sehová, ha születik egy állítás, amire te úgy reagálsz, hogy nincs köze a mondandódnak az alapállításhoz (a stilisztikai problémákat, amit mások is jeleztek már neked, ne is említsük).

Javaslom neked a tájékozódást itt kezdeni:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Kommunik%C3%A1ci%C3%B3
https://hu.wikipedia.org/wiki/Vita

Ha haladóan érdekel a téma, akkor itt van a lentebb szapult szkeptikus társaságtól egy link:
https://wiki.szkeptikus.hu/wiki/Csal%C3 ... nik%C3%A1k

Továbbra is tartom, hogy halott az AVX. Többek között pont azért, mert erősen szakmaiatlan az ami itt zajlik.
Akkor elmondom az én véleményemet.

Ezoterikus, misztikus és voodooba hajló HiFi eszközök ..... gondolkodik.gif

Ebben a fórumban hivatkozol szakmaiságra :D ....ez a nonszensz...el vagy tévedve és én most ezt leírom és lehet értelmezni is tudod.... :smile53:
"stilisztikai problémákat " Sajnos az olvasás és értelmezés egy ilyen fórumban ahol 3-4 en beszélünk sokszor egymás mellett el.....nagyon nehéz ...egyeseknek nehezebb...
Lehet az én hibám .
De én tudom hol vagyok és miket írok ....ellenben veled.

" Halott és nem szakmai "

:smile51:
Értem és mások nevében is köszönöm.
Azért azt áruld el ki a mindentudó ....aki összeállította a tuti rendszert .....aki etalon.....
Mert akkor ha van ilyen eladom a szaraimat és rögtön megveszem a tutit....
Sőt ha már itt tartunk kár gyártani annyiféle kütyüt....mondjuk legyen vagy 5 kategória rendszer.....csóró és gazdag között....Hiszen szakmailag így a fair....
Ha mégse lehetséges uram bocsá Te ne mond meg mi a tuti és szakmai,,,mert Te is egy vagy itt mindenki között!
A jelzőket nem szeretem és a személyeskedést sem...te igen ez a Te bajod.
üdv

SoXxX
V.I.P.
V.I.P.

gyongyhalas írta:
2020.02.24., hétf. 12:40

Mindegy ,hogy a mondandóban volt e valami igazság vagy vitatható vitára alkalmas mondandó!

Ja és TE mondtad az üzifalon 2 hete "Halott ez a AVX fórum" Ja körülbelül ennyi a mondandód....
Én sem szeretek sok mindent.
Többek között azt, ha nem tud érdemi kommunikáció, ne adj Isten vita zajlani. Az például nem vezet sehová, ha születik egy állítás, amire te úgy reagálsz, hogy nincs köze a mondandódnak az alapállításhoz (a stilisztikai problémákat, amit mások is jeleztek már neked, ne is említsük).

Javaslom neked a tájékozódást itt kezdeni:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Kommunik%C3%A1ci%C3%B3
https://hu.wikipedia.org/wiki/Vita

Ha haladóan érdekel a téma, akkor itt van a lentebb szapult szkeptikus társaságtól egy link:
https://wiki.szkeptikus.hu/wiki/Csal%C3 ... nik%C3%A1k

Továbbra is tartom, hogy halott az AVX. Többek között pont azért, mert erősen szakmaiatlan az ami itt zajlik.

hollohazi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 308

Hozzászólás Szerző: hollohazi »

Örvénysemlegesítő megoldások /chipek/
IMG_20200224_120451.jpg
IMG_20200224_120451.jpg (2.85 MiB) Megtekintve 1842 alkalommal
előerősítő előlapján.
47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő,  47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger

gyongyhalas
Fórumlakó
Fórumlakó

SoXxX írta:
2020.02.24., hétf. 12:13
gyongyhalas írta:
2020.02.24., hétf. 11:10
Ja és ezeket kell meggyőzni ....
https://de.wikipedia.org/wiki/Skeptikerbewegung
Tesla ...Einstein ...még sorolhatnám egyedül dolgoztak...vagy mégse ?
Szerintem kell egy egyedi gondolat ami a kiinduló pont ...vagy mindenki egyszerre megálmodja? JA jA...
Utána persze a bizonyításhoz már kell a több ember ...ma már külön teamek dolgoznak éppen a pártatlanság okán független eredmény miatt....
Alap az egy gondolat ....ami honnan is jön ? Kitudja ...

Istenem de nehéz lesz....inkvizíció ámen. :smile53:
Ez most megint egy erős bullshit volt.

A szkeptikusokat a világ legegyszerűbb dolga meggyőzni. Ahogy írtam is egy statisztikailag és formailag megfelelő kísérlet szükséges, más semmi.
Akár te is elvégezhetnéd otthon.

Ez az eleje a storynak..de már eddig sem jut el egyik himi humi gyártó sem. Talán nem véletlen..
(Az igazsághoz hozzátartozik, hogy van azért egy-két kísérlet az ezo hifis témában, csak azok pont azt mutatták ki, hogy semmi hatása nincs ezeknek a cuccoknak, a természetes placebon kívül.)

SoXxX
V.I.P.
V.I.P.

gyongyhalas írta:
Szerintem kell egy egyedi gondolat ami a kiinduló pont ...vagy mindenki egyszerre megálmodja? JA jA...
Utána persze a bizonyításhoz már kell a több ember ...ma már külön teamek dolgoznak éppen a pártatlanság okán független eredmény miatt....

Ez most megint egy erős bullshit volt.

A szkeptikusokat a világ legegyszerűbb dolga meggyőzni. Ahogy írtam is egy statisztikailag és formailag megfelelő kísérlet szükséges, más semmi.
Akár te is elvégezhetnéd otthon.

Ez az eleje a storynak..de már eddig sem jut el egyik himi humi gyártó sem. Talán nem véletlen..
(Az igazsághoz hozzátartozik, hogy van azért egy-két kísérlet az ezo hifis témában, csak azok pont azt mutatták ki, hogy semmi hatása nincs ezeknek a cuccoknak, a természetes placebon kívül.)

hollohazi
Törzsvendég
Törzsvendég

Hadd idézzek a magyar av-online.hu portálról, 2012-ből:
A Creaktiv Systems, Phonosophie, Vortex audio, SAL, stb. cégek termékei a pszichoakusztika és Meyl professzor legújabb kutatásaira épülnek a hullámterjedés, az elektromágneses és a mágneses örvénylés területéről, együttműködve a Gabriel-Tech fizikai kutatóintézettel.
Ezen elmélet szerint a zavarjeleket hordozó longitudinális hullámterjedés ellen nem lehet védekezni, ezek zavartalanul bejutnak a készülékbe, az árnyékolt vezetőkbe, továbbá nem csak az áramvezető anyagoknak és azok felületén futó áramoknak van mágneses tere, hanem a vezetők körüli szigetelő anyagok és nemvezető terek töltéshordozóinak is, amelyek egymással kölcsönhatásba lépnek és úgynevezett potenciál örvényeket hoznak létre amelyek azután nem csak az érzékeny elektronikákra hatnak, hanem a pszichoakusztikai észlelésünkre is.
Ezek a cégek azt ismerték fel, hogy a Meyl által leírt hullám-örvény állapot instabil és könnyen módosítható, vagyis viszonylag egyszerű eszközökkel ezen interferenciát okozó örvények, valamilyen /nyilván nem publikált/ módszerrel közömbösíthetők, visszaalakíthatók. Ezt térerő méréssel igazolják.
Az örvények létrejöttének helyeiről már írtam korábban, akit érdekel e topikban utána olvashat.
47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő,  47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6002

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

gyongyhalas írta:

Nem értem, hogy jön ez ide, főleg az inkvizícióval összefüggésben, de ez teljesen az én hibám (nevezzük kognitív deficitnek), mert általában vagy nem értem amit írsz, vagy ötször kell elolvasnom, hogy megértsem gondolkodik.gif
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

gyongyhalas
Fórumlakó
Fórumlakó

Aszpirin írta:
2020.02.24., hétf. 10:56
SoXxX írta:
2020.02.24., hétf. 10:49
gyongyhalas írta:
2020.02.24., hétf. 10:29
A fejlődést soha nem a szakik tolták előrébb! Hanem a különcök !
Egyet valóban nem kellene elfeledni. Azok a "különcök" akik előre tolták a biciklit, mindig mérésekkel vagy statisztikailag igazolták a mondandójukat, nem pedig levegőbe beszélve. Aztán pedig igyekeztek elméleteket, törvényeket alkotni.
...és ne feledjük, hogy tevékenységüket széles körben el is ismerte (mi több - eltekintve a sötét középkortól - honorálta) a kortárs tudományos világ. (Szerk.: hozzáteszem, az elméleti fizikusok nem mindig bizonyatották mérésekkel az eredményeiket - viszont matematikai módszerekkel IGEN - és az utókor mindig igyekezett igazolni őket empirikus módszerekkel is).

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gyongyhalas 2020.02.24., hétf. 11:16-kor.

gyongyhalas
Fórumlakó
Fórumlakó

istvan01 írta:
2020.02.24., hétf. 10:46
hollohazi írta:
2020.02.24., hétf. 09:28

A nem árnyékolható em. hullámok itt a Tesla hullámok.
Na akkor még egyszer. Ha létezne is egy speciális Tesla elektromágneses hullám, akkor ahhoz azt állítod, állítják az elismert fizikusok(?), nem árnyékolható. Akkor ez egyértelműen azt is jelenti, semmivel nem lép kölcsönhatásba, ami felemészti, lenyeli, eltereli, átalakítítja annak energiáját, EM hullámainak térerősségét. Ha így van, akkor a mégis ezt kompenzáló, csökkentő akármi kütyü hogyan képes mégis befogni, eltüntetni és mérni :quetionmark:

/Szóval van baj bőven. De az dicséretes, a hifisek egy kis része érti és elfogadja ezt a hátásmechanizmust/
Na ez az ...ez nagyon jó kérdés ,,,,
Minden tisztelettel hifisként én sem értem és még nagyon sok mást sem....
Pld. István segíts megértenem :smile53: a napokban cserélték ki az oszlopról bejövő kábelt 6 osról 10 esre anyag ugyanaz valamilyen alumínium ötvözet (nap elem telepítés okán vált szüks.) 15 m er hosszban óráig ......1 lépcsőben ezt csinálták meg...
Na most a hang nem kicsit változott ....csak ajánlani tudom ....
Miért is ? A megszakító még a régi 25A es ....majd ez is csere lesz 32 re... már várom ott hallok e valamit.....
Na tudom én süket vagyok de még az feleségemnek is feltünt a változás.....
üdv

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

SoXxX írta:
2020.02.24., hétf. 10:49
gyongyhalas írta:
Egyet valóban nem kellene elfeledni. Azok a "különcök" akik előre tolták a biciklit, mindig mérésekkel vagy statisztikailag igazolták a mondandójukat, nem pedig levegőbe beszélve. Aztán pedig igyekeztek elméleteket, törvényeket alkotni.
...és ne feledjük, hogy tevékenységüket széles körben el is ismerte (mi több - eltekintve a sötét középkortól - honorálta) a kortárs tudományos világ. (Szerk.: hozzáteszem, az elméleti fizikusok nem mindig bizonyatották mérésekkel az eredményeiket - viszont matematikai módszerekkel IGEN - és az utókor mindig igyekezett igazolni őket empirikus módszerekkel is).
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

SoXxX
V.I.P.
V.I.P.

gyongyhalas írta:

Semmi gond nem lenne a hifi világában sem azzal, ha valaki végre kettős vaktesztekkel, statisztikailag igazolná azt amit állít. Nem kell hozzá több..nem kell hozzá ismerni semmiféle mögöttes törvényszerűséget.

..Aztán valamiért mégsem annyira erölködik egyik misztikum gyártó sem azon, hogy igazolja az állítását tudományosan elfogadott kisérletekkel. Pedig szépen tudna csillogni az a Nobel díj...

LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 3333
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: LIMAR »

gyongyhalas írta:
A hollywoodi filmeken.

Ma egy tudományos eredményhez elképesztő szakmai tudás, kutatói háttér és csoportmunka kell.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

istvan01 írta:
2020.02.23., vas. 16:48
Igen. van olyan hatás ami földi körülmények között nem árnyékolható, neutrínók. Naprendszer vastagságú ólomköpeny, az tálán minden neutrínót be tud fogni.
A tudományos világ megállapítása: ha létezne egy fényév (!) vastqagságú ólomköpeny, az a rajta áthaladó neutrínók 50%-át (felét!!!) zavartalanul átengedné.

Na, itt az alkalom a neutrínókra örvényelméleteket gyártani :D

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3493

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

hollohazi írta:
2020.02.24., hétf. 09:28

Na akkor még egyszer. Ha létezne is egy speciális Tesla elektromágneses hullám, akkor ahhoz azt állítod, állítják az elismert fizikusok(?), nem árnyékolható. Akkor ez egyértelműen azt is jelenti, semmivel nem lép kölcsönhatásba, ami felemészti, lenyeli, eltereli, átalakítítja annak energiáját, EM hullámainak térerősségét. Ha így van, akkor a mégis ezt kompenzáló, csökkentő akármi kütyü hogyan képes mégis befogni, eltüntetni és mérni :quetionmark:

/Szóval van baj bőven. De az dicséretes, a hifisek egy kis része érti és elfogadja ezt a hátásmechanizmust/
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára istvan01 2020.02.24., hétf. 10:48-kor.

gyongyhalas
Fórumlakó
Fórumlakó

istvan01 írta:
2020.02.24., hétf. 09:52
hollohazi írta:
2020.02.24., hétf. 07:31
istvan01 írta:

Az a jó (neked) hogy ezt el is hiszed, meg is méred, és tapasztalod ajtókán át is.

Deklaratíve állítod, nem lehet leárnyékolni. Mindent lehet árnyékolni, elektromágneses sugárzás elektromos és mágneses térerősséget bármilyen frekvencián (mikrosebességen??) is. Alacsonyabb frekvencián paramágneses anyaggal (jellemzően Fe és ötvözetei), magasabb frekvencián diamágneses fémes vezető anyagokkal (tipikus Cu és Al). Megfelelő anyagvastagság választásával adott térerőhöz praktikusan nulla térerő érhető el az árnyékolás másik oldalán.
Igen. van olyan hatás ami földi körülmények között nem árnyékolható, neutrínók. Naprendszer vastagságú ólomköpeny, az tálán minden neutrínót be tud fogni.
A tárgyban illetékes fizikaprofesszorral kell vitatkozni, nem velem.
https://www.meyl.eu/go/index.php?dir=10 ... sublevel=0
Én csak egy mezei felhasználója vagyok egy olyan többszáz tagú termékcsaládnak, melyet ezen elmélet alapján évtizedek óta gyártanak s melynek csak a díler csapata tízszerese az összes magyar hifi, high end kereskedői csapatnak. Arról, hogy mindez idáig Magyarországra/AVX/ nem jutott el, nem én tehetek.
miből olvastad ki, hogy én veled vitatkoznék? ellenkezőleg, megelégedéssel olvasom, hogy neked ez nem csupán hit kérdése, hanem van ehhez igazoló mérő eszközöd, sőt, még érzed is a másik szobából. A fájdalmadat is osztom, amikor rájössz, hogy amíg ezzel nem voltál tisztában, addig mennyire fájdalmas volt a zenélés otthon.

Tudod van az a szint, amikor a laposföld hívőkkel felesleges vitatkozni, mert meggyőződésükben kételyt támasztani, az mentális összeomlást okozhat náluk. Igen, tudom, te nem vagy laposföld hívő.
/Fizikusokat nem az minősít hogy mit állítanak magukról valami érdek mentén. De ezt kár itt ragozni/
Nincs azzal gond ha másképpen gondolkozik az ember....Azzal sincs baj ha mást állít vagy a saját álláspontját megvédi.
Ami nekem nem tetszik és lehet elítélni érte, mert ugye ez a mai világban már megszokott.....az a másik minősítése bármely okból kifolyólag.
Lehet ,hogy nem értünk vele egyet de pont amit mondtál az ilyen olyan okok esetén , mikor egy fizikus pénz vagy érdek miatt áll az egyik oldal mellé ragozni kell ??......egyet ne felejtsünk el az a fizikus aki nem kellő ismeretekkel vagy hiányos ismeretekkel vagy csak mert ragaszkodik a megszokottakhoz és már régen nem is kisérletezik, nem alkot csak robotol a szakmájában, na azok se mások ...tessék egy kalap alá venni őket ,mert talán velük soha nem lettünk volna előrébb !!! Igaz ? Mert kell a különvélemény ! A fejlődést soha nem a szakik tolták előrébb! Hanem a különcök !

Mindegy ostorozzatok érte !!!Ez az én véleményem ! Teljes tisztelettel ! Nem bántásként írtam.

Még mindíg azt gondolom ,hogy ezek a sokszor érthetetlen dolgoknak itt a helye ! :smile53:
Aki ezt nem bírja elviselni bántás bántó beírások nélkül az ne olvassa ! gondolkodik.gif
A vitát és a vitatkozást szerintem mindenki jól kezeli ,,,,,, a bántó személyeskedés megnyilvánulásáig! :smile53:

Egyébként meg OFF ért elnézést kérek majd beveszem a gyógyszert ..... :D
üdv

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

avl2 írta:
2020.02.24., hétf. 08:51
https://de.wikipedia.org/wiki/Konstantin_Meyl
"Die Hochschule Furtwangen hat sich von Meyls Ideen distanziert, darauf hingewiesen, dass sie „wissenschaftlich und methodisch nicht anerkannt, sondern in der Fachwelt äußerst umstritten sind“ und klargestellt, dass sie nicht Gegenstand seiner Tätigkeiten an der Fakultät sind. Weiterhin darf Meyl über seine Theorien keine Vorlesungen an der Hochschule halten."
Engedelmeddel lefordítanám, legjobb tudásom szerint, magyarra, a németül nem tudók kedvéért:

"Meyl eszméitől a Furtwangen Főiskola elzárkózott, és felhívta arra a figyelmet, hogy azok sem módszertanilag, sem tudományosan nem elismertek, ellenkezőleg, a szakvilágban kifejezetten vitatottak; [illetve azt is] leszögezte, hogy [azok] nem képezik [Meyl] főiskolai tevékenységének tárgyát. Továbbá Meyl nem tarthat az elméleteiről szóló előadásokat a Főiskolán."

Ez az érem másik oldala.

Lehet, hogy érdemes lenne már másra is hivatkozni a témában? gondolkodik.gif

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

hollohazi írta:
istvan01 írta:
hollohazi írta:
2020.02.23., vas. 15:10
A hálózatból származó zajoknak, elsődlegesen a 4000-150000 Hz között jelentkező gyors felfutású felharmonikusoknak,"tüskéknek" jelentős hatása van az emberre, az idegrendszerre. Ez a zajkomponens nyitott aljzatokon keresztül longitudinális hullám formájában kisugárzásra kerül, amit nem lehet leárnyékolni, nem lehet ellene árnyékolással védekezni, így a készülékeket is eléri, valamint jól mérhető stressz reakciót vált ki a zenehallgatóban, ezzel befolyásolják, gátolják a zenehallgatási folyamatot. Vannak cégek, melyek lezáró dugókat készítenek ezekhez a csatlakozókhoz:
Az a jó (neked) hogy ezt el is hiszed, meg is méred, és tapasztalod ajtókán át is.

Deklaratíve állítod, nem lehet leárnyékolni. Mindent lehet árnyékolni, elektromágneses sugárzás elektromos és mágneses térerősséget bármilyen frekvencián (mikrosebességen??) is. Alacsonyabb frekvencián paramágneses anyaggal (jellemzően Fe és ötvözetei), magasabb frekvencián diamágneses fémes vezető anyagokkal (tipikus Cu és Al). Megfelelő anyagvastagság választásával adott térerőhöz praktikusan nulla térerő érhető el az árnyékolás másik oldalán.
Én csak egy mezei felhasználója vagyok egy olyan többszáz tagú termékcsaládnak, melyet ezen elmélet alapján évtizedek óta gyártanak s melynek csak a díler csapata tízszerese az összes magyar hifi, high end kereskedői csapatnak. Arról, hogy mindez idáig Magyarországra/AVX/ nem jutott el, nem én tehetek.
miből olvastad ki, hogy én veled vitatkoznék? ellenkezőleg, megelégedéssel olvasom, hogy neked ez nem csupán hit kérdése, hanem van ehhez igazoló mérő eszközöd, sőt, még érzed is a másik szobából. A fájdalmadat is osztom, amikor rájössz, hogy amíg ezzel nem voltál tisztában, addig mennyire fájdalmas volt a zenélés otthon.

Tudod van az a szint, amikor a laposföld hívőkkel felesleges vitatkozni, mert meggyőződésükben kételyt támasztani, az mentális összeomlást okozhat náluk. Igen, tudom, te nem vagy laposföld hívő.
/Fizikusokat nem az minősít hogy mit állítanak magukról valami érdek mentén. De ezt kár itt ragozni/

hollohazi
Törzsvendég
Törzsvendég

earforce írta:
2020.02.24., hétf. 09:21
avl2 írta:
[

3 percet dobtam rá. igen, ugy nez ki vitatkoznak vel (persze ettöl lehet igaza !... bár én azért "hiszek" a müszaki tudomanyokban, illetve már a Furtwangen-i Hochschule is ...nekem gyanús. nem ETH, nem MIT, stb. magyarra forditva: nem a legnevesebb intezmenyek, azt hiszem Mo.-rol is lehet peldakat hozni BME vs. mucsajröcsögei müszaki föiskola, es a BME sem a régi már):
Mondjuk sztem pont ez az, ami nem számít.

A valaha élt legnagyobb feltalálónak [Tesla] még csak diplomája sem volt!

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2940

Hozzászólás Szerző: earforce »

avl2 írta:
[

3 percet dobtam rá. igen, ugy nez ki vitatkoznak vel (persze ettöl lehet igaza !... bár én azért "hiszek" a müszaki tudomanyokban, illetve már a Furtwangen-i Hochschule is ...nekem gyanús. nem ETH, nem MIT, stb. magyarra forditva: nem a legnevesebb intezmenyek, azt hiszem Mo.-rol is lehet peldakat hozni BME vs. mucsajröcsögei müszaki föiskola, es a BME sem a régi már):
Mondjuk sztem pont ez az, ami nem számít.

A valaha élt legnagyobb feltalálónak [Tesla] még csak diplomája sem volt!
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

hollohazi írta:
...A tárgyban illetékes fizikaprofesszorral kell vitatkozni...

https://de.wikipedia.org/wiki/Konstantin_Meyl
"Die Hochschule Furtwangen hat sich von Meyls Ideen distanziert, darauf hingewiesen, dass sie „wissenschaftlich und methodisch nicht anerkannt, sondern in der Fachwelt äußerst umstritten sind“ und klargestellt, dass sie nicht Gegenstand seiner Tätigkeiten an der Fakultät sind. Weiterhin darf Meyl über seine Theorien keine Vorlesungen an der Hochschule halten."

hollohazi
Törzsvendég
Törzsvendég

istvan01 írta:
hollohazi írta:
A hálózatból származó zajoknak, elsődlegesen a 4000-150000 Hz között jelentkező gyors felfutású felharmonikusoknak,"tüskéknek" jelentős hatása van az emberre, az idegrendszerre. Ez a zajkomponens nyitott aljzatokon keresztül longitudinális hullám formájában kisugárzásra kerül, amit nem lehet leárnyékolni, nem lehet ellene árnyékolással védekezni, így a készülékeket is eléri, valamint jól mérhető stressz reakciót vált ki a zenehallgatóban, ezzel befolyásolják, gátolják a zenehallgatási folyamatot. Vannak cégek, melyek lezáró dugókat készítenek ezekhez a csatlakozókhoz:

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2301

Hozzászólás Szerző: cables »

Én már nagyon várom, hogy nyáron, amikor Füreden leszek hollohazinál meghallgassam ezeket az eszközöket.

Nem okos dolog ezeket helyből elutasítani, vagy pláne cikizni a beirót és a véleményét. Részint ez a topik pont az ilyen eszközökről szól, másrészt - ez saját tapasztalatom - sok ehhez hasonló eszköz és megoldás, pl. a színes pontok, és a készülékekre helyezett Cardas fa-hasábok egyértelműen, jól hallhatóan működnek

Ha valaki nem hisz ezekben az ne látogassa ezt a témát, olvasson, írjon a megfelelő topikokban olyan dolgokról, amik őt érdeklik.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

hollohazi írta:

hollohazi
Törzsvendég
Törzsvendég

https://www.hifi-zubehoer.shop/creaktiv ... -29208.htm
https://schallwand.com/epages/154df95e- ... r%20Set%22
Én az utóbbit használom, hatása szintén a szomszédos szobából is hallható kategória/nyitott ajtónál/.
Igaz, egyelőre 2 db van használatban, elmélet szerint minden nyitott aljzatnál használni kellene, ez majd a későbbiekben elválik. Ezeknek a dugóknak a hatása természetesen függ az adott hálózat, áramkör zajszennyezettségének mértékétől, illetve az adott hifi rendszer kategóriájától, a hallgató személy érzékenységétől.
A fent említett frekvencia tartományban a Stetzerizer mikrosebesség mérővel mérem a hálózati zajt. Megfigyelések szerint az 50 GS egységek alatti mértékek jónak mondhatók, az idegrendszeri befolyásolás, a biológiai hatás ezen értékek feletti tartományban van.
Csatolmányok
IMG_20200219_163709.jpg
IMG_20200219_163709.jpg (3.64 MiB) Megtekintve 1637 alkalommal

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”