Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

sindoklek
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 18

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: sindoklek »

Merre tudok vásárolni hangkarkábelt?
Milyen kar és hangszedő van a lemezjátszón,s mennyire akarsz belebonyolódni a fejlesztésbe ?
„Az ember, aki legbelül zenétlen, s nem hat rá édes hangok egyezése, az kész az árulásra, taktikára..."

tropi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 7

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: tropi »

A Thorens TD166 -ot semmi estre sem cserélném le egy Project-re (elnézést a Project tulajdonosoktól .A felújitás az csak pénztárca függő,de olcsón is lehet fejlesztgetni (kar,karkábel,hangszedő).

Merre tudok vásárolni hangkarkábelt?

sindoklek
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 18

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: sindoklek »

Sziasztok! Van egy Thorens TD166-os lemezjátszóm. Nagy dilemmába vagyok, hogy nekiálljak felújítani vagy adjam el,tegyek hozzá pénzt és vegyek egy jobbat pl. Project xx valamit. A felújítás igazából csak egy hangszedő csere és talán kábelcsere, amügy tökéletesen működik. Mennyiből lehetne ezt kihozni szerintetek?
A Thorens TD166 -ot semmi estre sem cserélném le egy Project-re (elnézést a Project tulajdonosoktól    .A felújitás az csak pénztárca függő,de olcsón is lehet fejlesztgetni (kar,karkábel,hangszedő).
„Az ember, aki legbelül zenétlen, s nem hat rá édes hangok egyezése, az kész az árulásra, taktikára..."

tropi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 7

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: tropi »

Sziasztok! Van egy Thorens TD166-os lemezjátszóm. Nagy dilemmába vagyok, hogy nekiálljak felújítani vagy adjam el,tegyek hozzá pénzt és vegyek egy jobbat pl. Project xx valamit. A felújítás igazából csak egy hangszedő csere és talán kábelcsere, amügy tökéletesen működik. Mennyiből lehetne ezt kihozni szerintetek?

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2758

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Rosszul emlékszem  ? Nem valami SME M2-10 ről volt szó...? Vagy "R"-ről...?

SME M2-9 amire várok...
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1448

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Sziasztok! Új vagyok itt a fórumon! Végre találtam egy pörgős Magyar topicot!
Vásároltam a minap egy Dual cs522-es lemezjátszót és problémám adódott vele. Az autómatikus része nem akar működni. Elindítanám a lejátszást, de csak fel emeli a kart, elindítja a tányért, visszateszi a kart és leáll. A másik, hogy a lemez végén megemeli a kart és nem teszi vissza a helyére, hanem újra és újra leteszi felemeli...
Sejtitek mi lehet a probléma és hogyan orvosolható?

Én csak annyival tudok hozzájárulni az ügyhöz, hogy egyszer egy barátom kért fel hasonló kvalitású AKAI gépének javításához.
Szétszedtem, és addig néztem, míg rá nem jöttem a mechanika működésére, ami nyilván teljes más mit a DUAL.
Sikerült megjavítani; szerintem próbálkozz Te is.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

peterson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 835

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: peterson »

én most igy sántikálok..de ketyeg az óra
Rosszul emlékszem  ? Nem valami SME M2-10 ről volt szó...? Vagy "R"-ről...?

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

én most igy sántikálok..de ketyeg az óra

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Már megint milyen projekten munkálkodsz...??

én semmiben,csak a srác akinek eladtam az SME 3009/S2-est ..minden megvan hozzá,csak nem volt világos az SME karbázis rögzitése,de én úgy látom hogy elég nagyok a képek alapján a furatok,csavar+anya és szwsz..köszi a képet és linket,itt volt minden a kezemben,csak én nem akartam kicsomagolni,a srác meg bepánikolt egy kicsit  

peterson
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

A Kuzma honlapján ott a megoldás, van hozzá SME karbázis, egy tárcsa amit fel kell csavarozni a Kuzmára. Most nem vagyok otthon, de úgy rémlik, hogy a függőleges hengeren, amibe a Kuzma kar belecsúszik, van két furat ( egyik oldalon biztosan, lehet neked most alul, de fordítható) ahová lehet rögzíteni :http://www.kuzma.si/media/uploads/files ... 202012.pdf

S egy kép is nagyobban: 

peterson
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Hali Urak !

Van egy kis tehnikai gond:adva van egy Kuzma StabiS,hozzávaló "SD upgrade",fel kéne szerelni rá egy SME 3009/S2 Impr.kart..a gond az hogy a karhoz tartozó gyári csavarok "facsavarok",nem igazán lehet ezeket betekerni az új (Kuzma) konzolba..milyen csavart kéne szerezni?..kötve hiszem hogy menetet kéne vágni az új konzolba..önmetsző csavarak? (léteznek-e ilyen kis méretben?)

őtletek?

thanx

A Kuzma honlapján ott a megoldás, van hozzá SME karbázis, egy tárcsa amit fel kell csavarozni a Kuzmára. Most nem vagyok otthon, de úgy rémlik, hogy a függőleges hengeren, amibe a Kuzma kar belecsúszik, van két furat ( egyik oldalon biztosan, lehet neked most alul, de fordítható) ahová lehet rögzíteni :http://www.kuzma.si/media/uploads/files ... 202012.pdf

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Hali Urak !

Van egy kis tehnikai gond:adva van egy Kuzma StabiS,hozzávaló "SD upgrade",fel kéne szerelni rá egy SME 3009/S2 Impr.kart..a gond az hogy a karhoz tartozó gyári csavarok "facsavarok",nem igazán lehet ezeket betekerni az új (Kuzma) konzolba..milyen csavart kéne szerezni?..kötve hiszem hogy menetet kéne vágni az új konzolba..önmetsző csavarak? (léteznek-e ilyen kis méretben?)

őtletek?

thanx

panses
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: panses »

Sziasztok! Új vagyok itt a fórumon! Végre találtam egy pörgős Magyar topicot!
Vásároltam a minap egy Dual cs522-es lemezjátszót és problémám adódott vele. Az autómatikus része nem akar működni. Elindítanám a lejátszást, de csak fel emeli a kart, elindítja a tányért, visszateszi a kart és leáll. A másik, hogy a lemez végén megemeli a kart és nem teszi vissza a helyére, hanem újra és újra leteszi felemeli...
Sejtitek mi lehet a probléma és hogyan orvosolható?

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Indy »

Majd a Sream helyére....
Értem. Amikor megjött az előfokom, ki sem próbáltam a benne lévő phonot. Aztán csak hajtott a kíváncsiság. Azóta a Stream már nincs meg, felszabadult egy jófajta IC és egy tápkábel is.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

Vendég

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Vendég »

EAR 834P-t 600 GBP alatt lehet venni használtan a szigeten. Fel kell adni egy kereső hirdetést pl. a hifiwigwamon, egy barátomnak ott találtunk egy elég régi fekete színűt. A króm előlapos általában sokkal drágább, de a bele ugyanaz.

moljozs
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 9

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: moljozs »

És biztos hogy 50 Hz az az 50 Hz?
Na ezt jól meg aszondtam.

Nekem van egy mérőlemezem, amin van 1000 hz és 3150 hz jel. Ezt lejátszom és visszahallgatom egy androidos szoftverrel: platterspeed. Free.

Ez a szoftver a tablet vagy mobil mikrofonján 'hallgatja' a lejátszott jelet kb 10 mp-ig, és készít egy grafikont, amiről gyönyörűen leolvasható a lemezjátszó sebessége, nyávogása. (Wow and flutter)

peterson
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Ezt a Stream helyére gondolod?   Vagy a L75-höz?
Majd a Sream helyére....

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1662

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: viri »

Ezt a Stream helyére gondolod?   Vagy a L75-höz?
Én elég sokat hallgattam egymás mellett a Mellorn Streamet, és a 834P-t, és engem mindíg a 834P győzött meg jobban. Persze ízlés függő ez is, a 834P nálam egy közvetlenebb, eszköztelenebb hangot produkált, amitől természetesebbnek hatott. Persze azért egy kategória volt a kettő, az is nagyon tetszett, éppen ezért is hallgattam 1-2 hétig felváltva. Xerxes-RB300-Benz ACE volt akkor.

Én is eredetit vennék, ha váltani akarsz, 1 héten belül tovább adod
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

Smart845
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 222

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Smart845 »

Már írtam: "+ veszel egy 220V-os Glimm izzót az 50 Hz-en villog és már meg is van a dolog."   
És biztos hogy 50 Hz az az 50 Hz?
Na ezt jól meg aszondtam.
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 771

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Köszi, de azt Virág elvtárs mondta     

Igaz!
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

00Zoli
Értékelés: 1

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: 00Zoli »

Spongyát rá!...modta Pelikán elvtárs.
Köszi, de azt Virág elvtárs mondta     

arzachel
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Pfff Jó nagy barom vagyok, azt hittem hogy az is tévedhet,és azért van a beállító tárcsa,hogy azzal kell belőni rendesen.De hát hogyan tévedhetne...Elnézést a hülyeségért,kezdő vagyok,látszik     

Spongyát rá!...modta Pelikán elvtárs.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

00Zoli

Lemezjátszó

Mondjuk a PL200-ba gyárilag be van építve a sztroboszkóp,úgyhogy az állítógomot kéne a helyére tekerni.
Pfff Jó nagy barom vagyok, azt hittem hogy az is tévedhet,és azért van a beállító tárcsa,hogy azzal kell belőni rendesen.De hát hogyan tévedhetne...Elnézést a hülyeségért,kezdő vagyok,látszik     

arzachel
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Sziasztok!
Olvasgatom itt, ezt a fordulatbeállítós témát,és lenne egy kérdésem.Ha nem stimmel a fordulat, akkor hogyan tudom belőni rendesen?  Egy Pioneer PL-200-as lemezjátszóm van.

Mondjuk a PL200-ba gyárilag be van építve a sztroboszkóp,úgyhogy az állítógomot kéne a helyére tekerni.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

00Zoli

Lemezjátszó

Sziasztok!
Olvasgatom itt, ezt a fordulatbeállítós témát,és lenne egy kérdésem.Ha nem stimmel a fordulat, akkor hogyan tudom belőni rendesen?  Egy Pioneer PL-200-as lemezjátszóm van.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”