Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Indy »

Kaptam egy ilyen ötletet is:
VDC 268 020

Belden 8402-őt előbb tennék be.  
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

Tom40
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 279

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Tom40 »

Szamomra mindig furi, amikor azt olvasom, hogy valaki azt irja, hogy a kabel megmutatja, hogy milyen a rendszer valojaban vagy hogy eppen ellenkezoleg, mert elmaszkolja a hangot. Szerintem ez a megallapitas nem tenyszeru. 
Honnan tudni, hogy milyen a rendszer valojaban? Ki tudja megmondani, hogy az adott kabel eppen tul sok basszust tesz hozza, vagy pont csak kihozza a rendszerbol, ami benne van? Ezert szerintem max kabel karakterisztikarol lehet beszelni meg izlesrol, mert azt nem tudhatjuk, hogy mi rejlik egy rendszerben es mi a kabelben.  
Audio PC + MZPX USB + UpTone LPS-2.1, AudioQuest Diamond Ethernet
Chord Qutest DAC, Tellurium Q Black Diamond USB kábel
Primaluna HP, PMC twenty:26, Tellurium Q Silver kábel

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: audioline »

Tényleg csak ragozzuk itt a dolgot, mert valóban jó a kábel, áráért meg még csak ellenfele sincs.
Csak annyit még, hogy szerintem azért ott már vannak problémák, ahol egy kábelnek "tolmácsolni" kell az érzelmeket.

Az a probléma, amikor egy kábel "ront" az érzelemvilágon. Ez akkor derül ki, amikor többféle kerül terítékre hosszasabb teszt időszak alkalmával és a cserélgetésükkor kiderül, hogy melyik képes megérinteni, elvarázsolni. A szinte tökéletes, kissé "pontoskodó", mindent erőből, tökéletesen átadni akaró hangzást adó vezetékek nekem nem annyira jönnek be. Nincs ezzel semmi. Ez az én hülyeségem nyilván. Freebá kábelei tök jók, és örülök, hogy itt többeknek nagyon beváltak. Én kutakodtam kicsit tovább, és találtam számomra még előnyösebbet. Ennyi.
.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8985

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Kaptam egy ilyen ötletet is:
VDC 268 020
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Tényleg csak ragozzuk itt a dolgot, mert valóban jó a kábel, áráért meg még csak ellenfele sincs.
Csak annyit még, hogy szerintem azért ott már vannak problémák, ahol egy kábelnek "tolmácsolni" kell az érzelmeket.

Ha az egész rendszert arra tartjuk, h az érzelmeket tolmácsolja, miért pont a kábelek kellene, h kivétel legyenek?

Nyilván egy jó forrás, erősítő, stb. is az érzelmeket kell, h tolmácsolja, sőt, a jó tápolás is az érzelmeket tolmácsolja, meg a virtuális föld is, ahogy hallom, meg úgy alles zusammen, minden.

Nyilván fejben vannak különbségek a megközelítésben. Meg a komponensekben ennek megvalósításában.

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

Ugye hogy ugye? Ez ilyen játék. Szerintem jó kábelek, de ha mindegyik olyasféle, ami nálam járt, akkor lehet überelni különösen az érzelmek tolmácsolása területén.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

meridián
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 544

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: meridián »

Valóban.....ezzel nem lehet rendszert "hangolni".

Pusztán a saját tapasztalataim írtam le....kábelek jöttek-mentek

ezek maradtak.Távol áll tőlem valakit befolyásoljak
Ha a lemezen van érzelem tolmácsolja.....lásd egy Laura Fygi lemez..
Amikor kivágod az utolsó fát,a folyóból kifogod az utolsó halat,
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Nálam nem vált be, se az IC, se a HF.
S

Ugye hogy ugye? Ez ilyen játék. Szerintem jó kábelek, de ha mindegyik olyasféle, ami nálam járt, akkor lehet überelni különösen az érzelmek tolmácsolása területén.
.

meridián
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 544

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: meridián »

Ez a kábel őszinte nem hazudik!

Ennek a kábelnek nincs hangja....ez nem fogja a rendszered hangolni!

Szigorúan megmutatja a felvétel közötti különbségeket.....abban a rendszerben ahol

minden felvétel "jól" szól.....ott valami nincs rendben! Szerintem...

Jó a Klotz 5000-es..... nem mindegy milyen dugóval és,hogy kötöd be...de vannak korlátai.

Viszont ár-érték aránya kiváló!

Jó zene hallgatást Mindenkinek!
Amikor kivágod az utolsó fát,a folyóból kifogod az utolsó halat,
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.

Sonny

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Sonny »

Nálam nem vált be, se az IC, se a HF.
S

Az sem jó mindenkinek, mindenhova. Olyan kábelt még nem találtak fel.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7592

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Nálam elég testes, nincs semmi hiányérzetem. (Nálam az USB, IC és hangsugárzó kábelek is tőle vannak.) Én inkább azt mondanám, hogy jól megmutatja azt, hogy a komponensek összeillőek, vagy nem. Jobban ajánlanám nagyobb vasakhoz és hangsugárzókhoz, de ezt meg épp asebestyen fórumtárs cáfolná lelkesen. . Ilyen ez a popszakma
Ez is így van. Nekem is mind Tőle van, még a tápok is. Ez nem fog fokozatok közt impedanciát illeszteni, nem fogja az erősítő kimeneti ellenállását lerontani, hogy legyen basszus, ez nem fog csöves hangot csinálni félvezetősből, stb... Ettől persze még nem jó mindenhova.
A TMP Classic-kal a testetlen jelző nem nagyon jut eszembe. A Regával inkább, de az Accuphase-zel sem.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Nálam elég testes, nincs semmi hiányérzetem. (Nálam az USB, IC és hangsugárzó kábelek is tőle vannak.) Én inkább azt mondanám, hogy jól megmutatja azt, hogy a komponensek összeillőek, vagy nem. Jobban ajánlanám nagyobb vasakhoz és hangsugárzókhoz, de ezt meg épp asebestyen fórumtárs cáfolná lelkesen. . Ilyen ez a popszakma
Közben olvasom, ti már átmentetek Feribá kábeleire. Én a Klotz-ról írtam. 

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Ez tökéletesen igaz! Ez pont arra jó, amire Vinklernek kell. Megmutatja mink van, aztán utána át lehet festeni a Mona Lisát afroamerikaira ilyen-olyan kábelekkel, ha valakinek az tetszik.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

nor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 399

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: nor »

Lemezjatszó by Szász György, Benz Micro Glider (Malfox), Raspberry Pi4(Volumio), Innacoustic DAC mod., DPA VW 2 phono-előfok, DPA 6C33C SE monoblokkok, Hangsugárzó: Lua con Espressione, kábelek DIY (Malfox), tápkábelek (saját DIY), EWA LS-40

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Ez is igaz. Nálam az XLR összekötője járt, tényleg jó vezeték, kicsit "steril" volt a hangja. De hogy nem punnyaszt, az tutkó. Érdemes kipróbálni tény és való.
Nekem most is van a fiókban. Nekem nem elég testes a hangja. 

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Természetesen ez igaz. Csakhogy a kedves fórumtárs semleges hangú kábelt keres, ami nem punnyasztja be a hangot. Azt a feltételt viszont teljesíti, ráadásul olcsón.

Ez is igaz. Nálam az XLR összekötője járt, tényleg jó vezeték, kicsit "steril" volt a hangja. De hogy nem punnyaszt, az tutkó. Érdemes kipróbálni tény és való.
.

nor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kábelezzünk

Természetesen ez igaz. Csakhogy a kedves fórumtárs semleges hangú kábelt keres, ami nem punnyasztja be a hangot. Azt a feltételt viszont teljesíti, ráadásul olcsón.
Lemezjatszó by Szász György, Benz Micro Glider (Malfox), Raspberry Pi4(Volumio), Innacoustic DAC mod., DPA VW 2 phono-előfok, DPA 6C33C SE monoblokkok, Hangsugárzó: Lua con Espressione, kábelek DIY (Malfox), tápkábelek (saját DIY), EWA LS-40

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Nem ismerem...

.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8985

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Schmidt Feri kábelét...merem ajánlani...
Nem ismerem...
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Gondolom csak én vagyok tudatlan, de segítsetek, ezeket a Schmidt Ferenc kábeleket hol lehet megtalálni, megnézni, stb. ?

http://www.avx.hu/forum/index.php?/user/19628-freeba/
.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Ma kötöttem be az újabb, kisebb kapacitású kábelét. Marad!
Nálam is az van már. A régebbi is marha jó volt, de ez.... 

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Gondolom csak én vagyok tudatlan, de segítsetek, ezeket a Schmidt Ferenc kábeleket hol lehet megtalálni, megnézni, stb. ?
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

seadog
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 49

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: seadog »

+1
A baj csak az, hogy azt nem lesz egyszerűbb drágább darabokkal sem kiváltani majd. Sokkal drágábbakkal. 

Ez biza így van ! Ha  passzol a rendszerbe, akkor nehéz lesz "feljebb?" lépni más kábelekkel, akár 10x áron is...  

nor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kábelezzünk

Ma kötöttem be az újabb, kisebb kapacitású kábelét. Marad!

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Schmidt Feri kábelét...merem ajánlani...
+1   

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”