Sajnos, azt csak oldalról láthattuk, így nem tudjuk, nem visszafelé forog - e ?

Nem tudtam kisasolni, miféle...

De - szerencsére - a hálószobában konvencionális lemezjátszó figyel.Rock60 írta: ↑2024.10.12., szomb. 08:22Napokban néztem egy nagyon ütős filmet Johnny Deep főszereplésével.
" Richard búcsút mond ". / Egy halni készülő főiskolai tanár utolsó huncutságai./
De a " hifi " vonatkozása.
Van egy csehóban egy zenegép, ahol a kar a " lemezjátszó " bal oldalára van szerelve. A lemez persze normál irányba, ezért a hangszedővel szembe forog.
Lehet, hogy nem jártam elég csehóba, de ilyet még nem láttam...![]()
Minden bizonnyal szektások/laposföldhívők voltak.Rock60 írta: ↑2024.10.12., szomb. 08:22Napokban néztem egy nagyon ütős filmet Johnny Deep főszereplésével.
" Richard búcsút mond ". / Egy halni készülő főiskolai tanár utolsó huncutságai./
De a " hifi " vonatkozása.
Van egy csehóban egy zenegép, ahol a kar a " lemezjátszó " bal oldalára van szerelve. A lemez persze normál irányba, ezért a hangszedővel szembe forog.
Lehet, hogy nem jártam elég csehóba, de ilyet még nem láttam...![]()
Támogatom a Magyar gyártókat, de én kipróbálnék egy SBooster - t.
Például egy Luxor Audio tápegység is szóba jöhet. Ha jól tudom, MZ/X tervezés, gyártás, ami nagyon bíztató.csabi400 írta: ↑2024.09.22., vas. 14:12Sziasztok!
Egy Pro-ject The Classic lemezjátszóhoz milyen külső tápegységet lenne érdemes beszerezni? Mindenképpen szeretném a gyárit lecserélni, néztem a Pro-ject tuning tápját, a "High Power It"-et, viszont eléggé megoszlanak róla a vélemények a külföldi fórumokban, őszintén szólva nem igazán győzött meg, hogy tényleg javítana a hangminőségen. Esetleg egy ilyen jó lehetne?
https://www.netdepo.hu/ifi-iPower-Elite ... e582719965
Ebből most is árulnak itt a fórumon is, és ezt a típust többnyire dicsérni szokták mindenhol. Vagy esetleg valami más alternatíva? Minden tanácsot szívesen fogadok, a lemezjátszós világ viszonylag új nekem, eddig csak hagyományos 230v-os készülékeim voltak. Nagyjából 100ezer ft körüli összeget szánnék rá.
Üdv: Csabi
Szia.csabi400 írta: ↑2024.09.22., vas. 14:12Sziasztok!
Egy Pro-ject The Classic lemezjátszóhoz milyen külső tápegységet lenne érdemes beszerezni? Mindenképpen szeretném a gyárit lecserélni, néztem a Pro-ject tuning tápját, a "High Power It"-et, viszont eléggé megoszlanak róla a vélemények a külföldi fórumokban, őszintén szólva nem igazán győzött meg, hogy tényleg javítana a hangminőségen. Esetleg egy ilyen jó lehetne?
https://www.netdepo.hu/ifi-iPower-Elite ... e582719965
Ebből most is árulnak itt a fórumon is, és ezt a típust többnyire dicsérni szokták mindenhol. Vagy esetleg valami más alternatíva? Minden tanácsot szívesen fogadok, a lemezjátszós világ viszonylag új nekem, eddig csak hagyományos 230v-os készülékeim voltak. Nagyjából 100ezer ft körüli összeget szánnék rá.
Üdv: Csabi
Értem. Köszi a tisztázást.
Jogos a kérdés.Rock60 írta: ↑2024.09.15., vas. 20:21Ha ennyire fontos a tized grammnyi beállítás, én megfelelő mennyűségű - 0.3 gr. - Blue-tech-et tapasztanék a Shell aljára.
Kérdés, hogy mennyire kőbevésett ez az adat, annak tudatában, hogy a cserélhető Shelles karok szárai is más - más súlyúak lehetnek, a nem Shell-es karokról már nem is beszélve, ott mihez kellene adni a hangszedő súlyát ?![]()
Big írta: ↑2024.09.15., vas. 18:37Melyik pénzérme 0,7 g ? Talán a lyukas 2 fillér, de szerintem az is több.
Na, ebbe beletrafáltam még jó is lehet![]()
Ország: Magyarország (Európa)
Korszak: Népköztársaság (1949-1989)
Típus: Forgalmi pénz
Megjegyzés: 1950-1989
Címlet: 2 Fillér
Anyag: Alumínium
Súly: 0,65 g
Átmérő: 18 mm
Vastagság: 1,1 mm
Előlap: 2 FILLÉR BP.
Hátlap: Magyar Népköztársaság és évszám.
Perem: Sima
Tervező: Iván István
Motívum: Levélkoszorú, Lyukas
https://numizmarket.hu/details/45/945
Melyik pénzérme 0,7 g ? Talán a lyukas 2 fillér, de szerintem az is több.
A képen golyóstoll van …Voyager írta:
Ez jó cucc. Hasonló módon lehet tágítani egy ilyet töltőtollal.![]()
download.jpg
Igen, látom, hogy a szerszámon van egy horony, de eddig még nem kellett faragni a problémás lemezeket. Elég volt, ha határozottan körbeforgattam párszor egy ilyen tollon, amikor szorult.
...ha vágsz a tollra egy rést, egyik oldalát megélezve.Voyager írta: ↑2024.09.14., szomb. 12:43Ez jó cucc. Hasonló módon lehet tágítani egy ilyet töltőtollal.akvapark írta: ↑2024.09.14., szomb. 12:15Képek: (Nagyon rosszak, kaputelefonos.)akvapark írta: ↑2024.09.13., pén. 08:43Én anno a C.O.N.C.E.R.T.O. lemezboltból, Bálint Feri - Newport - közvetítésével kaptam egy célszerszámot.
Délután teszek fel képet.![]()
A készüléken www.mikrokosmos.com felírat díszeleg, jelenleg ott nem látok ilyet.
Lyuk.1.JPGLyuk.2.JPG![]()
download.jpg
Ez jó cucc. Hasonló módon lehet tágítani egy ilyet töltőtollal.akvapark írta: ↑2024.09.14., szomb. 12:15Képek: (Nagyon rosszak, kaputelefonos.)akvapark írta: ↑2024.09.13., pén. 08:43Én anno a C.O.N.C.E.R.T.O. lemezboltból, Bálint Feri - Newport - közvetítésével kaptam egy célszerszámot.
A készüléken www.mikrokosmos.com felírat díszeleg, jelenleg ott nem látok ilyet.
Lyuk.1.JPGLyuk.2.JPG
Képek: (Nagyon rosszak, kaputelefonos.)akvapark írta: ↑2024.09.13., pén. 08:43Én anno a C.O.N.C.E.R.T.O. lemezboltból, Bálint Feri - Newport - közvetítésével kaptam egy célszerszámot.
Ezért sem tartom jó ötletnek normál irányba forgatni, sem géppel, sem kézzel.