Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Ezoterikus, misztikus és voodooba hajló HiFi eszközök

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Re: Ezoterikus, misztikus és voodooba hajló HiFi eszközök

Hozzászólás Szerző: venomer »

Határterület meg csak akkor van, ha megfogható és megfoghatatlan is létezik.

venomer
V.I.P.
V.I.P.

Ami 18 évesen elmúlt, azt láthatóan valami sokkal rosszabb váltotta fel. Egyre rosszabb és rosszabb fejezetek jönnek, mert úgy reagálsz, ahogy. Nem is számítottam másra és a rosszulás sem cél. Nem átlátszónak és bravúrosnak gondolt elemekkel próbálsz lejáratni és rövidre zárni, ami nem változott, hogy a kiindulótémát tekintve ugyanúgy a semminél vagyunk. Rajtkő és célvonal egy és ugyanaz, hopp, körbe is értünk, jajj, de boldogok vagyunk. Khm.

Azt keresem ebben a topikban - de hát erre már eleve válaszoltam is lentebb - hogy nyitott vagyok más emberek miértjeire, (élet)útjaira, hogyanjaira. Végtelenül szomorúvá tesz, hogy ezt te pont az ellenkezőjére fordítod le. Nem magadban, nem elsősorban ott, hanem látványosan eszközlöd ezt a fordítást, a többieknek szól, hogy majd jól magad köré gyűjtöd őket és nem kell megindokolni a megindokolhatatlant. Egyre-másra, jobbra-balra ficánkolsz a kérdés elől kifele. Nem hiteles (te kérted ki magadnak, pont ezt, kikerülni még sem akarsz belőle). Az sem segít a dolgon, hogy egy szamarat köztesnek beiktatva lebolondozol. Mármint felnőtt ember létedre miért ilyen a vitakultúrád? Hagyjuk..

Nem harcolni akarok, de.. most mondanám, hogy nézd már vissza magad, de ez ugyancsak hasztalan lenne. Az mindenképp igaz, hogy te nem sajnálod, hogy érdemben nem tudtunk hozzákóstolni a témához, láthatóan nem.

Bármikor a jövőben jöhet gondolat, írás (saját vagy mástól származó), gondolat, párhuzam, átkötés, érzés-megjelenítés a bolygóegyüttállások hatásairól. Nem kell sietned vele.

venomer
V.I.P.
V.I.P.

Várom a biokémiai hatásait a távoli gravitációs tereknek. Nem lehengerlés a cél. Kvantumfizika, csillagászat, térelmélet, pszichológia, biológia, bármit érinthetünk. Nem fogom én a rossz arcnak érezni azért magam, mert diskurzust merészeltem indítani egy témában, ami érdekel (mint hitvallás) és érdekel más hogy jutott el oda, mit hoz ki belőle. Nem kell félúton kifarolni sem.
Ha neked lenne a tarsolyodban valami, akármi, akkor nem rám mutogatnál, hogy hogyan közelítettem meg a témát, negédesen vagy bántón, leírnád. De nincs semmi. Az meg a büdös életben nem lesz bevallva, hogy érzelmi vetületen alapszik - ezt a mondatot már írtam ebben a topikban. Így nem jutottunk sehova, felemelő.

venomer
V.I.P.
V.I.P.

dragonweed írta:
2020.03.06., pén. 18:37
Nekem semmi gondom a normális higgadt mederben folyó vitákkal.... Nem vártam, és nem is fogom, hogy mindenki egyetértsen a nézeteimmel - ha úgy tetszik "hitemmel".
levegőbe beszélő ember kategóriájába.
Én rólad érzem ezt. Érveket nem írsz, nem támasztasz alá. A bajom azzal van, hogy olyanokkal kapcsolatban sem, amit már az emberiség kikutatott. Nem azt említed, hogy voltak, akik erre jutottak, mások meg arra, s ez és ez történt, egyik csoportban így van, másikban amúgy, hanem konkrétumokat gondosan nélkülöző légvárakat irkálsz buborékokba, amiket aztán elküldesz a fórumra. Mindezek mellé kifogásolod, hogy valaki a tudományra, kutatásra hivatkozik, holott te az individumra, de csak arra és mindennel kapcsolatban. Mindent nem lehet leírni egy változóval, a semmivel, a mindennel, az örök határozatlannal, "mert nem tudhatjuk". Mert káosz van és abba azt látunk bele, amit akarunk. Neked ez a jó. Káoszra épül a káosz. Ez így nem megy. Azaz neked igen.

Nincs neked bajod a jó mederben folyó vitákkal, csak nem bírod, ha mégis van. Ha veszélybe kerül a semmitmondás. Olyankor a másik a gonosz és nem tud jót vagy jól írni, mert te így véded meg az álláspontod. Komolytalan. Önmagában legyen ez, csináld ezt, de ne a másik félbe projektáld bele, ha a semmi, mint olyan nem működik. Ezt talán a végtelenségig magyarázhatnám hasztalan, ez tipikusan olyan.

venomer
V.I.P.
V.I.P.

cables írta:
2020.03.06., pén. 17:50
A vitával kapcsolatban, ami szinte állandó ebben a topikban azt nem értem, hogy miért zavar egyeseket az, ha más nem úgy gondolkodik, mint ő? Valahol ez már a demokrácia megnyirbálása.
Hagyjuk már ez a félrevivő bullshitet. Na EZ zavar. Arra akartam volna kilyukadni, amit juliush is írt, még ha eltérően látjuk is a témát dragonnal. Nem hajlandó, ennyi. Erre jössz te és belémmagyarázod, hogy ez engem mennyire zavar. Pont, hogy kommunikálni szerettem volna róla. Ez a szándék azért ne sikkadjon már el a nagy meglátások közepette.

Többféle hit, életfilozófia van, amikkel boldogul valaki az életben. Ha sikeres vele és boldog benne, csinálja. De lehessen már beszélgetni róla, úgy, hogy a megvitatási szándék megvitatási szándéknak látszik és ne kontrába és félremagyarázásba fusson az ember. Mert az úgy nem megy, hogy a jómodor jegyében vigyorgunk egymásra, közben meg vitakultúra szempontjából értékelhetetlen húzásokkal van bevédve a hülyeség. Bocs, de 2020 van. Ettől függetlenül mutatok én tiszteletet mindenki hitével szemben, persze az ellenkezőjét mindig divatosabb bele magyarázni, ha nincs észérv. Ha csak érzelmi van, az sem szégyen, de ilyen sem íródott.

De a többféle hit világában bőven akad önsorsrontás is, úgy, hogy a filozófia maga persze szent és sérthetetlen, így a problémák, rossz döntések gyökere is vakfolton van automatikusan. Ezekről már kevesebb fáma szól.

dragonweednek köszi a lehetőséget, de nem most fogok megtérni, ha már eddig is a szkeptikus oldalon álltam (ami nem, nem a nemnyitottság hiánya, ellenkezőleg). Az ilyen szövegek általánosságok halmozásával való önérzetekre hatnak. Akármennyire is komplexre összehadovált a csillagjóslás áltudománya.

Az üres hitelesség kivételével elnézést, ha durván csattanó kifejezéseket alkalmaztam. Érzékeny terület nyilván, ha az ember sajátjáról van szó. De a végtelen hosszú, végtelenbe mutató finomkodásban sem hiszek. Mert annak mindig az a végeredménye, hogy naa, legyen már az én hitem a nyerő, de főleg megindokolni ne kelljen már, mindezt azért, mert udvariasak vagyunk. Csúsztatás, bújtatás. Nem rád írom ezeket, csak nagyon sokszor bosszantóan semmibe vivő taktikák halmazával találkozik az ember, ha a tárgyalni kívánt eszme alátámaszthatatlan. Nem is értem miért kell felfújni ennyire.

Értelmetlen keresztszúrkálódás ON, oké. Asztronómiáról és mellé dumáról írtam, hogy jön ezekhez a hifi? Most ezzel komolyan előbbre vagy, úgy érzed? A mennyiségi tapasztalat is egy tényező, de akárhány évig is lehet valaki önhitegetésre hajlamos, más meg fejlődik. Én meg ebbe nem kívántam bele menni, lehet ezt is boncolgatni, de ne keresztirányú citáltságként.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2302

Hozzászólás Szerző: cables »

A vitával kapcsolatban, ami szinte állandó ebben a topikban azt nem értem, hogy miért zavar egyeseket az, ha más nem úgy gondolkodik, mint ő? Valahol ez már a demokrácia megnyirbálása.

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4109

Hozzászólás Szerző: juliush »

venomer írta:
2020.03.06., pén. 15:47
Mégis hogy navigálod magad nem tévutakra így az életben?
Tévutak talán nem is léteznek, csupán eltérő utak!
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

venomer
V.I.P.
V.I.P.

dragonweed írta:
2020.03.06., pén. 15:42
venomer írta:
2020.03.06., pén. 14:35
Te jósnőhöz is jársz? Bocs, nem akarok cinikus lenni, de az asztrológia egy abszolút fantáziavilág már.
Erre most kötelező udvariassági okokból nem fogok semmi konkrét dolgot írni..... A Te valóságod legalább akkora fantáziavilág, mint az én idejétmúlt-asztrológiás "rémálmom"..... :smile53:
Ha kétségeid vannak e téren nézd meg párszor a Mátrix-ot. Aztán majd egyszer talán rájössz. De ha nem, még jobb. :smile53: :smile32:
Tipikus reakció. Megvan a Mátrix, nem ez a gond. Hanem a vakhited. Mégis hogy navigálod magad nem tévutakra így az életben? Na mindegy is, nincs ennek megoldása, mert nem tudjuk megvitatni érdemben. Amit sajnálok.

venomer
V.I.P.
V.I.P.

venomer
V.I.P.
V.I.P.

dragonweed írta:
2020.03.06., pén. 09:55
uram bocsá' bolygóegyüttállások?
Te jósnőhöz is jársz? Bocs, nem akarok cinikus lenni, de az asztrológia egy abszolút fantáziavilág már. Legjobb (legveszélyesebb) felhalmozni mindent, féligazságok mellé tenni, egyéb tényekkel keverni a kavart és már is benne van egy nyerő csapatban, üres hitelességet kölcsönözve neki. Ne keverjük. Távol lévő gravitációs terek nincsenek hatással ránk. Olyan távol vannak a más egyéb bolygók, hogy távolsági buszok sem járnak oda, gondolj csak bele. A minden mindennel összefügg és még nincs feltérképezve, ezért nem ismerhetjük, nem tudhatjuk érveket zárjuk ki. Fel van: baromság. Csak így nagyon sütötte a szemem a listában.

Sokaknak a kommersz hifin túli világ egésze is úri passzió, szóval nézőpont kérdése, de ez ne arra bátorítson minket (sem), hogy a tudomány-fejlődés-felvilágosulás által már lefektetett, megszerzett egzaktumokat nagyvonalúan eldobáljuk magunktól. Marad kérdőjel és rejtély épp elég.

juliush
V.I.P.
V.I.P.

dragonweed írta:
2020.03.05., csüt. 21:10
...Borzasztó nehéz meghúzni a határvonalat a között amit tényleg hall(ani vél) az ember, meg amit hallani szeretne.
Az emberi psziché remek tulajdonsága, hogy amennyiben valamit hallani szeretne, azt igen jó eséllyel hallani is fogja. Ha ebben a környezetéből érkező egyéb ingerek, vélemények, visszajelzések még meg is erősítik, csak még inkább.
Gyula 

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3677

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

dragonweed írta:
2020.03.05., csüt. 21:10
Nagy arccal hivatkozhatnék az 50 év alatt gyűjtött "tapaszatalatokra", de higgyétek el, itt iszonyú könnyű lesre futni, öngólt rúgni... Megtettem én is sokszor. gondolkodik.gif Borzasztó nehéz meghúzni a határvonalat a között amit tényleg hall(ani vél) az ember, meg amit hallani szeretne. Ezt angolul úgy hívják: "wishful thinking". Nehéz lefordítani, talán az ábrándozás, vágyálom áll hozzá legközelebb, de a lényegét nem igazán fejezi ki.
OFF
Némi költői szabadsággal "csodavárás"-nak szoktam fordítani.
ON

SoXxX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Hozzászólás Szerző: SoXxX »

juliush írta:
2020.03.06., pén. 07:39
hollohazi írta:
2020.03.06., pén. 06:46
Ebben a topikban a hozzászólások 99%-a szerint átverés, ami ide bekerül. Amit nem értek, a videóban hogyan csinálja az átverést a 120 kg-os ember?
Erről egyik kedvenc egyetemi "kísérletünk" jut eszembe. Egy székre leül egy delikvens, ketten kétoldalról arccal felé fordulva melléállnak. A két emelőmunkás összeszorított mutató- és középső ujjaival az ülő emberke térdhajlatába és hónaljába nyúlva együttes erővel megpróbálja felemelni, általában igen kevés sikerrel. Aztán jön a "trükk": a két emelőmunkás karjaikat vizszintesen, egyenesen előrenyújtva oly módon, hogy tenyereik az ülő ember feje fölött felváltva egymás fölé kerüljenek koncentrálnak picit a feladatra, majd újra nekiugranak. És láss csodát, ezúttal meglepően könnyen sikerülni fog! Még 120 kilós tankörtársunkkal is! Arra jutottunk, hogy a "gyakorlat" segíti a megfelelő mentális hozzáállás és izomtónus kialakítását.
Kb 25 éve volt ez a trükk a csúcspontján itthon. Az iskolai szünetekben mindenkivel megcsináltuk.

juliush
V.I.P.
V.I.P.

hollohazi írta:
Ebben a topikban a hozzászólások 99%-a szerint átverés, ami ide bekerül. Amit nem értek, a videóban hogyan csinálja az átverést a 120 kg-os ember?
Erről egyik kedvenc egyetemi "kísérletünk" jut eszembe. Egy székre leül egy delikvens, ketten kétoldalról arccal felé fordulva melléállnak. A két emelőmunkás összeszorított mutató- és középső ujjaival az ülő emberke térdhajlatába és hónaljába nyúlva együttes erővel megpróbálja felemelni, általában igen kevés sikerrel. Aztán jön a "trükk": a két emelőmunkás karjaikat vizszintesen, egyenesen előrenyújtva oly módon, hogy tenyereik az ülő ember feje fölött felváltva egymás fölé kerüljenek koncentrálnak picit a feladatra, majd újra nekiugranak. És láss csodát, ezúttal meglepően könnyen sikerülni fog! Még 120 kilós tankörtársunkkal is! Arra jutottunk, hogy a "gyakorlat" segíti a megfelelő mentális hozzáállás és izomtónus kialakítását.
Gyula 

SoXxX
V.I.P.
V.I.P.

A másodiknál meg egyértelműen látszik, hogy először maga felé húzza az átverő az áldozat karját, majd az áldozat felé.
Fullos átverés..

Amúgy valóban van párhuzam a hifis dolgokkal..aki ezt beveszi az beveszi nagy valószínűséggel a hifis átveréseket is.

SoXxX
V.I.P.
V.I.P.

hollohazi írta:
Egyszerű mechanikai trükökkel.
Az elején például a telefonosnál a telefonnal és anélkül máshogy helyezkedik el az áldozat karja.

Ahogy lentebb írták a csodakarkötős súlypontos àtveréshez hasonló ez is.

Ezen a videon még egy laikus is azonnal látja, hogy átverés.

hollohazi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 308

Hozzászólás Szerző: hollohazi »

47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő,  47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger

venomer
V.I.P.
V.I.P.

dragonweed írta:
2020.03.05., csüt. 20:27
hollohazi írta:
2020.03.05., csüt. 08:25
Nem off a téma. Kinek, mi a véleménye a videóról?
https://www.youtube.com/watch?time_cont ... e=emb_logo
Nem szívesen szólok bele, mert voltak nekem is némileg hasonló "afférjaim" (kék pötty, Sou jel, stb...) de erről a videóról nekem egyik kedvenc kortárs (sajnos már eltávozott) költőnk, Petri György sorai jutnak eszembe:
"Rettenthetetlen hülyék kora jő.
Pojácák vagy gazemberek? Is-is." :smile53:
Van egy különös bája annak, mikor a hülyeség elitnek mondott köntösbe öltözik. Ez egy ilyen. Hogy döntjük el, hogy melyik a hit? Megfoghatatlan ugyanis, önmagával magyarázható, önmagából indul, nem bizonyítékból, nem is kell bizonyítani - hiszen hit. Az más kérdés, hogy kívülről nézve hogyan fest. A hinni akaró ember áldozat-e vagy csak gyávalusta, mint a fene.

marconi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 351

Hozzászólás Szerző: marconi »

hollohazi írta:
Volt az a hologramos Balance karkötő, azt is ilyen tesztekkel népszerűsítették! :) Csak arról ki is derült hogy full kamu...
Azzal nem próbált valaki zenét hallgatni? :)
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)

Szalon
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1501

Hozzászólás Szerző: Szalon »

hollohazi írta:
Számomra ez mondanivalójában, hitelességében egy szintet verdes a méltán híres Tihanyi féle Több, mint egészség című performanszával.

youtu.be/YkRWhmkxtj8

Célközönségük a Vortexnek és Tihanyinak szerintem hasonló lehet: :rolleyes:

youtu.be/6DUZgPXE11g
Avantgarde Acoustic Duo G2
Avantgarde Acoustic Model THREE
Lumin A1
Siltech

hollohazi
Törzsvendég
Törzsvendég

47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő,  47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger

hollohazi
Törzsvendég
Törzsvendég

earforce írta:
2020.02.24., hétf. 18:44
hollohazi írta:
2020.02.24., hétf. 13:46
Örvénysemlegesítő megoldások /chipek/IMG_20200224_120451.jpgelőerősítő előlapján.
Saját készüléken történő alkalmazás?

Mi alapján esett a választás ezen szimbólumokra és miért pont oda, ahova?

Az alkalmazása során a hozzáadott szonikális javulás szignifikáns mértékű?
Mindig saját alkalmazáson alapul a véleményem. A képen Trigon chipek/SAL/ vannak felragasztva a kijelzőn és a bemenetekre irányítva. A jelzés a talpon van, az irányhatás miatt. Az USB és a fejhallgató bemenetek Phonosophie dugókkal vannak lezárva. Hangi eredménye nincs, csak placebo az egész, hinni kell benne, akkor nagyon jó lesz.

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2940

Hozzászólás Szerző: earforce »

hollohazi írta:
2020.02.24., hétf. 13:46
Örvénysemlegesítő megoldások /chipek/IMG_20200224_120451.jpgelőerősítő előlapján.
Saját készüléken történő alkalmazás?

Mi alapján esett a választás ezen szimbólumokra és miért pont oda, ahova?

Az alkalmazása során a hozzáadott szonikális javulás szignifikáns mértékű?
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

Szalon
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1501

Hozzászólás Szerző: Szalon »

gyongyhalas írta:
2020.02.24., hétf. 15:31
SoXxX írta:
2020.02.24., hétf. 15:20

Én semmiféle tutit nem mondtam meg, csupán leírtam, hogy tisztán logikailag a természettudományban miként bizonyítható valami (és még csak nem is én találtam ki). Neked kezdődött hasfájásod emiatt, ami nem szokatlan amikor az áltudományokról beszél az ember. Az áltudományos emberek jellemzője, hogy nem értik a logikát.
ÁÁÁ nem éri meg... halott... kész... :D :napsut:
Picit off, de talán belefér még... :napsut:

https://index.hu/kulfold/2020/02/23/a_f ... _mad_mike/
Avantgarde Acoustic Duo G2
Avantgarde Acoustic Model THREE
Lumin A1
Siltech

gyongyhalas
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 326

Hozzászólás Szerző: gyongyhalas »

SoXxX írta:
2020.02.24., hétf. 15:20
gyongyhalas írta:
2020.02.24., hétf. 14:35
Akkor elmondom az én véleményemet.

Ezoterikus, misztikus és voodooba hajló HiFi eszközök ..... gondolkodik.gif

Ebben a fórumban hivatkozol szakmaiságra :D ....ez a nonszensz...el vagy tévedve és én most ezt leírom és lehet értelmezni is tudod.... :smile53:
"stilisztikai problémákat " Sajnos az olvasás és értelmezés egy ilyen fórumban ahol 3-4 en beszélünk sokszor egymás mellett el.....nagyon nehéz ...egyeseknek nehezebb...
Lehet az én hibám .
De én tudom hol vagyok és miket írok ....ellenben veled.

" Halott és nem szakmai "

:smile51:
Értem és mások nevében is köszönöm.
Azért azt áruld el ki a mindentudó ....aki összeállította a tuti rendszert .....aki etalon.....
Mert akkor ha van ilyen eladom a szaraimat és rögtön megveszem a tutit....
Sőt ha már itt tartunk kár gyártani annyiféle kütyüt....mondjuk legyen vagy 5 kategória rendszer.....csóró és gazdag között....Hiszen szakmailag így a fair....
Ha mégse lehetséges uram bocsá Te ne mond meg mi a tuti és szakmai,,,mert Te is egy vagy itt mindenki között!
A jelzőket nem szeretem és a személyeskedést sem...te igen ez a Te bajod.
üdv
Attól, hogy valami ezoterikus vagy nem ismerjük a működési mechanizmusát, még a kísérleti bizonyítás lehetséges. Szinte minden így indult a fizikában.

Ezt a topikot, ha már ezt hoztad fel, earforce kérésére nyitották anno. Én már akkor is tag voltam veled ellentétben és nagyon nem az volt a célja, hogy összevissza beszélgetés legyen a vuduról, hanem, hogy értelmes diskurzus legyen a témában (vagy időnként mulassunk a képtelen baromságokon). Ha ismernéd earforce-ot akkor tudnád, hogy a gondolkodása távol áll a tiédtől.

Az etalon rendszer megint érthetetlen miként jött képbe a fejedben. Teljesen mindegy milyen rendszerről beszélünk. Ha szerinted érzékelhető a saját rendszeredben egy voodoo és ezt egy kettős vaktesztben statiszikailag elfogadható módon tudod bizonyítani, akkor hipp-hopp kész a bizonyítás. Dokumentáld le, publikáld és kapod is a kísérleti fizikai díjakat. Vagy ott van James Randi 1 M dolláros kihívása, ami szintén talált pénz lehet. Hajrá.

Az ár kérdést amit felhoztál nem is boncolgatom, mert teljesen témán kívül áll.

Én semmiféle tutit nem mondtam meg, csupán leírtam, hogy tisztán logikailag a természettudományban miként bizonyítható valami (és még csak nem is én találtam ki). Neked kezdődött hasfájásod emiatt, ami nem szokatlan amikor az áltudományokról beszél az ember. Az áltudományos emberek jellemzője, hogy nem értik a logikát.
ÁÁÁ nem éri meg... halott... kész... :D :napsut:

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”