Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Sztereó erősitők
"és próbálok 6 előtt lefeküdni "
, aki sokat alszik... az keveset él!!!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Sztereó erősitők
Tristis.Te miért döntöttél a Denion mellet?
Sorolom az okokat:
- megfelelő áron jutottam hozzá
- sokmindenki által elismert márka
- távirányító
- fiatal kor
- remek állapot
- olcsó szállítási költség
- ez volt a piacon akkor eladó (még most is)
Ezen felül persze reménykedtem, hogy passzolnak egymással. Nincs is nagy baj amúgy velük, de szeretném most megtalálni a megfelelő társakat a hangfalaimhoz, nem akarok már később ezzel vesződni. Már a forrásokat is nézegetem...
Ha minden kész van, akkor pedig csak hátradőlök...
No meg tanulok, mint a kisangyal és próbálok 6 előtt lefeküdni
Otthon Aiyima A80 --> Zimonyi --> Wharfedale Linton 85th Anniversary
Dolgozószoba Aiyima A80 --> Canare 2S11F --> Polk Audio Essential ES20
Pince/Kert Edifier MR3
Munkahely Jcally JM20 Max --> Truthear GATE IEM
Már nem hifizem hála ASR-en Amirnak és Erinnek.
Pince/Kert Edifier MR3
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Sztereó erősitők
Sajnos ezeket a dolgokat csak hallgatózás útján lehet eldönteni. Nagyon sok mindent tanult itt a fórumokon az ember, sok jó tanácsot kap, de amiről beszélgetünk, azt csak egy érzékszervünk tudja eldönteni.
Nem?
Az én véleményem az, hogy nagyon kevés mozi van megcsinálva rendesen házimozira. Egyszerűen nem éri meg... Vagy zene, vagy házimozi.
Viszont egy jó sztereó még minidig sokkal jobb házimozira, mint egy házimozi zenére. Én így látom. Egyszerű logika alapján.
Amennyi anyag kell 6 dobozhoz: faanyag, hangfalak, kábelek, váltók, bemérés, stb-stb.
Egyszerűen nem érhet fel 6 dogoz minőségben 2 dobozhoz. De szerintem érted, hogy mire gondolok.
Amúgy igen, csak a füledre hallgass! Itt ez a fő tanács, mindenki ezt fogja neked adni!
DE! A baj ezzel (kivéve ha pesti vagy, de te sem vagy pesti), hogy a hallgatózás bizony sok pénzbe kerül az útiköltség miatt... Te sem akarsz bődületesen drága dolgokat venni... ezért fórumozunk is, nem csak hallgatózunk... Sajnos ez ilyen. Én így gondolkodom.
És vegyük figyelembe azt is hogy a hallott hang elsőre nagyon tetszik (főleg ha az ember hozzá van szokva 1 hanghoz...) majd hosszabb idő után már fárasztó ill. zavaró lesz... pedig elsőre nagyon tetszett a "dögösség", "lágyság"...
Erre is figyelni kell!!!
Tristis.
Te miért döntöttél a Denion mellet?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Sztereó erősitők
Sajnos ezeket a dolgokat csak hallgatózás útján lehet eldönteni. Nagyon sok mindent tanult itt a fórumokon az ember, sok jó tanácsot kap, de amiről beszélgetünk, azt csak egy érzékszervünk tudja eldönteni.
Nem?
Az én véleményem az, hogy nagyon kevés mozi van megcsinálva rendesen házimozira. Egyszerűen nem éri meg... Vagy zene, vagy házimozi.
Viszont egy jó sztereó még minidig sokkal jobb házimozira, mint egy házimozi zenére. Én így látom. Egyszerű logika alapján.
Amennyi anyag kell 6 dobozhoz: faanyag, hangfalak, kábelek, váltók, bemérés, stb-stb.
Egyszerűen nem érhet fel 6 dogoz minőségben 2 dobozhoz. De szerintem érted, hogy mire gondolok.
Amúgy igen, csak a füledre hallgass! Itt ez a fő tanács, mindenki ezt fogja neked adni!
DE! A baj ezzel (kivéve ha pesti vagy, de te sem vagy pesti), hogy a hallgatózás bizony sok pénzbe kerül az útiköltség miatt... Te sem akarsz bődületesen drága dolgokat venni... ezért fórumozunk is, nem csak hallgatózunk... Sajnos ez ilyen. Én így gondolkodom.
Pince/Kert Edifier MR3
Pince/Kert Edifier MR3
Sztereó erősitők
Pityke78 nem akarsz túl sokat egyáltalán...A 1306 sajnos valóban elég nyeszlett hangú zeneileg sub nélkül, még nagyobb dobozzal is.Egy normális sztereó erősítő megoldaná a problémád, vagy egy nagyobb kategóriás HM erősítő, persze azok 100-130 körül vannak használtan.De ha a mozi nem fontos akkor inkább a sztereó mellett maradnék.
Csak a sztereó a nyerő. Ha belegondolsz abba, hogy egy HM erősítőnek bizony 6 hangfalat kel megszólaltatnia, és még a jelet is el kell osztania, addig egy szterónak csak kettőt. Ebből következik, hogy azonos árban bizony egy sztereó erősítő sokkal jobb. Ugyanígy le lehet vezetni a hangfalakat is. Ott még nagyobb is a különbség. Két jó hangfal vagy hat közepes vagy annál rosszabb? Amúgy szerintem 2.1-gyel vagy két komoly álló hangfallal lehet mozizni... De te tudod...
Sajnos ezeket a dolgokat csak hallgatózás útján lehet eldönteni.
Nagyon sok mindent tanult itt a fórumokon az ember, sok jó tanácsot kap, de amiről beszélgetünk, azt csak egy érzékszervünk tudja eldönteni.
Nem?
Sztereó erősitők
A múltkor volt egy álló tannoy dobozom.A típusa nem ugrik be.Valami 300-as modell.Azt kipróbáltam a Jongsonnal.
szerintem meglepődtél volna.
Most is vettem egy kis Tannoy monitort.majd azt is rádobom.
Amikor Tukacsinnál hallgattuk Tigris kábelével a zenét a Tannoyokon.. No attól szerintem sokmindenki meglepődött volna. Nem vagyok amúgy annyira meglepődős fajta...
Pince/Kert Edifier MR3
Pince/Kert Edifier MR3
Sztereó erősitők
Jut eszembe, ha tudtuk volna, hogy rossz lesz a Marantz akár becipelhettük volna a Tannoyokat is, időbe belefért volna.
Ki tudja mennyire tetszett volna a hangja a jungsonnal.. Most már késő bánat ugye... csak ezért meg én ugyan be nem pakolom a hangfalakat a kocsiba.
A múltkor volt egy álló tannoy dobozom.A típusa nem ugrik be.Valami 300-as modell.
Azt kipróbáltam a Jongsonnal.
szerintem meglepődtél volna.
Most is vettem egy kis Tannoy monitort.majd azt is rádobom.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Sztereó erősitők
Pityke78 nem akarsz túl sokat egyáltalán...A 1306 sajnos valóban elég nyeszlett hangú zeneileg sub nélkül, még nagyobb dobozzal is.Egy normális sztereó erősítő megoldaná a problémád, vagy egy nagyobb kategóriás HM erősítő, persze azok 100-130 körül vannak használtan.De ha a mozi nem fontos akkor inkább a sztereó mellett maradnék.
Csak a sztereó a nyerő. Ha belegondolsz abba, hogy egy HM erősítőnek bizony 6 hangfalat kel megszólaltatnia, és még a jelet is el kell osztania, addig egy szterónak csak kettőt. Ebből következik, hogy azonos árban bizony egy sztereó erősítő sokkal jobb. Ugyanígy le lehet vezetni a hangfalakat is. Ott még nagyobb is a különbség. Két jó hangfal vagy hat közepes vagy annál rosszabb? Amúgy szerintem 2.1-gyel vagy két komoly álló hangfallal lehet mozizni... De te tudod...
Pince/Kert Edifier MR3
Pince/Kert Edifier MR3
-
Vendég
Sztereó erősitők
Nem biztos, h a Tannoy jól zenélt volna vele...Én azt sem gondoltam, h a Denonnal ennyire nem fognak jól zenélni.
Sztereó erősitők
(Bizony az is fontos, hogy fekete legyen az erősítő, mert az ezüst és a pezsgő szín nagyon nem illik a szoba hangulatához.)
Ez teljesen érthető, én is fekete párti vagyok
Jut eszembe, ha tudtuk volna, hogy rossz lesz a Marantz akár becipelhettük volna a Tannoyokat is, időbe belefért volna.
Ki tudja mennyire tetszett volna a hangja a jungsonnal.. Most már késő bánat ugye... csak ezért meg én ugyan be nem pakolom a hangfalakat a kocsiba.
Pince/Kert Edifier MR3
Pince/Kert Edifier MR3
Sztereó erősitők
Hallgattam a saját fülemmel a Jungsont. Persze úgy lett volna a legjobb, ha különböző dobozokkal tudom ezt megtenni és mellé tudok tenni több erősítőt is hasonló kategóriából, sajnos erre nem volt idő. Nem azért nem is említettem mert csájna fóbiám van. Nekem nem tetszett annyira.
Kár,hogy nem voltam ott,mikor hallgattam.
Hallgasd meg Mojánál kecskeméten.
Egész hétvégén ezt hallgatta utána döntött,hogy megveszi.
Webáruház:
-
Vendég
Sztereó erősitők
-
Vendég
Sztereó erősitők
(Bizony az is fontos, hogy fekete legyen az erősítő, mert az ezüst és a pezsgő szín nagyon nem illik a szoba hangulatához.)
Ez teljesen érthető, én is fekete párti vagyok
Sztereó erősitők
Normál, hallgatható hangerőn is szeretném ha meg lenne a dinamizmus.
Vagy túl sokat akarok?
Ezt lazán teljesíti a Jungson JA66C 49900 Ft-ért
80/120W-ot tud.8/4 Ohmon.
Ha újban gondolkozol mindenképpen nézz rá erre, hátha neked tetszik. Anyag van benne, az biztos.
Pince/Kert Edifier MR3
Pince/Kert Edifier MR3
Sztereó erősitők
Vagy túl sokat akarok?
Ezt lazán teljesíti a Jungson JA66C 49900 Ft-ért
80/120W-ot tud.8/4 Ohmon.
Webáruház:
Sztereó erősitők
Csak halkan mondom, hogy az eddig felsoroltakat a JA66C a megnevezett zenéken lepofozza, különösen rock-on, mert nyomulni azt rohadtul tud. De ahogy olvastam csájna-fóbija esete forog fenn....Ha erő kell, akkor én azért a régi HK-kat nem húznám ki a listáról.
Ja, és a pár évvel ezelőtti Yamahák közt is vannak durva erőgépek.
Hallgattam a saját fülemmel a Jungsont. Persze úgy lett volna a legjobb, ha különböző dobozokkal tudom ezt megtenni és mellé tudok tenni több erősítőt is hasonló kategóriából, sajnos erre nem volt idő. Nem azért nem is említettem mert csájna fóbiám van. Nekem nem tetszett annyira.
Pince/Kert Edifier MR3
Pince/Kert Edifier MR3
-
Vendég
Sztereó erősitők
Vagy túl sokat akarok?
Akkor Harmant kell vegyél, vagy egy régebbi pioneert...Azokban van erő és dinamizmus...
- mishow
- V.I.P.

- Értékelés: 2632
Sztereó erősitők
Az a gond nála, h elég sokféle zenét hallgat, és nem mindegyik esetében jön jól az agresszív és erőtől duzzadó hangzás.80-as évek rockzenéi, népzene, stb, szóval elég vegyesen vannak...
A jó erősítőnek mindegy, mit hallgatnak rajta.
Az olcsó rendszer meg sajnos kompromisszum
Sztereó erősitők
Az a gond nála, h elég sokféle zenét hallgat, és nem mindegyik esetében jön jól az agresszív és erőtől duzzadó hangzás.80-as évek rockzenéi, népzene, stb, szóval elég vegyesen vannak...
Azért nem vagyok egy white fülű, de a mostani Denon 1306-ból nagyon-nagyon hiányolom az erőt, a dinamikát. Ja és számomra ez az érzés nem azt jelenti, hogy csutkáig feltekerem a hangerőt, hogy majd szétesik a ház és akkor mondom, hogy igen ebben van erő.
Vagy túl sokat akarok?
-
Vendég
Sztereó erősitők
- mishow
- V.I.P.

- Értékelés: 2632
Sztereó erősitők
Csak halkan mondom, hogy az eddig felsoroltakat a JA66C a megnevezett zenéken lepofozza, különösen rock-on, mert nyomulni azt rohadtul tud. De ahogy olvastam csájna-fóbija esete forog fenn....
Ha erő kell, akkor én azért a régi HK-kat nem húznám ki a listáról.
Ja, és a pár évvel ezelőtti Yamahák közt is vannak durva erőgépek.
Sztereó erősitők
Látom nagyon beindultatok, ennek örülök. Ha ennyire elkaptátok a fonalat, tudnátok ajánlani sztereó erősítőt Mordaunt Short 906-as dobozokhoz? Valami olyan erősítőt szeretnék, amiben van mélytartomány is a Denon 1306 után.
Max 100.000 keret lenne, de lehet olcsóbban is meg lehetne úszni, vagy jelentős, érdemes ugrás ez egy 50.000 géphez képest?
Köszi
mekkora térbe, és milyen zenékhez kellene?
30 m2, és szinte minden komoly zenén kívül.
Madonna, Depeche Mode, Zorán, DJ Tiesto
Vélemény?
Nad 320 BEE, 352 használtan vagy 325 újonnan. Ezek elég jók a MS dobozzal.
Esetleg Arcam, ha akad használtan.
Esetleg nincs valaki Veszprém közelében, aki vevő lenne egy kis hallgatózásra, vélemény cserére?
-
Vendég
Sztereó erősitők
Miért, te is jönnél? Egyébként Gyömrőn, tőled nem olyan messze (kb. 50 km).
fent voltam vele Pesten is és Lábatlanon is...Ha elmenne én is mennék, megismernénk egymást legalább.Az nincs is messze, szerintem oda benevezhetne ő is. Eladók is a készülékek, vagy csak meghallgatásra ajánlottad fel?
Szigorúan meghallgatás...
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.

- Értékelés: 250
Sztereó erősitők
Látom nagyon beindultatok, ennek örülök. Ha ennyire elkaptátok a fonalat, tudnátok ajánlani sztereó erősítőt Mordaunt Short 906-as dobozokhoz? Valami olyan erősítőt szeretnék, amiben van mélytartomány is a Denon 1306 után.
Max 100.000 keret lenne, de lehet olcsóbban is meg lehetne úszni, vagy jelentős, érdemes ugrás ez egy 50.000 géphez képest?
Köszi
mekkora térbe, és milyen zenékhez kellene?
30 m2, és szinte minden komoly zenén kívül.
Madonna, Depeche Mode, Zorán, DJ Tiesto
Vélemény?
Nad 320 BEE, 352 használtan vagy 325 újonnan. Ezek elég jók a MS dobozzal.
Esetleg Arcam, ha akad használtan.
Naim-ZU
Sztereó erősitők
Hát én csúnyán úgy gondolom, hogy a dobozkák maradnak. Erősítő csere is csak azért, mert nekem nem passzol a dolog valahogy. Későbbi fejlesztés nincs! Ha ez az rendszer összeáll, akkor Józsi örül és nem foglalkozik a továbblépésen. Ez az én igényeimet évekig ki tudja elégíteni. Az is lehet, hogy akár 10 évig is... tehát tényleg ne gondolkodjatok későbbi fejlesztésben, mert felesleges. Persze nem annyira sürgős a csere, csak túl akarok esni ezen a problémán, hogy másra tudjak koncentrálni az életemben. Nyugodtan írhattok még ezt-azt ha eszetekbe jut.
Egyelőre akkor NAD-ot és Marantz-ot favorizál a plánum elvetve a CA-t és a HK-t. Szerintem a Pioneer nekem már öregecske lesz. Ennél picit fiatalabbat szeretnék ha lehet. Feldobnék ötletnek esetleg Technics-et? A707-est nézegettem-tük...
Lehet, hogy nagyon mellé nyúluk, csak próbállak inspirálni titeket ;-)
Szerk.: Forrás persze még lesz fejlesztve
Pince/Kert Edifier MR3
Pince/Kert Edifier MR3