Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Jester
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 328

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Jester »

5 perce, audioline írta:

"Zajos" környezetben nem vitás miért jobb a szimmetrikus...

http://www.sommerkabel.hu/mi_a_klnbsg_a ... _kztt.html

Köszi, de ezekkel a dolgokkal tisztában vagyok, de ez továbbra sem válasz a kérdésemre.

Because great sound fills the room, shakes the house, breaks the heart, stirs the soul, and always always will

Jester
Törzsvendég
Törzsvendég

Kábelezzünk

1 perce, ZolaBA írta:

A még jobb minőséget hajszolva "reszeljük a fingot" a kábelek ródium ezüst és arany füstjében a szoba túlfelére bekötött virtuális földdel. Közben meg egy zúgás normális lenne? nem hinném. Nálam biztos nem:) de bocs, abba hagyom, nem értek hozzá, csak furcsa volt illetve azt tudom, nálunk utoljára valami ötezres logitech szarság zúgott, de azt el is vitték lomtalanításkor...

Van aki reszeli igen. Én nem. Most én ebbe nem szeretnék belemenni, hallgass meg bármilyen aktív monitort, jelkábel nélkül, csak dugd be a "220-ba", és füleld meg 10 centiről. Lesz egy halk alapzaja, ha mondjuk nagyon belépő szintű akkor messzebbről is hallatszik. Nem ezen múlik a hangminőség, mert ez a zaj a hangerő növelésével nem nő, ellenben amikor 70dB hangerőn hallgatsz zenét, akkor egy 15dB-es zajt nem fogsz hallani. De mindegy, valószínűleg más dolgokat tartunk fontosnak, én most továbbra is a jelátvitellel kapcsolatos kérdéskörröl szeretnék beszélni a kábeles topikban
Because great sound fills the room, shakes the house, breaks the heart, stirs the soul, and always always will

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: audioline »

32 perce, Jester írta:

Köszi, de akkor mi a magyarázat arra amit tapasztalok? Asszimetrikus kábellel durva zajosodás, szimmetrikus kábellel 0 zaj (illetve ugyanannyi amennyi jelkábel nélkül is van). Nem értek az elektronikához, ezért szívesen venném ha valaki elmagyarázná ezt a témát. Talán másoknak is hasznos infó lehet.

"Zajos" környezetben nem vitás miért jobb a szimmetrikus...

http://www.sommerkabel.hu/mi_a_klnbsg_a ... _kztt.html

.

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

58 perce, Jester írta:

Az aktív hangfalak erősítői egyszerűek, szinte mindnek van egy minimális tápzaja, jelkábel nélkül is. 

A még jobb minőséget hajszolva "reszeljük a fingot" a kábelek ródium ezüst és arany füstjében a szoba túlfelére bekötött virtuális földdel. Közben meg egy zúgás normális lenne? nem hinném. Nálam biztos nem:) de bocs, abba hagyom, nem értek hozzá, csak furcsa volt illetve azt tudom, nálunk utoljára valami ötezres logitech szarság zúgott, de azt el is vitték lomtalanításkor...
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Jester
Törzsvendég
Törzsvendég

Kábelezzünk

10 perce, fapaci írta:

Talán azért, mert ez az igazság.

Köszi, de akkor mi a magyarázat arra amit tapasztalok? Asszimetrikus kábellel durva zajosodás, szimmetrikus kábellel 0 zaj (illetve ugyanannyi amennyi jelkábel nélkül is van). Nem értek az elektronikához, ezért szívesen venném ha valaki elmagyarázná ezt a témát. Talán másoknak is hasznos infó lehet.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11003
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

22 minutes ago, Jester said:

Miért terjedt el az, hogy a belépő szintű hangkártyák nem adnak szimmetrikus kimenetet? 

Talán azért, mert ez az igazság.

Jester
Törzsvendég
Törzsvendég

Kábelezzünk

26 perce, ZolaBA írta:

Szóval szuper minőség csak zúg. ahha :))

Nem annyira szuper, újan 500 ezer Ft-ba kerül párban. Nem egy ATC minőség az biztos. Az aktív hangfalak erősítői egyszerűek, szinte mindnek van egy minimális tápzaja, jelkábel nélkül is. De eléggé elkanyarodtunk az eredeti kérdésemtől  Miért terjedt el az, hogy a belépő szintű hangkártyák nem adnak szimmetrikus kimenetet? És milyen különbségek lehetnek szimmetrikus és szimmetrikus jelátvitel között ahogy haladunk a komolyabb minőség felé.

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

19 perce, ZolaBA írta:

Van az a dB, mikor má nincs jelentősége.
.

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég

Kábelezzünk

22 perce, Jester írta:

Nincs más gebasz. Aktívoknak közelről hallgatva (<20centi) van alapzaja. Ez normális. Az olcsóbb passzív rendszeremem, sima jack-rca kábellel, ott nekem sem volt alapzaj. De azt hangminőség tekintetében nem hasonlítanám ehhez

Jester
Törzsvendég
Törzsvendég

Kábelezzünk

21 perce, ZolaBA írta:

A laptopon bevallom nem hallok semmit:) de majd megnézem kihangosítva is.  Viszont eszembe jut az alapzajról ahogy a sztereo rendszerem kezdtem: nappaliból kiselejtezett házimozi erősítő (Denon 1905) és asus xonar dx hangkártya.. 10 méteres hama olcsó RCA kábellel összekötve. A kombónak volt egy érdekessége, halkan semmi dinaminkát nem produkált az erősítő, ezért egy korábbi véletlen felfedezés miatt úgy hallgattam, hogy erősítő hangereje feltekerve 0 dB-re és a hangkártyán szabályoztam a hangerőt.  Miért is mondom ezt? mert semmi alapzaj nem volt......  kommersz eszköz, kommersz kábel, hatalmas hangerőn....  biztos nincs más gebasz nálad?

Nincs más gebasz. Aktívoknak közelről hallgatva (<20centi) van alapzaja. Ez normális. Az olcsóbb passzív rendszeremem, sima jack-rca kábellel, ott nekem sem volt alapzaj. De azt hangminőség tekintetében nem hasonlítanám ehhez

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég

Kábelezzünk

19 perce, Jester írta:

Telefonos felvétel alapján is hallhatóan nagyobb az unbalanced kábel alapzaja, hát még élőben.

A laptopon bevallom nem hallok semmit:) de majd megnézem kihangosítva is.  Viszont eszembe jut az alapzajról ahogy a sztereo rendszerem kezdtem: nappaliból kiselejtezett házimozi erősítő (Denon 1905) és asus xonar dx hangkártya.. 10 méteres hama olcsó RCA kábellel összekötve. A kombónak volt egy érdekessége, halkan semmi dinaminkát nem produkált az erősítő, ezért egy korábbi véletlen felfedezés miatt úgy hallgattam, hogy erősítő hangereje feltekerve 0 dB-re és a hangkártyán szabályoztam a hangerőt.  Miért is mondom ezt? mert semmi alapzaj nem volt......  kommersz eszköz, kommersz kábel, hatalmas hangerőn....  biztos nincs más gebasz nálad?

Jester
Törzsvendég
Törzsvendég

Kábelezzünk

Sziasztok!

Nem hagyott nyugodni egy dolog a kábelezéssel kapcsolatban. Sokszor le lett írva itt a fórumon a balanced/unbalanced összeköttetések tekintetében az, hogy igazából rövid távon nincs értelme, meg hogy olcsó DAC-ok úgysem használják ezt ki. Volt korábban egy Klotz XLR-RCA kábelem, Neutrik dugókkal, amivel a Genelec 8050-esem eléggé alapzajos volt egy DIY hangkártyáról. Jelenleg egy APS Aeon-om van, egy nagyon olcsó M-Audio hangkártyával, olcsó TRS-XLR kábelekkel. Így az APS hangfalnak töredéke az alapzaja a Genelechez képest. Ezért gondoltam eljátszok egy kicsit a kábelekkel/csatlakozókkal. Vettem TS és TRS csatlakozókat, levágtam a Neutrik csatikat a régi Klotz kábelről, és csináltam egy balanced meg egy unbalanced kábelt. A különbség a kettő között elég markáns, csináltam poénból egy telefonos felvételt mindkettőről, érdemes meghallgatni a különbséget. Telefonos felvétel alapján is hallhatóan nagyobb az unbalanced kábel alapzaja, hát még élőben.

Unbalanced: https://clyp.it/jbfplnxt

Balanced: https://clyp.it/i4a4o2oa

Nekem ebből az jött le, hogy még a belépő szintű stúdió hangkártyák is komolyan kihasználják a balanced átvitel előnyeit.

Kriss
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Kriss »

On 2018. 04. 07. at 7:18 AM, Voyager said:

Jó szívvel ajánlom a Sommer Cable, Klotz, vagy Van damme kábeleket.

Hangminőség javulást ne várj kábeltől. Maradjunk annyiban, hogy egy jó kábel nem ront a készülékek hangminőségén... és ez bőven elegendő.

Az alábbi üzletekben ezeket meg lehet venni.
http://www.sommerkabel.hu/products.php
http://www.hangtechnikakft.hu/

A hangtechnikánál kompett kábelt csak 5 pólusúban találtam, de a bekötéséről nincs leírás. Külön csatlakozót is csak 5-öst.

A Sommer-nél sem kábelt, sem külön csatlakozót nem találtam.

Esetleg másik üzlet?

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

On 2018. 04. 11. at 5:09 PM, Voyager said:

Nem hiszem, hogy léteznek nem hallók inkább csak annyi, hogy meg kell Őket tanítani hallani.   A hangsugárzó nem kapott új kábeleket, csak forrasztást saruk helyett. A saruk minősége botrányos. Nemcsak hogy vékonyka, de még mágnesezhető is volt.

Szerintem is sokan vannak azok,akik nem is tudják,hogy mit kellene hallani.Na meg azok akik számítógép hangokon nőttek fel.Valódi hangszer hangját talán nem is hallották!

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2104

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Voyager »

3 hours ago, lehoako said:

Télleg, Szakkolléga Úr, ha már hívőzünk meg szkeptikusozunk, hogy sikerült a hangfalátkábelezés? :-) Kiknek tetszik jobban, a hallóknak vagy a nemhallóknak?

Nem hiszem, hogy léteznek nem hallók inkább csak annyi, hogy meg kell Őket tanítani hallani.   A hangsugárzó nem kapott új kábeleket, csak forrasztást saruk helyett. A saruk minősége botrányos. Nemcsak hogy vékonyka, de még mágnesezhető is volt.

„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: lehoako »

On 2018. 04. 07. at 8:45 AM, Voyager said:

Miért kell ezt újra és újra elkezdeni? Most majd jön a kábelhívők és szkeptikusok tábora, és jönnek a pro és kontra post-ok, majd egy kis sértődés és majdnem anyázás. Tök felesleges...

Télleg, Szakkolléga Úr, ha már hívőzünk meg szkeptikusozunk, hogy sikerült a hangfalátkábelezés? :-) Kiknek tetszik jobban, a hallóknak vagy a nemhallóknak?

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Tudod, hogy nekem is és egyet is értek Veled sok mindenben, de tényleg felesleges állandóan ugyanazokat a köröket futni.

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

10 minutes ago, Voyager said:

Miért kell ezt újra és újra elkezdeni? Most majd jön a kábelhívők és szkeptikusok tábora, és jönnek a pro és kontra post-ok, majd egy kis sértődés és majdnem anyázás. Tök felesleges...

De ugye nem baj, hogy van véleményem a témáról?  

.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

1 hour ago, Voyager said:

Hangminőség javulást ne várj kábeltől. Maradjunk annyiban, hogy egy jó kábel nem ront a készülékek hangminőségén... 

Bocsi, de ez így ebben a formában... Sajnos nem tudjuk, milyen lenne a készülékünk hangja kábel nélkül, azaz milyen a tökéletesen semleges vezető. Ezért marad a "hangminőség javulás" nemes célja. Vagyis a jobb hangot eredményező kábelezés. Szerintem.
.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

7 hours ago, Kriss said:

Szia Voyager!

Egy Uher VG 840 + Z 140-hez  (elő + végfok) kellenének ezek a kábelek.

A gyári összekötő kábelénél (40cm-50cm) szeretnék hosszabbat (kb 1,5m-2m-es).....

Jó szívvel ajánlom a Sommer Cable, Klotz, vagy Van damme kábeleket.

Hangminőség javulást ne várj kábeltől. Maradjunk annyiban, hogy egy jó kábel nem ront a készülékek hangminőségén... és ez bőven elegendő.

Az alábbi üzletekben ezeket meg lehet venni.
http://www.sommerkabel.hu/products.php
http://www.hangtechnikakft.hu/

Kriss
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Kábelezzünk

Szia Voyager!

Egy Uher VG 840 + Z 140-hez  (elő + végfok) kellenének ezek a kábelek.

A gyári összekötő kábelénél (40cm-50cm) szeretnék hosszabbat (kb 1,5m-2m-es) és ha lehet akkor esetleg a hangminőségen is javítani.

Mivel ez nem egy High End készülék, gondolom fölöslegesek a "nagyon drága" kábelekek, de a pár száz Ft-os kábelnél azért jobbat (rontani a minőségen nem) szeretnék.

A 6-6pin-es kábel az a tápot és a vezérlést szolgáltatja ide már más fajta kábel kellene, mind a 6 láb be van kötve.

Az 5-5pin-es az audió, itt 3 láb van bekötve (1,2,4)

Az átalakító (RCA vagy JACK -> DIN) csak egy külső eszközhöz becsatlakoztatásához kellene, mivel az előfokon csak 1pár RCA bemenet van (Tape 2).

Z 140 Manual (K840/K841 -es kábel)

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Kriss,

Üdv a fórumon!

Milyen minőségben szeretnéd, illetve milyen láncba?

Kriss
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Kábelezzünk

Sziasztok!

Milyen kábelt ajánlanátok (összekötő/átalakító ( TUCHEL )):

5pin DIN - 5pin DIN  audió

5pin DIN - 1/2 pár RCA (csak bemenetre kellene) audió

6pin DIN - 6pin DIN  "táp"

Ha még kapható vagy ha építeni jobb ár/értékben, akkor milyen márkájú alkatrészekből?

Sonny

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Sonny »

Itt mértek is.
Azonban, az én árszintemen szerintem nem hallható a különbség.
https://www.qacoustics.co.uk/blog/2016/ ... -benefits/

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”