Minden FLAC, ahogy én tapasztaltam. Egyetlen Soul II Soul album volt csak fent valamiért 320kbps MP3-ban, azok közül, amit én böngésztem eddig.szj4 írta: ↑2021.11.30., kedd 07:59A deezeren milyen arányban vannak 192/24-es zenék? Csak mert a tájékoztatóban a hifis csomagnál 16 bit szerepel. Sima cd felbontás. Gondolkodom hogy a tidalt leváltsam-e mivel az mqa nem játszik, de azért a gépen tárolt nagyfelbontású zenék után igen vérszegény a Tidal sajnos.Alex_Aston írta: ↑2021.11.29., hétf. 22:12Mert nem értem, melyik is a fontosabb.
A (vélt?) jobb hang, vagy a megszokás?
Én most utóbbit látom, csak ezért kérdeztem.
Mert én továbbra is azt látom, hogy ha kell, van alternatíva, csak még kell lépni.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Streaming szolgáltatók és ami velük kapcsolatos / Tidal, Spotify stb...
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3463
Re: Streaming szolgáltatók és ami velük kapcsolatos / Tidal, Spotify stb...
Csak a Marantz! :-D
- Alex_Aston
- V.I.P.
Nem írtam olyat, hogy az én megoldáson a legjobb, ne olvassunk már be olyat, ami nem valósAszpirin írta: ↑2021.11.29., hétf. 23:00
Most nem azért Alex, de komolyan… Vettél egy citromfát, oké az neked a legjobb, ezzel egyet is értek, mert a citromfa egy korrekt cucc. Vettél hozzá egy Deezer előfizetést, és rögtön az lett a legjobb. Oké, neked az legyen a legjobb, ezzel sincs gond, de szerinted rögtön mindenkinek az legyen a legjobb, és csak ezt kell meglépni...

Amennyiben a hangminőség a fontos, és mivel itt a sokaknak a földi halandók által nem hallható dolgok is számítanak, így joggal gondolhattam, hogy nem a kényelem a szempont. Vagy mégis a minőség felett áll...?

Én csak erre akartam írni, hogy van megoldás.
Aki elégedett a Tidallal, használja. Nekem nem fáj.
Csak, hogy megértesem. A Deezer PC szoftvere miben nem teljesen megfelelő? A számítógépeden több kimenet van, amik között az nem tud választani? Vagy mire érted a hangforrás választást? Én csak zeneszám listák szerkesztésére használtam, de arra nagyon jó, és ha jó a PC kimenete, akkor miért nem jó forrás?
Egyébként a Tidalt is próbáltam, és használhatnám is, de évi 3 üveg pálinka nekem pénz

- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11026
- Kapcsolat:
Tehát fizetsz havonta 8-10e forintot azért, hogy hozzáférj a világ zenei és filmes termésének nagy részéhez, ám ezt fájdalmasnak érzed? Mennyit tartanál jutányos összegnek? Persze nem akarok hittérítőként és erkölcscsőszként viselkedni, nem is lennék elég hiteles ezekben, de számomra inkább az fájdalmas, mikor valaki azt hiszi, neki ingyen jár minden a szoftverektől az előadásokon át a teljes művészeti termésig (persze tökéletes HD, DSD, MQA, 4k minőségben), miközben esetleg pont ő milliókat költ berendezésekre, kábelekre, egyéb kütyükre. (Nem rád gondolok.) Bocsánat, kissé ingerült vagyok, mert éppen most csesztek le 7865. alkalommal azért, mert pénzért dolgozom és nem oldottam meg ingyen egyik hobbitársunk problémáit.ZolaBA írta: ↑2021.11.30., kedd 07:07Van aki pl. ragaszkodik a roon-hoz, engem meg kiver tőle a víz. Mármint attól, hogy folyamatosan fizessem. Ha belegondolunk fájdalmas irányba halad a világ, mert a digitális létezés adója egyre magasabb. Ha csak azt nézem én mit fizetek: spotify családi, tidal hifi plus, netflix prémium, net, telefon, stb.

- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6090
Jo cucc lehet a Bluesound, de fontos kérdés, hogy milyen problémát szeretnél megoldani vele.ZolaBA írta: ↑2021.11.30., kedd 07:07Visszaugorva a meglépéshez, én pl. tegnap óta ismerkedem a Bluesound -al (új node 2021). Elég sok itt pedzegetett problémát jól megold a BluOS. Ami kifejezetten tetszik és nem is hallottam korábban róla, hogy van remek windows-os kliens a BluOS-hez, olyasmi mint egy spotify/tidal lejátszó program és TÁDÁMM: pc-ról lehet Tidal-t vezérelni, a roon-ba vagy audirvana-ba öntött pénz nélkül- ez még akkor is tetszik, ha később külső DAC-ot kell a bluesound-ra akasszak (bár egyelőre azt érzem, hogy számomra bőven jó a belső dac-ja).
Vagyis mit akarsz “meglépni”. Pl. ha fejhallgatóval szeretnéd hallgatni önmagában, akkor szvsz felejtsd el. (bár a legeslegújabbat ebből a szempontból nem ismerem).
Lehet, hogy pont egy Powernode a megoldás mert arra már csak hangfalakat kell kötni és TÁDÁMM…
A BluOS nagyon jó szoftver, egyetlen idegesítő tulajdonsággal (ezt valószínűleg Neked is szoknod kell majd), mindent, amit lejátszani szeretnél, hozzáad egy lejátszási listához, amit “takarítani” kell, különben idővel csak nő és nő… hogy ez miért idegesítő, azt majd meglátod. De simán meg lehet szokni.
Mindenesetre próbálj ki egyet a “meglépés” előtt. Ha gondolod, ebben tudok segíteni az én Powernode-ommal… (nehogy félreérts, nem akarom eladni, tökéletes hálószobai cucc az elalváshoz és a reggeli webrádiózáshoz).
Ja, és még egy apróság: a Bluesound-ot sem ingyen adják (vagyis nézőpont kérdése, hogy mibe “öntöd” a pénzt, az Audirvana 3.5-be pedig nem kell önteni a pénzt (az a régebbi verziója sz Audirvanának, még nem előfizetéses, és van egy olyan érzésem, hogy kedvelnéd…).
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- ZolaBA
- Törzsvendég
- Értékelés: 1724
Jól felhúztál mindenkitAlex_Aston írta: ↑2021.11.29., hétf. 22:12Mert én továbbra is azt látom, hogy ha kell, van alternatíva, csak még kell lépni.

Ez a "csak meg kell lépni" nem olyan egyszerű ám, mert ahogy én látom sokaknál "eldöntött" irányok, elemek, eszközök, szoftverek és persze anyagi lehetőségek vannak - ebbe ritkán illik a deezer.
Neked "könnyű" volt, extra elvárások nélkül, elég pénzzel a deezer/limetree kombó szépen működik

Van aki pl. ragaszkodik a roon-hoz, engem meg kiver tőle a víz. Mármint attól, hogy folyamatosan fizessem. Ha belegondolunk fájdalmas irányba halad a világ, mert a digitális létezés adója egyre magasabb. Ha csak azt nézem én mit fizetek: spotify családi, tidal hifi plus, netflix prémium, net, telefon, stb. És egyre több az olyan program is, ami havidíjas egyszeri megvétel helyett, vagy úgy csinál, hogy minden érdemi fejlesztés új "fő verzió" amiért megint fizess. Értem én persze, hogy jó szolgáltatásokat is kapok cserébe, de az irány tényleg fájdalmas és még csak az elején vagyunk, lesznek még meglepetések.
Visszaugorva a meglépéshez, én pl. tegnap óta ismerkedem a Bluesound -al (új node 2021). Elég sok itt pedzegetett problémát jól megold a BluOS. Ami kifejezetten tetszik és nem is hallottam korábban róla, hogy van remek windows-os kliens a BluOS-hez, olyasmi mint egy spotify/tidal lejátszó program és TÁDÁMM: pc-ról lehet Tidal-t vezérelni, a roon-ba vagy audirvana-ba öntött pénz nélkül

Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Nem állítom, hogy teljesen értem, mit is szeretnél kérdezni, de alig 3 hete beszéltük át itt ebben a topikban a témát és kb ugyanilyeneket kérdeztél és ilyen válaszokat kaptál, mint most.Alex_Aston írta: ↑2021.11.29., hétf. 22:12Mert nem értem, melyik is a fontosabb. A (vélt?) jobb hang, vagy a megszokás? Én most utóbbit látom, csak ezért kérdeztem. Mert én továbbra is azt látom, hogy ha kell, van alternatíva, csak még kell lépni.
Te használod valamilyen módon az online zenehallgatást, sokan meg másként használják. Neked elég a mobiltelefonos app, sokaknak nem elég. Te elvagy a Lindemann és a Deezer alkalmazásokkal, de sokan (okkal) Roon-t használunk zenehallgatásra, amiben nincs Deezer integráció, csak Tidal (meg a nálunk elérhetetlen Qobuz). Jelenleg a Roon az egyetlen megoldás (meg részben az Audirvana), ami kényelmes, ízléses módon szolgálja ki a zenehallgatási szokásainkat és eszközeinket (1. támogatás), praktikus felületen jeleníti meg az offline és online muzsikákat (2. kényelem), no meg hangzásban is eléggé magas szintet képvisel (3. minőség). Ezek közül melyik a fontosabb? Ezt mindenki eldönti maga, bennem alapelvárásként jelenik meg mindhárom, rendszert képeznek, egyikért sem áldozom fel a többit. Ennél egyszerűbben nem tudom leírni sem most, sem egy hét múlva.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Most nem azért Alex, de komolyan… Vettél egy citromfát, oké az neked a legjobb, ezzel egyet is értek, mert a citromfa egy korrekt cucc. Vettél hozzá egy Deezer előfizetést, és rögtön az lett a legjobb. Oké, neked az legyen a legjobb, ezzel sincs gond, de szerinted rögtön mindenkinek az legyen a legjobb, és csak ezt kell meglépni...Alex_Aston írta: ↑2021.11.29., hétf. 22:12Mert nem értem, melyik is a fontosabb.
Mert én továbbra is azt látom, hogy ha kell, van alternatíva, csak még kell lépni.
Khm… Egyáltalán próbáltál mást? Csak azért kérdem, mert én nem csak a vita kedvéért írtam ide, szinte mindegyiket végigpróbáltam. Most épp “csak” élő Tidal, HRA, AppleMusic, Youtube Music és Deezer előfizetésem van. Ezeket egymás mellett tudom összehasonlítani mindenféle szempont alapján, ami nem csak a hangminőséget jelenti. Az csak egy szempont. De volt már Qobuz-om és Amazon Music-om is. Ezek többségéről itt leírtam a véleményemet. Érted? Nem csak egy szolgáltatót ismerek, nem csak egy appal, és nem csak egy szempontból.
A Deezer-rel semmi baj nem lenne, sót nagy királyság lenne PC-n, ha lenne hozzá normális lejátszó. Épp ez az, ami hiányzik, és emiatt sajnos sem a hangminősége nem OK., sem pl. hangforrást nem lehet választani benne, és hidd el, hogy ez utóbbi is gond sokaknál akik számítógépet használnak lejátszáshoz. Most már nálam is, mert csütörtökön érkezik a fejes rendszerem alapja, egy Resonessence Concero HP, amit most már ugyanarról a forrásról szeretnék jasználni, mint a “nagy rendszert. A problémákat a Deezer appjával leírtam, és hidd el, én lennék a legboldogabb, ha azt írhattam volna, hogy jó alternatíva. Mert amügy nagyobb a választék rajta, mint a Tidalon. De ezeket már mind leírtuk,miért nem figyelsz legalább?
Bakker, nem lehetne, hogy előbb tájékozódj is, mielőttt itt mindenkit kioktatsz, hogy “van alternatíva, csak meg kell lépni”?
Nem, sajnos vagy nem sajnos, a Tidalnak nincs még jó alternatívája PC-n: az alternatíváknak mind van valami “bibijük”: az Apple Music csak Macre jó és nem távirányítható, a Deezernek nincs normális lejátszó appja PC-re, a Qobuz tul drága és különben is nagyon macerás itthon egyáltalán előfizetni rá, a HRA csúcs és Audirvanával eszméletlen jól szól, de fájdalmasan kicsi rajta a választék (bár rohamléptekkel nő!!!) Spotify még nem lossless (de hamarosan az lesz!), stb stb… Szóval ha mindent kipipáltál, akkor egyelőre a Tidal marad. Ez van.
És mielőtt azt írnád, hogy ez picsogás: nem szó se róla. Elvagyok a HRA-val és a Tidallal (amit pont most “downgrade-eltem, szintén tesztelési céllal), a többit - igen, a Deezert is - egyelőre lemondom.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- vkz
- Fórumlakó
- Értékelés: 254
Emlékeztetőül egy, hogy miért nehéz az alternatíva. Hátha megint érthető lesz

Alex_Aston írta: ↑2021.11.06., szomb. 19:34Ja, így érthető, köszi.vkz írta: ↑2021.11.06., szomb. 18:30Például mert az Audirvana, Roon, Volumio, de az Auralic sem tudja a Deezert. Ezzel ellentétben pl a Spotify Connect már a mikrohullámú sütőkön is van lassan. És azt szerintem többen is írtuk már hogy tök jó a Spotify ajánlója (lásd kicsit feljebb miért, nálam is van hogy háttérben fél napot szól, és nem én válogatom a zenéket), kínálata. Ígérik a veszteségmentest és erre várunk. Addig pedig ezeken a platformokon a TIDAL használható. Ha lesz losless Spotify akkor én sem fogom a TIDAL-t használni, jelenleg ugyanúgy vagyok én is hogy leülős zenehallgatáshoz TIDAL.Alex_Aston írta: ↑2021.11.06., szomb. 17:39Én azt nem értem, ha ott a Deezer FLAC 2.249.-/hó áron, miért kell várni más szolgaltatóra?
Mi értelme a több szolgaltatásnak? Tényleg ennyi zene nincs az egyiknél, ami a másiknál igen?
Pusztán kérdezem, mert egyáltalán nem értek ehhez sem, csak másfél hete van ugye ilyen tapasztalatom. De ha itt egy komplett, mondhatni tökéletes megoldás fillérekért, miért kell más?
Egyszerű kezelni, mindent megtaláltam rajta eddig (jó, pár Máté Péter számot hiányolok).
Igen, amit én látok, a Deezerben van ajánlás, de ki kell választani, magától nem megy. Mondjuk nekem ez nem szempont, bár stílusban hasonló ajánlatokat szívesen vennék, ez is igaz.
Ha meg a Deezer az egyik legnagyobb szolgáltató, vajon miért nem kompatibilis ennyi mindennel?![]()
- Alex_Aston
- V.I.P.
Mert nem értem, melyik is a fontosabb.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
1-2 hete leírja valamelyikünk, Te meg 1-2 hetente megkérdezed.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Valóban egyre gyakoribb, de szerencsére annyira még nem szoktak rá a népek a Tidal fikázásra és remélem, nem is terjed el, mert az enyhén szólva is méltatlan lenne. Én nagyon hálás vagyok nekik a hiányérzet nélküli online zenehallgatásért, amit pár évvel ezelőtt nehezen képzeltem volna. Kétlem, hogy a Tidal - Roon páros általánosságban elmaradna bármelyik szolgáltató hangminőségétől MQA-tól függetlenül. Néhány albumnál persze lehetnek különbségek az eltérő alapanyag miatt, de ezek egyedi esetek. A jövő egyik érdekes kérdése lesz, hogy mi okozhat bármiféle hangzási eltérést a szolgáltatók stream-je között, ha egyáltalán van különbség. Az "olyan, mintha" eltérések engem már nem hoznak lázba.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Luxor Audio 2021.11.29., hétf. 21:37-kor.
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 9108
Nem hinném, hogy hányinger kerülgetne bárkit is a Tidal hallgatása közben, nem ördögtől való és szerintem nem is minőségi túlhype.
Nem kell hallgatni, ha nem szimpatikus, de mostanában azt vettem észre, hogy divat fikázni…
Nem kell hallgatni, ha nem szimpatikus, de mostanában azt vettem észre, hogy divat fikázni…

Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Natív hi-res max 24/192 MQA nélkül, FLAC-ban. A többi stimmel.
Ha ki is vátszanád a területi korlátozásokat (nekem sikerült), és bele is vetnéd magad, havi 25€-val nem piacképes idehaza.
Bevallom, jómagam nemigen tudok mit kezdeni az olyan szélsőséges véleményekkel, mint "a Tidal ránk erőlteti az MQA-t, tehát szar" (szabadon átfogalmazva, némileg sarkítva), mikor például az Universal komolyzenei katalógusának (DG, Decca, Philips ugyebár) többezer albuma rendelkezésre áll, beleértve a fenomenális ausztrál Eloquence kínálatát sima Red Book felbontásban, amely a CD-vel tökéletesen egyező minőségben lejátszható. De talákoztam olyan progresszív rock albummal is, ami az első MQA-kibontás után, de MQA-képtelen DAC-on keresztül is jobban tetszett, mint a 24/192-es mastere.
Már csak ezért a katalógusért megéri az a párezer Ft havonta nekem, de lehet, hogy a "félig-üres-a-pohár" típusú hobbisták mellett az elenyésző kisebbséget képviselem.
Már csak ezért a katalógusért megéri az a párezer Ft havonta nekem, de lehet, hogy a "félig-üres-a-pohár" típusú hobbisták mellett az elenyésző kisebbséget képviselem.
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Deezer app sajnos nem alternatívája az Audirvana-nak vagy Roon-nak, és hogy miért, azt már legalább ketten leírtuk, keress rá a "deezer" kulcsszóra ebben a topikban.Alex_Aston írta: ↑2021.11.29., hétf. 19:45De akkor nem értem, mire kell várni?
Deezer eddig is alternatíva volt, nem? 1 éve néztem először, már akkor is volt FLAC. Előtte nem tudom, mi volt persze.
Nekem jól működik. PC szovtvere is jó és könnyen kezelhető, és a telefonos app is megfelelő a lejátszómhoz.
- Alex_Aston
- V.I.P.
De akkor nem értem, mire kell várni?
Deezer eddig is alternatíva volt, nem? 1 éve néztem először, már akkor is volt FLAC. Előtte nem tudom, mi volt persze.
Nekem jól működik. PC szovtvere is jó és könnyen kezelhető, és a telefonos app is megfelelő a lejátszómhoz.
- Alex_Aston
- V.I.P.
De miért kell erre várni? Önmagában nem működik?wittao írta: ↑2021.11.29., hétf. 17:44Azt jelenti, hogy ha a ROON/Audirvana integrálná az Amazon Musicot vagy Apple Musicot azonnal mondanám vissza a Tidal előfizetést, legfeljebb elrettentő példaként hagynám meg.
Egyébként mivel ezek még nem történtek meg, kényszerűségből használom tovább úgy, hogy mellette a HRA-t használom alternatívaként, Apple Musicot pedig majd még ha megjött az M1 MBP-m akkor gyakrabban.
+ mindegyik mellé ott a fájl-lejátszás, elég nagy gyűjteménnyel, szóval van lehetőségem azért a Tidalt kihagyni amikor olyan minőségi "zenehallgathatnékom" támad.

Nem lehet, hogy ezek szerint ez a ROON/Audirvana nem megkerülhető? Vagy a megszokás/kényelem áldozata lettél.
Félre ne értsd, nem kötekedni akarok, mert egyáltalán nem ismerem a kérdéses dolgokat.
- Alex_Aston
- V.I.P.
Ez mit jelent?
Igen, ez a jó megfogalmazás: "Egyszeruen simabbnak, folyekonyabbnak hallom a hangot." az Amazon esetében.
Hangsúlyozom A-B teszt alatt nem érzek különbséget, csak ha elmélyülten hallgatom a zenét vagy pl. dolgozom/olvasok alatta.
Hangsúlyozom A-B teszt alatt nem érzek különbséget, csak ha elmélyülten hallgatom a zenét vagy pl. dolgozom/olvasok alatta.
Van valakinek tapasztalata az Amazon Music Unlimited-el?
(Már nincs HD felár) és az első három hónap próba ingyenes (csak Amazon regisztráció kell).
Magam kb. egy éve Tidal-t használok nagy megelégedéssel (MQA-t is kihasználva, ha a lemez MQA-s persze).
Két napja használom az Amazon Music Unlimited-et (egyelőre a 3 hónapos ingyenes próbaverzióval) és amit hallok, természetesebb, legyen normál CD-minőség (Amazonon HD, Tidal: CD) és legyen szó Tidal MQA vs. Amazon Ultra HD.
(Az Amazon Ultra HD-nak hívja a 24 bit felbontású lemezeket).
Bár mindkettő nagyon jól szól, de valahogy az utóbbit (Amazon) jobbnak hallom (főleg énekhangok terén, testesebbek, eltűnik a digitális jelleg). Hosszasabb hallgatás után szembetűnőbb. De lehet flash-elem (puszta placebo is akár). Ezért kérdezem, hogy van-e valakinek tapasztalata?
Ráadásul olcsóbb is lenne a próbaidőszak lejárta után.
A hangminőség javulásnak persze technikai indoka is lenne: Az Amazon nem használ (az MQA-hoz hasonló) tömörítést.
A jó hír, hogy azok a lemezek, amik a Tidal-on MQA-ban elérhetőek az Amazonon Ultra HD-ban. Ez több szempontból is jó hír: így talán nem vagyunk átverve, tehát tényleg "valószínűleg" a magas bitrátájú mesterszalagok vannak MQA-ban vagy Ultra HD-ben.
Hátrány: rendkívül rossz a BlueOS (Node) integrációja, működik, de agyrém megtalálni egy lemezt, kedvencbe nem is lehet tenni stb.
A Tidal sokkal jobban használható a Node-al.
Az Amazon Android-os és PC applikációja egész jól használható, bár a Tidal után még szokatlan.
Előny: nem kell MQA-s DAC vagy MQA_s hálózati lejátszó (pl. Node stb.) hozzá a nagyfelbontású lemezekhez.
(Már nincs HD felár) és az első három hónap próba ingyenes (csak Amazon regisztráció kell).
Magam kb. egy éve Tidal-t használok nagy megelégedéssel (MQA-t is kihasználva, ha a lemez MQA-s persze).
Két napja használom az Amazon Music Unlimited-et (egyelőre a 3 hónapos ingyenes próbaverzióval) és amit hallok, természetesebb, legyen normál CD-minőség (Amazonon HD, Tidal: CD) és legyen szó Tidal MQA vs. Amazon Ultra HD.
(Az Amazon Ultra HD-nak hívja a 24 bit felbontású lemezeket).
Bár mindkettő nagyon jól szól, de valahogy az utóbbit (Amazon) jobbnak hallom (főleg énekhangok terén, testesebbek, eltűnik a digitális jelleg). Hosszasabb hallgatás után szembetűnőbb. De lehet flash-elem (puszta placebo is akár). Ezért kérdezem, hogy van-e valakinek tapasztalata?
Ráadásul olcsóbb is lenne a próbaidőszak lejárta után.
A hangminőség javulásnak persze technikai indoka is lenne: Az Amazon nem használ (az MQA-hoz hasonló) tömörítést.
A jó hír, hogy azok a lemezek, amik a Tidal-on MQA-ban elérhetőek az Amazonon Ultra HD-ban. Ez több szempontból is jó hír: így talán nem vagyunk átverve, tehát tényleg "valószínűleg" a magas bitrátájú mesterszalagok vannak MQA-ban vagy Ultra HD-ben.
Hátrány: rendkívül rossz a BlueOS (Node) integrációja, működik, de agyrém megtalálni egy lemezt, kedvencbe nem is lehet tenni stb.
A Tidal sokkal jobban használható a Node-al.
Az Amazon Android-os és PC applikációja egész jól használható, bár a Tidal után még szokatlan.
Előny: nem kell MQA-s DAC vagy MQA_s hálózati lejátszó (pl. Node stb.) hozzá a nagyfelbontású lemezekhez.
meg is javították, újra jó a wines tidal alkalmazással a gapless lejátszás

https://tidal.com/browse/album/204965238
Ma kiadott, 1979-es koncertfelvételt tartalmazó Bruce Springsteen lemezzel lehet is pl tesztelni

- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
A Tidal saját Windows-os lejátszója valóban szünetet tesz a trackek közé. Roonban lejátszva ugyanazt az albumot gapless a folyamat.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Egyébként az Audirvanával korábban is ki lehetett próbálni (és most is), hogy hogy szól az MQA “truncated” módban
(kipróbáltam, szerintem szarabbul, mintha megtörténne az első kibontás, még akkor is, ha a DAC nem MQA képes. De pont ez a csel az MQA-ban…)
Ja és mégegy: ha úgy lesz, ahogy a fickó írja, akkor bizony nem igaz a “lossless”-ség, szóval a Tidal az új korszakát egy kapitális hazugsággal indítaná? Mert az MQA-ról már bebizonyosodott, hogy nem lossless (ezt a szőhasználatot már a Tidal és az MQA is kerüli). Márpedig egy MQA-ból (ami nem lossless) “degradált” HiFi minőség akkor hogy lenne lossless? Egy veszteséges tömörítést még jobbsn lebutítunk, és hirtelen veszteségmentessé válik? Ez érdekes lenne. Mert a HiFi munőségnél bizony ott a “lossless” szó még a Tidal-support táblázatában….

Ja és mégegy: ha úgy lesz, ahogy a fickó írja, akkor bizony nem igaz a “lossless”-ség, szóval a Tidal az új korszakát egy kapitális hazugsággal indítaná? Mert az MQA-ról már bebizonyosodott, hogy nem lossless (ezt a szőhasználatot már a Tidal és az MQA is kerüli). Márpedig egy MQA-ból (ami nem lossless) “degradált” HiFi minőség akkor hogy lenne lossless? Egy veszteséges tömörítést még jobbsn lebutítunk, és hirtelen veszteségmentessé válik? Ez érdekes lenne. Mert a HiFi munőségnél bizony ott a “lossless” szó még a Tidal-support táblázatában….
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Mire ne legyen illúziónk?robi20064 írta: ↑2021.11.18., csüt. 18:38Szerintem ne legyenek illuzioitok
https://community.roonlabs.com/t/new-pr ... /177479/58
Wklie nagyjabol jol osszefoglalja. Mellekesen o a Lumin egyik kiemelt firmware fejlesztoje.
Mondjuk tényleg összefoglalhatnád egy mondatban, most olvassam végig az egész diskurzust ott?
Szerk. Ja, látom… Ezt már pedzegezték korábban is azoknál az albumoknál, amelyek a Tidalon MQA-ban is, meg sima 16/44.1-ben v. 16/48-ban is fenn vannak. Hogy valójában az MQA “truncated” változatai.
Lehet, de 1.) bármikor vissza lehet állni a mostani 3ezer forintosra, vagy 2) és ez valószínű nálam: pont emiatt az MQA-kavarás miatt ágyő Tidal…