Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
AutóHiFi
AutóHiFi
Mint írtam messziről nagyon szép! Csak....
De igazad van! Hülye vagyok és amiket leírtam azokat csak álmodtam!
(mondjuk a kocsit bárki megnézheti)
Nem fogok vitázni Veled, nem is az volt a cél.
Sok elégedett megrendelőt kívánok!
Philips CD930, Mission dac5 mod, Cyrus III, Cyrus PSX-R, hiVOX Alces 6, DIY hangfal Morel,Siltech SPX-20
Siltech spo-18M, Siltech hp-9,Nirvana SL rca, Daruma.
AutóHiFi
Bocsánat , csak a teljesség kedvéért ha valakit érdekel itt tudja megnézni hogy konkrétan miről van szó:
http://www.facebook.com/pages/gulacsiga ... 9728846708
A fekete Audi A6 Pioneer ODR az.
( a weboldalam nem én készítem , úgyhogy ott késöbb lesz csak fenn )
AutóHiFi
Üdvözletem az Úraknak és Hölgyeknek
Nem szoktam fórumozni de...
Nem tudom milyen sorrendben reagáljak.
Elöszőr is nem vagyok se mester se tévedhetetlen, aki dolgozik az hibát is véthet ! Viszont minden munkám után korlátlan ideig válalom a felelőséget.
Ezekről a hibákról én nem tudok ,Zsolt nekem nem jelezte őket.
Gondolom azért annak volt valami oka ,hogy nem nálatok Kaposváron készűlt az autó hanem 200km-re.
Az is nyugtatólag hat , hogy Mészáros Gyurit úgy ismerem hogy amibe lehet beleköt ( ennek pozitív hozadékaival ) az Audi-nál pedig egy hibát talált...
Most pedig megpróbálok sorban:
Az autó 4 hónap alatt készűlt el , több mint 1000 munkaóra van benne. Az ár az relatív...
Egy ekkora munkánál ( ahhol minden teljesen egyedi ) lehetetlen megbecsűlni előre pontosan mikor készűl el
( csak megjegyzésként ,gyakorlott CNC-sek csak a forgácsolásra és tervezésre becsültek ennyi időt )
Hol pld?
Hol pld? ( ipari hőre kötő ragasztót használok bőrhöz ami az elmúlt 10 év tapasztalatai alapján igazából 100%-os )
Erről nem tudok ( érdekes Zsolt nekem erről sem szólt )
Ami hol is van? Mondj jobb megoldást úgy hogy az oldalüveg fűtés is működjön és a légzsák is ki tudjon nyilni...
Nem lehetetlen ( miért lenne az ? ) összefekszenek , javítani kell !
A méregdrága kábelek XLO-k 2x24x1qmm tömör réz kábelek ( az nem tűnt fel hátas dobás közben ,hogy a merev kábel minden kocsi mozgás közben hajlik 30cm-t ? vagy hogy át van fűzve az ajtóba , úgy hogy a gyári csatlakozó is megvan? ) amikor elkészűlt a beüzemelés ( azért nem írom hogy az autó , mert ahhoz kell majd még legalább fél egy év ) én úgy adtam át ,hogy minden le volt bandázsolva és 3:1-es zsugorcsővel szigetelve ( van róla fényképem ) tudtommal a bekötés megváltozott , mivel ( bár én előre szóltam ) az erősítő gyenge a sub/kick pároshoz , ezért most hídban csak a kick-eket hajtja.
Ha megnézed az új autókat mind narancsbőrös ( szándékos mert kevésbé látszik rajta a sérűlés , a tükör polír nem tartós ) az összes csavar az 2 db. , és igazából feszítő tengely , ami a kocsi ( amiben az erősítők vannak és mozog előre hátra ) fügőleges mozgásának akadályozásáért felelős csapot feszíti elő. Ez valós hiba sajnos a tervezésnél tévedtem.
Ha keresed a hibát természetesen találsz is... ( mint mondjuk egy új autón , tökéletes nincsen , de lehet rá törekedni )
Ugye ezt úgy értetted , hogy Szerinted ? ( ezek szerint Te vagy az első aki látatlanban tudja a tutit ) A fizikai akadályokról pedig ne is ejtsünk szót. ( légzsákok tömkelege, műszerfal bugyrok , levegő befújók mindenfelé amik nélkűl párásodnak az üvegek ) Természetesen ha tudsz mondani olyan ötletet amit nem vettem észre , vagy ésszerű egyéb megoldást akkor azt berakom a tudástárba és mindig hozzá fogom tenni hogy Kitől tanultam ! ( most is így teszek , nagyon sokat köszönhetek Mészáros Gyurinak és Karsai Nándinak ha ŐK nem lettek volna... de ez egy másik történet )
Szerencsés vagyok , nagyon kevés kritika van utánam ( úgy érzem ezért teszek is ) de ezek szerint Neked az Audi nem tetszik , sajnálom !
Köszönöm ha elolvastad!
"Számtalan esetben ő a végállomás,a többi önjelölt autó-hifi guru által elkövetett gyalázat helyreállításában..."
Nem bírom tovább , pedig megfogattam , hogy nem szólok bele....
A Mester megépített a barátom autójába egy mondhatni csúcsminőségő rendszert.
Nem kevés pénzért (inkább sokért) 5 hónap alatt készült el, rengeteg határidőmódosítással.
Nos írok egykét problémát:
-sokhelyen egyenetlen a felület (börözve van és így nagyon szembetűnő)
-több helyen jön le a bőrözés
-az egyik erősítőn sérülés található (a tulaj szerint nem volt rajt)
-a középsugárzó gömbjét állítani lehet egy csavarral. A mester megoldota a hozzáférést a csavarhoz,
kibökte a bőrt.
- a plexigömbök állíthatóak, mivel a bőr és a festett felület találkozik a festék lejön a paneleken.
-ez már csak igényesség kirdése,de amikor megláttam a kábelek bankolását, dobtam egy hátast (drága kábelekről van szó)
- a festett mdf narancsbőrös, pattog le a festék, és már látszik az összes csavar, mert szívódik be a festés.
Most ennyi hirtelen, de még tudnám sorolni.
A munka messziről szép, csak egy mestertől, aki ennyire tud és ennyi pénzt elkér közelről is szépnek kellene lennie.
Aki ismer, tudja hogy nem beszélek a levegőbe. Sok éven keresztül versenyeztem és csináltam jónéhány beépítést.
Úgy gondolom megtudom itélni a munka minőségét.
Az már egy más természetű dolog, hogy a hangszórók elhelyezése ,finoman szólva, nem tökéletessek.
Az állandó dícsergetések (reklám) mellet szerettem volna leírni egy másik igazságot is.
Az autót már sokan látták így a hibákat is.
Rendben....
Mondj nekem légyszives egy pár embert-műhelyt,ahol ilyen (pontosabban magasabb) szinten tudnak kivitelezni....?
Abban igazad van,hogy nem tartozik a leggyorsabbak közé....de miért is...?
Csak nem azért mert több hetes-hónapos várólistája van...
Nem állítom,hogy az általad említett hibák nem valósak...de ezt szerinted így kell kezelni..?
Vagy úgy,hogy...:figyelj haver,ez itt feljött...elszakadt...stb. Csináld meg légyszi...
Egyébként több "régi" munkáját is láttam azóta...hibátlanok.Ezért sem gondolom,hogy így kéne reagálni a felmerült dolgokra.
Addig is egy pár kép,egy másik "híres" műhely munkája....1,2 millióért...
AutóHiFi
Rendben....
Mondj nekem légyszives egy pár embert-műhelyt,ahol ilyen (pontosabban magasabb) szinten tudnak kivitelezni....?
Abban igazad van,hogy nem tartozik a leggyorsabbak közé....de miért is...?
Csak nem azért mert több hetes-hónapos várólistája van...
Nem állítom,hogy az általad említett hibák nem valósak...de ezt szerinted így kell kezelni..?
Vagy úgy,hogy...:figyelj haver,ez itt feljött...elszakadt...stb. Csináld meg légyszi...
Egyébként több "régi" munkáját is láttam azóta...hibátlanok.Ezért sem gondolom,hogy így kéne reagálni a felmerült dolgokra.
Addig is egy pár kép,egy másik "híres" műhely munkája....1,2 millióért...
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
AutóHiFi
"Számtalan esetben ő a végállomás,a többi önjelölt autó-hifi guru által elkövetett gyalázat helyreállításában..."
Nem bírom tovább , pedig megfogattam , hogy nem szólok bele....
A Mester megépített a barátom autójába egy mondhatni csúcsminőségő rendszert.
Nem kevés pénzért (inkább sokért) 5 hónap alatt készült el, rengeteg határidőmódosítással.
Nos írok egykét problémát:
-sokhelyen egyenetlen a felület (börözve van és így nagyon szembetűnő)
-több helyen jön le a bőrözés
-az egyik erősítőn sérülés található (a tulaj szerint nem volt rajt)
-a középsugárzó gömbjét állítani lehet egy csavarral. A mester megoldota a hozzáférést a csavarhoz,
kibökte a bőrt.
- a plexigömbök állíthatóak, mivel a bőr és a festett felület találkozik a festék lejön a paneleken.
-ez már csak igényesség kirdése,de amikor megláttam a kábelek bankolását, dobtam egy hátast (drága kábelekről van szó)
- a festett mdf narancsbőrös, pattog le a festék, és már látszik az összes csavar, mert szívódik be a festés.
Most ennyi hirtelen, de még tudnám sorolni.
A munka messziről szép, csak egy mestertől, aki ennyire tud és ennyi pénzt elkér közelről is szépnek kellene lennie.
Aki ismer, tudja hogy nem beszélek a levegőbe. Sok éven keresztül versenyeztem és csináltam jónéhány beépítést.
Úgy gondolom megtudom itélni a munka minőségét.
Az már egy más természetű dolog, hogy a hangszórók elhelyezése ,finoman szólva, nem tökéletessek.
Az állandó dícsergetések (reklám) mellet szerettem volna leírni egy másik igazságot is.
Az autót már sokan látták így a hibákat is.
Philips CD930, Mission dac5 mod, Cyrus III, Cyrus PSX-R, hiVOX Alces 6, DIY hangfal Morel,Siltech SPX-20
Siltech spo-18M, Siltech hp-9,Nirvana SL rca, Daruma.
AutóHiFi
Micro Precision... ...némi Görlich utánérzéssel...
Mostanában sokan kérnek tőle "full gyári" beépítést...semminek sem szabad látszania.Megbízhatsz benne,túlnyomórészt egy-két éves felsőkategóriás autókat csinál.
Köszönöm. Amint, ahogy, és amennyiben képességeim korlátaihoz érkezek, és inkább kárt okozok mint eredményt érek el, megkeresem az illetőt. Ez nem ígéret, csak lehetőség.
A Micro Precision nem jelent nekem tapasztalatot, és bár hallottam róla, de még nem találkoztam érdemben vele. A Monacor elmondásaid alapján szimpatikus lehet, de az általam szabadabban - értsd. tesztelésre megkapható - választható csapatban nem szerepel. Majd max. a következő körök valamelyikében próbálom ki, ha az adott garnitúra tagjai leszerepelnek.
Ezen megfontolások vezettek mikor említettem a kihúzott Focalt, a Dyna-t, illetve felsorolás szintjén a CDT-t, a Rainbow-t, továbbá a jelenlegi választottamat, a német LPG-t. Biztos, hogy első sorban egy az Alan Yun korábbi hangsugárzóiban (Sonata, Sonatina) kiválóan szereplő 1”-es LPG textil-dóm tweeter és 2”-es semi-hemispherical soft-dóm közép motor kerül valahogy és valamilyen formában, kabinetben, kabinetekben be -vagy rászerelésre. Hogy az ezekhez dukáló wooferek és subwoofer(ek) mik lesznek?, … talán 2 darab 8”-es hexacone Eton woofer, vagy vmi 6"-es SEAS ill. 7"-es Scan-speak a gyári ajtókban, nem tudom. Hogy lesz(nek) e egyáltalán subwoofer(ek), azt sem tudom. (Egy nagy 15"-es TC sounds, vagy két kisebb prosound??) A biztos az, hogy a keresztváltó(ka)t Alan Yun (Silverline audio) fogja elkészíteni; a teljes hálózat elsőrendű lesz, némi másodrendű eltéréssel a közép motor és a woofer között.
http://www.lpgmbh.com/en/products/index.html
Nem lenne hátrány, ha a potenciális subwoofer(eke)t a Dayton SA1000 AB-osztályos mono erősítő akkus változata(i) szolgálhatná(k) ki. (Csak pozitív tapasztalatok.) Ehhez persze e(zeke)t át kellene alakítani 11-15 volt DC-re. Ez is még képlékeny terület. Az AB-osztályos Zapco erősítők a magas, a közép, és a mély motorokat hajtanák.
Itt tartok.
>
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver
„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith
Mostanában sokan kérnek tőle "full gyári" beépítést...semminek sem szabad látszania.Megbízhatsz benne,túlnyomórészt egy-két éves felsőkategóriás autókat csinál.
AutóHiFi
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
AutóHiFi
Természetesen lehet....
Melyik is az a kép...?
Épp' amikor észrevettem a kép hiányát...De már ott van, vannak!
>
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver
Természetesen lehet....
Melyik is az a kép...?
AutóHiFi
Természetesen lehet....
Melyik is az a kép...?
AutóHiFi
Kerek-perec....:ha hangot szeretnél,mit szeretnél AKARSZ! Akkor igenis meg kell adni a módját...
Ha nem vagy kiváncsi erre az egész autóhifis hercehurcára...akkor hallgasd ami van!
Ennyi....
Ok, kicsit oldva a (fölösleges) feszültséget; ahogy én gondolkodok az autóhifiről, és mondom úgy, ismételve, hogy az audión belül nem foglalkoztam (eddig) ezzel a területtel.
Természetesen az igények választják a módszereket. Ha az az igény, hogy az eredeti forráskészülék működjön, netán menet és/vagy zenehallgatás közben közbeszóljon az útinform vagy a sporthírek stb., akkor az autó saját rendszerébe kell/érdemes valamilyen módon integrálni a hifit. Ha ez teljesen lényegtelen, sőt kerülendő szempont, akkor az autó saját rendszerétől érdemes függetleníteni a hifi elektromos rendszerét. Szokás ugye egy párhuzamos akkumulátort alkalmazni (sokszor az indítóáram miatt izolátorral) ott, ahol sokat hallgatják a hifit álló motor mellett. Ekkor a két párhuzamos akku úgy viselkedik, mint egy nagyobb dupla kapacitással. Általában az erősítők közelébe illik tenni, és ha a rendszernek többlet táp kell, kitölti az „űrt”. (Azonos erősségő, feszültségű, sőt korú akkumulátorokkal.) Innen pedig már csak egy lépés a teljesen független autó hifi elektromos rendszer. Itt belép a képbe a generátor is. Mértezni kell a rendszer valós áram igényét; kimenő wattage osztva az erősítő(k) hatásfokával, és osztva a dolgozó feszültséggel. A legtöbb erősítő ~50%-os hatásfokú. A generátor tartja 13.8 volt DC-n a futó autó elektromos rendszerét. Így pl. 1000 watt RMS ’kinyerése’ az erősítőkből egyenlő ~145 amperrel.
A másik igény és módszer aspektus. Az autót magát, főleg annak belterét alapvető és legyeszerűbb megközelítésben úgy lehet/kell/érdemes elképzelni, mint egy mini stúdió szobát. És azok között is elsősorban úgy, amikor falba szerelt hangszórókkal több utas rendszer formájában installált. Ebben a verzióban – értelemszerűen – sokkal több múlik a merev beszerelésen, ideálisan mintha stabil kőfalba integrálnánk a hangszórókat. De ugye nem csak ez a módszer létezik és életképes? Mert a másik verzióban a hangszórókkal készre szerelt és kellő merevségűre és térfogatúra stb. készített hangsugárzó dobozokat helyezzük el a stúdióban úgy, ahogy a feltételeknek és/vagy feltételeinknek leginkább megfelelő (akár soffit-mounting, falra akasztással). Ezen utóbbi ne lenne annyira életképes megoldás, mint az in-wall??
Tehát, visszatérve az elejére, és szűkítve a történetet… mert már nagyjából tudom, hogy mit fogok csinálni, és kábé azt is mivel. 1/ Nekem a minidisc forrással, ha beválik, ha nem, és klienseivel, csak az a tervem, hogy teljesen külön elektromos rendszerről üzemeljen. 2/ Csak függesztett illetve készen valahová és valahogyan – kíméletesen – felszerelt vagy beszerelt hangsugárzókat installálok az általatok A oszlopnak nevezett környékére, esetleg még az ajtó eredeti kialakításába. Tehát a tweeter és a MW integálása nem okoz (akkora) problémát, mert a hangdoboz adja. (A subbal, subokkal meg majd eljátszunk.) Csak annak formavilága, esetleges borítása, és ügyes elhelyezése elgondolkodtató. Kiegészítve az AB osztályos zapco erősítővel/erősítőkkel, előfoknak lehet egy eleve akkus kialakítású, 11 és 15 volt DC között üzemelő passzív lightspeed attenuatorral (nem néztem még a minidisc kimenő impedanciáját, rem. 200ohm vagy kevesebb, ill. az erősítők bemenő impedanciáját ami rem. 47k ohm vagy több), és ha nem is egy nagy 15”-es ’verseny’ subbal, de két kisebb valamilyen 10”-11”-es prosound wooferrel egy dupla férőhelyes, készre szerlet zárt ládában. A kábelek és az egyéb hardwerek adottak. Szóval én így képzelem el azt, hogy minél kevesebb belenyúlással a lehető legtöbbet hozzak ki a kezemben lévő komponensekből illetve az elvárásaimból.
Kérdezem, ne lehetne így ezt kivitelezni? Egy kép a Gulácsi galériából, nem véletlenül…
>
Kerek-perec....:ha hangot szeretnél,mit szeretnél AKARSZ! Akkor igenis meg kell adni a módját...
Ha nem vagy kiváncsi erre az egész autóhifis hercehurcára...akkor hallgasd ami van!
Ennyi....
Visszatérve a barátomhoz...egy,azaz egy személyben ő követte el az oldalán található összes beépítést.Jó néhány hangminőség verseny győztes autó fűződik a nevéhez....hogy a show-car-okról ne is beszéljünk.Számtalan esetben ő a végállomás,a többi önjelölt autó-hifi guru által elkövetett gyalázat helyreállításában...
Pl az egyik "mester" megpróbált az X5-ös optikai kábelére RCA dugót forrasztani...ez közel 70e forintjába került....
Szóval én csak azért mertem őt ajánlani,mert vakon megbízom a munkájában...ott is maximális precizitással munkálkodik,ahol rajta kívül senki sem látja.
AutóHiFi
Ennyi....
Visszatérve a barátomhoz...egy,azaz egy személyben ő követte el az oldalán található összes beépítést.Jó néhány hangminőség verseny győztes autó fűződik a nevéhez....hogy a show-car-okról ne is beszéljünk.Számtalan esetben ő a végállomás,a többi önjelölt autó-hifi guru által elkövetett gyalázat helyreállításában...
Pl az egyik "mester" megpróbált az X5-ös optikai kábelére RCA dugót forrasztani...ez közel 70e forintjába került....
Szóval én csak azért mertem őt ajánlani,mert vakon megbízom a munkájában...ott is maximális precizitással munkálkodik,ahol rajta kívül senki sem látja.
AutóHiFi
Hát ez nagyon jó!
Erről egy réges-régi tanmese jut az eszembe.
Agresszív kismalac beront a hifi kereskedőhőz, ledob a pultra egy nagy ládát, amiben van egy tölcséres gramofon, öt doboz tű hozzá, mindenféle lemezek, a nagymama hajszárítója meg egy faszenes vasaló. Idefigyelj kereskedő - kiabál rá a kereskedőre - itt van ez a lemezjátszócucc, aggyá nekem hozzá drótot, hogy hifitorony legyen belőle! A kereskedő kicsit kétségbeesik, mégiscsak hogy kéne megmondani, az igazat, hogy ez így, ebben a formában ugye, ezért megpróbálja beinvitálni a bemutatóterembe, nézne szét, mégiscsak hogy működik egy lemezjátszó meg egy erősítő, egyáltalán mik közé lehet kábelt dugni és mifélét, esetleg elbeszélgetnének kívánalmakról... - Jó hát akkor erre parancsoljon, megmutatnám a ... - mondja a boltos de tovább már nem jut mert az Agresszív Kismalac rákiabál: NE POFÁZZ, AGGYÁ DRÓTÓT!
(NJ, félreértés ne essék, nem az Agresszív Kismalacról beszéltem, hanem általánosan.)
Szóval szerintem manapság attól lesz valaki szakember az autóhifiben, hogy beszerel. Mára ez a szakma erősen túlment azon, hogy drótot húzunk innen-oda, kicsit forrasztunk meg blankolunk, netán üvegszállal meg fával is elég ügyesen bánunk. Manapság, a buszrendszerek világában az sem ritka, hogy egy egyszerű hangszórócsere is olyan hibakódot generál, amit csak a kocsi tréleren a márkaszervízbe szállításával és ott újra progamozásával lehet megszüntetni. Manapság az autóhifi jórészt arról szól, hogy a gyári rendszert valahogy rá kell venni, hogy külső készülékekkel is kommunikáljon. Manapság a beszerelők többet ülnek a számítógép előtt, hogy megfelelő bekötési rajzokat találjanak, vagy gyártókkal kommunikáljanak, mint kábelt vágnak és kötöznek.
De ha mindenképpen márkák és konkrét tanácsok kellenek:
Hagyd a fenébe a MiniDick-et, a gyári JBL hifi jobban szól.
Ha mégis akarod, akkor egy csomó kivitelben van vonalszintű bemenet a JBL rendszerhez, arra csatlakozz a Sony-val, a könyöklőbe függőlegesen talán be lehet építeni.
Hangszórót csak akkor cserélj, ha rendes ajtópanelt is építesz hozzá, mert különben bármit raksz bele, szarul fog szólni. Akkor meg már zaj és rezgéscsillapítás, rendes tápkábelezés másik erősítőt is érdemes bele tenni, de nem érdemes, mert az a Sony MD inkább csak más mint jobb, mint a gyári JBL hifi.
Hát, ha teszett az jó, duplán jó, mert nekem is jó! A vicc pedig finom, tényleg, de sántít. Mert se agresszív, se dilettáns malac színében nem vagyok magamnak ismerős, az nálam nem így néz ki; és pedig'len, hogy nem kell trélerrel egy műhelyből begyűjteni az autót a (szak)szervízbe, még nem kegy vagy külön opció, hanem minimum elvárás. De a (szak)szervízektől sem zuhanok térdre, sok szakkörös, továbbképző és átképző intézetes műveletlen és félművelt 'csimbumcirkusz' melegágya. Jajjj de sokat tudnék erről mesélni, és nem vicces hanem realtime eseteket a motoroktól az autókon át a motorcsónakokig.
Na szóval, mivan? Vagy mi lessz? MDX kuka, JBL gyerebe? Jöjjön!
(Nyomatékosan megismétlem, mert látom sikerült komolytalan platformra terelned, hogy nem violin által linkelt ismerőse weblapjáról írtam, hanem kábé harminc oldalnyi beleolvasott idétlen és semmittérő, nevetséges bohócok nyilvános tudatlanságát hirdető selfmade show-s weblapokról.)
>
AutóHiFi
NJ...ami a meghajtást illeti,igazad lehet.Sajnos autós berkekben ez nem ilyen "egyszerű"...
Az meg hogy csak úgy,tessék-lássék belapátolsz egy többszázezres hangtechnikát az autóba....egész egyszerűen marhaság.
Nézd meg az egyik barátom oldalát....érdekes...
gulacsigalery.hu
Köszönöm, ám kicsit furán érzem magam. Az elején kértem, nem kell belefolyni a magyarázatokba. Ha úgy tetszik instant és azonnali megoldás után érdeklődöm. Ám olyan irányba megyünk, mint ha házimozis topikba kérdeztem volna be, és válaszként közölnék, ha jó hangot akarok hallani, menjek el meghallgatni egy nagy házimozis erősítőt és hozzá dukáló 7.1 settet!? Ott is, és most is visszakérdezek, pontosan minek?? 'Vállakozók' weboldalait nézegessem, meg autókat hallgassak?? Uraim, ha az eddigi fórumozásom alatt nem lett volna egyértelmű, tudom, hogy mi fán terem a hang. Persze ez lehet nem mindenkinek egyértelmű, nem baj, nem is fontos, és meglehet az én hibám. Ami itt nálam hiányzik, az a márkaismeret, és némi technológiai appendix.
Visszatérve, egyszerű, gyors, tapasztalatból táplálkozó iránymutatás érdekelt volna, hogy ezzel lehet jó a MDX, ezzel nem, ez az erősítő jó hozzá, ez nem jó hozzá, mert pl. az előfoka is egy kalap sz@..., ilyen és olyan hangsugárzók, így és úgy beépítve vagy függesztve stb., én pedig kipróbálom, és ha nem működik nekem megfelelően, kivágom az autómból. Ha 10 settet kell ezért kipróbálnom, akkor annyit fogok. Nem kell handabanda meg autóhifis és házimozis ködösítés és misztikum. Mert nincs. Ezért sem fogja az autómat egy vállalkozó sem túlzottan bontogatni. Hogy utána majd a másik vállalkozó, az értékesítési, közölje, hogy érték csökkent. Szakember nem attól lesz valaki mert vállalkozik, beszerez és beszerel, áraz, és weboldalakon hablatyol kábelekről, egységes hangról, hangnyomásról, 10 kilowattokról meg gyorsulási versenyről... hanem csakis a munkája eredményével. És eddig (nekem) elég kevés ember bizonyított. Tisztelet a kivételeknek, akikkel (még) nem találkoztam.
(violin, félreértés ne essék, nem az ismerősöd weboldaláról beszéltem, hanem általánosan.)
>
Elvagy te átkozva. Ismerek vagy 30 embert, akinél remekül működnek az autóhifis erősítők.
Lehet... ...lehet ki kéne akasztanom pár füzérnyi fokhagymát....
Valószinűleg túlságosan hozzászoktam a Hiraga-hoz....persze az sem tökéletes,de térben és prezenszben kevés ellenfele akad.
AutóHiFi
Elvagy te átkozva. Ismerek vagy 30 embert, akinél remekül működnek az autóhifis erősítők.
Lehet... ...lehet ki kéne akasztanom pár füzérnyi fokhagymát....
Valószinűleg túlságosan hozzászoktam a Hiraga-hoz....persze az sem tökéletes,de térben és prezenszben kevés ellenfele akad.
Én legutóbb egy Signat RAM mk II-vel próbálkoztam....hiába.Pedig ez még az a fajta,ami megeggyezik a korabeli DLS ill. Genesis erősítőkkel.
Nincs jó hangja...kétdimenziós,lapos,dinamikátlan...
AutóHiFi
Én legutóbb egy Signat RAM mk II-vel próbálkoztam....hiába.Pedig ez még az a fajta,ami megeggyezik a korabeli DLS ill. Genesis erősítőkkel.
Nincs jó hangja...kétdimenziós,lapos,dinamikátlan...
AutóHiFi
Az az igazság,hogy többnyire a felsőház képviselteti magát.....Mosconi...Audison Thesis....stb...
És persze ott lesz a Hiraga is...
Csövi...én ugyanígy jártam.Fejegységgel és az erősítőkkel is....szobában nem jók az autós cuccok.
Imi...nem fogsz találni.Bár nem tudom,hogy milyen szobai volt az etalon...
Egy MF dual mono, és az az igazság, hogy csak basszusban volt jobb, de az nagyon ott volt.
Az az igazság,hogy többnyire a felsőház képviselteti magát.....Mosconi...Audison Thesis....stb...
Csövi...én ugyanígy jártam.Fejegységgel és az erősítőkkel is....szobában nem jók az autós cuccok.
AutóHiFi
AutóHiFi
Arra a tesztre én is kíváncsi vagyok, mármint a végeredményre. Két éve ki kellett szerelnem a kocsiból az Audison erősítőmet, bekötöttem a szobában, és olyat szólt, hogy leesett az állam. Azóta is hiányzik az az elementáris basszus, hihetetlen volt. Már régóta fontolgatom, hogy szerzek egy jó, autóba való erősítő is, bentre. Az Audison jó is lenne, de ez egy SE változat, sorszámozott, és ahhoz egy kicsit drága , hogy néha bekössem a szobában, de ha találnátok egy emészthető árút, azt lehet, hogy megfontolnám.
Én teszteltem eleget de sajnos egy se közelítette meg a szobait igaz a soner elég nagy lépcső:-)
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
AutóHiFi
Kinek van erre ideje.... ...
Sajnos még nem...egyszerűen nincs időm.Gyakran még hétvégén is dolgozom.Most pl kb 150 áruházat kell végigjárnunk 1 hónap alatt...
Megaztán ott van a szobai hangsugárzó projekt is.
Egyébként SKirály szervez egy erősítő tesztet....autós erősítőket tesztelnénk,szobai rendszeren.
Arra a tesztre én is kíváncsi vagyok, mármint a végeredményre. Két éve ki kellett szerelnem a kocsiból az Audison erősítőmet, bekötöttem a szobában, és olyat szólt, hogy leesett az állam. Azóta is hiányzik az az elementáris basszus, hihetetlen volt. Már régóta fontolgatom, hogy szerzek egy jó, autóba való erősítő is, bentre. Az Audison jó is lenne, de ez egy SE változat, sorszámozott, és ahhoz egy kicsit drága , hogy néha bekössem a szobában, de ha találnátok egy emészthető árút, azt lehet, hogy megfontolnám.
Violin!
Megszólalt már az erősítőd az autóba?
Sajnos még nem...egyszerűen nincs időm.Gyakran még hétvégén is dolgozom.Most pl kb 150 áruházat kell végigjárnunk 1 hónap alatt...
Egyébként SKirály szervez egy erősítő tesztet....autós erősítőket tesztelnénk,szobai rendszeren.
AutóHiFi
Violin!
AutóHiFi
Violin!
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
NJ...ami a meghajtást illeti,igazad lehet.Sajnos autós berkekben ez nem ilyen "egyszerű"...
Az meg hogy csak úgy,tessék-lássék belapátolsz egy többszázezres hangtechnikát az autóba....egész egyszerűen marhaság.
gulacsigalery.hu
AutóHiFi
gulacsigalery.hu
AutóHiFi
Na most ezt nem értem. Nem akarsz megbontani egy Land Cruisert belülről, de be akarod szerelni az MD játszót? Hogy? A másik, hogy a gyári helyekre akarsz hangszórót?
A Dynaudiót kisebb atomerőművel kell hajtani, és űberszilárd ajtópanelt kell neki építeni, hogy kijöjjön belőle a tudása. Szóval macerás és drága hogy igazán Dynosodjon, pont mint a szobai dobozaiknál.
Ügyesen. Amit ember beszerel, azt ember kiszerel. Persze mindennek megvannak a korlátai. Nekem is. Ahogy az elképzeléseimnek is. Még csak tervezési, ötletelési a folyamat. Ezért is gondolkodom & kérdezek. Minden módosulhat valamennyire menet közben. Ami úgy érzem nem fog, az az a szándék, hogy MDX fejegység kerüljön be valahova -de praktikus helyre az autóba, és a beszerelések a lehető legkevesebb bontással & átalakítással járjanak. Persze felmerül a gyári fejegység kivétele, és akár egy CNC mart onyx kőlapba a DIN keret betétele. Vagy a plafonba szerelt külön hajlított tükör helyére. Nem tudom. Azt inkáb tudom, hogy igen, egyenlőre a hangszórók a gyáriak helyére mennének. Ideálisabb lenne ha a magas és a mély-közép közelebb kerülhetne egymáshoz, a jelenlegi gyári magas kialakítása környékén -és úgymond módosított és közel 'soffit-mounted' diszkrét megoldással elférnének, de ez is csak ötletelés. A HELY ÉS A KIVITELEZÉS MORÁLJA megadja majd a végső válaszokat.
Nem akarok a dynaudio (szak)értésével itt foglalkozni, de az én tapasztalataim szerint nem az 'atomerőmű' a lényeges a megszólaltatásukra. Ahogy kiváló megszólalásra voltak képesek a Silverline monitorok és álló hangsugárzók félvezetős tisztán A osztályos Threshold és Pass labs, valamint AB osztályos Threshold és B osztályos Mcintosh elektronikákkal, úgy hasonlóra csöves AB osztályos VAC és Roger Modjeski félékkel is. A Watt-számokhoz képest jóval fontosabb volt az erősítők masszív tápellátás rendszere, továbbá a din. headroom és damping faktor -és velejáróiknak kényes egyensúlya.
>
AutóHiFi
Valaki hallott már az autosonik hangszóró márkáról? (elméletileg olasz márka)
milyen lehet?
AutóHiFi
Kicsit átgondolnám az egészet a helyedben, néhány kocsit érdemes lenne előtte célirányosan meghallgatni.
Az előbb a Focalt említetted, de azt ki is lőtted (szerencsére )
A dynok-nak nagyon komoly beépítés kell és nehéz olyan erősítőt találni amivel ki is futja magát(fejre semmiképpen se kötném, mintahogy az elején írtad..)
Kössz, azt teszem.
Csak "csendben gondoltam..."
>