Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
Pc alapú audio lejátszás
... Persze Ramdiskről játszok le mindent, és a Foobar is ott van, így a legjobb.
Az én tapasztalatom is az, hogy Ramdisk-re telepített AV lejátszó programok jobb eredményt hoznak. A Stealth Audió Player-nél vagyok kicsit bizonytalan, hogy be kell-e másolni a Ramdisk-re a zenét, mert a feladatkezelőben megnézve a program működés közben akkora memóriát használ, hogy az lehet az általa RAM-ba bemásolt album is.
PC: GigabyteB550M K, Ryzen5600G, 32GBKingstonDDR4, 9.5TB HDD
Tv: TCL85C735, PC
HANG: FractalDesign HTPC, USB if: Musician Pisces, DAC: LOXJIED40PRO, Amplifier: KrellKAV400xi, Front: DIY TL, Sub: DIY+RockfordFosgateP1S4-12, Hs kábel: KRELL klón, Interc. :ChosealFlagship coax
Egyéb: Pawalle tp80
Tv: TCL85C735, PC
HANG: FractalDesign HTPC, USB if: Musician Pisces, DAC: LOXJIED40PRO, Amplifier: KrellKAV400xi, Front: DIY TL, Sub: DIY+RockfordFosgateP1S4-12, Hs kábel: KRELL klón, Interc. :ChosealFlagship coax
Egyéb: Pawalle tp80
- bajnokpityu
- V.I.P.

- Értékelés: 174
Pc alapú audio lejátszás
Tegnapi kipróba alapján nekem is jobbnak tűnt, de azért nem merek határozottabban fogalmazni, mert az még pontosabb tesztelést feltételez. Tegnap már megint zenehallgatásba torkollott a teszt-szándék. Ami nem is gondolom, hogy feltétlen baj
De a kezelhetősége borzalmas. Nem értek a programozáshoz, de a parancssorokra egy egyszerű kezelőfelületet készíteni olyan kihívás lenne?
Láttam neten Óra melletti gombokat, meg valahogy numpaddal is irányítható.
De amikor zenet hallgatok, nem szoktam buzeralni a gépet.
Pc alapú audio lejátszás
Amikor priviben kaptam az ajánlást, pont egy jól beállított foobarról szólt valami háttérzene. A gép mellett egy egész olcsó kis láncom van,de simán kijött, mennyivel zeneibb a Stealth. Rögtön kétszer végighallgattam az albumot Nagy láncon még nem próbáltam.
Tegnapi kipróba alapján nekem is jobbnak tűnt, de azért nem merek határozottabban fogalmazni, mert az még pontosabb tesztelést feltételez. Tegnap már megint zenehallgatásba torkollott a teszt-szándék. Ami nem is gondolom, hogy feltétlen baj
De a kezelhetősége borzalmas. Nem értek a programozáshoz, de a parancssorokra egy egyszerű kezelőfelületet készíteni olyan kihívás lenne?
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
- bajnokpityu
- V.I.P.

- Értékelés: 174
Pc alapú audio lejátszás
Köszönöm! Megnézem, igaz fontosnak tartom a jó kezelhetőséget a jó hang mellett. jRivert próbáltál már? Érdemes! Szeretem.
Amikor priviben kaptam az ajánlást, pont egy jól beállított foobarról szólt valami háttérzene. A gép mellett egy egész olcsó kis láncom van,de simán kijött, mennyivel zeneibb a Stealth. Rögtön kétszer végighallgattam az albumot Nagy láncon még nem próbáltam.
- Big
- V.I.P.

- Értékelés: 759
Pc alapú audio lejátszás
Helló Big!
Kipróbálom én is a jRivert. Kiváncsi vagyok rá. Eddig Foobart használtam. Első hallásra nem olyan száraz, kellemesebb. Lekerekítettebbek a hangok.
Beállításban tudsz segíteni? Külső USB/SPDIF-et használok. Jelenleg Kernel streamingre állítottam a kimenetet. a Device pedig nyílvánvalóan a USB AUDIO CODEC (nálam így jelenik meg az átalakító.)
Bitstreaming: None
A DSD és output format meüben vagyok elakadva. Kell ott valamit állítani?
Próbáld meg az ASIO-t és a Wasapi-t/Wasapi Event Style-t is. Jelentős különbségek vannak. A Kernel Stream nekem nem tetszett. Én most jRiver + Wasapi Event Style és jRiver + Asio között vacakolok, van olyan zene ami egyikkel van ami a másikkal tetszik.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
- Big
- V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás
Helló Big!
Kipróbálom én is a jRivert. Kiváncsi vagyok rá. Eddig Foobart használtam. Első hallásra nem olyan száraz, kellemesebb. Lekerekítettebbek a hangok.
Beállításban tudsz segíteni? Külső USB/SPDIF-et használok. Jelenleg Kernel streamingre állítottam a kimenetet. a Device pedig nyílvánvalóan a USB AUDIO CODEC (nálam így jelenik meg az átalakító.)
Én csak a 88200-at szoktam, mivel az nem jön ki az S/PDIF-en, vagy olyan formátumot amit a DAC-om nem támogat. A többit hagyom.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
- gabo01
- V.I.P.

- Értékelés: 439
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Pc alapú zenehallgatáshoz melyik megoldás lenne a jobb hangminőség szempontjából?
Egy logitech squeezebox vagy egy emotiva XDA-2 külső dac egy Soner integrált elé?
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800, Siltech Ruby Hill G5, HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air,
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,
Pc alapú audio lejátszás
Magam is azon matekozok most, hogy a Foobar őszintesége, puritánabb megszólalása valahogy hitelesebbnek tűnik.
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5288
Pc alapú audio lejátszás
Nekem a Foobar2000 vált be, minden más progi kicsit színezett hozzá képest, vagy ha jól szól, akkor meg szörnyű primitív, vagy macerás. Persze Ramdiskről játszok le mindent, és a Foobar is ott van, így a legjobb.
Pc alapú audio lejátszás
Helló Big!
- Big
- V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás
Lejátszónak érdemes kipróbálni ezt: http://andy-audioplayer.blogspot.hu/
Ma kaptam a tippet. Bizony elég jó hangú lejátszó, csak sajnos nem túl felhasználóbarát a kezelése.
Köszönöm! Megnézem, igaz fontosnak tartom a jó kezelhetőséget a jó hang mellett. jRivert próbáltál már? Érdemes! Szeretem.
Pc alapú audio lejátszás
Hát még én, tudod a hifibogár..........
Volt egy kis időm osszehasonlítani a dolgokat, nálam most jRiver + Wasapi Event Style a nyerő.
Szerencsés vagy ezzel az egyedi ASIO-val, nekem csak 4ALL.
Lejátszónak érdemes kipróbálni ezt: http://andy-audioplayer.blogspot.hu/
Ma kaptam a tippet. Bizony elég jó hangú lejátszó, csak sajnos nem túl felhasználóbarát a kezelése.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
- Big
- V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás
Örülök, hogy megoldódott!
Egyébként neked Asoi4all jobb, mint Wasapi? Ha jól emlékszem régebben annál nekem Wasapi jobb volt. (Most direkt az eszközhöz írt Asio-t használok)
Hát még én, tudod a hifibogár..........
Volt egy kis időm osszehasonlítani a dolgokat, nálam most jRiver + Wasapi Event Style a nyerő.
Szerencsés vagy ezzel az egyedi ASIO-val, nekem csak 4ALL.
Pc alapú audio lejátszás
Örülök, hogy megoldódott!
Egyébként neked Asoi4all jobb, mint Wasapi? Ha jól emlékszem régebben annál nekem Wasapi jobb volt. (Most direkt az eszközhöz írt Asio-t használok)
- Big
- V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás
Nagyon köszönöm az inspirációt! Megoldódot,t az én bénaságom volt az oka mindennek. Foobarnál nem állítottam be a csatornákat, jRivernél pedig csak az S/PDIF kimenetet szabad működtetni az ASIO panelen, mert ha más is engedélyezve van nem szól.
- Big
- V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás
Igen, jó így - nálam is így van.
Azt gondolom, hogy Windows-os beállítás kérdése nem lehet, hiszen ASIO lényege, hogy ezeken átlép.
Töröm majd még a fejem. Ilyenkor szokott valami banális dolog lenni a hiba, pl. nincs átkapcsolva a DAC bemenete vagy ilyesmi
Nagyon köszönöm az inspirációt! Megoldódott az én bénaságom volt az oka mindennek. Foobarnál nem állítottam be a csatornákat, jRivernél pedig csak az S/PDIF kimenetet szabad működtetni az ASIO panelen, mert ha más is engedélyezve van nem szól.
- Big
- V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás
Azt gondolom, hogy Windows-os beállítás kérdése nem lehet, hiszen ASIO lényege, hogy ezeken átlép.
Töröm majd még a fejem. Ilyenkor szokott valami banális dolog lenni a hiba, pl. nincs átkapcsolva a DAC bemenete vagy ilyesmi
Wasapival, KS-el, DS-el mennek a progik, csak ASIO nem szólal meg. DAC bemenet ok, s/pdif out -on (alaplapi) jön a digit jel az az alapértelmezett kijárat.
Pc alapú audio lejátszás
Igen, de az a gyanús, hogy bármi mást beállítok output device-nak az output format aktív lesz, de ASIO-nál ez inaktív. Nem tudom jó-e ez így?
Hozzáteszem, hogy se foobar se jRiver nem megy ASIO-val.
- Big
- V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás
Lejátszóprogramban be van állítva output device-nek az ASIO?
Igen, de az a gyanús, hogy bármi mást beállítok output device-nak az output format aktív lesz, de ASIO-nál ez inaktív. Nem tudom jó-e ez így?
Hozzáteszem, hogy se foobar se jRiver nem megy ASIO-val.
Pc alapú audio lejátszás
Valamiért nem sikerül kijuttatnom a hangot a rendszerre, lejátszás megy csak nem jut ki a hang.
Lejátszóprogramban be van állítva output device-nek az ASIO?
- Big
- V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás
Szép vasárnapot mindenkinek!
Segítségre lenne szükségem, ASIO-ban profi emberkét keresnék, esetleg valami közvetkenebb kapcsolattal (PL.: Skype). Valamiért nem sikerül kijuttatnom a hangot a rendszerre, lejátszás megy csak nem jut ki a hang. Kéthete egyszer már sikerült, de azóta történtek változások a gépen és újra nem szól. Biztos valami beállítási gond van, csak béna vagyok hozzá.
Előre is köszönöm!
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok.
Tudna nekem segíteni valaki abban a kérdésben hogy a játékok milyen kódolásúak?
Mármint mondjuk a COD MW részei.
A beállításnál megadom hogy 5.1 a hangrendszer de az erősítő sztereó jelet érzékel a pc től és DPL II módokban tudom hallgatni.
A felállás a következő.
Optikai kábelen küldöm a jelet a pc ből egy Denon erősítőbe.
A filmeknél én KM playerrrel nézem ott kimegy az 5.1 es hang,de mondjuk média playerrel már csak sztereó ugyan az a film.
Esetleg más Realtek illesztő program?
Vagy a játékok nem 5.1 kódolásúak?
Köszi a segítséget.
Pc alapú audio lejátszás
PC esetében a hangminőségre milyen hatást gyakorolhatnak a különbőző paneltápok? Van értelme pld. Pico Psura vagy egyéb jobb minőségűre cserélni a házhoz adott 65-95wos tápokat vagy ennek itt nincs jelentősége?
Erről kinek mi a véleménye?
Pc alapú audio lejátszás
Később írok privátot.
Amúgy nálam a Belkinhez képest az AQ Forest is nagy javulást okozott, a rendszerem szintjéhez nem hinném, hogy ilyen Nirvana-szintű kábel illik /szükséges.
Mivel nálam az átalakító USB-ről kapja a tápot, a hossz sem mindegy, jelen tapasztalatok alapján azt gondolom, hogy minél rövidebb USB-vel és inkább a koaxom hosszabbra cserélésével megyek tovább.
- viri
- V.I.P.

- Értékelés: 1659
Pc alapú audio lejátszás
Meg aztán ha már nincsenek anomáliák akkor rájön az ember, hogy a úesbézés sem egyszerű. Azt gondolná az ember, hogy itt a kábel minősége már végképp nem számít, de sajnos legalább annyira mint bármilyen digit kábel. Épp most van szerencsém kipróbálni egy Nirvana kábelből készített USB-t, bizony elkente a szám a dolog. Ehhez képest a saját Belkinnel a hang egy jitteres mosott tompa izé.
Azt lehet tudni, hogy ezt a Nirvanat ki készítette, mi az ára, és lehet-e próbát tenni vele? Sajnos én is kipróbáltam, egy hétig hallgattam, néha cserélgettem az AQ Diamondot, és annyira kompromisszum mentes volt minden szempontból, hogy most az a referencia számomra. Viszont a 100-120eft-os árát ennek ellenére nagyon túlzónak tartom, még ha max. 40-50eft lenne, az is sok egy usb kábelért, de biztos , hogy azonnal megvenném, annyira jó. Most egy AQ Carbonom van, ami azért elég jó ahhoz, hogy ne kapkodjak a választással (akár így is maradhatna, ha nem hallottam volna a Diamondot ), szeretnék minél többet meghallgatni, pl. várok a Valhalláéra is kíváncsian. A Belkint próbáltam, nem is értettem miért írták valahol, hogy komolyabb kábelek mellett is megállja a helyét, az én rendszeremben már az AQ Cinnemmon is jobb volt nála, sőt önmagában egy folytott, tompább hangú kábelnek hallottam. Szóval ezt azért írtam le, mert még tényleg mindig sokan hiszik, hogy az usb kábel nem számít, amiben azért annyi igazság van, hogy kevésbé drasztikus, mint pl egy ic, vagy hangfalkábel, finomabb a változás, de a végeredményt tekintve nem kihagyható a jó usb kábel megtalálása, ha valaki próbálja a maximumot kihozni a végére.
Egyébként nekem megfordult a fejemben az AN V kábelből, hogy lehetne egy usb kábelt csinálni, mert elvileg ez passzolna legjobban nálam, de hozzáértő szakik elvették a lelkesedésem, hogy ez nem megoldható.
Előre is köszi a választ Nirvana ügyben!
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature