Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: lehoako »

51 minutes ago, Palm said:

Nem eredeti Oyaide, de nem is írtam azt.

Az érdekel, hogy ennél a csatlakozónál mi jobb és az mennyibe kerül? A kábeltől tekintsünk el, nem az volt a kérdés.

A Furutech Fi-28G és a 38G páros állítólag jobb, de az a szett kb. 60000. Az eredeti Oyaide is kb. ennyi.

Ha a kb. 3000 Ft-os csatlakozó szett után a következő szint kb. 60000 Ft, akkor tudom, hogy a 2 között nincs más és mélyen a zsebbe kell nyúlni, ha meg akarom lépni a szintugrást és elgondolkodok azon, hogy megéri-e nekem az a nem csekély plusz kiadás vagy sem.

Nemtom naprakészen, jövőmenő dollár, euró és yen árakkal, h mi most hol mennyi.

Ha nem akarsz totál feleslegesen egy olyan kábelben pénzt parkoltatni, amit nem használ ki a rendszered, akkor rendszerben kell gondolkodnod.

A kábeltől nem tudunk eltekinteni, a tápút 95%-a maga lesz a kábel. 

Hallottam Avantgarde-os, Kondo-rendszerben (sietségből) KSL-Spc-t nullforintos Elektrovill PVC-villásdugóval tápban és lelke volt a hangnak. Nincsenek örökérvényű igazságok, csak a Te valóságod. 

Milyen a rendszered? Írj róla valamit, légyszi. Sztem nem kell ezekre a drága Furutechekre költened, akkor inkább várj ki egy Iego-t... 

Palm
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 605

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Palm »

Eredeti Oyaide C-079 és P-079E:

Másolat:

"Más dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta." - Morpheus

Palm
Törzsvendég
Törzsvendég

Kábelezzünk

4 órája, lehoako írta:

Réz-ezüst? Ez mit jelent, bocsánat, ha terheltnek tűnnék, ezüstözött réz? 

Sztem ezüstözött rézzel ennek az Oyaidének a másolata is nagyszerű hangot hoz, sőt, egyszerűbb ezüsthöz is meleg szível ajánlották nekem. 

Az eredeti Oyaidét akarod jobbra cserélni? Azt nem kell. Ha nem szól jól, akkor tényleg a rendszerrel van a gond, mégiscsak a srácoknak lenne igazuk? :-)

Nem eredeti Oyaide, de nem is írtam azt.

Az érdekel, hogy ennél a csatlakozónál mi jobb és az mennyibe kerül? A kábeltől tekintsünk el, nem az volt a kérdés.

A Furutech Fi-28G és a 38G páros állítólag jobb, de az a szett kb. 60000. Az eredeti Oyaide is kb. ennyi.

Ha a kb. 3000 Ft-os csatlakozó szett után a következő szint kb. 60000 Ft, akkor tudom, hogy a 2 között nincs más és mélyen a zsebbe kell nyúlni, ha meg akarom lépni a szintugrást és elgondolkodok azon, hogy megéri-e nekem az a nem csekély plusz kiadás vagy sem.

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1037

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: BLX »

2 hours ago, béres jános said:

Itt nem hinném hogy Klotz kábelekkel találkoznál!

http://www.6moons.com/audioreviews/classe/monos.html

Ezek szerint ők kimaxolják 

béres-jános
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 298

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: béres-jános »

1 órája, BLX írta:

Csak egy gondolat, lehet már volt szó róla:

A felvételi oldalon, stúdiókban pl, miért elégszenek meg a sima Neutrik csatlakozókkal és Klotz kábelekkel?

A profi vonalra miért nem szivárogtak be a drága különleges kábelek?

Itt nem hinném hogy Klotz kábelekkel találkoznál!

http://www.6moons.com/audioreviews/classe/monos.html

Erősítő:Music-Hall A25.2 (mod) ,Godina audio GA15 ,Előerősítő:Audiolab 8000q (mod)Cd:Music-hall cd 35.2 (mod)
Hangsugárzó:T+A Criterion TMR 60 (mod)T+A Tal110 (Mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

6 minutes ago, Palm said:

A csatik is részét képezik a rendszernek. A kábelek, hangfalak és készülékek is komolynak mondhatók. Szorítkozzunk a csatlakozókra, mert az érdekel, hogy ami ennél jobb az mennyibe kerül.

Megintcsak azt kérdezem, mennyire komoly kábelre kerül? Plusz, járatni kell rengeteget. Nem lesz rossz hangja, nekem is van ilyen dugóm, 1 mm vastag arannyal injektált ezüstdrótot fogok beletenni 2x-véve áganként, DIY tápnak, lelkifurdalás nélkül. 

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

Just now, BLX said:

A felvételi oldalon, stúdiókban pl, miért elégszenek meg a sima Neutrik csatlakozókkal és Klotz kábelekkel?

Mert nem érnek annyit az alkotási folyamatban, hogy a produkciók csak ezért hússzor annyit fizessenek óránként. Aztán standolni centire naponta a kábeleket... Mert egyébként úgy szétlopnák másnapra, hogy ihaj. 

A stúdió munkahely. Nagy baj, ha a munkahelyi kilincs, vízcsap, kávézóasztal, hűtő stb. nem csúcs-csúcs-csúcs? Nem, a kábeleknél is megkötik a "kompromisszumot"...

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1037

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: BLX »

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

Réz-ezüst? Ez mit jelent, bocsánat, ha terheltnek tűnnék, ezüstözött réz? 

Sztem ezüstözött rézzel ennek az Oyaidének a másolata is nagyszerű hangot hoz, sőt, egyszerűbb ezüsthöz is meleg szível ajánlották nekem. 

Az eredeti Oyaidét akarod jobbra cserélni? Azt nem kell. Ha nem szól jól, akkor tényleg a rendszerrel van a gond, mégiscsak a srácoknak lenne igazuk? :-)

Palm
Törzsvendég
Törzsvendég

Kábelezzünk

1 órája, Shimano írta:

Hangban egy jobb rendszer,készülék tud pluszt adni.Ha a csatiktól várod a jobb hangot,rosz úton jársz.

A csatik is részét képezik a rendszernek. A kábelek, hangfalak és készülékek is komolynak mondhatók. Szorítkozzunk a csatlakozókra, mert az érdekel, hogy ami ennél jobb az mennyibe kerül.

Palm
Törzsvendég
Törzsvendég

Kábelezzünk

2 órája, lehoako írta:

MINDEN vezető "viszi a hangot" elfelé. A csatik pláne, legyenek RCA vagy hálózati XLR vagy USB, IEC vagy Jack, mindegyik. Mindegyikből sokfélét lehet kapni, sok múlik azon, hogy milyen szintű rendszerbe lesz és milyen kábel lesz a 2 csati között. Vannak csatik, amik picikét "gombócosítják" a hangot, nem lesz annyira levegős és jó felbontású hangjuk, mint egy jobbnak pl, de ez a tulajdonságuk előny, ha a kábel önmaga sem képes nagyobb felbontású és levgősebb interpretációra. Gondolom, érted :-).

Vannak relatíve kompromisszummentes csatlakozók relatíve kompromisszummentes kábelekhez, relatíve kompromisszummentes áron. (Soktízezer.)

Tápkábel poszton próbáltál már ezüstöt? Vagy IC-ben?

A kábel elég jó (réz-ezüst), ha cserélném, akkor a következő szint már többször ennyi lenne. Az érdekel, hogyha ilyen csatlakozókat jobbra akarok cserélni az mennyibe fájna?

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

Melegszik a rendszer, Behind the wheel szakít rendesen, minden megvan... Csatik is melegszenek :-).

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2615

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: supravox »

1 hour ago, Shimano said:

Hangban egy jobb rendszer,készülék tud pluszt adni.Ha a csatiktól várod a jobb hangot,rosz úton jársz.

AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

21 minutes ago, Shimano said:

Szerintem nem annyira rossz ez az út, mert a kíváncsiság átvezet a megismerésen :-). Rossz kábelekkel nem futja ki magát egy normális rendszer, arra meg csatik is kellenek, a kérdés sztem ebben a topikban abszolút helyénvaló. SZVSZ.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2168

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Shimano »

9 órája, Palm írta:

P-079E és C-079 csatlakozó párosnál jobb minőséget képviselő csatlakozók mennyivel drágábbak? Milyen csatlakozók vannak, amik hangban adnak pluszt?

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

9 hours ago, Palm said:

P-079E és C-079 csatlakozó párosnál jobb minőséget képviselő csatlakozók mennyivel drágábbak? Milyen csatlakozók vannak, amik hangban adnak pluszt?

MINDEN vezető "viszi a hangot" elfelé. A csatik pláne, legyenek RCA vagy hálózati XLR vagy USB, IEC vagy Jack, mindegyik. Mindegyikből sokfélét lehet kapni, sok múlik azon, hogy milyen szintű rendszerbe lesz és milyen kábel lesz a 2 csati között. Vannak csatik, amik picikét "gombócosítják" a hangot, nem lesz annyira levegős és jó felbontású hangjuk, mint egy jobbnak pl, de ez a tulajdonságuk előny, ha a kábel önmaga sem képes nagyobb felbontású és levgősebb interpretációra. Gondolom, érted :-).

Vannak relatíve kompromisszummentes csatlakozók relatíve kompromisszummentes kábelekhez, relatíve kompromisszummentes áron. (Soktízezer.)

Tápkábel poszton próbáltál már ezüstöt? Vagy IC-ben?

Palm
Törzsvendég
Törzsvendég

Kábelezzünk

Coax 75 Ohm-os komolyabb kábelekhez jobb minőségű csatlakozók terén milyen márkát és szériát érdemes venni?

Furutech? FT-11G és FT-11R?

XLR csatlakozók terén szintén melyik márka és széria?

Furutech? Neutrik?

Palm
Törzsvendég
Törzsvendég

Kábelezzünk

meridián
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 544

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: meridián »

Schmidt Feri kábele.....például...

40 év alatt nem számoltam mennyi kábel fordult meg nálam....most is van a szekrényben

egy szatyorral.....Nekem ez váltotta be az elvárásaim...Csak két tulajdonságát mondanám:1...-Nincs hangja! 2....-Nem hazudik!

Üdv:Sándor

Amikor kivágod az utolsó fát,a folyóból kifogod az utolsó halat,
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.

vidor2009
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 390

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: vidor2009 »

6 hours ago, Meridián said:

Audioquest kábelek viszont nagyon beváltak nálam,basszusban verhetetlenek,még az olcsóbbak is!

Azért erre mérget ne vegyél.....

Én végig próbáltam közel száz kábelt,lehet,hogy többet is,10000 Ft-tól 600000 Ft-ig,(úgy hangsugárzót,mint összekötőt).

Ennek alapján írtam véleményt.

Ha tudsz jobbat,ne tartsd vissza magad!

Üdv. Gyuri

Thibby90
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Thibby90 »

Árulnak itt a fórumon egy ortofon reference spk400-at, de arról nincs semmi tapasztalatom. Az se lehet rossz.

meridián
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

Nekem bi-wire módban szellősebb a hangkép....

Jobb a színpad leképzés is....

Ha lehetőség van rá ki kell próbálni mind a kétféleképpen...

Thibby90
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Thibby90 »

Nagyjából egy 100-ast tervezek rákölteni, viszont a biwiringhez nem tudom mennyire érdemes ragaszkodni, nekem vandamme-al ég és föld a különbség, itt nem tudom mik a tapasztalataitok.

meridián
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

Audioquest kábelek viszont nagyon beváltak nálam,basszusban verhetetlenek,még az olcsóbbak is!

Azért erre mérget ne vegyél.....

vidor2009
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 390

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: vidor2009 »

10 hours ago, Thibby90 said:

Ezen már el tudok indulni. Eddig amik ajánlásra kerültek az az Audioquest és a Wireworld. Kb mennyiért érdemes ilyenbe beruházni, ha 2 x 3 méterre lenne szükség?

Szervusz!

A wireworld kábeleket nem ismerem(bár már hallottam néhányat,de nem sok emléket hagyott bennem),az Audioquest kábelek viszont nagyon beváltak nálam,basszusban verhetetlenek,még az olcsóbbak is!

A kb. mennyiért érdemes ilyenbe beruházni-ra a válasz:amennyit a pénztárcád elbír.

Üdv. Gyuri

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”