Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!

Sztereó erősítők

Vendég

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Vendég »

..................... hogy a NAD megfelelő partner lehet egy kezdő hifi rendszerben ?
Nagyon is.
És ezt mondom úgy, hogy nem csak hallomásból ismerem az erősítőt, hanem magam is, nagy-nagy megelégedéssel, birtokoltam már kétszer is, és mind kétszer több évig.
A 20W megadott teljesítménytől sem kell megijedni, mert az valójában több annál, mint az anno a HFM méréseinél kiderült. Tehát itt az a ritka helyzet állt elő, hogy a NAD kisebb teljesítményt adott meg papíron, mint a valóságos, és ezért is van, hogy ez az erősítő, hallgatva, nagyobb teljesítményűnek tűnik, mint sok mai 50W-osnak megadott társa, mert most meg az a divat, hogy a valós teljesítménynél nagyobbat írnak rá a papírra. (Mint tudjuk, az mindent elbír.)
Ha pedig később majd álló dobozokat vesz hozzá, akkor még kevésbé kell tartania a kis teljesítménytől, mert álló dobozokban könnyebb nagyobb érzékenységűeket találni, mint monitorokban.
(Nem tudom, hogy gyökeresedett meg az a téves elképzelés, amivel már én is sokszor találkoztam, hogy a nagyobb dobozokhoz feltétlenül nagyobb teljesítményű erősítő is kell, mikor általában, és hangsúlyozom, hogy általában ez egyáltalán nem igaz, sőt, nagyon sok esetben éppen a fordítottja a helytálló, azaz a nagyobb doboz megelégszik kisebb erősítőteljesítménnyel is.)
Tehát, azt gondolom, azért a pénzért, amennyiért vette, éppen a legjobb erősítőt választotta ki ahhoz, hogy egy nagy lépést tegyen a minőségi zenehallgatás felé.

Most már csak a megfelelő hangsugárzó és DAC kiválasztását kell megejtenie.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Doky »

Szia doky! 
Nekem is tetszik a Nad egész jó állapotban van, de mondom még nem sikerült kiprobálnom egy valamire való hangfallal.
Hogy érted ezt: "korlátait és lehetőségeit szem előtt kell tartani" ?
( Ilyenekre gondoltál, hogy: kevés a csatlakoztatható eszközők száma, kevés a leadott zenei teljesítménye )
Adjam el és ajánlotok egy megfelelőbb típust?

Nem akartam ennyit költeni, mert a pc-hez csak egy Videoton-t terveztem minnél olcsobban aztán ez lett belőle, 25.000 forintért vettem.

Persze én sem olyan szervízre gondoltam, hanem egy hozzáértő mesteremberhez.
Ajánlották pl. az "Alisca Orange Audió Fejlesztő Kft"-t,mondjuk még nem kérdeztem rá az árakra, de gondolom, hogy nem lesz olcsó mulatság, de ha Nad-ra építkeznék akkor biztosan ráférne egy átnézés ill. a koppanás védelmet mindenképp szeretném belerakatni, mert nem egy mai darab.

Jellenleg kőbányán a X.kerületben lakom.

Hát a kis Tannoy-ok, most még jók itt az íróasztalomon, de ezeknek a dobozokban nincs elég mély. Közép és a magas nekem bőven kielégítő, de a leendő hifi rendszerermhez, majd valami nagy álló dobozokat szeretnék.

A korlátok alatt azt értem hogy nem egy bika vas, de relatíve érzékeny dobozokkal gond nélkül elboldogul és a hangzása is nagyon jó, de talán a pop zene nem az ő stílusa... :kiraly:

Én is az Aliszca-t ajánlom, de valóban kérdés hogy érdemes-e költeni rá?
Ebben az árban el tudod bármikor adni (ami valszeg majd be fog következni később... ha már meglesznek az "új" dobozok)!
Még ne add el, hagyd hogy bizonyítson még nálad egy kicsit...

A későbbiekben én a Denont tartanám szem előtt.
Mondjuk nem a mai alapokat...
De ha távolabb lesz a rendszer... akkor gondolom a táv sem egy hanyagolható dolog...

Álló doboz tekintetében elég tágas a paletta, de én monitor párti vagyok... és egy jó monitor tud ám meglepetéseket okozni... :foto:

Ja és érdemes az előttem szólók véleményét és észrevételeit szem előtt tartani... kicsit el kellene húzni a faltól a dobozokat...

Ne kapkodd el a dolgot és kóstolgasd a zenét, hátha megbékülsz vele.
Sajnos kompromisszum mentes összeállítást lehetetlen építeni ezen rendszer árának akár 5-10 x-es mennyiségéből is néha...
De meg lehet ám békülni vele.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Zodo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 3

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Zodo »

Hát a kis Tannoy-ok, most még jók itt az íróasztalomon, de ezeknek a dobozokban nincs elég mély. Közép és a magas nekem bőven kielégítő, de a leendő hifi rendszerermhez, majd valami nagy álló dobozokat szeretnék.
Ugyanebbe a szobába lennének majd téve az álló dobozok? Mert akkor gondolom most is van helyed még. Ez esetben alakítsd át először a szobát. Úgy értem, hogy ne asztalon, és ne a falra tolva legyenek a hangfalak. Állványon lenne a legjobb.

Illetve ilyen vegyes ízléshez - főleg, ha esetleg filmnézésre is kell a cucc - álló dobozok helyett megfontolandó megoldás a 2.1 (állványos dobozok + jó szub).

Az erősítőre szerintem csak akkor költs, ha biztos, hogy sokáig marad. Arra gondolok, hogy a későbbiekben is elég lesz-e pl a teljesítménye. Ha jól tudom, nem egy "bika vas".

Szia KMT!

Igen, ugyanebbe a szobába, esetleg későbiekben a (panel 20nm) nagyszobában lenne a helye. Az íróasztallal szembeni falon már meg van a leendő helye, de dobozom még nincs hozzá. Mindenképp nagy álló hangfallakat szeretnék a rendszerbe, de mint említettem nem sikerült eldöntenem, hogy a Nad vagy a Marantz legyen a jövőbeli rendszerem alappillére.
Filmnézés nem játszana, ezen a rendszeren.
Sajnos még azt sem tudom, mekkora teljesítményű hangfallakat lenne képes kiszolgálni az egyik vagy a másik.
Nem is a hangerő számítana (persze az is) hanem inkább a hangzás.

Vendég

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ugyanebbe a szobába lennének majd téve az álló dobozok? Mert akkor gondolom most is van helyed még. Ez esetben alakítsd át először a szobát. Úgy értem, hogy ne asztalon, és ne a falra tolva legyenek a hangfalak. Állványon lenne a legjobb.

Illetve ilyen vegyes ízléshez - főleg, ha esetleg filmnézésre is kell a cucc - álló dobozok helyett megfontolandó megoldás a 2.1 (állványos dobozok + jó szub).

Az erősítőre szerintem csak akkor költs, ha biztos, hogy sokáig marad. Arra gondolok, hogy a későbbiekben is elég lesz-e pl a teljesítménye. Ha jól tudom, nem egy "bika vas".

Zodo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők

Zodo! 
A NAD 3020 (MenőManó) nagyon jó kis erősítő, de ugye a korlátait és lehetőségeit szem előtt kell tartani!
Nem tudom hogy mennyiért vetted?
Szervizbe nem biztos hogy érdemes elvinni (kérdés hogy mit csinálnak vele... mennyiért?)...
Inkább kell keresni egy hozzá értő szakit... és átnézetni vele!
Merre laksz?

Mi az ami nem tetszik a NAD-Tannoy párosban?

Szia doky!

Nekem is tetszik a Nad egész jó állapotban van, de mondom még nem sikerült kiprobálnom egy valamire való hangfallal.
Hogy érted ezt: "korlátait és lehetőségeit szem előtt kell tartani" ?
( Ilyenekre gondoltál, hogy: kevés a csatlakoztatható eszközők száma, kevés a leadott zenei teljesítménye )
Adjam el és ajánlotok egy megfelelőbb típust?

Nem akartam ennyit költeni, mert a pc-hez csak egy Videoton-t terveztem minnél olcsobban aztán ez lett belőle, 25.000 forintért vettem.

Persze én sem olyan szervízre gondoltam, hanem egy hozzáértő mesteremberhez.
Ajánlották pl. az "Alisca Orange Audió Fejlesztő Kft"-t,mondjuk még nem kérdeztem rá az árakra, de gondolom, hogy nem lesz olcsó mulatság, de ha Nad-ra építkeznék akkor biztosan ráférne egy átnézés ill. a koppanás védelmet mindenképp szeretném belerakatni, mert nem egy mai darab.

Jellenleg kőbányán a X.kerületben lakom.

Ati007
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 2

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Ati007 »

Dali concept 8-hoz milyen stereo erősítőt ajánlotok? A marantz 7001ki milyen lenne hozzá?
TV: SAMSUNG UE55D6500 ,FORRÁS: MAC MINI(2011) ,STEREO ERŐSÍTŐ: NAIM NAIT XS ,DAC: M2TECH YOUNG ,HANGFAL: MONITOR AUDIO RX8 ,ELOSZTÓ: S&M BLACKNOISE6

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Doky »

Zodo!

A NAD 3020 (MenőManó) nagyon jó kis erősítő, de ugye a korlátait és lehetőségeit szem előtt kell tartani!
Nem tudom hogy mennyiért vetted?
Szervizbe nem biztos hogy érdemes elvinni (kérdés hogy mit csinálnak vele... mennyiért?)...
Inkább kell keresni egy hozzá értő szakit... és átnézetni vele!
Merre laksz?

Mi az ami nem tetszik a NAD-Tannoy párosban?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Zodo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők

Sziasztok!

Nemrégiben egy másik oldalon kerestem erősítőt a pc-ről történő zenehallgatáshoz és rábeszéltek egy NAD 3020-as vásárlására.
Találtam is egy eladó készüléket és megvettem.

Kérdésem, (amiről nem tudom, hogy itt jó helyen teszem fel, mert ez az első hozzászólásom ezen az oldalon) ,hogy ezt a típust hol érdemes szervízbe adni vagy egyálltalán érdemes-e ?

Megyjegyzés, mert:
Nem vagyok hi-fi mániás, vájt fülem sincs hozzá és a témakör ismereteim is igen hiányossak csak szeretem a zenét.
Készüléknek nincs konkrét baja csak a koppanás védelem (azt hiszem így hívják) híánya miatt aggódom elsősorban ill. ha mégis megtartanám akkor átnézetném egy szakemberrel.

Szóval a hosszútávú terveim közt szerepel, hogy összeállítsak egy ( számomra komolyabb) hifi rendszert ( ami egy erősítő+cd+lp+"talán saját készítésű hangfal" esetleg dvd) , de csak minimal pénzösszeg ráfordításával (használt termékek vásárlásával), mert nem tudok százezreket költeni az egységekre.
Általában modern elektronikus zenét, de a régi funky, soul-tól a jazz-ig, bármit meghallgatok.
Ezt a képet bonyolítja, hogy a Nad-on kivül van még itthon egy Marantz Sr5200, Sony MDS-JE 520, Technics SB-CS65, Tannoy MX1, Koda SW-10A.
Sajnos, egyenlőre még nem volt ídőm letesztelni a NAD-ot, de sok jót olvastam róla. Jellenleg az MX1-ek vannak rákötve, ami nem a legjobb megoldás (de talán a Technics-el már jobb lesz) , ezért kérdezném, hogy ti mit javasolnátok.

Tudom, hogy tág a kérdés és a hozzáillő válaszok is szerteágazóak, de megprobáltam összefoglalni és egyenlőre csak az erősítő kérdést kellene tisztáznom, hogy a NAD megfelelő partner lehet egy kezdő hifi rendszerben ?

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

http://imgserv.info/img_str/20091114_50294879.JPG 
Tapasztalat van? Nyilvan nem nagy durranas, azt mondjak nemet, en meg soha nem talalkoztam vele.

venomer

attól függ mennyi?
Kertbe, partira, bulizni tökéletes lehet szerintem. :kiraly:

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3026

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Van itt valaki, aki szokott erősítőket javítani vagy jártas az ilyesmiben? Aki úgy érzi, dobjon már légyszi egy privit. Lenne pár kérdésem.
Kérdezhetsz itt is - sokan okulnának belőle... :kiraly:

Üdv: TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

fenala60
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: fenala60 »

Exposure erősítőkről van-e tapasztalata valakinek? Különös tekintettel a Triangle hangfalakra?  :kiraly:
Én egy régi Exposure integrált erősítőt hallgatok és nagyon meg vagyok elégedve vele! Valós hangszereket és énekeseket varázsol a szobába, s a különböző zenék hangulatát, érzelmi mondandóját is hűen tolmácsolja. Egyszóval élvezet hallgatni.
Biztosan jól párosítható a francia hangfallal is. Nálam Epos szól a lánc végén, s az erősítő és a hangfal között pedig Exposure hangfalkábel fut. Ez lett a legideálisabb összeállításom, mely megszüntette az addig állandóan előjövő kényszert a "cserélgetésre", "építgetésre". :foto:

viktor86
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: viktor86 »

Sziasztok!

Valakinek van tapasztalata a Marantz PM 7001 es erősítővel?
Mikor gyártották ezeket az erősítőket és milyen a hangkarakterük?

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2970

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: earforce »

Tapasztalat van? Nyilvan nem nagy durranas, azt mondjak nemet, en meg soha nem talalkoztam vele.

venomer

nincs tapasztalat, de így szemre nem túl bizalomgerjesztő.
teljes rendszer:

viszont van egész tűrhető (kinézetű) láncuk is:
link
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: venomer »

venomer

rozoga62
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 95

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: rozoga62 »

Onkyo A-5VL sztereó erősítővel kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
Nem valószínű, de lehet, hogy tévedek.
Szerintem itt érdeklődj. :kiraly:

Metttyu
Értékelés: 0

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Metttyu »

Onkyo A-5VL sztereó erősítővel kapcsolatban van valakinek tapasztalata?

Zember
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Zember »

Van itt valaki, aki szokott erősítőket javítani vagy jártas az ilyesmiben? Aki úgy érzi, dobjon már légyszi egy privit. Lenne pár kérdésem.
http://soneraudio.com/kapcsolat.html

ő nekem is segített :kiraly:

marceee
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: marceee »

diy_mu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 14

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: diy_mu »

Exposure erősítőkről van-e tapasztalata valakinek? Különös tekintettel a Triangle hangfalakra? 
:foto: exposure 3010 erősítőt hallottam vele, finom hang van benne is, az biztos szeretik egymást :kiraly:

kovibali
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 13

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: kovibali »

Exposure erősítőkről van-e tapasztalata valakinek? Különös tekintettel a Triangle hangfalakra? :kiraly:
Zsocc biztos tud valami okosat mondani az Exposure-al kapcsolatban. Feltéve ha olvassa...
Üdv

UPSakku.hu

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1252

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: pali923 »

Exposure erősítőkről van-e tapasztalata valakinek? Különös tekintettel a Triangle hangfalakra? :kiraly:
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1533

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Egy kis doboz tologatással (már ahol ez megoldható) ez a probléma is kompenzálható valamelyest.
Nálam nincs ilyen probléma. Én kiegyenlítettnek mondanám ilyen szempontból az erősítőt. A többi véleményeddel egyetértek. :kiraly:

B.A.T.
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 6

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: B.A.T. »

Egy kis doboz tologatással (már ahol ez megoldható) ez a probléma is kompenzálható valamelyest.
"A vízipipa bölcsességet húz ki a filozófus ajkai közül, és befogja a száját a bolondnak."

agai
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: -4

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: agai »

- a kissé túlzó mélyektől eltekintve - semleges hangúnak
:kiraly: Már kezdtem felhúzni a szemöldököm...
Hifim: Úgy is csak röhögnétek...

B.A.T.
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 6

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: B.A.T. »

Véleményeteket elfogadom, ettől függetlenül (minden hibájával együtt, és ezért az árért) nekem (is) a Dussun tökéletesen megfelel.
Nekem egyidejűleg volt Jungsonom (JA-66C) és Korsunom (KS-99). Ma már csak a kiskorsó van meg, ugyanis nélam ez vált be jobban. Erősebb, dinamikusabb, jobb sávszélekkel. A Jungson szvsz színez, olyan igazi mézes-mázas hangú erősítő, ami sokaknak bejöhet. A Korsun ezzel szemben száraz, letisztult hangzásvilág, közelebb áll a valósághoz, szerintem - a kissé túlzó mélyektől eltekintve - semleges hangúnak nevezhető.
Azt azért hozzátenném, hogy ennyire azért nem volt könnyű eldönteni, hogy melyik erősítővel tudok !!inkább!! hosszú távon együtt élni. Sok-sok fejtörést okozott, mire döntésre vittem a dolgot.

Ezt a hsz-t kéretik a helyén kezelni. A véleményem nyilvánvalóan tükrözi a saját hangzásbeli ízlésemet, és persze az eredmény a saját rendszeremben lett az ami. Ez is egy jó példa arra, hogy mennyire fontos az egyéni ízlés, illetve, hogy milyen rendszerbe illesztünk be egy adott erősítőt.
"A vízipipa bölcsességet húz ki a filozófus ajkai közül, és befogja a száját a bolondnak."

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”