Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Mindenképpen réz alapanyagból tervezem a történetet. A Rocket 33-ra gondolsz?
Először próbáld meg simán a jelenlegi kábeleket EZÜSTTARTALMÚ forraszanyaggal, a saruk lecsippentése után odaforrasztani a pólusokra és JÁRASD a forrasztást legalább 200 óráig.
Erről kutattam, elő NEKED egy 8 éves hsz-emet. Jó mulatást!
- Tctronic
- Beköltözött
- Értékelés: 2729
Kábelezzünk
Igen. Ez lemaradt
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2104
Kábelezzünk
Audiquest 33. 2x2 tömör réz ér fut. Szét tudod szedni, magashoz, középhez elég 1-1 ér. A mélyhez mehet 2-2, vagy megbontás nélkül 4-4. Ezt használom, tényleg csak ajánlani tudom (Mj.: én nem vagyok ezüst párti)
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”
Kábelezzünk
Az elosztók megmaradtak?
Atszerveztem őket, hogy egy lett a hifi komponensekhez. Erre majd nézek egy komolyabb elosztot. A többi (NAS, Wifi, Switch, stb) mind külön van.
Audio PC + MZPX USB + UpTone LPS-2.1, AudioQuest Diamond Ethernet
Chord Qutest DAC, Tellurium Q Black Diamond USB kábel
Primaluna HP, PMC twenty:26, Tellurium Q Silver kábel
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 747
Kábelezzünk
Meg ketto kep..
Az elosztók megmaradtak?
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
Kábelezzünk
Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
Az alábbiakban felmerülő kérdésre szeretném kérni becses és hozzáértő iránymutatásukat, magyarázatukat. A jelenség nem elsősorban, csak érintőlegesen kábelezős.
A tegnapi nap folyamán a hangfalam hangszóróira csatlakozó kábeleket a csúszósarus megoldásról (ezeket levágtam a kábelvégekről) ráforrasztásos technológiájúra módosítottam, a hang teltebb, nekem jobban tetsző, részletgazdagabb lett, a hangfal előnyös tulajdonságai mégjobban hallatszanak.
----SCHNITT----
Úgy hallottam, hogy a kábeleken (vezetőkön) a hanginformáció magastartománya közlekedik a külső felszínen, a mély a belsejében. Ha ez így van, akkor nyilván a saru, ami kizárólag a külső peremével érintkezik a pólusra, csak, illetve leginkább a magas-infot adja tovább, a mélyet (mivel a közepével nem érintkezik, csak a felszínével) csak kevésbé. A saruk levágása után a forrasztás után (mely kapcsolatot teremt a külső felszín és a belső között) a hang teltebb, karakteresebb, kiegyensúlyozottabb lett.
Előfordulhat ez a jelenség amiatt, hogy a saruk tényleg "szűrik" a hang-infot, a forrasztás pedig direktbe teremt mindenhol atom-atom-kapcsolatot a fémrácsban?
Hozzáértő válaszukat várja egy lelkes amatőr. Előre is köszi.
NAvégre, megtaláltam, (2010 március 23.) aszittem, képek is lesznek, de majd kutatok tovább, csak most el kell mennem a boltba .-)))
Voyager, pákára fel!!!
Kábelezzünk
A cél az, hogy megszüntessem a hangsugárzón belül a sarus kontyaktokat és a low budget belső kábelt.
Jól van! Nagyon támogatom, a csúszósaruk helyetti kábelforrasztás volt az első DIY-élményem, részletesen dokumentálva a Dyno-topikban, kb. 8 évvel ezelőtt :-))).
Uyganakkor én is próbálkoztam "jó" kábellel belső kábelnek, de qrvára elvitte a hangot (Nordost Flatline Gold). VISSZA KELLETT, HOGY TEGYEM AZ EREDETI rézkábelt, mert hallgathatatlan lett a doboz. (Dynaudio Audience 42).
- Voyager
- V.I.P.
Kábelezzünk
Voajazsőr!
Nem az okát, a célját kérdeztem!
A cél az, hogy megszüntessem a hangsugárzón belül a sarus kontyaktokat és a low budget belső kábelt.
Kábelezzünk
Ákos!
Csak!
Voajazsőr!
Nem az okát, a célját kérdeztem!
- ZolaBA
- Törzsvendég
- Értékelés: 1723
Kábelezzünk
Ezzel most nagyon meg vagyok elegedve,
ez a lényeg!
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
Kábelezzünk
Meg ketto kep..
Kábelezzünk
Sziasztok! Bizonyara paran meg emlekeztek, amikor segitseget kertem kabeleim elrendezesevel kapcsolatban, okozva ezzel sok tagtarsnak lelki megnyugvast. Sok otletet kaptam, abbol alakitottam ki ezt, amivel egy napot elpocsoltem, de megerte. Kiszerveztem a netes reszeket egy masik szekrenybe es 5 emelet magasan alakitottam ki a hifihez kapcsolodo kabeleket. Az also reszhez a parkettahoz ragasztottam a kabeleket, ugyelve, hogy egyik kabel se erjen egymashoz, majd az emeletekhez hungarocellt hasznaltam, amikhez vastag ipari alluminium folioat ragasztottam mindket oldalra es ebbol 5 emeletet alakitottam ki. Egyik hungarocell csobe vezettem az RCA kabelt, amit kivulrol szinten foliaval vontam be. A halozatot is sikerult kette osztani, es az erosito/DAC/lejatszo/tap reszeket kulon hajtom meg egy olyan konnektrool, ami kozelebb van az orahoz. Ehhez majd meg egy rendes elosztot akarok venni.
A vart hatas nem maradt el hangban sem. Tobb dolog modosult itt egyszerre, mert az erosito es a hangfalak is kaptak uj rezgescsillapitast ezert a hatast osszessegeben tobb dolog egyuttesen alkotta, amitol erezhetoen jobb lett a basszus es nyilt a ter. Ez mar igy kozelit ahhoz a hangzashoz, amit a masik hazban megszoktam, ahonnan ide koltoztunk, de azert meg megyek tovabb az akusztikaval, bar eros kompromisszumokat kellett kotni az asszonnal abban a temaban :-)
Ezzel most nagyon meg vagyok elegedve, igy vegre a szinfalak mogott is rend van.
- Tctronic
- Beköltözött
- Értékelés: 2729
Kábelezzünk
5-20k HUF/m
Audiquest 33. 2x2 tömör réz ér fut. Szét tudod szedni, magashoz, középhez elég 1-1 ér. A mélyhez mehet 2-2, vagy megbontás nélkül 4-4. Ezt használom, tényleg csak ajánlani tudom (Mj.: én nem vagyok ezüst párti)
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
Kábelezzünk
5-20k HUF/m
Amit próbáltam, és igen jó szerintem.
Mélyhez: https://www.ebay.com/itm/99-99-Pure-Sil ... Sw5dNWoQcR
Magashoz: https://www.ebay.com/itm/99-99-Pure-Sil ... SwVctY5f~K
Ha jóféle réz áll közelebb a szívedhez, érkezett a Kácsához teflonos sodrott UP-OCC alapanyag, még nincs a webshop-on, de telefonon tudsz érdeklődni. Azt hiszem 22 és 24 AWG talán, már nem emlékszem pontosan. (DC kábelnek már próbáltam, nem rossz.) Mélyhez mehet duplán, a magashoz szimplán. Olcsóbb jóval, mint a fenti ezüst, igaz el is marad tőle..., de ár/érték aránya teljesen OK.
.
- Voyager
- V.I.P.
Kábelezzünk
Milyen hangsugárzó és miért akarod átkábelezni?
Ákos!
Csak!
- Voyager
- V.I.P.
Kábelezzünk
Írj egy tól-tolig fm árat. Könnyebb lesz.
5-20k HUF/m
Kábelezzünk
Hangsugárzó belső átkábelezéséhez keresek puha, hajlékony, semleges hangú vezetéket. Javaslatok, tanácsok jöhetnek.
Írj egy tól-tolig fm árat. Könnyebb lesz.
.
Kábelezzünk
Hangsugárzó belső átkábelezéséhez keresek puha, hajlékony, semleges hangú vezetéket. Javaslatok, tanácsok jöhetnek.
Milyen hangsugárzó és miért akarod átkábelezni?
- Voyager
- V.I.P.
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Sziasztok! Van valakinek tapasztalata Valhalla Cu4N digit coaxal?
Korabban volt egy Siltech Stockholmom, az pici, de pozitiv valtozast hozott a rendszerbe.
Kerdes, h ez hasonlo szinvonalu-e?
EA057 alapú Audiosphere EL34 PP monoblokkok by Kalmi, Yamaha CD-X 1060 CD + Audiolab M Dac+ , Triangle Antal ES. Power-R RCA, digit IC és hangfalkábel.
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5150
Kábelezzünk
Sziasztok, az lenne a kérdésem, hogy a két front hangfalamhoz szükséges-e egyenlő hosszúságú kábelt használnom? Az egyik jóval közelebb van az erősítőhöz. Az egyikhez 5 méter a másikhoz 2 méter kábel lenne elegendő.
A cuccaidat elnézve nem szükséges. Inkább eltérő hossz, de jobb kábel.
- silboy
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 5
Kábelezzünk
Sziasztok, az lenne a kérdésem, hogy a két front hangfalamhoz szükséges-e egyenlő hosszúságú kábelt használnom? Az egyik jóval közelebb van az erősítőhöz. Az egyikhez 5 méter a másikhoz 2 méter kábel lenne elegendő.
HÁZIMOZI & HIFI - TV: Sony KD-60XF8305 AVR: Denon AVR-X2500H AMP: Audiolab 6000A front: Dali Opticon 2 & Dynaudio Emit M20 center: Dali Opticon Vokal rear: Dali Zensor 1 minidisc deck: Sony MDS-JE640
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5150
Kábelezzünk
Ez jó
Amúgy hogyan mérhető? Szeizmograffal?
gyorsulásérzékelővel (accelerometer)
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 8965
Kábelezzünk
Igen, ez az aktivitás-passzivitás-dolog csalóka, sokan a "passzívnak" nevezett "alkatrészeket" (kábel, állvány, daruma, ééééésatöbbi) kevésbé tartják fontosnak, mint pl. egy erősítőt (ami "aktív" eszerint a distinkció szerint).
Nálam a monitorok állványa van 2/3-ig homokkal töltve és aztán jól rácsavarozva a dobozra. Így is tervezték őket, egy rezonáns rendszernek. Igazából nem próbálgattam, még bejáratós volt a doboz, amikor beöntöttem a homokot az állványba és úgy "összeszereltem" a rendszert.
Minden számít, akár sejtjük, akár nem :-)))
Tudtam, tudtam, csak nem sejtettem!
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Kábelezzünk
Akkor arra hogy varrjunk gombot, hogy miután feltöltöttem a régi üreges és kocogtatásra szépen pengő Söund Arts állványomat akvarista boltból 2-3 kg szitált, szűrt homokkal és az addigi fényesbe hajló hangzás azonnal haláli tompa lett és dörmögő. Pedig az állványnál passzívabb komponens nincs nagyon. :-)
Nagyon régen volt az az ótvar vdH CS122 nálam és mindenki azt mondta tök tompa lesz. Beraktam és ellenkezőleg...csilingelő hang lett. Jáj de jó, örültem, mint majom a farkának. Kb egy évre rá jött a homokkal feltöltés és meghallottam azt amiről a haverok beszéltek. Szóval az állvány akkora csilingelést dobott a hangra (nem elvett), hogy a fülem kettéállt, amikor elmúlt. Azóta hiszek mindenben meg az ellenkezőjében is. :-D
Igen, ez az aktivitás-passzivitás-dolog csalóka, sokan a "passzívnak" nevezett "alkatrészeket" (kábel, állvány, daruma, ééééésatöbbi) kevésbé tartják fontosnak, mint pl. egy erősítőt (ami "aktív" eszerint a distinkció szerint).
Nálam a monitorok állványa van 2/3-ig homokkal töltve és aztán jól rácsavarozva a dobozra. Így is tervezték őket, egy rezonáns rendszernek. Igazából nem próbálgattam, még bejáratós volt a doboz, amikor beöntöttem a homokot az állványba és úgy "összeszereltem" a rendszert.
Minden számít, akár sejtjük, akár nem :-)))