Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

Vendég

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Bár a legjobban most egy ebay-es Linn LK100 izgat
Sokal inkább a létező legolcsóbb NAIM... pláne, ha olyan integráltat keresel, amit egy darabig nem kell lecserélni és nem kell hozzá külön phonót venni (mert nem elég jó). Sajnos, a legrégebbi NAIT-eknek kicsi a teljesitménye, neked nem valószínű, hogy elég lesz. Esetleg, ha jó áron kifogsz egy Sugden A21 integráltat...

Vendég

Sztereó erősitők

ja és ha van kb 30 e ft-om akkor mit érdemes venni?
NAD 3020 (csak a régi betűjelzés nélküli!)
Denon PMA 260, esetleg PMA 320 (ezeknek kissé elektronikusabb a hangja, nem annyira kiegyenlitett, emiatt a CD-játszók egy részét és általában a számítógépes hangkártyákat nem szereti)

Zember
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Zember »

Köszi az infót de meg szeretném csináltatni a Sony-t is mert így nem tudom eladni sem nemhogy... Aztán jöhet a Luxman... :kiraly: :foto: 
Kellene nekem egy MEGBÍZHATÓ (!) hifi szerviz Budapesten vagy környékén!

Az a baja az erősítőmnek (Sony F411R )hogy mikor bekapcsolom akkor a jobb oldali hangfal serceg majd ez elhalkul de az a hangfal továbbra is gyengébben szól. A másik hibája meg hogy a bal hangfallal van, hogy mikor bekapcsolom néha nem szólal meg csak akkor ha tekergetem a hangerőszabályzót.
Mitől vannak ezek a problémák? A nyáron volt szervizben (Fulltone) ott azt mondta egy nagy darab fickó hogy "óóó ez nem probléma ki kell cserélni a hangerőszabályzó potmétert". Tett is bele új motoros potit de kb. 2 hónap múlva újra kezdte ráadásul a motor sem megy az erősítőben... Szóval az oldalon nagyon eladták magukat, de nem tudták jól megcsinálni.
Egyáltalán érdemes megcsináltatni?
Ha valaki tud tényleg megbízható szervizt akik megtalálják és jól megcsinálják a hibát (talán meg garanciát is vállalnak rá) azt nagyon megköszönném!

Üllő-n van a Soner Audio....keresd Krahling (Kréling) Zoltánt....

nagyon szépen köszönöm

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1278

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: pali923 »

Egy kicsit tanácstalan vagyok, Nektek biztos van ötletetetek. Minden tanácsot szívesen veszek, főleg így karácsony előtt :foto:
A rendszerem látható itt lent, mivel 90%-ban zenét hallgatok, azt gondoltam, hogy a stereo vonalat kéne erősíteni, méghozzá egy végerősítővel. Van is néhány jelöltem, akár itt is találnék, ha nagyon körülnézek, de még nem hallgatóztam. Bár a legjobban most egy ebay-es Linn LK100 izgat, megfizethető áron van, de sajnos nem ismerem jól, meghallgatni meg nem lehet ugye. (Akinek erről van tapasztalata, ne tartsa vissza.)
Aztán az merült fel bennem, hogy úgyis akarok LP felé is elmozdulni (van is egy régi Piom, de ezt lecserélem majd, meg sok régi lemezem), tehát akkor jó lenne egy stereo integrált, amiben van phono is, és elég jól szól ahhoz, meg van benne annyi erő is, hogy végerősítőként dobjon a hm hangfalam hangján. Aki hallotta már ezt a H/K-t, az tudja, hogy azért ez zenén sem rossz, és a 2x110W sem kevés, de nekem 60m2-es nappali/étkezőben kell hallgatóznom, és azért ott sok hang elfér :kiraly:
Ilyen integráltról viszont nincs semmi ötletem, ráadásul az anyagi lehetőségek sem korlátlanok. Talán egyetlen jelöltem van: Accuphase, amit itt is lehet kapni. Találtam jónak tűnő NAD-ot is, de nincs benne phono.
Szóval a lényeg, hogy melyik a jobb irány? És ha egyik, akkor ott mi? Ráadásul ne legyen nagyon drága sem, az viszont nem baj, ha régi.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1259

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: violin »

Köszi az infót de meg szeretném csináltatni a Sony-t is mert így nem tudom eladni sem nemhogy... Aztán jöhet a Luxman... :kiraly: :foto: 

Az a baja az erősítőmnek (Sony F411R )hogy mikor bekapcsolom akkor a jobb oldali hangfal serceg majd ez elhalkul de az a hangfal továbbra is gyengébben szól. A másik hibája meg hogy a bal hangfallal van, hogy mikor bekapcsolom néha nem szólal meg csak akkor ha tekergetem a hangerőszabályzót.
Mitől vannak ezek a problémák? A nyáron volt szervizben (Fulltone) ott azt mondta egy nagy darab fickó hogy "óóó ez nem probléma ki kell cserélni a hangerőszabályzó potmétert". Tett is bele új motoros potit de kb. 2 hónap múlva újra kezdte ráadásul a motor sem megy az erősítőben... Szóval az oldalon nagyon eladták magukat, de nem tudták jól megcsinálni.
Ha valaki tud tényleg megbízható szervizt akik megtalálják és jól megcsinálják a hibát (talán meg garanciát is vállalnak rá) azt nagyon megköszönném!

Üllő-n van a Soner Audio....keresd Krahling (Kréling) Zoltánt....
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

Vendég

Sztereó erősitők

Szerintem nem cserélték ki csak szétszedték és megpucolták vagy csak befujták kontakt sprével.A benenetválasztónak és a többinek is ilyen baja lehet azok okozhatják ezeket a néha sercegő stb. hibákat.

Zember
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Sztereó erősitők

Vendég

Sztereó erősitők

Azért a legfontosabbat ne felejtsd - először mérünk és utánna vágunk! :foto:

Azt nem árt szem előtt tartani, hogy a drágább erősítőkben "AUDIO" minőségű pufferelkók vannak, és lehet, hogy annál még mindig jobb hangúak mint amit belefaragnál... :kiraly:

Üdv: TJ.

Persze ezt aláírom és természetes, de egy 20-25 éves készülékben szerintem , de csak feltételezés szinten mondom, valószínű, h ezeket cserélni kell....És lehet azért igen jó pufferkondikat kapni...Igaz nem olcsón

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3093

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tunerman »

ja és ha van kb 30 e ft-om akkor mit érdemes venni? Faternak van egy 30 éves Unitrája a huginak vettem egy majdnem annyi Löwe erősítőt. Mind a kettő sztem nagyon baró főleg a Löwe... Inkább korosabb vagy újabb? gyártó szerint, Harman Kardon, Denon, Yamaha, Luxman? Ha valaki okosabb mint én akkor írjon! Köszi :foto:
Luxman cuccok jók...Ha túl régi lehet a puffer kondikat nem árt lecserélni bennük..

Azért a legfontosabbat ne felejtsd - először mérünk és utánna vágunk!

Azt nem árt szem előtt tartani, hogy a drágább erősítőkben "AUDIO" minőségű pufferelkók vannak, és lehet, hogy annál még mindig jobb hangúak mint amit belefaragnál... :kiraly:

LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

vtb
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: vtb »

Luxman :kiraly:

Vendég

Sztereó erősitők

ja és ha van kb 30 e ft-om akkor mit érdemes venni? Faternak van egy 30 éves Unitrája a huginak vettem egy majdnem annyi Löwe erősítőt. Mind a kettő sztem nagyon baró főleg a Löwe... Inkább korosabb vagy újabb? gyártó szerint, Harman Kardon, Denon, Yamaha, Luxman? Ha valaki okosabb mint én akkor írjon! Köszi :kiraly:
Luxman cuccok jók...Ha túl régi lehet a puffer kondikat nem árt lecserélni bennük..

Zember
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Sztereó erősitők

ja és ha van kb 30 e ft-om akkor mit érdemes venni? Faternak van egy 30 éves Unitrája a huginak vettem egy majdnem annyi Löwe erősítőt. Mind a kettő sztem nagyon baró főleg a Löwe... Inkább korosabb vagy újabb? gyártó szerint, Harman Kardon, Denon, Yamaha, Luxman? Ha valaki okosabb mint én akkor írjon! Köszi :kiraly:

Zember
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Sztereó erősitők

Ha valaki tud tényleg megbízható szervizt akik megtalálják és jól megcsinálják a hibát (talán meg garanciát is vállalnak rá) azt nagyon megköszönném. :kiraly:

vtb
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: vtb »

A hangszóró védemi reléje akkor nem kapcsol be, ha valamelyik kimeneten DC feszültség van. Ez a hiba kimérhető és nem biztos, hogy a végtranzisztorok zárlatosak....lehet, hogy az erősítő más alkatrésze a hibás (pl. bemeneti vagy meghajtó tranzisztor).

No ehhez kéne az említett szakember, mert nekem se eszközöm se tudásom, hogy ezt kiderítsem, de nagyon szeretném ha működne ez a szépség:)

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3093

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Debrecenben tudtok ajánlani egy hozzáértő hifi szerelőt? Egy lépésre vagyok egy álom beteljesedésétől. Itt pihen nálam egy Luxman L-510, csak hát nem működik. Az áramot szépen felveszi, minden led szépen világít rajta, égés nyomot/szagot nem vettem észre szétbontva. Szóval látszatra nincs gond csak nem szól. Az első szemgeötlő dolog, hogy bekapcsoláskor nem húz be a védelem reléje. Mivel faltól-falig van pakolva a nemkicsi készülékház (aki nem hiszi nézze meg a készülékbelsők topikot :kiraly:) ezért nem is kontárkodtam bele, csak egy fényképezésnyire vettemle a ruháját.

A hangszóró védemi reléje akkor nem kapcsol be, ha valamelyik kimeneten DC feszültség van. Ez a hiba kimérhető és nem biztos, hogy a végtranzisztorok zárlatosak....lehet, hogy az erősítő más alkatrésze a hibás (pl. bemeneti vagy meghajtó tranzisztor).

LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2623

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: mishow »

IC-s végfok. Van olyan ami nem kapható, vagy ha van, akkor nagyon drága. Nem vágom hogy ebben pontosan az van-e, de ebben a sorozatban sokat szereltek STK-val.
Akkor nézzétek meg ezt:
http://www.avx.hu/forum/index.php?showtopic=18634

Tutti odaver az összes mai áruházi hifinek, csak nem tudja róla senki.
Igen komoly megépítés, a képeken is látni.
Az életkorától pedig nem kell félni.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1533

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Én is jövök a sablon kérdéssel, Technics SU-810-ről van-e valakinek tapasztalata?
Ezekkel a Technics erősítőkkel vigyáznék, STK cuccokkal van szerelve, és ha beadja a kulcsot, akkor gáz van. :foto:

Ez azt jelenti, hogy ha vmi elszáll benne nincs alkatrész hozzá?Nem igazán vágom mi az az STK. :kiraly:

IC-s végfok. Van olyan ami nem kapható, vagy ha van, akkor nagyon drága. Nem vágom hogy ebben pontosan az van-e, de ebben a sorozatban sokat szereltek STK-val.

Palkó
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 26

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Palkó »

Én is jövök a sablon kérdéssel, Technics SU-810-ről van-e valakinek tapasztalata?
Ezekkel a Technics erősítőkkel vigyáznék, STK cuccokkal van szerelve, és ha beadja a kulcsot, akkor gáz van. :foto:

Ez azt jelenti, hogy ha vmi elszáll benne nincs alkatrész hozzá?Nem igazán vágom mi az az STK. :kiraly:
Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1533

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Ezekkel a Technics erősítőkkel vigyáznék, STK cuccokkal van szerelve, és ha beadja a kulcsot, akkor gáz van. :kiraly:

Palkó
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

De majd szétnézek a haveri körben is, hátha van valakinél elfekvő okosság, sose lehet tudni!

OK köszi :kiraly:
Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Poli! Ez a Sansui hirdetés azért elgondolkodtató lehet:
http://www.avx.hu/forum/index.php?showtopic=18513

Persze szívem szerint ezt ajánlanám:
http://www.avx.hu/forum/index.php?showtopic=18743

Sajnos kicsit sokra tartja a gazdi, én a csereként beszámított CA640 V1-et kevesebbért tudtam eladni, pedig annak a távja ki sem volt bontva. Ilyesmit reálisan 30 körül találhatsz, annyiért ne is gondolkozz rajta. Szvsz!

De majd szétnézek a haveri körben is, hátha van valakinél elfekvő okosság, sose lehet tudni!

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Gondoltam a pc-ről zenélésre, szerintem egy ilyen kvalitásu erősítőhöz elegendő is lenne a hangkarim.Na, még nézelődök, azért szerintem meghallgatom a technics párost is.

Nálam a foobar2000+ASIO páros az ESI külső hangkarival simán partiban van egy erős középkategóriájú asztali CD-játékossal.
Pedig én nem is értek a beállításokhoz, Te meg kened-vágod :foto:

Ha meg tudod fülelni a Technicset az jóóó, akkor el is tudod dönteni, hogy tetszik-e! :kiraly:

Palkó
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Értem! A CD-t nem tudod a számítógéppel kiváltani? Mert akkor több juthatna az erősítőre :kiraly:
A korosabb cuccoktól nem kell tartani feltétlenül, ha nagyon "lelakott" az úgyis látszik, mondjuk ne legyen barkácsolt-turkált, inkább az lehet gáz :foto:

Még alszok rá egy párat.Gondoltam a pc-ről zenélésre, szerintem egy ilyen kvalitásu erősítőhöz elegendő is lenne a hangkarim.
Na, még nézelődök, azért szerintem meghallgatom a technics párost is.

köszi

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

30-ból kéne vennem erősítőt +cd-t.A 810 erősítőt egy szintén technics 480-as cd-vel tip-top állapotban pont ennyiért tudnék megvenni.Néztem hk, pio stb.-t is de azok ennyiért korosabbak amitől azért tartok egy picit.

Értem! A CD-t nem tudod a számítógéppel kiváltani? Mert akkor több juthatna az erősítőre :kiraly:
A korosabb cuccoktól nem kell tartani feltétlenül, ha nagyon "lelakott" az úgyis látszik, mondjuk ne legyen barkácsolt-turkált, inkább az lehet gáz :foto:

Palkó
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Ezt nézted ki a "sztereósításhoz" ?
Mennyiért adják és mi volna a keret, ameddig vásárolni tudsz?

Szerintem ha már sztereo, akkor inkább valami "nemesebb" holmit nézz, nem túl húzósban vannak már régi HK-k, Luxmanok, esetleg a brit piacra szánt régi Denonok és Pioneer-ek is jobb vételek lehetnek.

Hát ja, a keret nevetséges :kiraly:
30-ból kéne vennem erősítőt +cd-t.A 810 erősítőt egy szintén technics 480-as cd-vel tip-top állapotban pont ennyiért tudnék megvenni.
Néztem hk, pio stb.-t is de azok ennyiért korosabbak amitől azért tartok egy picit.
Gondoltam majd ha vége a válság(om)nak nézek vmi komolyabb cucott, dobozok sem ártanának vmi komolyabbak.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”