Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- nagygabor1982
- Fórumlakó
- Értékelés: 201
Kábelezzünk
Sziasztok!
Úgy néz ki megvan a Van Damme utódja, Schmidt Feri újféle 75pf/m kábele személyében. Bár még csak jövő héten ér ide, de sokan ajánlották.
Nagyon kíváncsi vagyok rá, a keresztmetszet mindenképpen baráti, így nem kell banán dugóznom, szorítós alkalmazás lesz, ahogy a gyártó is ajánlotta.
Azt hallottam, elég sokan vagytok itt, akik megelégedéssel használjátok. Remélem nálam is beválik majd.
Kábelezzünk
9 órája, nagygabor1982 írta:
Ha egy szóval kellene jellemeznem: sötét (mint az éjszaka) Eltűntek a szép csilingelő magasaim, túlzottan mélybe húz, miközben lassú, mosott 1 kicsit.
Hát nemtom, eléggé meglepő leírás. Én VDC kábelemről ezek éppen ellenkezője mondható el.Mondjuk az más típus, 268.504.000
Nekem pl. a Monitor Audio Goldokhoz is teljesen jó és elég.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
5 órája, fapaci írta:
Most tényleg lefordítsam, értelmezzem Neked az idézett mondatot és a "meglévő" szót? Persze lehet, hasznos lenne, mert itt-ott sántít a ragozás és a karakterhasználat.
Szerintem már csinálhatsz amit akarsz, kilőtted magad az első helyről!
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1225
Kábelezzünk
5 órája, fapaci írta:
Most tényleg lefordítsam, értelmezzem Neked az idézett mondatot és a "meglévő" szót? Persze lehet, hasznos lenne, mert itt-ott sántít a ragozás és a karakterhasználat.
Szerintem már csinálhatsz amit akarsz, kilőtted magad az első helyről!
Kábelezzünk
Pedig az 544-re az a jellemző,gyors és lehozza a koncert hangulatát.....volt nekem is....
Ár-érték aránya kiváló.....kicsit túlzó a tere...szerintem...
Amikor kivágod az utolsó fát,a folyóból kifogod az utolsó halat,
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.
Kábelezzünk
4 órája, nagygabor1982 írta:
Sajnos nem lehet beleférni. 4x2,5mm2 kellene, hogy beleférjen, az pedig nem megy.
Egyébként nem lesz hosszú életű nálam ez a kábel sajnos, mert nagyon nem tetszik.
Ha egy szóval kellene jellemeznem: sötét (mint az éjszaka)
Eltűntek a szép csilingelő magasaim, túlzottan mélybe húz, miközben lassú, mosott 1 kicsit.
Jó, javára legyen mondva a jó tér, de kb. ennyi. Nekem valamiért ez itt ebben a rendszerben nagyon nem jön be. Szóval eladó lesz valószínűleg.
Nekem 544-es kábelem van és biza belemegy az. Bár nekem WBT van a Dynókon. Ja, és az 544 minden csak nem sötét és nem lassú... Ja, és eszem ágában sincs kidobni.
Kábelezzünk
3 órája, La_Valse írta:
Na, azé...
Igen úgy gondoltam én is csak az egyiken....mert akkor nincs értelme,ha mind a kettőn...azt gondoltam egyértelmű
Kábelezzünk
Erre bukkantam, csávócskának a rendszerével sztem mindannyian beérnénk, pláne, aki sose akart upgradelni :-)))
http://www.audioshark.org/cables-20/my- ... 14276.html
A non-plus-ultra a HiDiamond USB 1. Semmi infot nem találtam erről a kábelről a neten, csak a "simáról". Valaki tud valamit?
szerk: Meg is van, 4 ér réz a kábel.
Meg van nmég ewgy ilyen találat, informatív és pont olyan a motor, mint a miénk :-)))
https://www.computeraudiophile.com/foru ... s/?page=16
Kábelezzünk
16 minutes ago, fapaci said:
Tisztelettel megkérnélek rá.
3 perce, asebestyen írta:
De, egymáshoz képest ellenkező fázisban.
Na, azé...
Kábelezzünk
3 perce, asebestyen írta:
Na, azé...
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11012
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
44 minutes ago, lehoako said:
"De olyan emberrel még nem találkoztam akinek fontos a zenehallgatás é hosszú távon beérné a meglevő remdszerének változtatása nélkül. " Ez volt a felvetés (by SoundMania), erre írtad, h Te akkor üstöllést a lista élére. Erre írtam, h nem fair azt állítanod, h a lista élén kell lenned, mert nyilván végigkütyüzted az elmúlt több, mint 28 évet :-).
1 minute ago, La_Valse said:
Nem csak az egyiknek kell megfordítani a fázisát?
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7592
Kábelezzünk
1 minute ago, La_Valse said:
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés
15 perce, Meridián írta:
Az Isoteknek van bejárató lemeze...ha nincs.....ellenkező fázisban bekötöd a két hangsugárzót...közel teszed egymáshoz szembe
fordítva-így kioltják- a hangot és járatod éjjel-nappal..
Kábelezzünk
15 perce, Meridián írta:
Az Isoteknek van bejárató lemeze...ha nincs.....ellenkező fázisban bekötöd a két hangsugárzót...közel teszed egymáshoz szembe
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
Kábelezzünk
- nagygabor1982
- Fórumlakó
Kábelezzünk
1 minute ago, ZolaBA said:
A kábelekhez nem értek. Viszont új hangsugárzóid vannak, lehet, hogy be kell őket még járatni!
Ez is benne van, de voltak már ugyan ilyen hangsugárzóim bejáratva, így nagyjából tudom mire számítsak velük kapcsolatban.
Kábelezzünk
Just now, nagygabor1982 said:
Megnézem, mert ezt így hirtelen nem tudom hogy van, de azt tudom, hogy az Emit széria csatlakozóin durván olcsósított a Dynaudio. Sajnos... Mondjuk ezen nem kell csodálkozni, a legolcsóbb széria jelenleg.
A KS, az eddigi legjobb IC kábelem, pedig 1 időben sokat próbálgattam. Járt nálam mindenféle IC, az egyik kőgazdag ismerősöm régebben mindig cserélgette őket és odaadta, hogy hallgasd meg, mi a véleményed róla. A vicc az egészbe, hogy ezt a Kubala Sosna-t ajándékba kaptam, illetve egy weblap szerkesztési munka kapcsán, többek közt ez is volt a fizetségem.
Irígyellek, bírnám én is "ingyen" Kubala Sosnában kapni a fizetésemet :-))). Poén volt, de csak a fele...
Sajna a Dyno SEM bajnoka az "Indolokolatlan flancolásnak", de az Audence-eken WBT banánaljzatok voltak, akkor meg az volt a legolcsóbb széria :-). Sztem a mostani EMIT széria is tudja ezt, olyan egyszerű feature, hogy nem is pluszköltséges a gyártása, sőt, gyakorlatilag ez a szabványos.
Drukkolok, majd írj, :-).
- ZolaBA
- Törzsvendég
- Értékelés: 1723
Kábelezzünk
29 perce, nagygabor1982 írta:
Egyébként nem lesz hosszú életű nálam ez a kábel sajnos, mert nagyon nem tetszik.
A kábelekhez nem értek. Viszont új hangsugárzóid vannak, lehet, hogy be kell őket még járatni!
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
- nagygabor1982
- Fórumlakó
Kábelezzünk
Just now, lehoako said:
Nézz meg azért 1 dolgot...
Nemtom, az új szériáknál hogy van Dynoéknál, még nem volt a kezemben Emit, de az Audience-eken és a Contouron is olyan a banánaljzat, hogy ugyan HIVATALOSAN nem lehet bikábelezni, de nemhivatalosan, ha letekered egy kicsit a szorítógyűrűt, akkor, láss csodát, alulról is van rajta egy lyuk, amibe a szorítógyűrű fogja beszorítani a kábelvéget (dugót), a másik kábel meg mehet az öreglyukba :-).
A Kubal Sosna milyen?
Megnézem, mert ezt így hirtelen nem tudom hogy van, de azt tudom, hogy az Emit széria csatlakozóin durván olcsósított a Dynaudio. Sajnos... Mondjuk ezen nem kell csodálkozni, a legolcsóbb széria jelenleg.
A KS, az eddigi legjobb IC kábelem, pedig 1 időben sokat próbálgattam. Járt nálam mindenféle IC, az egyik kőgazdag ismerősöm régebben mindig cserélgette őket és odaadta, hogy hallgasd meg, mi a véleményed róla. A vicc az egészbe, hogy ezt a Kubala Sosna-t ajándékba kaptam, illetve egy weblap szerkesztési munka kapcsán, többek közt ez is volt a fizetségem.
Kábelezzünk
17 minutes ago, nagygabor1982 said:
Tökéletesen igazad van egyébiránt.
Nézz meg azért 1 dolgot...
Nemtom, az új szériáknál hogy van Dynoéknál, még nem volt a kezemben Emit, de az Audience-eken és a Contouron is olyan a banánaljzat, hogy ugyan HIVATALOSAN nem lehet "bikábelezni", de nemhivatalosan bele tud menni két kábel, ha letekered egy kicsit a szorítógyűrűt, akkor, láss csodát, alulról is van rajta egy lyuk, amibe a szorítógyűrű fogja beszorítani a kábelvéget (dugót), a másik kábel meg mehet az öreglyukba :-).
A Kubala Sosna milyen?
Kábelezzünk
14 hours ago, fapaci said:
Mindebben igazad van, de a kérdés nem ez volt.
"De olyan emberrel még nem találkoztam akinek fontos a zenehallgatás é hosszú távon beérné a meglevő remdszerének változtatása nélkül. " Ez volt a felvetés (by SoundMania), erre írtad, h Te akkor üstöllést a lista élére. Erre írtam, h nem fair azt állítanod, h a lista élén kell lenned, mert nyilván végigkütyüzted az elmúlt több, mint 28 évet :-).
Amúgy nem értem, baj a folyamatos fejlesztés? Neked is baj volt akkor gondolom, vagy kíváncsisággal vegyes örömmel próbáltál fejleszteni?
Szerintem, h a fejlesztési tapasztalatokról lenne szó, nem arról, hogy miért kell suttogva fejleszteni, nehogy az ország legnagyobb kütyüzőtopijkában kiderüljön, mert akkor megszólnak, és picit több önmérséklet lenne a tapasztalatlanok részéről (nem Neked szól ez, ne akadj bele lécci), akkor szólna ez a topik pl. a kábelezésről, rendeltetés szerint, mindannyiunk örömére.
- nagygabor1982
- Fórumlakó
Kábelezzünk
Just now, béres jános said:
Nem kell komolyan venni! De ezek a műanyagtálcás csatlakozók katasztrófák,akár dugót akár csupasz kábelt használsz! A Van Damme kábelt érdemes lenne jó messzire eldobni!
Tökéletesen igazad van egyébiránt.
- béres-jános
- Fórumlakó
- Értékelés: 298
Kábelezzünk
1 perce, nagygabor1982 írta:
Nyilván...
És az egész rendszerem, ennyi erővel...
Nem kell komolyan venni! De ezek a műanyagtálcás csatlakozók katasztrófák,akár dugót akár csupasz kábelt használsz! A Van Damme kábelt érdemes lenne jó messzire eldobni!
Erősítő:Music-Hall A25.2 (mod) ,Godina audio GA15 ,Előerősítő:Audiolab 8000q (mod)Cd:Music-hall cd 35.2 (mod)
Hangsugárzó:T+A Criterion TMR 60 (mod)T+A Tal110 (Mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum
- nagygabor1982
- Fórumlakó
Kábelezzünk
5 minutes ago, béres jános said:
Ha már hangnál tartunk az egész csatlakozótálca és csatlakozó mehetne a kukába!
Nyilván... és ez nem is az az árkategória, ahol ez említésre méltó lett volna.
- nagygabor1982
- Fórumlakó
Kábelezzünk
16 minutes ago, dbrnsk said:
Én a helyedben maradtam volna a csupasz kábelvég közvetlen befogatásánál, még úgy is, ha kicsit faragok a drót átmérőjéből. Az említett Dyno csatlakozóját nem ismerem, de gondolom olyan 4 mm lehet a benne lévő furat és abba azért bele lehet férni. Hangban sokkal jobb megoldás, mint ez.
Sajnos nem lehet beleférni. 4x2,5mm2 kellene, hogy beleférjen, az pedig nem megy.
Ha egy szóval kellene jellemeznem: sötét (mint az éjszaka)
Eltűntek a szép csilingelő magasaim, túlzottan mélybe húz, miközben lassú, mosott 1 kicsit.
Jó, javára legyen mondva a jó tér, de kb. ennyi. Nekem valamiért ez itt ebben a rendszerben nagyon nem jön be. Szóval eladó lesz valószínűleg.
- béres-jános
- Fórumlakó
- Értékelés: 298
Kábelezzünk
10 perce, dbrnsk írta:
Én a helyedben maradtam volna a csupasz kábelvég közvetlen befogatásánál, még úgy is, ha kicsit faragok a drót átmérőjéből. Az említett Dyno csatlakozóját nem ismerem, de gondolom olyan 4 mm lehet a benne lévő furat és abba azért bele lehet férni. Hangban sokkal jobb megoldás, mint ez.
Ha már hangnál tartunk az egész csatlakozótálca és csatlakozó mehetne a kukába!
Erősítő:Music-Hall A25.2 (mod) ,Godina audio GA15 ,Előerősítő:Audiolab 8000q (mod)Cd:Music-hall cd 35.2 (mod)