Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
-
Vendég
Sztereó erősitők
Hú elég összetett a kérdés és ahogy Doky is írta normálisan csak "hangfalátkapcsolóval lehet megoldani ezt (amennyire tudom).Egyébként próbáltál már 2.0val mozizni?Én e mellet döntöttem és nem bántam meg.Szerintem egy próbát megér.
De tulajdonképpen neked kell döntened.
-Hangfalátkapcsolóval a két rendszer
-Külön hifi és házimozi
-Vagy eladsz mindent és valami komolyabb 2.0 esetleg 2.1
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Sztereó erősitők
Tocati67.
Hogy szeretnéd használni a frontokat egyszerre a HM-hoz és a sztereó rendszerhez (állandóan átdugdosod vagy "hangfalátkapcsoló" lesz)?
Ha lesz külön sztereó rendszer akkor én nem ölnék több pénzt a moziba (kérdés hogy mennyit használod ), viszont ha jó áron hozzá tudnék jutni egy komoly HM erősítőhöz akkor lehet hogy hagynám a külön sztereó láncot... ezt neked kell eldönteni.
De vedd figyelembe hogy egy 70-80e ft.-os sztereó vasnak kb. 200e ft. feletti erősítő az ellenfele talán (ezt most használtra értem)...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Sztereó erősitők
Köszönöm a válaszod,valószínü nem voltam egyértelmű.Leirtam ,hogy most mik a /rendszer / mostani összetevöi. Most sztereó erősitőt keresek lehetöleg h-kt. vagy ami passzol a jbl ekhez, 60 -80 k értékben . A frontokat / tlx 5000/ le fogom cserélni l 880 -as ra rövid idön belül.Ez lesz a házimozi frontja és a sztereo erösitö hangfala is. Az onkyórol annyit, nekem tetszik mert szépen szól ha dvd nézek,de ha el tudom adni ,mert a vétele után 2 nappal kaptam egy jónak tűnő ajánlatot egy házimozis hk -ra, akkor azt is eladnám.Azt gondolom a régi de felső kat.os-h k jobban szólhat mint a mostani dvd koncertek halgatásakor . Talán igy már nem olyan kusza az előző levelem. Lehet hogy megtévesztett a mozis hk t is beleírtam. Ezen kérdésekben kértem a segitségeteket:milyen erősitőt ,mennyiért ajánlotok : ,melyik az ideálisabb l 880 vs 890 ekkora méretre,:érdekelhet -e valakit az onkyo.: és érdemes -e lecserélni a hm erősitőt vagy felesleges ha úgy is veszek valami jó űtős hifi erősitőt. Köszönöm a válaszokat.
-
Vendég
Sztereó erősitők
A JBLhez nagyon passzol a Harman/Kardon ,de az Onkyo is jó lehet hozzá.
Most nem igazán értem hogy sztereó erősítő lesz hozzá vagy házimozi?Mert először írsz sztereó erősítőről utánna frontoknak írod az L sorozatú hangfalakat a házimozit is belekeverve.
Az L sorozatból a 880ast vedd mert sokkal jobban szól mint a nagyobbik 890es.
Mennyi pénzt szánsz erősítőre?
Sztereó erősitők
Üdvözlök mindenkit. A segitségeteket kérném erősítő ügyben. Vásárolni szeretnék használt sztereo erősitőt ami jbl L sorozathoz passzolna. 880, 890 Ez lenne a köv lépés, mert lehet ehhez tudnék olcsóbban hozzájutni ismerőstől. Márminta hangfalakhoz.Lehet régebbi az erősitő, mivel nem vagyok a helyzet magaslatán anyagilag .
Én harman kardonra gondoltam . Volt egy régi 30 éves épitett quad 405 -öm 2 x 80 watt.Nagyon meg voltam vele elégedve,ezért gondoltam a h -k ra.vagy valami régi közép,esetleg felsőkategóriás sztereó erősítőre .Most jbl tlx 5000 van a fronton, northridge n28 hátul és n sorozat középen is . Onkyo tx sr 607 a hm erősitő. További kérdés:Valaki nek van tapasztalata az L sorozatú jbl frontokról?Sehol nem láttam tesztet róluk.A nappali mérete 42 nm amerikai konyhás tehát kb a felén van a /zenetér/. Nagyon szeretném ha" szépen" szólna.Nem túl nagy -e a nagyobb L890 jbl erre a méretre?Vagy a kissebb 880 -as is elég?Van -e más alternativa hangfalra ami úgy szól mint a megszokott h-m hangzásvilág? Kis hangerön is teresen szóljon. Esetleg az onkyót is eladnám mert hozzá tudnék jutni egy régebbi de felső kategóriás/ házimozis/ harman -hoz.A zenék amiket halgatok sajnos mindenféle .Szeretem a pop,rock jazz és disckó zenét a 80-as évekböl.DE mindenfélét meghalgatok ha jó minőségű legyen az bármi.Talán komolyzenét keveset . Viszont imádom a jó minőségü koncert dvdket.Az onkyo új, meg vagyok vele elégedve ,de az ember gyarló és még jobbat szeretne ha van rá lehetősége .Az onkyót csak akkor adnom el ha a használt /házimozis/ h-k ra a lehetöségem még fenn áll. Amúgy vadiúj 2 év garis és meglepően tisztán szól.Garanciával,leinformálhatóan,karcmentesen .,kipróbálhatóan,ára alatt. köszönöm elöre is a segitségeteket és várom a válaszokat,ide vagy tocati67@freemail.hu Esetleg tel :06302117804 remélem nem léptem át valami szabályt most irok először.
Sztereó erősitők
Ja ezt éppenséggel nem magamnak kérdezem, csak egy cimborám megkért, hogy nézelődjek, de olcsón És láttam egy régi Sansuit ami nem volt drága és egészen bájos kinézete volt.
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2751
Sztereó erősitők
Ezek az őskövület Sansuik (AU555 meg hasonlók), milyen hanggal bírnak? Érdemes kiadni rájuk pár ezret?
http://www.classicsansui.net
http://www.sansui.us/
más ,van egy L-410-sed,tudnék modani egy pár mai "vasat" a 300K szegmensböl amitöl jobb,sztem..
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
Sztereó erősitők
Ezek az őskövület Sansuik (AU555 meg hasonlók), milyen hanggal bírnak? Érdemes kiadni rájuk pár ezret?
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Sztereó erősitők
Tudnátok ajánlani a 100.000 forintos kategóriában (elsősorban használt) olyan erősítőt, amivel megtalálom azt a dinamikus, de egyben zenei hangzást, ami kis hangerőn is vissza tudja adni ezeket a tulajdonságokat.Egy Mordaunt Short 906i pár lenne hajtva vele.
Vélemény, ajánlat?
Denon PMA1500, Marantz 7xxx, 8xxx sorozatok, H/K, CA. 640A... és van még pár.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
-
Vendég
Sztereó erősitők
Mozin? Az AX-700 sztereó erősítő.
Jaj bocs valamiért AV-t olvastam...Igazad van...
- szabo_pitty
- V.I.P.

- Értékelés: 96
Sztereó erősitők
Lehet hogy lenne lehetőségem meghallgatni egy yamaha ax-700-es gépet a Mordaunt short 906i-emen.Mit várhatok a denon 1306-hoz képest?
Nem lenne nagy a MS-eknek?
Mozira biztos jobb...Mozin a yamik eléggé ott vannak...A Denon 1306 a legkisebb gépük, egy alapkategória.
Mozin? Az AX-700 sztereó erősítő.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
- vaspapucsok
- V.I.P.

- Értékelés: 7
Sztereó erősitők
igy néz ki belülröl
- vaspapucsok
- V.I.P.

- Értékelés: 7
Sztereó erősitők
VALAKI VALAMIT A NAD 317-RŐL HAHÓ!!!!
Sztereó erősitők
Tudnátok ajánlani a 100.000 forintos kategóriában (elsősorban használt) olyan erősítőt, amivel megtalálom azt a dinamikus, de egyben zenei hangzást, ami kis hangerőn is vissza tudja adni ezeket a tulajdonságokat.Egy Mordaunt Short 906i pár lenne hajtva vele.
Vélemény, ajánlat?
Lehet rosszul tudom, de úgy olvastam valahol, hogy NAD-dal jó párost alkotnak...
A NAD-ok közül melyek azok a típusok amik teljesítik az igényeimet.
Sztereó erősitők
Vélemény, ajánlat?
Lehet rosszul tudom, de úgy olvastam valahol, hogy NAD-dal jó párost alkotnak...
"A zene egyfajta mantra, amely megnyugtatja a lelket. Ugyanúgy szükségünk van rá, mint az ételre."
/Michael Jackson/
Sztereó erősitők
Tudnátok ajánlani a 100.000 forintos kategóriában (elsősorban használt) olyan erősítőt, amivel megtalálom azt a dinamikus, de egyben zenei hangzást, ami kis hangerőn is vissza tudja adni ezeket a tulajdonságokat.
Egy Mordaunt Short 906i pár lenne hajtva vele.
Vélemény, ajánlat?
-
Vendég
Sztereó erősitők
Lehet hogy lenne lehetőségem meghallgatni egy yamaha ax-700-es gépet a Mordaunt short 906i-emen.Mit várhatok a denon 1306-hoz képest?
Mozira biztos jobb...Mozin a yamik eléggé ott vannak...A Denon 1306 a legkisebb gépük, egy alapkategória.
Sztereó erősitők
Lehet hogy lenne lehetőségem meghallgatni egy yamaha ax-700-es gépet a Mordaunt short 906i-emen.
Mit várhatok a denon 1306-hoz képest?
Sztereó erősitők
Egyébként a 1306-ot nem nehéz űberelni...
Még a 3805-öt sem nehéz, pedig az már egy igazán jó hangú HM erősítő...
CDP-XE700SL, eSeLSound DAC No.1., eSeLSound Power Art, Spendor S8e, Tiger & Zimonyi cables
-
Vendég
Sztereó erősitők
toti
Nos, tegnap délután összeraktam ezt a kis gépezetet és csináltam egy rövid kis versenyt a Denon 1306-al. Úgy hoztam össze, hogy a bal hangfalat tolta az MBO a jobbat meg a Denon. Aztán kis muting itt-ott.
Igy nem lehet tesztelni...Kösd rá mindkét dobozt hallgasd egy ideig pár számmal , majd kösd vissza a Denont...Hisz egy hangban nem csak dinamikáról beszélünk, hanem sztereó képről, térleképzés Etc....
Egyébként a 1306-ot nem nehéz űberelni...
Sztereó erősitők
Hát azt írják róla, hogy 2*30W
"Vendo preamplificatore e finale di potenza vintage MBO Mod. PA-1 e MA-1
Stupenda combinazione audio suono limpido e cristallino nessun difetto o ronzio di sottofondo dovuto da potenziometri, potenza di uscita del finale 30+30W rms su 8ohm, uscite per due coppie di diffusori A e B. 4 ingressi audio Tape Aux Tuner Phono controllo toni alti e bassi separati, tasto loudness, dimensioni in cm. A+L+P: 4*26*18, qualche segno sullo chassis dovuto dal tempo."
Meg kell halgatni, aztán lehet, hogy meglep majd.
(Külsőre olyan mini orion érzetem van)
toti
Nos, tegnap délután összeraktam ezt a kis gépezetet és csináltam egy rövid kis versenyt a Denon 1306-al. Úgy hoztam össze, hogy a bal hangfalat tolta az MBO a jobbat meg a Denon. Aztán kis muting itt-ott.
Megmondom őszintén, hogy még ez a kis, 30 éves taliga is elverte a Denont. Na jó, nem sokkal, de egyértelműen pergősebb, dinamikusabb volt a hangja.
Azért nem ez lesz álmaim hifije, de még jobban megbizonyosodtam róla, hogy a Denon helyett más utat kell választanom.
Sztereó erősitők
Hát azt írják róla, hogy 2*30W
"Vendo preamplificatore e finale di potenza vintage MBO Mod. PA-1 e MA-1
Stupenda combinazione audio suono limpido e cristallino nessun difetto o ronzio di sottofondo dovuto da potenziometri, potenza di uscita del finale 30+30W rms su 8ohm, uscite per due coppie di diffusori A e B. 4 ingressi audio Tape Aux Tuner Phono controllo toni alti e bassi separati, tasto loudness, dimensioni in cm. A+L+P: 4*26*18, qualche segno sullo chassis dovuto dal tempo."
Meg kell halgatni, aztán lehet, hogy meglep majd.
(Külsőre olyan mini orion érzetem van)
toti
zene:
cd(k): micromega stage 1; PHILIPS CD450; PHILIPS CD670
LP: Thorens TD166 mkII, Goldring Eroica LX + CA Azur 640P;
erősítő(k): Primare A10 és Pointe Sima MkII;
hangsugárzó: Chario Hiper 2000 mkII;
kábelek:IC: SATA, IXOS, Gotham GAC-3; Hf: Straigth Wire; táp: DIY Eupen 3G2.5, DIY LAPP, Hirakawa (műszermadzag)
film 2.0: Philips DVD 763SA
Sztereó erősitők
Ja,amúgy a 75-től 80-valahányig gyártották....hogy érdemes-e...? Ezt neked kell eldönteni....hallgasd meg és kiderül....
Köszi az infokat.
Amúgy ez milyen osztályt képvisel?
A, A/B?
A/B.....Szivesen...
Délután lehet akkor összekötöm őket és megnézem hogy lepipálják-e a denon 1306-ot.
Sztereó erősitők
Ja,amúgy a 75-től 80-valahányig gyártották....hogy érdemes-e...? Ezt neked kell eldönteni....hallgasd meg és kiderül....
Köszi az infokat.
A, A/B?
A/B.....Szivesen...
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
Sztereó erősitők
Köszi az infokat.
A, A/B?