Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Roksan Xerxes
-
Vendég
Roksan Xerxes
jelenleg nem lehet Mana asztalt venni, a használtakat meg arany árban mérik.
A Penna oldalán wan egy elado mana. Kapcsolat Koscso Ferenc...
-
Vendég
Roksan Xerxes
De tod mit? Eccer hozz el egyet, azt berakjuk alá, beállitjuk.
Oxt xépen kiproxáljuk, aztán hátradölünk.
Oxt wagy wexek, wagy nem.
Hm?
A Mana hatása az, hogy egyszer végre a lemezjátszó hangját hallanád, de akadémikus a vita, mivel jelenleg nem lehet Mana asztalt venni, a használtakat meg arany árban mérik. Lassan jubileumi századik alkalom lesz, hogy leírom Neked, nem vagyok híve a vigyük oda- hallgassuk meg tesztelésnek, neked meg mint móriczkának, mindenről ez jut az eszedbe.
-
Vendég
Roksan Xerxes
A jelenlegi gyalum alatt léwöhöz már wettem hozzájáro asztalkát is. KF öxinte bánatára...
Azt hiszem Te lennél igazán bánatos, ha egyszer végre jól beállított Mana asztalt hallanál a gyalu alatt
Igazad wan! Öxintén bánatos lennék, h a mana-t és hatásait kéne hallgatnom, a jelenlegi gyalum tixta hangja helyett...
De tod mit? Eccer hozz el egyet, azt berakjuk alá, beállitjuk.
Oxt xépen kiproxáljuk, aztán hátradölünk.
Oxt wagy wexek, wagy nem.
Hm?
-
Vendég
Roksan Xerxes
A jelenlegi gyalum alatt léwöhöz már wettem hozzájáro asztalkát is. KF öxinte bánatára...
Azt hiszem Te lennél igazán bánatos, ha egyszer végre jól beállított Mana asztalt hallanál a gyalu alatt
-
Vendég
Roksan Xerxes
Bigi, azonnal árúld el honnan vannak a szendvicseid
Anno, mikor még a Linn Lp 12-s wolt a gyalum, akkor hoxxas könyörgésre csinált nekem a Mellorn a 3db megléwö Sound Org Zo21 asztalkákhoz 3db fa-üwegxendwicset. Ebböl a 3-bol wettél meg te egyet. Amirt wixxawennék, ha neked nem jo.
A hangfalaim alatt jelenleg ez a két fennmaradt példány leledzik. A jelenlegi gyalum alatt léwöhöz már wettem hozzájáro asztalkát is. KF öxinte bánatára...
Ezenkiwül wan egy Linn falikonzolom is, amiben xintén ilyen fa-üweg xendwics találhato. Ezt Linn Sondek Indexes forumtárstol wettem. Jelenleg a Cybere wan rajt.
Több ilyenem nincs. Minden más ketyerém a homokosládákon pihen.
Roksan Xerxes
„Nincs más baj. LP gyalu alá nem jó az üveglap, még a Mellornos sem, legalább is a Xerxes alá, meg a Goldring, meg a Project alá”
Ahogy látom a fenti mondat sok félreértésre adott okot, bár szerintem nem kellett volna.
Cyrin:
Először is CSUPÁN ÉN egy személy jelentettem ki, ezért kéretik így is kezelni, egy ember véleményeként, és nem felróni, hogy ilyesmit nem lehet kijelenteni. DE ki lehet, és vállalom is, nálam, nekem az én fülemmel, az én rendszeremben, az említett lemezjátszókkal ezt a hatást hallottam!!!!!! DE természetesen mindenki próbálja ki maga, hogy neki az ő rendszerében mi kell. Viszont az szerintem egyértelmű, hogy én a fenti mondatban a saját véleményemet fogalmaztam meg, azt meg le is írtam, hogy a saját tapasztalataim alapján, a kijelentéseimért meg vállalom a felelőséget, ezért nem látom be az alábbi számonkérések relevanciáját.
Mellorn:
Érdekes amit írsz, mert én ezeket a szendvicsizéket Bigitől vettem akinél – akkor még – egy árva darab Mellorn állvány nem volt csak a Sound Org-ok, amiket szintén tőle vettem.
De Biginél emlékeim szerint amikor legutóbb nála jártam akkor a lemezjátszó mellett a hangfal alatt is ilyen szendvics volt mindenféle állvány nélkül, valami homokozóban.
Bigi, azonnal árúld el honnan vannak a szendvicseid
NA PEACE
Eleje: TIDAL -> 2x(RPI + Volumio) ->Chord qtest/2qute
Közepe: 1. (MFA Classic + QUAD520f) 2. (QUAD34 + 306) 3. (Naim Nac32+ HC+ Nap 250)
Vége: Neat Petite, Epos ES14
Közepe: 1. (MFA Classic + QUAD520f) 2. (QUAD34 + 306) 3. (Naim Nac32+ HC+ Nap 250)
Roksan Xerxes
A háromlábú asztalkának (illetve a konzolnak is, ha a roksan saját háromszögű platformja van rajta) olyan előnye is van, hogy beállítható rajta a lemezjátszó. Alulról, mozgatás, emelgetés nélkül hozzá lehet férni a xerxes összes állítócsavarjához.
1. xerxes - artemiz - dyna xx2mkII - arcam alpha plus - ion nexus sp1 - 4x ion nexus ma40 - ion jc1a/epos es12 - ion obelisk 3X+akg550
2. thomson dvd - ion obelisk 3 - royd a7 mk.I
3. philips cd - nad 3020 - aktiv audio baby
Roksan Xerxes
Jól éreztem már ugrasz is…
Nincs más baj. LP gyalu alá nem jó az üveglap, még a Mellornos sem, legalább is a Xerxes alá, meg a Goldring, meg a Project alá.
De kérdezzük meg a fórumozókat van valakinek olyan tapasztalata, hogy Xerxes alá jó az üveglap?? (Én még nem láttam kinti fórumokon berakott képeken sem ilyent.)
Az viszont érdekelne, hogyan aplikálják rá az ismerőseid a Roksan állványra a lemezjátszót, lévén az felül is tüskés
Elnézést, hogy beleszólok, csak a tisztánlátás kedvéért.
A Mellorn nem árul lemezjátszó alá szendvics lapot, csak a hozzátartozó állvánnyal együtt! A konstrukció lényeges eleme a lábazat, külön-külön egész más lehet a végeredmény, ezért ha lehet, ne beszéljünk "Mellornos üvegről"!
Roksan Xerxes
Nálam meg pont az üveglap vált be. Így nem lehet kijelenteni semmit. Ki kell próbálnia mindenkinek, és ami bejön nála az a jó. Máshol, másnál meg nem.
no hifi, no cry...
-
Vendég
Roksan Xerxes
Nincs más baj. LP gyalu alá nem jó az üveglap, még a Mellornos sem, legalább is a Xerxes alá, meg a Goldring, meg a Project alá.
Nem MDF, hanem falap. Az egyiknél IKEA wágodeszka wan, ha jol tom, abbol csinálta.
Az, h neked nem jött be az üweglap, ez nem jelenti azt, h másnak sem.
Nem tom, h mié jelented ki ellentmondást nem türöen, h nem jo ezek alá és punktum.
Xerintem neked nem jött be, de wégleges köwetkeztetéseket lewonni xerintem marhaság.
Mellesleg wolt 6.9-es Projecktem, Linn LP12-es és most Mellorn Nemezis. Oxt mind alatt nagyon jo wolt a keményfa-üweg xendwics szerkezetü lap.
Roksan Xerxes
Most XPS2 tápról megy nálam a pörgető, van olyan akinek XPS7 van, és régebben XPS2 volt? Van különbség? Milyen, mekkora, már ha lehet ilyen hülye kérdésekre válaszolni .
XPS1-volt eredetileg, azzal kriminális volt.
Valószínűleg nem tudta rendesen meghajtani a motort, mert érezhetően (ha az alsó boardra raktam a kezem, vagy egy mikrofont) remegett. A táp (az A osztály miatt, de inkább az alulméretezés következtében) tojássütőként is funkcionált, ami a stabilitásának sem tett jót.
Nem véletlen, hogy a kinti fórumokon (még a Roksan-én is (http://www.roksan.co.uk/forum/viewtopic ... 5012b26170)
javasolják a cserét.
Az XPS7 teljesen korrekt, elmúlt a berezgés miatti (hallható) áthatás.
Ha a mekkorát arra érted, hogy méretek, akkor nagyjából a "szokásos" Heed doboz, csak annál kicsivel laposabb.
Pont ez érdekelt, csak nem XPS1, hanem az XPS2-öz képest az XPS7.
Roksan Xerxes
Má mé érzed ugy, h "ugranék"?
Mindöxxesen jeleztem, ha neked nem köll, akko nekem wixont kéne...
Ha walamié nem müxött a gyaluid alatt, akkor xerintem más baj wan, amit az MDF "jotékony" elkenése kijawit.
Ettöl függetlenül a 3lábu Xerxes asztalka télleg jo a xerxes alá. Habár az ismilyeim nem tesznek közéjük MDF lapot...
Mondd csak, milyen kábeleid wannak? A phono min wan?
Jól éreztem már ugrasz is…
De kérdezzük meg a fórumozókat van valakinek olyan tapasztalata, hogy Xerxes alá jó az üveglap?? (Én még nem láttam kinti fórumokon berakott képeken sem ilyent.)
Az viszont érdekelne, hogyan aplikálják rá az ismerőseid a Roksan állványra a lemezjátszót, lévén az felül is tüskés
Roksan Xerxes
Most XPS2 tápról megy nálam a pörgető, van olyan akinek XPS7 van, és régebben XPS2 volt? Van különbség? Milyen, mekkora, már ha lehet ilyen hülye kérdésekre válaszolni .
XPS1-volt eredetileg, azzal kriminális volt.
Valószínűleg nem tudta rendesen meghajtani a motort, mert érezhetően (ha az alsó boardra raktam a kezem, vagy egy mikrofont) remegett. A táp (az A osztály miatt, de inkább az alulméretezés következtében) tojássütőként is funkcionált, ami a stabilitásának sem tett jót.
Nem véletlen, hogy a kinti fórumokon (még a Roksan-én is (http://www.roksan.co.uk/forum/viewtopic ... 5012b26170)
javasolják a cserét.
Az XPS7 teljesen korrekt, elmúlt a berezgés miatti (hallható) áthatás.
Ha a mekkorát arra érted, hogy méretek, akkor nagyjából a "szokásos" Heed doboz, csak annál kicsivel laposabb.
Analóg: Roksan Xerxes, SME IV, Supex 900S, Paravicini MC3, Audio Innovations 200;
Digit: Roon ROCK, SOtM 200, Singxer SU-1; Lite DAC50, Soekris 1941;
Preamp: #26 tube+TVC, #801 tube; Amp: 300B SET;
Kábelek: VhAudio Flavor 2 és 4 táp, Jon Risch DIY IC és hangfal;
Speaker: Acoustic Energy Aelite 3
-
Vendég
Roksan Xerxes
Vazzzzeeee Bigi annyira tudtam, hogy a Mellorn témára ugrani fogsz
A CD alatt baromi jó, úgyhogy nem viszem vissza
Nálam, nekem meg a lemezjátszó - Roksan és a Goldring alatt is, meg ha jól emlékszem még a projectnél is, a Kuzmánál meg nem kísérleteztem vele – alatt nem müxik.
Má mé érzed ugy, h "ugranék"?
Mindöxxesen jeleztem, ha neked nem köll, akko nekem wixont kéne...
Ha walamié nem müxött a gyaluid alatt, akkor xerintem más baj wan, amit az MDF "jotékony" elkenése kijawit.
Ettöl függetlenül a 3lábu Xerxes asztalka télleg jo a xerxes alá. Habár az ismilyeim nem tesznek közéjük MDF lapot...
Mondd csak, milyen kábeleid wannak? A phono min wan?
Roksan Xerxes
SSS, ezek szerint a Roksan a lemezjátszó asztalkáival (is) nagyon tudta, hogy mit csinál? Az üveget meg kerüljük...
Ja bizony, nagyon ki van találva a Xerxes úgy ahogy van.
Ezzel kapcsolatba lenne is egy kérdésem! Most XPS2 tápról megy nálam a pörgető, van olyan akinek XPS7 van, és régebben XPS2 volt? Van különbség? Milyen, mekkora, már ha lehet ilyen hülye kérdésekre válaszolni .
Roksan Xerxes
Ja dadogok Valamiért otthonról, meg mobilról amint hozzászólok egy témához ledob a fórum, és nem is tudok többet belépni abba a topicba amíg nem jelentkezek ki – úgy meg hozzászólni nem tudok…
Ezért küldtem el véletlenül 3* bocs…
Vazzzzeeee Bigi annyira tudtam, hogy a Mellorn témára ugrani fogsz
A CD alatt baromi jó, úgyhogy nem viszem vissza
Nálam, nekem meg a lemezjátszó - Roksan és a Goldring alatt is, meg ha jól emlékszem még a projectnél is, a Kuzmánál meg nem kísérleteztem vele – alatt nem müxik.
-
Vendég
Roksan Xerxes
Üveglapos Mellorn (üveglap +fa) cucc nem jó a lemezjátszó alá kifejezetten nem szerette/szeretem, - a Goldringom sem anno, mert ezt az alatt is kipróbáltam – elveszítette a hang az egységességét, magasba húzó lett, a magas meg elkezdet nyávogni/cincogni szörnyű volt nem kellett túl sokáig hallgatni, hogy belássam.
Miwa? Dadogx?
Ha nem köll a Mellorn üweglap-fa xendwics, akko add wixxa!
Az axtalod pedig Zo 21-es.
Jöhet az is wixxa.
Roksan Xerxes
Regás koromban többfelől jött idegen infókból azt szűrtem le, hogy ahhoz a falikonzol szinte kötelező. Sajnos nem volt konzolom, de amikor a xerxesemet vártam, ahhoz már előre beszereztem egyet használtan. Talán ez is egyedi SoundArts és gyanus, hogy direkt xerxeshez rendelték. A háromszög alakú, alul tüskés gyári mdf-lap pedig a lejátszóval érkezett.
Mondjuk ezt a gyári mdf-lapot nem ördöngősség leutánozni. (Anno a regám alá egy ilyen utánzatot raktam.) Vagy lehetne gyártatni egyet a www.neuanceaudio.com-mal, ha valakinek jó sok fölös pénze van. Az direkt roksan alá dolgozik.
SSS, ezek szerint a Roksan a lemezjátszó asztalkáival (is) nagyon tudta, hogy mit csinál? Az üveget meg kerüljük...
1. xerxes - artemiz - dyna xx2mkII - arcam alpha plus - ion nexus sp1 - 4x ion nexus ma40 - ion jc1a/epos es12 - ion obelisk 3X+akg550
Roksan Xerxes
Szóval, nekem Sound Org lemezjátszó asztalkán (soha nem tudom melyik azt hiszem a Zo21, vagy Zo28) trónolt őkelme – meg még az elődjei is - jó ideig.
Egyszer kedvem lett kísérletezni kicsit az állvány témában, és neki is láttam, adott volt ugye a Sound Org, meg volt (van) Mellorn féle fakeretbe integrált üveglapom, és volt itthon némi parafa (eredetileg padlólapként élte életét).
A következő tapasztalatokat szereztem:
Üveglapos Mellorn (üveglap +fa) cucc nem jó a lemezjátszó alá kifejezetten nem szerette/szeretem, - a Goldringom sem anno, mert ezt az alatt is kipróbáltam – elveszítette a hang az egységességét, magasba húzó lett, a magas meg elkezdet nyávogni/cincogni szörnyű volt nem kellett túl sokáig hallgatni, hogy belássam. Aztán megpróbáltam parafát rakni a lemezjátszó lábai alá, ez sem volt túl jó ötlet tompa lett a hang.
Tehát legjobb a sima Sound Org konfigurációval volt, de attól a tüskék miatta feleségem kapott agyvérzést. Így elkezdtem ezzel is kísérletezni, elsőként tüskék alá pénzérme, háát senkinek nem ajánlom kipróbálásra, kb. ugyan az a hatás mint az üveglapnak, csak kevésbé drasztikus. Végül vágtam négy kis kockát a maradék parkettából, és azt raktam a tüskék alá, aztán hirtelen felindulásból ez alá próbáltam még parafát, és így maradt.
Nemrég pedig Vadásztól beszereztem egy Roksan lemezjátszó asztalkát (3szög alakú MDF nem volt hozzá ha valaki tudna hálás lennék!), alatta megmaradt a parafa+parketta szendvics a tetejére meg a Sound Org MDF lapja került. Magam is meglepődtem de sokkal jobb, mint a Sound Org asztalkával. Nyitottabb, gyorsabb egységesebb hang.
További tapasztalatom volt még az állványozás alátétezés kapcsán, hogy a CD játszó kifejezetten kedveli – szemben a lemezjátszóval – a Mellorn féle fa+üveg alátét kombinációt.
Még egy érdekes tapasztalatom volt a phono előerősítővel. Elsőként megpróbáltam mind a táp, mind az erősítő része – két dobozos – alá parafát tenni ( egyébként az erősítő alatt egy végképp nem tudom milyen – Sound Og?? - állvány MDF lapján csücsülnek) nem volt jó, amikor viszont csak a táp alá tettem az kifejezetten segített. Sőt az XPS2 alá is tettem…
Roksan Xerxes
Szóval, nekem Sound Org lemezjátszó asztalkán (soha nem tudom melyik azt hiszem a Zo21, vagy Zo28) trónolt őkelme – meg még az elődjei is - jó ideig.
Egyszer kedvem lett kísérletezni kicsit az állvány témában, és neki is láttam, adott volt ugye a Sound Org, meg volt (van) Mellorn féle fakeretbe integrált üveglapom, és volt itthon némi parafa (eredetileg padlólapként élte életét).
Üveglapos Mellorn (üveglap +fa) cucc nem jó a lemezjátszó alá kifejezetten nem szerette/szeretem, - a Goldringom sem anno, mert ezt az alatt is kipróbáltam – elveszítette a hang az egységességét, magasba húzó lett, a magas meg elkezdet nyávogni/cincogni szörnyű volt nem kellett túl sokáig hallgatni, hogy belássam. Aztán megpróbáltam parafát rakni a lemezjátszó lábai alá, ez sem volt túl jó ötlet tompa lett a hang.
Tehát legjobb a sima Sound Org konfigurációval volt, de attól a tüskék miatta feleségem kapott agyvérzést. Így elkezdtem ezzel is kísérletezni, elsőként tüskék alá pénzérme, háát senkinek nem ajánlom kipróbálásra, kb. ugyan az a hatás mint az üveglapnak, csak kevésbé drasztikus. Végül vágtam négy kis kockát a maradék parkettából, és azt raktam a tüskék alá, aztán hirtelen felindulásból ez alá próbáltam még parafát, és így maradt.
Nemrég pedig Vadásztól beszereztem egy Roksan lemezjátszó asztalkát (3szög alakú MDF nem volt hozzá ha valaki tudna hálás lennék!), alatta megmaradt a parafa+parketta szendvics a tetejére meg a Sound Org MDF lapja került. Magam is meglepődtem de sokkal jobb, mint a Sound Org asztalkával. Nyitottabb, gyorsabb egységesebb hang.
További tapasztalatom volt még az állványozás alátétezés kapcsán, hogy a CD játszó kifejezetten kedveli – szemben a lemezjátszóval – a Mellorn féle fa+üveg alátét kombinációt.
Még egy érdekes tapasztalatom volt a phono előerősítővel. Elsőként megpróbáltam mind a táp, mind az erősítő része – két dobozos – alá parafát tenni ( egyébként az erősítő alatt egy végképp nem tudom milyen – Sound Og?? - állvány MDF lapján csücsülnek) nem volt jó, amikor viszont csak a táp alá tettem az kifejezetten segített. Sőt az XPS2 alá is tettem…
Roksan Xerxes
Roksan Xerxes
Kísérlet felébreszteni egy alvó fórumot...
Nálam egy egyedi SoundArts falikonzolon (két lap) áll a Xerxes (alatta az XPS7 táp, a Hiraga prepre és annak a tápja), üveglapon.
Próbáltam MDF-el is, nem volt jobb, csak randább.
Analóg: Roksan Xerxes, SME IV, Supex 900S, Paravicini MC3, Audio Innovations 200;
Roksan Xerxes
Kísérlet felébreszteni egy alvó fórumot...
Az asztalkákról, konzolokról nemigen esett itt szó. Ki próbált ki különböző platformokat a xerxes/radius alatt és mennyire érzékeny rá a lemezjátszó? No meg mennyire viseli a hangfalak közelségét?
Nálam kezdettől fogva azon a bizonyos (kb.) háromszög alakú "by Roksan" MDF lemezen dolgozik a lejátszó és az egy hozzá passzoló - a rega gyári konzolhoz hasonló - falikonzolon nyugszik. Nem szeretem mozgatni, emelgetni a masinát. (Csak hallgatni.) Viszont kíváncsi vagyok, ki mit tud ehhez hozzászólni.
Roksan Xerxes
bigi!
Most hallanád a nagyobb karral a kuzmát! Evvel már kijön a Benz kellemes karaktere 99% ban. Persze nem VDH karkábellel mint a SME használ. :kiraly: :vazeg:
Egyszer, maj ha wéletlen erre járx, nézz be.
Lehet megwáltozik a wéleményed az SME karokrol, wagy a bennük tekergö drotokrol...
a SME kar egy remekmű az biztos! nem hiszem, hogy mostanába összejön egy összevetés bonyolult karcsere azonos pu stb... meg az ár se az én zsebemnek való
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable