Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
Pc alapú audio lejátszás
A routerem kapott egy Sbooster szűrőtagot és egyértelműen hallható a javulás a hangban!
Igaz, hogy annyiba kerül mint a router, de a hifiben ez még mindig olcsónak számít!
(x)
Ez egy WRT54GL? Valami custom firmware-el?
Players: Allo UsBridge / Ifi Zen Stream
USB/Spdif: Human Audio Tabla
DACs: Metrum Octave / Chord 2qute
Amps: Crown PSA-2 / Pointe 672SE / tmp Ant / Feliks Elise mk2
Speakers: Vandersteen 2ci / JPW Sonata
Headphones: Hifiman Deva Pro / Amiron Home & T1 2nd / Sennheiser HD600 / Meze 99
USB/Spdif: Human Audio Tabla
DACs: Metrum Octave / Chord 2qute
Amps: Crown PSA-2 / Pointe 672SE / tmp Ant / Feliks Elise mk2
Speakers: Vandersteen 2ci / JPW Sonata
Headphones: Hifiman Deva Pro / Amiron Home & T1 2nd / Sennheiser HD600 / Meze 99
Pc alapú audio lejátszás
A routerem kapott egy Sbooster szűrőtagot és egyértelműen hallható a javulás a hangban!
Igaz, hogy annyiba kerül mint a router, de a hifiben ez még mindig olcsónak számít!
(x)
hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog
fül-, és fejhallgató blog
Pc alapú audio lejátszás
Szerintem ezt már nevezhetjük finomhangolásnak, egyéni ízlés alapján dönts, ne mások bemondása alapján.
"A vízipipa bölcsességet húz ki a filozófus ajkai közül, és befogja a száját a bolondnak."
Pc alapú audio lejátszás
Az új a jobb, a hangerőszabályzója érzékenyebb, kompatibilitás szempontjából is jobb, most két külön választható üzemmód is van, arra az esetre, ha a hagyományos nem menne az usb-s eszközünkkel. Normális esetben 0 a hangkülönbség, a hangerőszabályzó miatt érdemes lehet váltani.
Nem volt egyértelmű a kérdés, de én az event vs. push üzemmódra gondoltam. Felfedezni vélek különbséget a két mód között, de nem tudnám megmondani, hogy melyik a jobb.
Most - nem mélyreható tesztelés alapján - a Windows 8 x64, 4 GB RAMDisk (rátelepítve az érintett programokat, a Win temp fájlt, innen indítva fidelizert, ide másolva a lejátszani kívánt albumot), kb. 15% underclocking és feszültségvisszavétellel, foobar 1.1.13-al a "jó öreg" KS streaming tűnik a legjobbnak Ploytech USB 2.8.40-en kersztül, transzport nélkül (mivel az nincs).
PC: GigabyteB550M K, Ryzen5600G, 32GBKingstonDDR4, 9.5TB HDD
Tv: TCL85C735, PC
HANG: FractalDesign HTPC, USB if: Musician Pisces, DAC: LOXJIED40PRO, Amplifier: KrellKAV400xi, Front: DIY TL, Sub: DIY+RockfordFosgateP1S4-12, Hs kábel: KRELL klón, Interc. :ChosealFlagship coax
Egyéb: Pawalle tp80
Tv: TCL85C735, PC
HANG: FractalDesign HTPC, USB if: Musician Pisces, DAC: LOXJIED40PRO, Amplifier: KrellKAV400xi, Front: DIY TL, Sub: DIY+RockfordFosgateP1S4-12, Hs kábel: KRELL klón, Interc. :ChosealFlagship coax
Egyéb: Pawalle tp80
- hubee
- V.I.P.
- Értékelés: 149
Pc alapú audio lejátszás
Akit nem érint az USB/SPDIF átalakító téma, lapozhat Talán lesz akinek hasznos.
A Stello azért várhatóan elég jó pl. full XLR rendszerben (lenne, ha lenne...).
...
Kérdem én, mi az amit idehaza a jobb kütyük közül meg lehetne venni ? Én a Human Audio Tabláján kívül nem tudok egyről sem :S
Várom a tippeket ! Én itt sajnos elakadtam.
(ha bele is ugranék egy Tabla-ba azt csak úgy teszem, ha elötte egy szintben vele lévővel összehallgattam)
Írtam 5 viszonylag közel lévő hifiboltnak a Stello U3 miatt. 2 helyről kaptam pozitív visszajelzést, ahol meg is vásárolható, szállítják is, és van lehetőség saját rendszerben megfülelni:
Transparent Acoustic 444€ + 15€ szállítás (14 days of money back guarantee)
Igloo Audio 365£ + ?£ szállítás "Yes, we do sell the Stello U3, but only in the U.K. or country where there is no local distribution. We do offer sales or return minus shipping..." "As you say, there doesn’t appear to be a dealer/distributor in Hungary, so we can certainly support you in sending a Stello U3 for evaluation purposes."
A Stello ~kb. a Halide Bridge/Human Audio Tabla Pico árában mozog.
A Human Audio Tabla-nak elsőre csak az Audiophilleo 2-t találtam mint be is szerezhető "kihívót". Természetesen külföldön.. . Az Item Audionál 529£ + 17£ szállítás
Szerintem a Stelloval érdemes egy próbát tenni. Az Audiophilleo 2-vel futok még pár kört, hogy valóban van-e lehetőség saját rendszerben kipróbálni és hogy kitől lehet érdemes beszerezni.
- hubee
- V.I.P.
Pc alapú audio lejátszás
szocsa: tudomásom szerint ez a legolcsóbb darab :S. 104euroból megkapod Németországból.
Indy: köszi ! Ez a tápocska jó egyébként HiFace,Halide Bridge és hasonlókhoz is (Item Audio: "the Halide Bridge works particularly well with the Aqvox USB power supply.")
Pc alapú audio lejátszás
Szeretném megkérdezni, ha valaki jobban belemélyedt a műszaki részletekbe, hogy ha a processzor, memória, stb alul van feszelve, akkor annak van valamilyen hatása egy usb/spdif kimeneten lévő hangra, vagy sem?
Dramai hatasa van. A minel alacsonyabb elektromos, elektronikus aktivitas alacsonyabb elektronikus zaj kornyezetet jelent.
Itt minden le van irva, erdemes a forum tengereben is olvasni.
http://www.cicsmemoryplayer.com/index.p ... Components
Regi az otlet es nincs uj fejlemeny az ugyben, de ha elolvasod az egeszet akkor sejtesed tamad arrol a bonyolultsagrol ami a pc
zenelejatszas korul van. Ez messze messze tobb mint az, hogy a kulso tarolo ne usb legyen, ha usb spdif konverter van, azaz a szokasos 10 szabalynal nagysagrendileg tobb dologra lehet figyelni. Ha csak az alapokat rendesen vegig viszed, meghokkento eredmenyt kapsz.
Pc alapú audio lejátszás
Szeretném megkérdezni, ha valaki jobban belemélyedt a műszaki részletekbe, hogy ha a processzor, memória, stb alul van feszelve, akkor annak van valamilyen hatása egy usb/spdif kimeneten lévő hangra, vagy sem?
Elég sokszor tuningoltam, "piszkálgattam" processzor és ram órajelet illetve feszt.,de tudásom szerint az USB mindig 5V-ot ad le,egyszerűen független a processzor és a memória,VGA stb. feszültségétől.Ha nem alaplapi kimenetre kötöd hanem egy pci-os usb bővítőkártyára vagy esetleg a gép elején lévő kimenetekre (ha asztaliről van szó)csak akkor adhat le kisebb áramerősséget illetve feszültséget.
Pc alapú audio lejátszás
Pc alapú audio lejátszás
Ma vettem észre én is a hírt. Bár első körben inkább átnevezésről beszélnék, de kétségtelen, hogy az új UE márkanév alatt jelenleg nem szerepelnek olyan termékek, amelyek "nekünk" megfelelőek lennének vagyis HiFi komponensek mellé tehető egység.
Egyébként ahogy nézem a verzószámot is viszik tovább...
http://downloads.slimdevices.com/nightly/
Viszont óhatatlanul felmerül a kérdés, hogyha megölnék ezt a jól kidolgozott rendszert, akkor mire érdemes továbblépni? A CUE fájl támogatás az én nagy szívfájdalmam. Milyen más rendszerek kezelik ezt a fájlt?
Erősítő: Rotel RA-1520; Hangfal: B&W 684; Logitech Squeezebox Duet; Logitech Squeezebox Touch
- Indy
- V.I.P.
- Értékelés: 1633
Pc alapú audio lejátszás
Nem tartozik szorosan ide (vagy mégis?), de találtam egy jó kis blogot, ahol többek között USB-kábeleket is teszteltek:
http://marlene-d.blogspot.fr/2012/01/mo ... ences.html
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
- Indy
- V.I.P.
Pc alapú audio lejátszás
Ezt én is nézegettem, csak ne lenne olyan drága, igazából lehet már szinte egy akármilyen 5v-os falicucc is jó lehetne erre a célra, kár hogy nincs olcsóbb kínai megoldás.
Nos, mivel én használtan vettem, így azt mondom, megéri egy ilyet beszerezni, az új ára 104 euró házhoz! Jól megépített tápnak tűnik, kis mérete ellenére van súlya, de a tetején egy (utólagosan?) ráragasztott matricán van a gyártó logója, így akár lehet egy kínai táp átcímkézése is...
Szerintem laptop-gyártója válogatja, hogy az USB porton mekkora a feszültségingadozás, sok múlik a laptop tápján is. Ez a kütyü abban zseniális, hogy hatalmas csöndet tud prezentálni a zenék szüneteiben, ami természetesen jelen van zene közben is! Azt azért hozzá kell tennem, hogy az AQVOX tápegységtől az olcsóbb DAC-ok profitálnak inkább...
- Az-X
- Fórumlakó
- Értékelés: 57
Pc alapú audio lejátszás
Azt hiszem úgy lehet megoldani, hogy feltelepítesz egy ASIO4All kvázi ASIO drivert. Abban tudodsz egy négy csatornás hangkártyát konfigurálni a kettő hangkártyából. Utána már csak foobarban kell kimenetként beállítani az ASIO4All és egy DSP-t berakni, ami a két csatornából csinál négyet.
Asszem így menne, bár nem biztos...

Nagyon szépen köszönöm a segítséged! Kiválóan működik.
Pc alapú audio lejátszás
Ezt én is nézegettem, csak ne lenne olyan drága, igazából lehet már szinte egy akármilyen 5v-os falicucc is jó lehetne erre a célra, kár hogy nincs olcsóbb kínai megoldás.
Asio4all csak 1 kártyát enged, úgy tudom.
biztosan tud ket kartyat kezelni, ezt a reszt marprobaltam. hazibuliban igy oldottuk meg hogy egy emu hangkartyarol szoljon a zene mig egy carat dacra fejhallgatot kotve lehessen monitorozni.abban nem vagyok csak biztos hogy a foobar dsp mukodne-e mert azt meg nem probaltam.
- Indy
- V.I.P.
Pc alapú audio lejátszás
Tényleg, Indy nem akarsz írni röviden az AQVOX USBs tápról? Úgy látom, most hiány van az elérhetőbb árú tápokból.
De, szeretnek, mihelyst asztali géphez jutok, mert telóról kicsit lassú.
Pc alapú audio lejátszás
Tényleg, Indy nem akarsz írni röviden az AQVOX USBs tápról? Úgy látom, most hiány van az elérhetőbb árú tápokból.
Azt hiszem úgy lehet megoldani, hogy feltelepítesz egy ASIO4All kvázi ASIO drivert. Abban tudodsz egy négy csatornás hangkártyát konfigurálni a kettő hangkártyából. Utána már csak foobarban kell kimenetként beállítani az ASIO4All és egy DSP-t berakni, ami a két csatornából csinál négyet.
Asio4all csak 1 kártyát enged, úgy tudom.
r2r 11 - Hypex UcD180HG - ASE Gleden
Pc alapú audio lejátszás
Szerencsére ezekkel a dolgokkal tisztában vagyok. Nem is szeretném ezzel terhelni a topicot.
Viszont továbbra is kérdés, hogy foobar-ban (esetleg windows-ban) meg lehet e oldani, hogy mindkét hangkártya kimenetén megjelenjen a lejátszott zene. Foobar-ban megoldom az időkorrekciót és a vágást az ESI kártyán, az alaplapinak csak annyi lenne a dolga, hogy szóljon valamit.
Pc alapú audio lejátszás
Szerencsére ezekkel a dolgokkal tisztában vagyok. Nem is szeretném ezzel terhelni a topicot.
Viszont továbbra is kérdés, hogy foobar-ban (esetleg windows-ban) meg lehet e oldani, hogy mindkét hangkártya kimenetén megjelenjen a lejátszott zene. Foobar-ban megoldom az időkorrekciót és a vágást az ESI kártyán, az alaplapinak csak annyi lenne a dolga, hogy szóljon valamit.
az esi-nek van gyári mixer -e (directwire?) ...
azon nem lehet úgy összekábelezni hogy a esi kimenet kikerüljön a hangkarira? vagy fordítva
- Az-X
- Fórumlakó
Pc alapú audio lejátszás
Az időkorrekció a hangszórók beépítésétől függ, jó esetben nincs rá szükség a felső vágásnál, ellenben a szubsugárzónál szinte mindig kell, de már túlléptük a topic kereteit.
- hubee
- V.I.P.
Pc alapú audio lejátszás
Az Item Audio egyébként szerintem érdekes cég, fő profiljuk a computer based audio. Van olcsóbb és drágább USBs kütyükhöz (Hiface/Halide stb.) használható tápegységük is. USB DACjaik és USB/SPDIF átalakítójuk is akad pár. (olyan is ami idehaza nem beszerezhető: Audiophilleo 1, 2 ; Sonicweld Diverter )
- hubee
- V.I.P.
Pc alapú audio lejátszás
'SOtM In-Line SATA Power Noise Filter' -t próbált már valaki? Például az angol Item Audio-tól beszerezhető.
The SOtM In-Line SATA Power Noise Filter is a must have computer audiophile product. This device has a unique design incorporating individual 12V, 5V, and 3,3V RF noise filters along with ripple noise filters. The sata data transmission is not altered. We recommend these for use on spinning drives and on sold state drives.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10991
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Ez a felvetés jogos, viszont a közép és a magas tartománynál jóval fontosabb az időkorrekció. A passzív vágás pedig annyira passzív, hogy a sub erősítőben van alul áteresztő szűrő. Erről az erősítőről van szó. Elvileg még valamit a fázissal is tud mahinálni.
Az időkorrekció a hangszórók beépítésétől függ, jó esetben nincs rá szükség a felső vágásnál, ellenben a szubsugárzónál szinte mindig kell, de már túlléptük a topic kereteit.
- Az-X
- Fórumlakó
Pc alapú audio lejátszás
Ez esetben én inkább a közép/magas váltást végezném passzív eszközökkel és a szubot vágnám aktív váltóval. Az alacsony frekvenciás váltást problémásabb passzív alkatrészekkel megoldani, mint néhány kHz magasságában.
Ez a felvetés jogos, viszont a közép és a magas tartománynál jóval fontosabb az időkorrekció. A passzív vágás pedig annyira passzív, hogy a sub erősítőben van alul áteresztő szűrő. Erről az erősítőről van szó. Elvileg még valamit a fázissal is tud mahinálni.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10991
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Valójában 2 út + subot szeretnék. Végülis az is megoldás lehet, hogy az alaplapi hangkártya csak kinyomja 1 az egyben az egészet a subnak, és arról passzívan vágom le.
Ez esetben én inkább a közép/magas váltást végezném passzív eszközökkel és a szubot vágnám aktív váltóval. Az alacsony frekvenciás váltást problémásabb passzív alkatrészekkel megoldani, mint néhány kHz magasságában.
- Az-X
- Fórumlakó
Pc alapú audio lejátszás
Milyen aktív rendszert szeretnél meghajtani 3 útban? Nem tudom, milyen minőséget célzol meg, de mérés nélkül nem lesz egyszerű összeszintezni az utakat. A Foobarhoz készült keresztváltók nem éppen nagy tudásúak és amit nyernél az aktív váltással, azt nagyjából el is buknád az alaplapi kártya miatt. De ha ragaszkodsz az aktív hajtáshoz, számomra logikusabbnak tűnik egy olcsóbb külső keresztváltó alkalmazása, vagy egy 6 csatornás profi hangkártya használt piaci beszerzése.
Valójában 2 út + subot szeretnék. Végülis az is megoldás lehet, hogy az alaplapi hangkártya csak kinyomja 1 az egyben az egészet a subnak, és arról passzívan vágom le.
Amúgy autóba lenne ez a rendszer. Korábban már összeraktam egy kis gépet, egy M-Audio Delta 1010LT-vel. Be is volt lőve. Viszont az M-Audio kártya hangja nem tetszett, valahogy túl száraz volt nekem. Illetve az a PC pillanatok (2-3 óra) alatt leszívta az aksimat ha állt a motor. Ezért döntöttem úgy, hogy veszek a laptopomhoz egy dokkolót és megpróbálom megoldani USB-ről. Ez az ESI kártya hangra tetszik. most az itthoni rendszerembe már hallgatom pár napja, nagyon kellemes. Csak az az 1 plusz csatorna hiányzik