Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Apple számítógépes zenehallgatáshoz

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Mellesleg Macen van vagy kb egy tucat UPnP szerver szoftver, köztük olyannal is, ami egy nagyobb rendszerben egy quad i7, 8 GB RAM Mac Mini szerverről és egy 12 TB-os Thunderboltos diszktömbről üzembiztosan, 24 órában kiszolgál egyidejűleg 6 hálózati lejátszót (2 Naim Uniti, 1 MSB Tech UMT, 1 Oppo, 2 iXtreamer), ebből négyet 1080p videóval is, a 192 kHz/24 bites audió mellett és 6 további plazmát beépített DLNA lejátszóval szintén 1080p videóval való kiszolgáláshoz valamint file szerverként 7 Mac Mini zóna playert, iTunes szerverként egy iMacet, egy Macbook Prot és 6 iPadet, amelyek még távvezérlik is a 7 zóna playert. A hálózati infrastruktúrát 64 portnyi Gigabites Cisco switch adja.

Impresszív...! Szabad tudni, milyen jellegű környezetben van ez az installáció?

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4250

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Kedves vagy, hogy lehülyézel.
Csak nem vagy te is tagja a kiválasztottaknak?
Sajnálatosan bizonyos programok nem MAC-re íródnak.
Pl. egy Asset UpnP, dBPoweramp nem fut MAC-en.

http://www.dbpoweramp.com/

Fut Macen és ezt a dbpoweramp fórumán meg is lehet tudni.
Beírtam a Google-be, hogy: "Asset UPnP on Mac" és ezt adta ki első találatnak:

http://forum.dbpoweramp.com/showthread. ... ssover-MAC

"Installing Asset UPnP on Apple MAC with Crossover MAC
First install Crossover MAC (download and drag to your Applications folder).
Start Crossover MAC by double clicking it (in the Applications folder).
Crossover Menu >> Configure >> Install Software >> Install Unsupported Software >> Continue
(after the bottle is created) visit dBpoweramp.com and click download for Asset (Windows XP / Vista), once in Downloads double click the Blue / Yellow Icon next to AssetUPnP.exe >> Open (on warning that is application from the internet).
Install Asset UPnP.
Close the Window 'Asset UPnP' (which shows the Asset Programs),
Back to the Installer Window (might be part hidden) >> Finish to view help and run Asset Configuration, close the windows until 'Asset UPnP Configuration' shows. Change Asset to run as a 'Service'.
Click Advanced Settings >> Edit
Top Left click [Add Folder] (open My Computer >> /Users/[username] Y: >> Select Music >> Click Ok
Click Ok to close Advanced Settings >> Click Ok to close Asset UPnP Configuration.
Important that Crossover is now Restarted (click Cancel on Crossover Software Installer) >> Crossover Menu >> Crossover >> Quit Crossover.
Restart Crossover (in Applications) and Asset is now up and running."

Mellesleg Macen van vagy kb egy tucat UPnP szerver szoftver, köztük olyannal is, ami egy nagyobb rendszerben egy quad i7, 8 GB RAM Mac Mini szerverről és egy 12 TB-os Thunderboltos diszktömbről üzembiztosan, 24 órában kiszolgál egyidejűleg 6 hálózati lejátszót (2 Naim Uniti, 1 MSB Tech UMT, 1 Oppo, 2 iXtreamer), ebből négyet 1080p videóval is, a 192 kHz/24 bites audió mellett és 6 további plazmát beépített DLNA lejátszóval szintén 1080p videóval való kiszolgáláshoz valamint file szerverként 7 Mac Mini zóna playert, iTunes szerverként egy iMacet, egy Macbook Prot és 6 iPadet, amelyek még távvezérlik is a 7 zóna playert. A hálózati infrastruktúrát 64 portnyi Gigabites Cisco switch adja. Kb 3 óra volt összerakni, rackbe szerelni a helyszínen, de előtte összeraktuk az UPnP rendszert és 2 hétig teszteltük, minden lehetséges módon, hogy ne a helyszínen derüljön ki ha valami nem megy, illetve, hogy kitaláljuk a sokféle eszközt, hogyan lehet a legkevesebb file formátummal kiszolgálni.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11316
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Akkor ez most tényleg azt jelenti, hogy windowsos szoftvereket akartál MAC-en futtatni. Azt hittem, csak viccelsz.

Vendég

Hát ha valaki van olyan hülye és Windows programokat akar natívan futtatni OS X- alatt, az tényleg sokat fog szenvedni. A Mac-re írt programot is próbáltál? Azt onnan lehet megismerni, hogy nem .exe a vége.

Kedves vagy, hogy lehülyézel.
Csak nem vagy te is tagja a kiválasztottaknak?
Pl. egy Asset UpnP, dBPoweramp nem fut MAC-en.

http://www.dbpoweramp.com/

Digitally rip audio CDs without quality loss, Secure (error free rips) our extensive tests highlight CD ripper as the securest of the secure,
Fast CD Ripper is as fast as they come,
Encoders practically every type of audio compression supported!
Meta Data track names, composers and high resolution album artwork,
PerfectMeta™ uses 5 meta data providers (AMG, GD3, SontaDB, Musicbrainz & freedb)
DSP Effects such as ReplayGain, Volume Normalize, or Graphic EQ [Power Pack Option],
Multi-CPU Aware every last ounce of CPU horsepower is used [Reference Option],
Profiles store complete configuration settings with profiles [Reference Option],
Advanced C2 pointers, drive offset removal, audio cache defeating, HTOA [Power Pack / Reference Options],
[Multi Encoder] encode to two formats at the same time,
All Windows from Windows XP, Vista and Windows 7, all supported.

Asset UPnP is a DLNA & UPnP compatible audio server, streaming audio to multiple audio devices around the home network (such as Linn DS, XBox 360, PS3, etc). Asset features: 
Advanced searching (Album by Release, Style, Composer, Conductor...),
Extensive audio format support, Wave, LPCM or mp3 decoding for devices which do not support,
Customizable browse tree,
Windows Home Server (WHS), Windows 7 / Vista / XP compatible,

KMT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 81

Hozzászólás Szerző: KMT »

Szerintem egy simán, különböző gyártók alkatrészeiből összedobált PC ritkán szólhat úgy mint egy hasonló de homogén hardverkörnyezet.

Szerintem meg ez nem igaz. Max ha az integrált hangra vonatkozik.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5312

Hozzászólás Szerző: fülelek »

A topik címéből fakad, hogy az almás pitével hogy s mint lehet zenét hallgatni, és nyilvánvalóan felmerül többekben, hogy a pécéhez képest mi a plusz/minusz. Engem az érdekel alapvetően, hogy egy minden részletében kiváló cédafutóműhöz képest mit és hogyan lehet hangminőségben elérni a kiszámítógépnek valamely fajtájával.
Ezért ezt itt tovább nem ragozom, mert alma csak a spejzben van mifelénk, és nem szeretnék tovább off.
Uff.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Tiszta hülyeség ez a Mac, Win-PC vita is, meg a Win-Linux viták és a többi hasonló.
Számítástechnikában mindent úgy kell használni ami adott feladat, környezet, elvárások, támogatottság, működés, pénztárca stb. szerint a legésszerűbb megoldás.

Ha visszanézzük, tárgyilagos objektív érv alig olvasható a kérdésben, inkább csak személyes preferenciák, egyoldalú benyomások. Hit és divat kérdésében tényleg értelmetlen vitázni, márpedig az Apple ezekből él. Kellene valami laborcucc számítógépek egzakt mérésére.

zz7
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 363

Hozzászólás Szerző: zz7 »

Tiszta hülyeség ez a Mac, Win-PC vita is, meg a Win-Linux viták és a többi hasonló.
Számítástechnikában mindent úgy kell használni ami adott feladat, környezet, elvárások, támogatottság, működés, pénztárca stb. szerint a legésszerűbb megoldás.

Vendég

Imádom az ilyen kijelentéseket...
Aki nem ért hozzá, az forduljon esetleg olyanhoz, aki látott már 4 óránál hosszabb ideig Macet...
Megnézném azt a 4 gépes Lion szerveres rendszert, aminek a működéséhez egy Windows PC-hez van szükség, ez nem a Macekről, hanem arról mond el információt, aki megpróbálta összerakni

Nekem nem a MAC rendszer összerakása volt a feladatom. Az adott volt.
Nem is vállalkoznék rá.

Sajnálatosan a MAC gépeken egy csomó program egyszerűen NEM FUT. A program fejlesztők nem MAC-re írják alapból a szoftvereket. (különösen igaz a Lion rendszerre, ami elég új még)
Na, most úgy elég nehéz MAC-en valamit beüzemelni, ha nincs olyan szoftver, ami futna rajta.
A végső megoldás maradt a Windows PC, hagyva a francba az egész MAC-es szenvedést.
Vagyis a 4 gépes Lion rendszer működéséhez NEM VOLT SZÜKSÉG egy Windows PC-re. NEM IS EZT ÍRTAM.
A Windows PC a használhatatlan MAC rendszer kiváltására lett beüzemelve. Helyette és nem együtt vele.

De az eddigi gyakorlatom is azt mutatja, utólag újra telepíteni egy rendszert csak oda kellett visszamennem, ahol MAC volt. Valahogy a hálózatos eszközkezelése nem igazán az erőssége. A MAC tulajoknak meg általában lövésük sincs arról, mit tegyenek, ha mondjuk áramszünet volt és router új IP címeket osztott ki. Az iPad meg ugye elveszítette az eszközt bár látszólag ott van rajta.
Na mindegy.
Legyen mindenki boldog a MAC-kel, akinek van.

zz7
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 363

Hozzászólás Szerző: zz7 »

Ahogy látom már nem a hardverről, hanem az oprendszerekről vitáztok:)

Egyébként minden OS nyilván másra készül, így ennek nincs nagy értelme. Apple féle OS (legyen az IOS, Lion..bármi) arra készül, hogy buta amerikai bekapcsolja és megy. Win kb ugyanerre, de könnyebben el lehet érni a "belsejét" és ezáltal azért tudod heggesztgetni is valamennyire. Linux alapú OS-ek többsége meg semmit sem ér egy hozzáértő "keze" nélkül.

Ezek kb tények..szerintem ezen azért ne vesszetek össze;)

Személyi számítógépekről volt szó elsősorban. Az meg ma a legmagasabb minőségi szinteken kettő fajta van.
Mondjuk notebook-ok között a Mac az OS-el és mondjuk egy Lenovo ThinkPad T420, T520 vagy legalább ilyen minőségű más gép egy Windows 7-el. Ezeket adják így kompletten mint gép és operációs rendszer együtt. Én így értettem és nem szétszedve valamilyen akármilyen számítógépre meg az összes elérhető ma működő operációs rendszerre.
Ezen kívül valószínű, hogy egy Mac a vele árult OS-el működik a legjobban, ahogy egy Lenovo ThinkPad is valószínűleg a vele adott előtelepített Windows 7-essel. A többi csak barkácsolás lehet.

suminator968
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1082

Hozzászólás Szerző: suminator968 »

1318595658[/url]' post='1207277']Én hegeszteni szeretek. Heggeszteni nem.

Yes!" />
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Már aki még szeret hegeszteni, én pont azt untam meg.

Mindenki azt csinálja szívesen, amihez ért.

kalmi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 850

Hozzászólás Szerző: kalmi »

Már aki még szeret heggeszteni, én pont azt untam meg.

Én hegeszteni szeretek. Heggeszteni nem.

suminator968
V.I.P.
V.I.P.

1318595066[/url]' post='1207271']Ha aszinkron az usb dac, akkor miért is?? (csak kérdezem)
És miért szólnak/hatnak másképp az usb kábelek még akkor is, ha a táp nincs használva, és aszinkron az usb átalakítás??
Aprópopó, mac-en is ugyanúgy számít az usb kábel?

De még mennyire!" />Nálam csúnyán jobb a diy ezüst neves gyártó termékénél!
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub

suminator968
V.I.P.
V.I.P.

1318594425[/url]' post='1207266']Köszönöm a felajánlást. Élnék is vele, de egy kicsit később, hogy legyen összehasonlítási alapom.

Nemsokára érkezik hozzám egy camera connection kit (távoli keletről:))..aztán szerzek hozzá valami hasonló árú dacot kölcsönbe...és már mehet is a compare

Erre kiváncsi leszek ,nekem nem megy." />

suminator968
V.I.P.
V.I.P.

1318593668[/url]' post='1207259']Ahogy látom már nem a hardverről, hanem az oprendszerekről vitáztok:)

Egyébként minden OS nyilván másra készül, így ennek nincs nagy értelme. Apple féle OS (legyen az IOS, Lion..bármi) arra készül, hogy buta amerikai bekapcsolja és megy. Win kb ugyanerre, de könnyebben el lehet érni a "belsejét" és ezáltal azért tudod heggesztgetni is valamennyire. Linux alapú OS-ek többsége meg semmit sem ér egy hozzáértő "keze" nélkül.

Már aki még szeret hegeszteni, én pont azt untam meg.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Bocs, hogy beledumálok a nálam tapasztaltabbak beszélgetésébe, de igazából szerintem a számítógép USB kimenete határozza meg a legszignifikánsabban a pécés zenélés minőségét (amennyiben ezen keresztül folyik az adat kifele). A Macnek általánosan alapból elég jó ez a része, de a minap járt nálam egy netbook ami bizony ennél is jobb volt Foobar használatával.

Szoftveres szempontból a téma, meg nem kérdéses. A Win alapú rendszerek minimum 2 évvel le vannak maradva.

Ha aszinkron az usb dac, akkor miért is?? (csak kérdezem)
És miért szólnak/hatnak másképp az usb kábelek még akkor is, ha a táp nincs használva, és aszinkron az usb átalakítás??
Aprópopó, mac-en is ugyanúgy számít az usb kábel?

contaxg
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 204

Hozzászólás Szerző: contaxg »

Köszönöm a felajánlást. Élnék is vele, de egy kicsit később, hogy legyen összehasonlítási alapom.
Nemsokára érkezik hozzám egy camera connection kit (távoli keletről:))..aztán szerzek hozzá valami hasonló árú dacot kölcsönbe...és már mehet is a compare

Igazából egy HRT MSII lenne a jó ellenfél ebben az esetben, de az is lehet hogy tévedek.

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

fül-, és fejhallgató blog

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Sajnos nagyon nehéz megfelelő körülményeket biztosítani szinte bármilyen audio teszthez. Minél többen vesznek részt, annál inkább. Talán a legjobb megoldás nyugodt otthoni körülmények között, bár ha nem elég jó a körítés (hangsugárzó/erősítő/kábelek/kiegészítők/egészség/időjárás/stb.), akkor könnyen hamis következtetéseket lehet levonni (az is hamis következtetés lehet, hogy nem hallok különbséget valamely felsorolt tényező negatív hatása következtében).
A sörözéssel tarkított gyors tesztes farokméregetés nem vezet sehova (a wc-n kívül)

SoXxX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Hozzászólás Szerző: SoXxX »

SoXxX ha gondolod adok egy iStreamert hallgatásra.

Köszönöm a felajánlást. Élnék is vele, de egy kicsit később, hogy legyen összehasonlítási alapom.

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

SoXxX ha gondolod adok egy iStreamert hallgatásra.

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Bocs, hogy beledumálok a nálam tapasztaltabbak beszélgetésébe, de igazából szerintem a számítógép USB kimenete határozza meg a legszignifikánsabban a pécés zenélés minőségét (amennyiben ezen keresztül folyik az adat kifele). A Macnek általánosan alapból elég jó ez a része, de a minap járt nálam egy netbook ami bizony ennél is jobb volt Foobar használatával.

Szoftveres szempontból a téma, meg nem kérdéses. A Win alapú rendszerek minimum 2 évvel le vannak maradva.

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

SoXxX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Hozzászólás Szerző: SoXxX »

Ahogy látom már nem a hardverről, hanem az oprendszerekről vitáztok:)

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Imádom az ilyen kijelentéseket. :ilovemypc:
Mi az, hogy a "legjobb személyi számítógép"?
Mire legjobb? Kinek?
Nekem pl. ingyen se kellene egy sem. Életem megkeserítői. Csak a gond van velük.
Legutóbb 4 órán keresztül szívtam egy igen komoly MAC rendszerrel. Dupla iMAC, MacBook Air, Lion.....szerver x TB memóriával.
Egyszerűen egy szoftver se volt hajlandó futni rajtuk.
Végül előkapart a tulaj egy Windows PC-t és a rend helyreállt. Tíz perc alatt ment minden tökéletesen.

Nekem bizonyára 2 nap sem lett volna elég a MAC rendszer beüzemelésérre, de ez sajnos nem az Apple hibája.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4250

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Imádom az ilyen kijelentéseket. :ilovemypc:
Mi az, hogy a "legjobb személyi számítógép"?
Mire legjobb? Kinek?
Nekem pl. ingyen se kellene egy sem. Életem megkeserítői. Csak a gond van velük.
Legutóbb 4 órán keresztül szívtam egy igen komoly MAC rendszerrel. Dupla iMAC, MacBook Air, Lion.....szerver x TB memóriával.
Egyszerűen egy szoftver se volt hajlandó futni rajtuk.
Végül előkapart a tulaj egy Windows PC-t és a rend helyreállt. Tíz perc alatt ment minden tökéletesen.

Imádom az ilyen kijelentéseket...
Aki nem ért hozzá, az forduljon esetleg olyanhoz, aki látott már 4 óránál hosszabb ideig Macet...
Megnézném azt a 4 gépes Lion szerveres rendszert, aminek a működéséhez egy Windows PC-hez van szükség, ez nem a Macekről, hanem arról mond el információt, aki megpróbálta összerakni

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”